”ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΤΟΥΣ” !!

By Sakis

Με αφορμή την διενέργεια των Ευρωεκλογών του Ιουνίου 2024, για την ανάδειξη των 21 Ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις Βρυξέλλες, η μνήμη μας γυρίζει πίσω, στα όσα δυσάρεστα γεγονότα έλαβαν χώρα πριν λίγο καιρό, με πρωταγωνιστές δυστυχώς, Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Στα εγχώρια και Ευρωπαϊκά μανταλάκια λοιπόν … κρεμάστηκε η χώρα μας, με αφορμή τις γνωστές υποθέσεις, τριών Ελλήνων Ευρωβουλευτών, δύο γυναικών και ενός άνδρα, οι οποίοι εκλέχθηκαν και μάλιστα με χιλιάδες ψήφους, λαμβάνοντας τους παχυλότατους μισθούς αλλά και όλα τα προνόμια που τους παρέχει αυτή η θέση, αποκλειστικά και μόνο λόγω αναγνωρισιμότητας, αλλά και το κάλλος που τους δώρισε η φύση.

Από όσο γνωρίζουμε τουλάχιστον η δράσης τους στις Βρυξέλες, ήταν από ασήμαντη έως μηδαμινή και η δραστηριότητά τους εξαντλείτο σε… άλλα όπως φαίνεται θέματα και δραστηριότητες.

Δυστυχώς όπως φαίνεται και από άλλες περιπτώσεις, το κριτήριο επιλογής των ψηφοφόρων στις προτιμήσεις των προσώπων, είτε για την Ευρωβουλή, είτε και για το Εθνικό Κοινοβούλιο, δεν είναι η ικανότητα (αριστεία) του υποψηφίου, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η ομορφιά και η αναγνωρισιμότητα ήτοι το αν είναι αρεστοί καθ΄οποιονδήποτε τρόπο στο Εκλογικό Σώμα.

Το ίδιο δυστυχώς φαίνεται να συμβαίνει και φέτος, με τη στελέχωση των ψηφοδελτίων και αυτών των Ευρωεκλογών, με άτομα που ”πουλούν” στο γυαλί, και ειδικότερα, Δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, μανεκέν κλπ σελέμπριτι, οι οποίοι ως εκ θαύματος οι περισσότεροι εκλέγονται!!

Τα ίδια λίγο-πολύ ισχύουν και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συν το γεγονός ότι κριτήριο επιλογής είναι επίσης το σόι ,αλλά και δυστυχώς τα φυλετικά!!

Άρα λοιπόν, ένα από τα κριτήρια, όπως φαίνεται, επιλογής των ψηφοφόρων, είναι ότι, δεν ψηφίζει τον Άριστο αλλά τον Αρεστό”!!

Ελπίζουμε αυτό να γίνει μάθημα στους ψηφοφόρους, αν και πολύ αμφιβάλλουμε!!

https://www.ifonitispellas.gr

loading...