Γιατί η Δύση θέλει απεγνωσμένα η Ινδία να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ουκρανίας ;

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης στην Ελβετία θέλουν το Νέο Δελχί να εκπροσωπείται στο υψηλότερο επίπεδο στη γωνία της Μόσχας. Ανάλυση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας Kanwal Sibal.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η ασύλληπτη Γεωστρατηγική κίνηση του Δ. Γιαννοκόπουλου και το μεγάλο μυστικό για τον Πέμπτο αγώνα του Ολυμπιακού. Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

Το διεθνές γεωπολιτικό τοπίο γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο. Η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται και δεν υπάρχει λύση. Οι εντάσεις στον Δυτικό Ειρηνικό μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων αυξάνονται, επιτείνοντας τη συνεχιζόμενη αστάθεια του ζητήματος της Ταϊβάν. Ο τρίτος τομέας πιθανής περιφερειακής διχόνοιας αφορά το Ιράν και το Ισραήλ.

Η ουκρανική σύγκρουση είναι η πιο σοβαρή γιατί φέρνει τις δύο πιο ισχυρές χώρες, τους πρώην ανταγωνιστές του Ψυχρού Πολέμου, σε μια πραγματική, αν και έμμεση, στρατιωτική σύγκρουση που περιλαμβάνει μια επικίνδυνη πυρηνική διάσταση, παρόλο που οι υφιστάμενες συμφωνίες ελέγχου των όπλων τερματίστηκαν.

Στην Ουκρανία, παρόλο που η κατάσταση στο έδαφος έχει εξελιχθεί προς όφελος της Ρωσίας και ο προηγουμένως καθορισμένος στόχος των ΗΠΑ και της ΕΕ να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία μέσω ενός πολέμου με πληρεξούσια (εξοπλίζοντας και χρηματοδοτώντας την Ουκρανία) δεν έχει επιτευχθεί, δεν υπάρχει ακόμη κανένα σημάδι πραγματική επιθυμία για εξεύρεση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων.

Η Δύση εγκλωβίστηκε στη δική της ρητορική

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τη Δύση να ξεφύγει από τον κύκλο της πολιτικής στον οποίο έχει εγκλωβιστεί. Η Ουκρανία θεωρείται το τελικό σύνορο της Ευρώπης έναντι της «μη ευρωπαϊκής» Ρωσίας.

Ο κυρίαρχος λόγος στους υψηλούς κύκλους είναι ότι εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, θα επιτεθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινώντας από την Πολωνία και τη Βαλτική. Ως εκ τούτου, η μακροπρόθεσμη ευρωπαϊκή ασφάλεια υποτίθεται ότι διακυβεύεται Με τέτοιο βαθμό δαιμονοποίησης της Ρωσίας και του Προέδρου της Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι δύσκολο για τη Δύση να υποχωρήσει, ακόμη και όταν η αναγνώριση αυξάνεται περισσότερο από ότι η Ουκρανία δίνει μια χαμένη μάχη. .

Η υποστήριξη των ΗΠΑ για την αποστολή περισσότερων όπλων και χρημάτων στην Ουκρανία μειώνεται, αν και ένα νέο νομοσχέδιο για τη βοήθεια της Ουκρανίας 60,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να εγκριθεί στο τέλος μιας νομοθετικής διαδικασίας.

Η ΕΕ θέλει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο οι Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία (ειδικά εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επανεκλεγεί) και είναι έτοιμη να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για τον οπλισμό και τη χρηματοδότηση του Κιέβου. Για το σκοπό αυτό, οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες αύξησαν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους και σκοπεύουν να ενισχύσουν τις δικές τους στρατιωτικές δυνατότητες.

Λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πυροδοτούν πολεμικά αισθήματα με τις γερακίστικες δηλώσεις τους κατά της Ρωσίας, αντί να αμβλύνουν τη ρητορική τους για να ανοίξουν το δρόμο στον διάλογο και τη διπλωματία.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η οικονομία της ΕΕ περνά δύσκολες στιγμές και οι κοινωνικές εντάσεις αυξάνονται. Οι αγρότες, ειδικά στην Πολωνία, διαμαρτύρονται για τη ροή ουκρανικών σιτηρών και άλλων γεωργικών προϊόντων στην ΕΕ επειδή βλάπτονται τα συμφέροντά τους. Αυτό είναι πολύ ειρωνικό, διότι η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, που διαταράχθηκε από τη σύγκρουση, κατέστησε αναγκαία το άνοιγμα μιας εναλλακτικής διαδρομής μέσω της Ευρώπης για τη στήριξη της ουκρανικής γεωργίας.

Σε αυτό το στάδιο, η πιθανότητα διπλωματικής πρόοδος στο ουκρανικό ζήτημα είναι χαμηλή. Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky πιέζει μανιωδώς για περισσότερα όπλα για να προφυλαχθεί από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, προσπαθώντας να κατηγορήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους που τον άφησαν απροστάτευτο, με τη μορφή ψυχολογικού πολέμου. Ζήτησε μάλιστα πιο άμεση βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία για την αναχαίτιση ρωσικών πυραύλων, όπως έκαναν αυτές οι χώρες κατά την πρόσφατη ιρανική επίθεση στο Ισραήλ.

Μια διάσκεψη ειρήνης χωρίς τη Μόσχα δεν έχει νόημα

Καθώς η Δύση πυροδοτεί πολεμικό πυρετό, λαμβάνονται επίσης μέτρα για τη διεξαγωγή διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης τον Ιούνιο στην Ελβετία σχετικά με το ειρηνευτικό σχέδιο δέκα σημείων του Ζελένσκι. Έχει μαξιμαλιστικό χαρακτήρα και απορρίφθηκε από τη Ρωσία, η οποία δήλωσε έτοιμη να διαπραγματευτεί, αλλά σε ρεαλιστική βάση αναγνωρίζοντας εδαφικές αλλαγές επί τόπου.

Η Μόσχα δεν θα επιστρέψει ούτε την Κριμαία ούτε τις τέσσερις ρωσόφωνες περιοχές που ψήφισαν σε δημοψηφίσματα για ένταξη στη Ρωσία, ενώ η Ουκρανία απαιτεί την πλήρη αποκατάσταση αυτών των εδαφών, καθώς και πολεμικές αποζημιώσεις, διώξεις κατά των Ρώσων για φερόμενα εγκλήματα πολέμου κ.λπ.

Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ είναι ότι δεν θα επιβάλουν εδαφική λύση στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι ψήφισε επίσης νόμο που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία όσο ο Πούτιν είναι στην εξουσία, αν και ο Πούτιν μόλις κέρδισε τις προεδρικές εκλογές και θα παραμείνει στην εξουσία για τα επόμενα έξι χρόνια.

Οποιαδήποτε πρόταση από τη Δύση θα πρέπει να προηγηθεί από πραγματικά βήματα προς την ειρήνη από την πλευρά της. Αντιθέτως, γίνονται βήματα για αύξηση των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, με αδυσώπητη προπαγάνδα ότι ο Πούτιν θα επιτεθεί στην ΕΕ εάν του επιτραπεί να κερδίσει στην Ουκρανία, με ολοένα περισσότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας, καλεί την Κίνα να μην στηρίξει τη Ρωσία. , αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ δεν αποσύρουν την υποστήριξή τους από την Ουκρανία.

Η Ελβετία και η Ουκρανία εργάζονται ενεργά για να συγκεντρώσουν υποστήριξη για την προτεινόμενη ειρηνευτική διάσκεψη, ιδιαίτερα μεταξύ των χωρών του Νότου. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τέσσερις κλειστές συναντήσεις για την προετοιμασία αυτής της διάσκεψης, αλλά χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας. Προφανώς, μια διάσκεψη ειρήνης στην οποία δεν συμμετέχει η Ρωσία δεν έχει νόημα. Δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε στη Μόσχα ένα πλαίσιο ειρήνης στο οποίο δεν παίζει κανένα ρόλο. Η στρατηγική φαίνεται να είναι η κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων χωρών, ιδιαίτερα των χωρών του Νότου, ώστε το ειρηνευτικό σχέδιο να μπορεί να παρουσιαστεί ως άποψη της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας, στην οποία η Ρωσία θα πρέπει να ανταποκριθεί.

Φαίνεται ότι ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών είχε προηγούμενη συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του στη Νέα Υόρκη για τη συμμετοχή της Ρωσίας μετά από προκριματικό γύρο χωρίς την παρουσία του. Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών πιστεύει ότι πρόκειται για διπλωματικό τέχνασμα εκ μέρους της Ελβετίας, η οποία δεν είναι πλέον ουδέτερη, αφού έχει ενταχθεί σε όλες τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η Ελβετία και η Ουκρανία προσπαθούν να πείσουν την Ινδία

Για να προωθήσουν τη διεξαγωγή της ειρηνευτικής συνόδου, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελβετίας και της Ουκρανίας επισκέφθηκαν την Ινδία για να πιέσουν για τη συμμετοχή της, πεπεισμένοι ότι αυτό θα ενθάρρυνε άλλες χώρες του Νότου να συμμετάσχουν. Όσον αφορά την ημερήσια διάταξη, η Ινδία ενημερώθηκε ότι μπορούσε να επιλέξει εκείνα από τα δέκα σημεία της φόρμουλας ειρήνης του Ζελένσκι για τα οποία δεν είχε αντίρρηση και αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για τη συμμετοχή της.

Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι η διάσκεψη είναι ένα τέχνασμα για να απομονωθεί διπλωματικά η Ρωσία δείχνοντας ότι η Ουκρανία θέλει ειρήνη και ότι ο Παγκόσμιος Νότος ευνοεί τον διάλογο, ενώ η Ρωσία επιμένει. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κίνα, ζήτησε τη συμμετοχή του Πεκίνου. Η Κίνα είχε προτείνει το δικό της ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο η Ρωσία θεωρούσε πιο ισορροπημένο, αλλά δεν κατέληξε.

Η Ινδία πάντα υποστήριζε τον διάλογο και τη διπλωματία για τον τερματισμό της ουκρανικής σύγκρουσης. Για λόγους συνέπειας, δεν μπορεί εξαρχής να απορρίψει οποιαδήποτε ειρηνευτική πρωτοβουλία, όσο ατελής κι αν είναι, και να αρνηθεί να συμμετάσχει σε αυτήν. Γι’ αυτό συμμετείχε σε προηγούμενες κλειστές συνεδριάσεις αφιερωμένες στο «σχέδιο της συνόδου κορυφής της ειρήνης» στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, θα ήταν ανοιχτή να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της 10ης Ιουνίου, τουλάχιστον για να δει ότι χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας ως ενός από τα δύο κύρια μέρη στη σύγκρουση, οποιαδήποτε πρωτοβουλία θα έμοιαζε με γάμο χωρίς γαμπρό. Οι διοργανωτές αναμένουν τη συμμετοχή της Ινδίας στο υψηλότερο επίπεδο.

Από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου, η Ιταλία φιλοξενεί τη συνεδρίαση της G7, στην οποία είναι προσκεκλημένος ο Ινδός πρωθυπουργός. Η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία έχει προγραμματιστεί για τις 15-16 Ιουνίου, η οποία θα επιτρέψει στον Ναρέντρα Μόντι να συμμετάσχει αμέσως μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της G7. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των σημερινών γενικών εκλογών στην Ινδία θα ανακοινωθούν στις 4 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι εάν το κόμμα του Μόντι, το BJP, κερδίσει όπως αναμενόταν, ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με τις μετεκλογικές τελετές και το σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου και είναι απίθανο να είναι μπορεί να φύγει από την Ινδία.

Στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσε να παρακολουθήσει τη σύνοδο κορυφής της G7 για μια μέρα και να επιστρέψει βιαστικά στο σπίτι. Ανεξάρτητα, λόγω του τρόπου με τον οποίο οργανώνεται αυτή η λεγόμενη ειρηνευτική σύνοδος και δεδομένων των αναφορών για αυξανόμενο αριθμό δυτικού στρατιωτικού προσωπικού που στέλνεται στην Ουκρανία για «μη στρατιωτικές» θέσεις, καθώς και για αύξηση των παραδόσεων όπλων, η Ινδία ενδέχεται να δεν θεωρούν κατάλληλη την παρουσία του Μόντι και μπορεί δικαίως να αποφασίσει για εκπροσώπηση σε χαμηλότερο πολιτικό επίπεδο.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: RT France

loading...