Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η ασύλληπτη Γεωστρατηγική κίνηση

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η ασύλληπτη Γεωστρατηγική κίνηση του Δ. Γιαννακόπουλου και το μεγάλο μυστικό για τον Πέμπτο αγώνα του Ολυμπιακού. Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε μια ασύλληπτη γεωστρατηγική κίνηση που κανείς δεν έχει αντιληφθεί.

 

 

 του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.

Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν. Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους να πιστεύουν όπου επιθυμούν.

 

XΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ζ ΕΔΩ 

 

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι σε θέση να φέρει οποιονδήποτε καλαθοσφαιριστή η προπονητή στην ομάδα του. Εν τούτοις επέλεξε έναν προπονητή που σαφώς δεν είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή-προπονητική ελίτ.

Η κίνηση του δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς έχει αντιληφθεί την αγωνιστική άνοδο των Τουρκικών ομάδων στην καλαθοσφαίριση και την γεωστρατηγική τακτική-δυναμική της Τουρκίας στον χώρο του Ευρωπαϊκού αθλητισμού. Γνωρίζει άριστα ο Γιαννακόπουλος τον επιτελικό ρόλο της Τουρκίας μέσο της Turkish Airline στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση σε όλα τα ομαδικά αθλήματα,

Σε καθαρά Γεωστρατηγικό επίπεδο το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι ο Παναθηναϊκός λόγω του Αταμάν. Με την απόκτηση του ΤοΤούρκου απέκτησε ένα πλεονέκτημα που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια. Εν τούτοις οι αγώνες κρίνονται εντός του αγωνιστικού χώρου. Όλα στην ζωή είναι συνδυασμός. Ένας αθλητής υψηλού επιπέδου χρειάζεται τεχνική, αντίληψη, ταχύτητα-αντανακλαστικά, προσωπικότητα, ψυχολογία, σωματότυπο, φυσική κατάσταση και ισχυρή προσωπικότητα. Το ίδιο ισχύέι και για τις ομάδες στις οποίες είναι απαραίτητο να υπάρχουν μια σειρά από προϋποθέσεις για να επιτύχει μεγάλους στόχους.

Ο Παναθηναϊκός έχει την φετινή χρονιά έναν αχτύπητο συνδυασμό γεωστρατηγικά και αγωνιστικά και για αυτό ευελπιστεί ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ότι μετά τα εκατομμύρια που επένδυσε με σημαντικούς καλαθοσφαιριστές θα οδηγηθεί στην κατάκτηση του τίτλου. Το μόνο σίγουρό είναι ότι η παρουσία του Αταμάν θα συμβάλει ώστε να μην αντιμετωπιστεί εχθρικά ο Παναθηναϊκός όπως γινόταν τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ-ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

Στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου η επέκταση του Ισλάμ σε πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο στην Ευρώπη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Έχουμε παράλληλη εισβολή σε πολλούς τομείς.  Οι Μωαμεθανοί κατακλύζουν την Ευρώπη πολιτισμικά-θρησκευτικά και αθλητικά. Ήδη το Λονδίνο έχει δήμαρχο Μουσουλμάνο. Εν τούτοις η θρησκευτική παράμετρος είναι η βασικότερη σχετικά με τους νέους αποίκους της Ευρώπης.

Οι Ισλαμιστές με όπλο τον Ευρωπαϊκό αθλητισμό και ειδικά την καλαθοσφαίριση-ποδόσφαιρο καταβάλουν προσπάθειες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να ενταχθούν σε ισότιμο νομικό καθεστώς με τις άλλες αναγνωρισμένες θρησκείες. Από ένα τμήμα κατοίκων της Ευρώπης επικρατεί προβληματισμός σχετικά με ενδεχόμενη εξάπλωση του ευρωπαϊκού Ισλάμ μέσα από το κορυφαίο κοινωνικό και αθλητικό γεγονός την Ευρωλίγκα.

Με βάση όλα αυτά που εκπροσωπεί εδώ και αιώνες το Ισλάμ κάποιοι φοβούνται την κατάκτηση ακόμη και τον αφανισμό των Ευρωπαϊκών εθνών μέσα από την υβριδική απειλή.  Όμως οι Ευρωπαίοι φιλοισλαμιστές υποστηρίζουν ότι έρευνες “δείχνουν” ότι μόνον 15 εκατομμύρια από τους Μουσουλμάνους κατοίκους στην Ευρώπη είναι πιστοί με την πραγματική έννοια του όρου.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η λαϊκή βάση για την ισλαμική θρησκεία παραμένει δυναμική ενώ έχει ενισχυθεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Όμως αυτό δεν αποτελεί εχέγγυο ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί. Επίσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις  από τους ειδήμονες η μουσουλμανική παρουσία στην Ευρώπη αποτελεί μια ανομοιόμορφη και ανολοκλήρωτη διαδικασία.

Οι πυρήνες του ευρωπαϊκού Ισλάμ δεν έχουν ολοκληρωθεί, οι ηγέτες δεν είναι χαρισματικοί, η Ευρωπαϊκή ισλαμική κοινότητα είναι σε καθεστώς εξέλιξης και παράλληλα ο πληθυσμός είναι στο στάδιο πλήρους κατάκτησης του ευρωπαϊκού δημόσιου χώρου (και των δικαιωμάτων του εντός του χώρου αυτού). Πολλοί από τους ισλαμιστές βρίσκονται σε ευάλωτη θέση λόγω της δυσκολίας και της αβεβαιότητας που συνεπάγεται η είσοδός τους στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Οι Ευρωπαίοι εστιάζουν στις πολλές πτυχές της νομικής ένταξης του Ισλάμ εντός της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας !!! Εκτιμούν ότι μέσα από την σωστή Δυτική παιδεία οι Μωαμεθανοί θα ενταχθούν ομαλά στην Ευρωπαϊκή ένωση !!!Στα πλαίσια αυτά σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η Ευρωλίγκα και το ποδόσφαιρο για την νομική ένταξη του Ισλαμισμού σε μια θρησκεία που θα αποτελεί τμήμα της ευρωπαϊκής πραγματικότητας !!!  Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να συνοδεύεται σε νομικό επίπεδο από τις κατάλληλες πολιτιστικές-κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι ενέργειες αυτές θα επιτρέψουν στις μουσουλμανικές κοινότητες να ενταχθούν πλήρως στα κράτη της Ευρώπης. Αν και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένα ενιαίο μοντέλο σχέσεων μεταξύ κρατών και θρησκειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά λόγω των αυξανόμενων πληθυσμών. Θρησκευτική ελευθερία, αυτονομία των θρησκευτικών κοινοτήτων, και συνεργασία μεταξύ κράτους και θρησκευτικών μειονοτήτων.  Προετοιμάζονται τα πάντα σε όλα τα επίπεδα ώστε  το Ισλάμ στο πλαίσιο των διαφόρων εθνικών συστημάτων-σχέσεων μεταξύ κρατών και θρησκειών να έχει ισότιμη και περίοπτη θέση.

Η σύσταση μουσουλμανικών οργανώσεων εθνικής εμβέλειας, ώστε να είναι σε θέση να εκπροσωπούν τις μουσουλμανικές κοινότητες που είναι εγκατεστημένες σε μια χώρα, αποτελεί μια πρώτη προϋπόθεση για αυτή τη διαδικασία. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η διά νόμου ρύθμιση των θρησκευτικών κοινοτήτων λειτουργεί σε εθνικό επίπεδο, και εάν δεν υπήρχαν οργανώσεις αρκούντως αντιπροσωπευτικές, οι μουσουλμανικές κοινότητες θα ήταν καταδικασμένες να παραμείνουν στο περιθώριο. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν διαφωνούντες Ευρωπαίοι υποστηρίζουν ότι απαιτείται μια ρεαλιστική προσέγγιση σχετικά με την ένταξη των Μωαμεθανών σε κάθε κράτος.

Υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για πλήρη εξίσωση της μουσουλμανικής κοινότητας με τις θρησκείες που χαρακτηρίζονται από μακροβιότερη παρουσία στην Ευρώπη.  Χάρη στην εμπειρία που αποκομίστηκε με άλλες θρησκείες, το ευρωπαϊκό νομικό σύστημα αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ κρατών και θρησκειών διαθέτει ήδη τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση και την επίλυση των προβλημάτων που απορρέουν από την παρουσία μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ευρώπη.

Οι Ευρωπαίοι υποστηρικτές του Ισλάμ εκτιμούν ότι η δημιουργία Μουσουλμανικών ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης-κατάρτισης στην Ευρώπη αποτελεί κομβικό σημείο. Εάν οι Μουσουλμάνοι δεν το επιτύχουν αυτό σε βραχυπρόθεσμο ή μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, θα ήταν χρήσιμο να εξεταστούν οι δυνατότητες προώθησης μιας αναπτυξιακής στρατηγικής. Μακροπρόθεσμα το ζήτημα των κατάλληλων διανοούμενων που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση μιας μουσουλμανικής ηγεσίας συνδέεται επίσης με το ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου ανάμεσα σε Ευρώπη-Ελλάδα και Τουρκία-Ισλάμ, οι Μωαμεθανοί προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς στην κατάκτηση της Ελλάδας και της Γηραιάς Αλιβιώνας. Η Αγγλία έχει γίνει Ισλαμικός παράδεισος και σημαντικό γεωπολιτικό-γεωστρατηγικό όπλο για Σαουδάραβες, Καταριανούς οικονομικούς μεγιστάνες οι οποίοι έγιναν ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών σωματείων. Η Μάντσεστερ Σίτι από μια μέτρια ομάδα άλλαξε επίπεδο όταν την αγόρασε ο πολυεκατομμυριούχος Άραβας σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν!

Επίσης είχαμε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Νιούκαστλ από τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Σύντομα αυτή η Αγγλική ομάδα η οποία  αναμένεται να μεταμορφωθεί σε μια ποδοσφαιρική δύναμη! Οι Άραβες επενδύουν μέσω χορηγιών αεροπορικών βιομηχανιών σε ποδοσφαιρικούς Αγγλικούς συλλόγους, όπως έγινε εδώ και χρόνια με την Emirates Airlines και την Άρσεναλ.

Όμως αυτή η επιχειρηματική-βιομηχανική εισβολή των Μωαμεθανικού κόσμου, έχει μετατρέψει την Αγγλία σε πυρηνική βόμβα για τη Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα. Παρόμοια αθλητική-Μουσουλμανική εισβολή επιχειρούν οι Τούρκοι υποστηρικτές του Ερντογάν στην Ελλάδα. Δεν έχουν όρια οι φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο. Το 2024 την σκυτάλη πήρε το Ντουμπάι με την συμφωνία να συμμετέχει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση της Ευρώπης.  Η γεωστρατηγική-Γεωπολιτική δύναμη-επιρροή των Μουσουλμάνων μέσα από την Ευρωλίγκα θα είναι τεράστια και θα αποτελέσει ένα τεράστιο όπλο πολιτικό-πολιτιστικό για την αποδοχή του Ισλαμισμού από τους Ευρωπαίους.

ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΙΣΔΥΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ.

Δεν είναι τυχαία η ενασχόληση των Τουρκικών αεροπορικών γραμμών και των Αράβων με την Ευρωλίγκα. Είναι το κορυφαίο αθλητικό-κοινωνικό γεγονός στην Ευρώπη. Από το 2008 έκανα αναφορές ότι η Ευρωλίγκα έχει υψηλό επίπεδο και ότι δουλεύουν πολύ μεθοδικά οι ομάδες, αθλητές και οι προπονητές. Δεν είναι τυχαίο ότι η Euroleague έφτασε στο επίπεδο του NBA. Tα τελευταία χρόνια πολλοί αθλητές από την Ευρώπη-Ευρωλίγκα αγωνίζονται στο κορυφαίο Αμερικανικό πρωτάθλημα.

Οι καλαθοσφαιριστές αυτοί συνδυάζουν υψηλή τεχνική, ευφυΐα και προσωπικότητα. Επίσης αρκετοί  προπονητές του NBA και τα επιτελεία τους παρακολουθούν συστηματικά την Euroleague και εφαρμόζουν τις προπονητικές μεθόδους των Ευρωπαίων προπονητών. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης βασίζεται επάνω στην υψηλή αντίληψη-στρατηγική και στην υψηλότατη τεχνική κατάρτιση. Στους τομείς αυτούς η Ευρωλίγκα είναι ανώτερη από το Αμερικανικό πρωτάθλημα.

Για αυτό οι Αμερικανικές ομάδες αναζητούν Ευρωπαίους προπονητές για τα τεχνικά τους επιτελεία. Η νίκη της Γερμανίας και η κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και η τεράστια αποτυχία της Αμερικής επιβεβαιώνουν ότι η Ευρωλίγκα είναι ισάξια του NBA. Οι Αμερικάνοι βασίζονται στην δύναμη, την ταχύτητα και στο σκοράρισμα. Όταν όμως πρέπει να παίξουν με υψηλή τεχνική, στρατηγική-τακτική και να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις οδηγούνται στα κατάρρευση. Δημιουργοί της Ευρωλίγκας σε σημαντικό βαθμό είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον Ζ. Ομρπάντοβιτς. Μέσα από τα υψηλού επιπέδου προπονητικά προγράμματα ισχυροποιούνται και ολοκληρώνονται προσωπικότητες εντός και εκτός αθλητισμού και να αντέχουν σε κάθε δυσκολία και να ανταπεξέρχονται σε δύσκολες συνθήκες και στόχους.

Είναι απαραίτητη η άθληση σε υψηλό-σοβαρό επίπεδο, διότι αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες  κατά της ηθικής-πνευματικής και της οικονομικής κρίσης. Μέσα από τις τεχνικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες οδηγούνται μονίμως σε υψηλές ακαδημαϊκές επιτυχίες (τριτοβάθμια εκπαίδευση, πτυχία ξένων γλωσσών και άλλες διακρίσεις). Οι τεχνικές ασκήσεις διεγείρουν τις περιοχές του εγκεφάλου, που σχετίζονται με το διάβασμα και την συναισθηματική ανάπτυξη. Η εφαρμογή των πρότυπων προπονητικών μεθόδων αποδεδειγμένα έχει οδηγήσει πολλoύς αθλητές σε μεγάλες ακαδημαϊκές, και όχι μόνον επιτυχίες.

Αποτελεί θέσφατο πλέον η ευεργετικότατη επίδραση της αθλητικής παιδείας, στην μάθηση και τις σχολικές επιτυχίες. Η σωστή και πρότυπη προπονητική σε υψηλό επίπεδο όπως γίνεται στην Ευρωλίγκα αναπτύσσει το ήθος, το ταλέντο, την διανοητική ικανότητα, ολοκληρώνει και ισχυροποιεί την προσωπικότητα, στον μέγιστο βαθμό. Οι μέθοδοι διδασκαλίας καλύπτουν κάθε δυνατό τρόπο μετάδοσης της αθλητικής γνώσεως. Στην προκειμένη περίπτωση κρίσιμο ερώτημα παραμένει τι ρόλο θα διαδραματίσει μελλοντικά σε όλους αυτούς τους τομείς η Turcish Airlines ; Θα χρησιμοποιήσει την Ευρωλίγκα στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου η θα παρέμβει και θα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της ; Η δυναμική της Turkish Αιrlines μέσα από την Ευρωλίγκα είναι τεράστια.

 

ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές, αθλητικές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό, αθλητικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός.

Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

 

 

 

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

Κλείνοντας την σημερινή εργασία Γεωστρατηγικής για την Ευρωλίγκα θα αναφερθώ για την ομάδα του Ολυμπιακού και το εξαιρετικά δύσκολο έργο που θα έχει η ομάδα του Πειραιά στον πέμπτο κατά σειρά αγώνα, Η Μπαρτσελόνα έχεις ως κίνητρο την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και κάτι περισσότερο. Θέλει νίκη επί του Ολυμπιακού για να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Final Four την αιώνια αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης. Οι διαφορές των δύο ομάδων είναι εθνικές κατά πρώτο λόγο και στην συνέχεια αθλητικές αγωνιστικές. Η Ρεάλ Μαδρίτης εκπροσωπεί το Ισπανικό στέμμα  και η Μπαρτσελόνα την Καταλονία που επιθυμεί να αυτονομηθεί και να κάνει δικό της κράτος.

Η διαμάχη ξεκίνησε με την ίδρυση των δύο ομάδων. Οι αιτίες ήταν πολιτικές-εθνικιστικές. Την πρωτεύουσα Μαδρίτη και τους Ισπανούς Βασιλείς αντιπροσωπεύει η  Ρεάλ, ενώ η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα των αντιβασιλικών Καταλανών. Οι Καταλανοί αυτοπροσδιορίζονται ως αυτόνομοι και επιθυμούν να αποσχιστούν από το το Ισπανικό κράτος.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η αντιπαλότητα των δύο ομάδων να βρίσκεται στα ύψη. Οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν τους αγώνες με τους αγώνες με την Ρεάλ σε ποδόσφαιρο-καλαθοσφαίριση ως μάχη-πόλεμο ενάντια στην Ισπανική μοναρχία.

Η Μαδρίτη είναι η πόλη της βασιλικής οικογένειας και η Ρεάλ αντιπροσώπευε τον εθνικισμό της παραδοσιακής Ισπανίας. Οι αγώνες καλαθοσφαίρισης-ποδοσφαίρου  αποτελούν την συνέχεια της πολιτικής-εθνικής διαμάχης ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το πρώτο έναυσμα για να ξεκινήσει η αντιπαλότητα των δύο ομάδων ήταν το διάταγμα που εξέδωσε ο βασιλιάς της Ισπανίας Αλφόνσο ΙΓ΄ το 1920, με το οποίο έδινε το όνομα Ρεάλ στην ομάδα της Μαδρίτης.  Το μεγάλο μίσος των δύο πλευρών έχει μετατρέψει τους αγώνες ανάμεσα στις ΄δυο ομάδες σε όπλο υβριδικού πολέμου με πολλές πτυχές και προεκτάσεις.

Οι οπαδοί της Ρεάλ την περίοδο κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο ήταν εθνικιστές και υποστηρικτές του στρατηγού Φράνκο. Αντιθέτως, οι οπαδοί της Μπάρτσα ήθελαν να παραμείνει το καθεστώς που υπήρχε πριν τον εμφύλιο, το οποίο είχε παραχωρήσει προνόμια αυτονομίας στην Καταλονία. Συνεπώς οι Καταλανοί θα υπερβάλουν ευατόν για αντιμετωπίσουν σε έναν ακόμη ημιτελικό τον αιώνιο και πραγματικό εχθρό την Ρεάλ Μαδρίτης Η ενδεχόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού θα είναι ένα μικρό θαύμα και ξεχωριστό επίτευγμα. Οι αγώνες ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρστελόνα είναι καθαρά πολιτικοί-εθνικιστικοί ο αθλητισμός περνά σε δεύτερη μοίρα. Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει μια απλή ομάδα αλλά μια εθνική μειονότητα που ζητά με πάθος την αυτονομία της.

Oι εργασίες της στήλης Επικρατέειν η Απόλλυσθαι αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Contact : [email protected]). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την έγκριση του του Mytilenepress και της στήλης. Επιτρέπεται μόνον η αναδημοσίευση του 50% των εργασιών Απαραίτητη προυπόθεση για την αναδημοσίευση είναι η προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο Mytilenepress.

Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν. Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους να πιστεύουν όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

loading...