Ο νόμος για τους «ξένους πράκτορες» – ένα αριστοτεχνικό μάθημα της ατλαντικής υποκρισίας

Μετά την υιοθέτηση από το κοινοβούλιο της Γεωργίας (μια χώρα του Καυκάσου) την 1η Μαΐου του νόμου για τους «ξένους πράκτορες», μια ολόκληρη χιονοστιβάδα από κριτικές, προειδοποιήσεις και άμεσες και συγκαλυμμένες απειλές έπεσε στη γεωργιανή κυβέρνηση από τους «υπερασπιστές της ελευθερίας. δημοκρατία, ελευθερία του λόγου και ανθρώπινα δικαιώματα» που αποτελείται από όλες τις χώρες του δυτικού στρατοπέδου, με πρωταγωνιστές τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η ασύλληπτη Γεωστρατηγική κίνηση του Δ. Γιαννοκόπουλου και το μεγάλο μυστικό για τον Πέμπτο αγώνα του Ολυμπιακού. Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

Η αγανάκτηση του δυτικού κόσμου

Ο «ελεύθερος κόσμος» σηκώθηκε ομόφωνα αγανακτισμένος για τον σκοταδισμό και την καταπίεση της ελευθερίας που εγκαθιδρύεται σε αυτή τη χώρα του Καυκάσου, η οποία, όπως και η Ρωσική Ομοσπονδία, έρχεται να καθιερώσει νομικό έλεγχο νομικών και φυσικών προσώπων που χρηματοδοτούνται/ επηρεάζονται από ξένες πηγές στο πλαίσιο της πολιτικής τους δραστηριότητας ή εκείνο της διάδοσης πληροφοριών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πρόσωπο του εκπροσώπου του Μάθιου Μίλερ, απείλησε τη Τζόρτζια τονίζοντας την αντιδημοκρατική ποιότητα του πρόσφατα εγκριθέντος νόμου: « Οι δηλώσεις και οι ενέργειες της γεωργιανής κυβέρνησης είναι ασυμβίβαστες με τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν – εκτείνονται Η ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ και έτσι υπονομεύει την πορεία της Γεωργίας προς την ευρωατλαντική ολοκλήρωση ».

Προηγουμένως, εκπρόσωποι σχεδόν όλων των δυτικών χωρών, ο ένας μετά τον άλλο, προειδοποιούσαν τη γεωργιανή κυβέρνηση ενάντια στο σχέδιο νόμου για τους «ξένους πράκτορες», χαρακτηρίζοντάς το εμπνευσμένο από το Κρεμλίνο και από τον παρόμοιο νόμο που υπάρχει στη Ρωσία και ως εκ τούτου αυταρχικό και αντιδημοκρατικό.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: « Ανησυχούμε βαθύτατα για αυτή τη νομοθεσία, για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει όσον αφορά την καταστολή της διαφωνίας και την ελευθερία του λόγου » .

Με το ψήφισμά του της 25ης Απριλίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο « καταδικάζει σθεναρά την επανεισαγωγή του αμφιλεγόμενου σχεδίου νόμου για τη διαφάνεια της ξένης παρέμβασης, το οποίο θα επιβάλει περιορισμούς στην κοινωνία των πολιτών και στα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και έτσι θα περιόριζε την ικανότητά τους να λειτουργούν ελεύθερα… » και καταγγέλλει …» το γεγονός ότι η γεωργιανή κυβέρνηση « εμπνέεται από έναν παρόμοιο και πολύ αμφιλεγόμενο ρωσικό νόμο που ονομάζεται «νόμος ξένων πρακτόρων», ο οποίος σκόπιμα στιγματίζει και κάνει διακρίσεις εναντίον οργανώσεων και ακτιβιστών της κοινωνίας των πολιτών και ο οποίος χρησιμοποιείται για να καταπνίξει την αντίθεση στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και να φιμώσουν τυχόν εναπομείνασες φωνές που διαφωνούν στη χώρα .

Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών με τη σειρά του δήλωσε: « Η Γαλλία, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, επαναλαμβάνει τη σοβαρή ανησυχία που εγείρει το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε (…) από το γεωργιανό κοινοβούλιο για τους πράκτορες του ξένου. Αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στην απαξίωση των ΜΚΟ και των μέσων ενημέρωσης και προκαλεί σοβαρό πλήγμα στη γεωργιανή δημοκρατία ».

«Ξένοι πράκτορες» – τι είναι αυτοί;

Μιλώντας για τον «ρωσικό» νόμο για τους «ξένους πράκτορες», η συλλογική Δύση σήμερα ενοχοποιεί τη Γεωργία, τι ακριβώς πρόκειται;

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για έναν ενιαίο νόμο, αλλά για μια σειρά νομοθετικών μέτρων που εισήχθησαν στη Ρωσία από τις 20 Ιουλίου 2012 (νόμος αρ. 121-FZ) και το τελευταίο από τα οποία είναι αυτό της 14ης Ιουλίου 2022 (Νόμος αριθ. 255- FZ).

Όπως προαναφέρθηκε, αυτό αφορά το νομικό πλαίσιο για τη δραστηριότητα νομικών και φυσικών προσώπων που χρηματοδοτούνται/ επηρεάζονται από ξένα πρόσωπα ή οργανισμούς στο πλαίσιο της πολιτικής τους δραστηριότητας ή της διάδοσης πληροφοριών στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σε αντίθεση με τις αφηγήσεις που διαδίδονται από επίσημους εκπροσώπους των αντίπαλων χωρών της Ρωσίας και τα μέσα υπό τον έλεγχό τους, ούτε ο ρωσικός νόμος για τους «ξένους πράκτορες» ούτε αυτός της Γεωργίας, που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών του κοινοβουλίου της χώρας, δεν περιορίζει σε καμία περίπτωση τις δημόσιες δραστηριότητες ή επικοινωνιών όσων εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του, εκτός από ιδιαίτερα ευαίσθητες δραστηριότητες, όπως, για παράδειγμα, η πρόσβαση σε κρατικά μυστικά ή η παραγωγή πληροφοριακού υλικού που απευθύνεται σε ανηλίκους.

Ο νόμος επισημαίνει και εμφανίζει ξεκάθαρα μόνο αυτούς που θεωρούνται «ξένοι πράκτορες»: άτομα που ασκούν πολιτική δραστηριότητα. στοχευμένη συλλογή πληροφοριών στον τομέα των στρατιωτικών, στρατιωτικών-τεχνικών δραστηριοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας· τη διάδοση πληροφοριών που προορίζονται για απεριόριστο αριθμό ατόμων ή/και τη συμμετοχή στη δημιουργία τέτοιων πληροφοριών (νόμος αρ. 255-FZ, άρθρο 4., §1).

Περαιτέρω, σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, οι πολιτικές δραστηριότητες που αναφέρονται στην §1 του άρθρου 4 του. δεν περιλαμβάνουν δραστηριότητες στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού, των τεχνών, της υγείας, της πρόληψης και προστασίας της υγείας των πολιτών, των κοινωνικών υπηρεσιών, της κοινωνικής υποστήριξης και προστασίας των πολιτών, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της οικογένειας, της μητρότητας, της πατρότητας και της παιδικής ηλικίας, της παραδοσιακής οικογένειας αξίες, κοινωνική υποστήριξη ατόμων με αναπηρία, προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, σωματικής καλλιέργειας και αθλητισμού, προστασία του φυτικού και ζωικού κόσμου και φιλανθρωπικές δραστηριότητες, εάν αυτές οι δραστηριότητες δεν είναι αντίθετες προς τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα θεμέλια της δημόσια έννομη τάξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τις αξίες που προστατεύονται από το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι δεόντως διαπιστευμένοι στη Ρωσική Ομοσπονδία δεν απαιτείται επίσης να εγγραφούν στο μητρώο «ξένων πρακτόρων».

Ο σκοπός της ύπαρξης αυτής της νομικής βάσης είναι να ενημερώσει τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με το γεγονός ότι ορισμένα νομικά πρόσωπα ή φυσικά πρόσωπα που ενδέχεται να τους στοχοποιήσουν στον δημόσιο χώρο πληροφοριών εξαρτώνται άμεσα, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών, από ξένη επιρροή, βλ. τις εντολές ξένων οργανώσεων και να εκτελούν το ρόλο των «εκπροσώπων» τους στο έδαφος της Ρωσίας.

Μια μικρή «παράβλεψη» στις δυτικές αγανακτήσεις

Αναδεικνύοντας τις «αντιδημοκρατικές καταχρήσεις» που υποτίθεται ότι διέπραξε η Ρωσία και, στη συνέχεια, η Γεωργία μέσω της προσαρμογής των νόμων για τους «ξένους πράκτορες», ο δυτικός μηχανισμός προπαγάνδας «ξέχασε» να διευκρινίσει ότι μιλάει μόνο για το δέντρο που κρύβει δάσος.

Οι «υπερασπιστές της ελευθερίας» ξεχνούν τυχαία να αναφέρουν μια λεπτομέρεια: ο ρωσικός νόμος και ο γεωργιανός νόμος για τους «ξένους πράκτορες» δεν είναι τίποτα άλλο από την υιοθέτηση του ίδιου νόμου που υπάρχει ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και όχι μόνο υπάρχει ήδη, αλλά υπάρχει από το 1938 ( Νόμος για την εγγραφή ξένων πρακτόρων – FARA), που ισχύει τώρα με την έκδοσή του του 1995.

Οι κανονιστικές πράξεις που διέπουν αυτόν τον τομέα των δημοσίων σχέσεων εγκρίθηκαν και εφαρμόστηκαν σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, πολύ αργά σε σύγκριση με τους πρωτοπόρους στον τομέα, τους Αμερικανούς. Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, οι νόμοι για τους «ξένους πράκτορες» και οι ισοδύναμοι τους υφίστανται σε άλλες χώρες, ιδίως στην Αυστραλία ( Australian Foreign Influence Transparency Act Nr.63 of 2018 – FITSA ) και στο Ισραήλ. Η θέση ορισμένων λεγόμενων ειδικών που δηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στους περιορισμούς μεταξύ της ρωσικής έκδοσης και της αμερικανικής ή, για παράδειγμα, της αυστραλιανής έκδοσης όσον αφορά τη νομοθεσία για τους «ξένους πράκτορες» είναι εντελώς εσφαλμένη. Η προσεκτική μελέτη των κειμένων των αντίστοιχων νομικών βάσεων το επιβεβαιώνει. Τα πρότυπα της αμερικανικής και αυστραλιανής νομοθεσίας είναι περισσότερο παρόμοια σε περιεχόμενο με τα ρωσικά πρότυπα. Επιπλέον, η αυστηρότητα του αμερικανικού δικαίου είναι πολύ πιο έντονη σε σύγκριση με τη ρωσική έκδοση. Ειδικότερα, όσον αφορά την πολιτική δραστηριότητα, αυτή η έννοια είναι πολύ ασαφής στο πλαίσιο της FARA, δηλαδή η αξιολόγηση της δραστηριότητας ενός νομικού/φυσικού προσώπου είναι εντελώς αυθαίρετη. Από την πλευρά της, η ρωσική νομοθεσία περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια και οριοθετεί σαφώς την εφαρμογή αυτής της έννοιας. Από την πλευρά της καταστολής, η μέγιστη κύρωση που προβλέπεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για την παράτυπη δραστηριότητα ενός «ξένου πράκτορα» είναι 10.000 $ και 10 χρόνια φυλάκιση. Από τη ρωσική πλευρά, η μέγιστη ποινή είναι 500.000 ρούβλια (περίπου 5.500 $) και δεν επιβάλλεται (!) ποινή φυλάκισης (άρθρο 19.34 του νόμου N 195-FZ του Κώδικα για τα Διοικητικά Αδικήματα ). Η δραστηριότητα των «ξένων πρακτόρων» στη Ρωσία διέπεται αποκλειστικά από το διοικητικό δίκαιο. που πραγματοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες διέπεται επίσης από το ποινικό δίκαιο. Όσον αφορά τον αριθμό των φυσικών και νομικών οντοτήτων που υπόκεινται στο καθεστώς του «ξένου πράκτορα» στις Ηνωμένες Πολιτείες – είναι ασύγκριτα υψηλότερος από ό,τι στη Ρωσία. Τον Μάιο του 2023, ο αριθμός των «ξένων πρακτόρων» σε αμερικανικό έδαφος ήταν πάνω από 3.500 σε σύγκριση με σχεδόν 400 στη Ρωσία. Η επιτήρηση και ο έλεγχος από το αμερικανικό κράτος έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια: από τους περισσότερους από 3.500 «πράκτορες», το 1/3 έλαβε αυτό το καθεστώς μόνο μεταξύ 2016 και 2023.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2017, στη Ρωσία, τα ΜΜΕ που χρηματοδοτούνταν από ξένες πηγές σχεδόν δεν εμπίπτουν στη ρωσική νομοθεσία για τους «ξένους πράκτορες», ακόμη και αν η δραστηριότητά τους ήταν ουσιαστικά αντικυβερνητική. Μόλις στις 25 Νοεμβρίου 2017 και ως απάντηση στο αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών να εγγραφούν τα χρηματοδοτούμενα από τη Ρωσία μέσα ενημέρωσης Russia Today και Sputnik ως «ξένοι πράκτορες» σε αμερικανικό έδαφος, ο νόμος που εισάγει την έννοια του «μέσα ενημέρωσης – ξένος πράκτορας». », εγκρίθηκε, με τη σειρά του, στη Ρωσία (νόμος αρ. 327-FZ).

Σε αντίθεση με τους «καταπιεστές της ελευθερίας του λόγου» που είναι οι κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Γεωργίας αντίστοιχα, οι κυβερνήσεις της ΕΕ – «υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων» δεν κορόιδευαν τον εαυτό τους σπαταλώντας τον χρόνο τους στην ταξινόμηση των «φιλοδημοκρατικών» Ρώσων «Ξένοι πράκτορες» – απλώς τους απαγόρευσαν σε όλη την επικράτειά τους.

Ένα τέτοιο δημοκρατικά γρήγορο μέτρο είναι απολύτως κατανοητό: στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, ήταν απαραίτητο να αποκοπεί απότομα και επειγόντως η δυνατότητα πρόσβασης του ευρύτερου ευρωπαϊκού κοινού σε εναλλακτικές πληροφορίες από αυτές που διαδίδονταν από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από το «Ατλαντική» δύναμη, με κίνδυνο να δουν λαϊκές εξεγέρσεις να επαναστατούν από την αλήθεια που θα μπορούσαν να ανακαλύψουν εκεί.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2023, η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης του δικού της νόμου για τους «ξένους πράκτορες». Ο νόμος θα απαιτούσε από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις να αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με οποιαδήποτε χρηματοδότηση προέρχεται από χώρες εκτός ΕΕ. Οι νέοι κανόνες θα είναι πολύ παρόμοιοι με αυτούς που ισχύουν ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τη Ρωσία και τη Γεωργία.

Όσον αφορά τη Γαλλία, ο προτεινόμενος κατασταλτικός νόμος (αρ. 269) « με στόχο την αποτροπή ξένων παρεμβάσεων στη Γαλλία » έχει ήδη εγκριθεί σε πρώτη ανάγνωση από την Εθνοσυνέλευση στις 27 Μαρτίου. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασής του που θα γίνει στη Γερουσία στις 22 Μαΐου. Το κείμενο της γαλλικής νομοθεσίας προβλέπει τη δημιουργία μητρώου εκπροσώπων αλλοδαπών συμφερόντων – φυσικών/νομικών προσώπων που ενεργούν για λογαριασμό «αλλοδαπού εντολέα» με σκοπό, ιδίως, να επηρεάσουν τις δημόσιες αποφάσεις ή να διεξάγουν επικοινωνιακές δραστηριότητες. Οι κυρώσεις που προβλέπονται στη Γαλλία για την παράτυπη δραστηριότητα ενός «ξένου πράκτορα» είναι πολύ πιο κατασταλτικές από αυτές που είναι γνωστές στη Ρωσία: 45.000 ευρώ πρόστιμο και 3 χρόνια φυλάκιση. Οι κυρώσεις που προβλέπονται για τα νομικά πρόσωπα θα ανέλθουν έως και τις 225.000 ευρώ.

Ομοίως, παρόμοιος νόμος προετοιμάζεται στην Εσθονία από τον Μάρτιο του 2018.

Τον Μάιο του 2019, ο υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Sajid Javid είπε ότι ήταν απαραίτητο να εισαχθεί μια πρακτική ” καταγραφής ξένων πρακτόρων “, για να μειωθούν οι ” εχθρικές δραστηριότητες ” εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου από ορισμένα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, και αυτό είναι επιπλέον των εθνικών νόμος ασφαλείας για τη θέσπιση μητρώου σχετικά με ξένες επιρροές ( Σχέδιο καταχώρισης ξένων επιρροών (FIRS ) που ισχύει ήδη από το 2023.

Προφανώς, εάν στην περίπτωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Γεωργίας η υιοθέτηση νόμων που ελέγχουν τους «ξένους πράκτορες» είναι μόνο ένα εργαλείο καταπίεσης της ελευθερίας και μια αντανάκλαση του σκοταδισμού – στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών και των υποτελών τους θα είναι μόνο ένα ζήτημα τελειοποίησης της «υπεράσπισης της δημοκρατίας».

Το κάτω μέρος των καρτών

Ο νέος νόμος που εγκρίθηκε από το γεωργιανό κοινοβούλιο δεν αποτελεί σχεδόν άμεσο κίνδυνο για τα σχέδια για μια σοβαρή πολιτική αποσταθεροποίηση της περιοχής Causasse που πραγματοποιούν οι «ατλαντιστές» εδώ και αρκετές δεκαετίες και, ειδικά, τα τελευταία χρόνια – χρειάζονται πολύ περισσότερα για την αντιμετώπιση των πρωτοβουλιών του «ελεύθερου κόσμου» που αναλαμβάνονται στον «τρίτο κόσμο». Ωστόσο, θεωρείται ως ένα αρκετά σοβαρό εμπόδιο στους τροχούς των διαδικασιών που αναλαμβάνει η τελευταία. Επομένως, η πίεση στη γεωργιανή κυβέρνηση θα αυξηθεί και η χώρα πρέπει να περιμένει δυσάρεστες εκπλήξεις στο εγγύς μέλλον.

Για το δυτικό πολιτικό-στρατιωτικό στρατόπεδο, το πρωταρχικό ενδιαφέρον της περιοχής του Καυκάσου και χωρών όπως η Γεωργία ή η Αρμενία έγκειται μόνο στις γεωγραφικές συνοριακές τους καταστάσεις έναντι της Ρωσίας. Η εγκαθίδρυση σε αυτή τη ζώνη «αντι-ρωσικών», πολιτικών καθεστώτων, ο κύριος φορέας των οποίων θα ήταν η ρωσοφοβία, όπως και το επίτευγμά τους στο έδαφος της Ουκρανίας, είναι ο πρωταρχικός στόχος των δυτικών πρωτοβουλιών που πραγματοποιήθηκαν στα νότια σύνορα της Ρωσίας από την πτώση του ΕΣΣΔ το 1991.

Οι μικροί λαοί του Καυκάσου, από την πλευρά τους, δεν ενδιαφέρουν περισσότερο τις «δημοκρατικές» χώρες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή από εκείνες του Ιράκ, της Λιβύης ή της Ουκρανίας, των οποίων οι μελλοντικές γενιές έχουν ήδη καταστρέψει.

Με την έντονη διαμαρτυρία για την υιοθέτηση του νόμου για τους «ξένους πράκτορες» από τη Γεωργία, για άλλη μια φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επικεφαλής του στρατού των δορυφόρων τους διεκδίκησαν μόνο τα δικαιώματά τους. Δικαιώματα που ισχύουν σύμφωνα με την παλιά καλή ρωμαϊκή έκφραση: « Quod licet Iovi, non licet bovi» – ό,τι επιτρέπεται στον Δία δεν επιτρέπεται στις αγελάδες. Του Oleg Nesterenko

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

loading...