Σε 8.300 ανέρχονται οι διασωθέντες νότια της Σικελίας τις τελευταίες τέσσερις ημέρες

Τα πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής, της Frontex και μη κυβερνητικών οργανώσεων, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα, διέσωσαν οκτώ χιλιάδες τριακόσιους ανθρώπους νότια της Σικελίας.


Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο μεγάλος αριθμός των διασώσεων οφείλεται στο ότι πολλοί δουλέμποροι που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες επωφελήθηκαν των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, για να πολλαπλασιάσουν τα λεγόμενα «ταξίδια της απελπισίας» με τα άκρως επικίνδυνα σαπιοκάραβά τους. Δεκατρείς άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από την θάλασσα.


Στο μεταξύ, από την αρχή του χρόνου, οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα λιμάνια της Κάτω Ιταλίας έχουν ξεπεράσει τις τριάντα πέντε χιλιάδες και συνολικά, στις διάφορες περιφέρειες της Ιταλίας φιλοξενούνται εκατόν εβδομήντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι.


Πάνω από χίλιοι μετανάστες και αιτούντες άσυλο αποβιβάσθηκαν σήμερα στο Λιμάνι της Μεσσίνα της Σικελίας, τετρακόσιοι πενήντα ένας στο Πόρτο Εμπέντοκλε, κοντά στον Ακράγαντα και άλλοι τετρακόσιοι δέκα στο Ρήγιο της Καλαβρίας. Στο Ποτσάλο της Σικελίας, τέλος, αποβιβάσθηκαν πεντακόσιοι είκοσι έξι πρόσφυγες και μετανάστες και συνελήφθησαν τέσσερις δουλέμποροι με καταγωγή από την Νιγηρία και της Σενεγάλη.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]