Οι Ουκρανοί καταρρέουν, αρνούνται να πολεμήσουν οι ξένοι μισθοφόροι – Πυρηνική προειδοποίηση Putin…ενόψει της επίθεσης της Ρωσίας

Με τον ουκρανικό στρατό να αδυνατεί να κρατήσει τις θέσεις του και να βλέπει τις άμυνες του να σπάνε σε πολλά σημεία του μετώπου, οι Ρώσοι οργανώνουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους, ανάμεσα στις οποίες είναι και η επικείμενη μεγάλη αντεπίθεση που θα βάλει στο στόχαστρο της ακόμα… και το Kharkiv.
Με τις ρωσικές δυνάμεις να κερδίζουν εδάφη και να προελαύνουν, καταλαμβάνοντας διαρκώς οικισμούς, οι Ουκρανοί διαπιστώνουν ότι ακόμα και οι ξένοι μισθοφόροι αρνούνται να πολεμήσουν στο πλευρό τους.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Vladimir Putin, ο οποίος σήμερα Τρίτη 7/5 ορκίζεται για πέμπτη φορά πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας φρόντισε να στείλει ένα σαφές μήνυμα τόσο στον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, ο οποίος διατηρεί ανοικτό το σενάριο αποστολής στρατευμάτων στο πλευρό των Ουκρανών όσο και στη Μ. Βρετανία, της οποίας ο υπουργός Εξωτερικών, David Cameron είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αντιτίθεται στην χρήση βρετανικών όπλων για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, εξαγγέλλοντας στρατιωτικές ασκήσεις με πυρηνικά όπλα.

Ορκίστηκε Πρόεδρος της Ρωσίας ο Putin: Θέλουμε διάλογο με τη Δύση – Παραιτήθηκε η κυβέρνηση

Πρόεδρος έως το 2030 και για 5η θητεία ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου ο Vladimir Putin, ο οποίος δεσμεύτηκε ενώπιον του ρωσικού λαού ότι θα κάνει τα πάντα για να μην προδώσει την εμπιστοσύνη τους.
Επιπλέον, υποστήριξε πως η Ρωσία δεν απορρίπτει τον διάλογο με τη Δύση, αναφέροντας πως η επιλογή πλέον είναι δική τους.
Αφού ευχαρίστησε τους Ρώσους από όλες τις περιοχές της χώρας που τον ψήφισαν και «υπερασπίστηκαν το δικαίωμα να είναι μαζί με την Πατρίδα», ο Putin είπε ότι είναι τεράστια τιμή, ευθύνη αλλά και ιερό καθήκον να υπηρετεί τη Ρωσία ως πρόεδρος της.
«Σας διαβεβαιώνω ότι στο μέλλον τα συμφέροντα και η ασφάλεια του λαού της Ρωσίας θα παραμείνουν προτεραιότητα για μένα» είπε ο Putin, τονίζοντας ότι «θα καθορίσουμε μόνοι μας τη μοίρα της Ρωσίας».
Κατόπιν της ορκωμοσίας, o πρωθυπουργός Mikhail Mishustin υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησης.

Antonov (Ρώσος πρέσβης): Αναγκαστικό μέτρο οι πυρηνικές ασκήσεις

Οι επικείμενες ρωσικές πυρηνικές ασκήσεις είναι ένα «αναγκαστικό μέτρο» ως απάντηση στη ρητορική της συλλογικής Δύσης υποστήριξε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον, Anatoly Antonov.
«Οι στρατιωτικές ασκήσεις που ανακοινώθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν προέκυψαν από το πουθενά.
Είναι ένα αναγκαστικό μέτρο ως απάντηση στην αλαζονική και επιθετική πολιτική της «συλλογικής Δύσης», η οποία δημιουργεί απαράδεκτες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας και των πολιτών της» επισήμανε ο Ρώσος διπλωμάτης, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους επεκτείνουν συνεχώς την προμήθεια ολοένα και πιο «θανατηφόρων όπλων» στην Ουκρανία, τα οποία έχουν σκοπό να σκοτώσουν Ρώσους πολίτες και να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος.
«Δεν απειλούμε κανέναν, ωστόσο, οι τρελοί στρατηγοί στην Ουάσιγκτον και οι δορυφόροι τους στην Ευρώπη πρέπει να καταλάβουν ότι στις αυξανόμενες πιέσεις τους, η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να προστατεύσει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα.
Η Δύση δεν θα τα καταφέρει σε ένα παιχνίδι μονομερούς κλιμάκωσης» υποστήριξε ο Antonov.
Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα 6/5 το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από οδηγίες του Ρώσου προέδρου, άρχισε προετοιμασία για τη διεξαγωγή ασκήσεων το επόμενο διάστημα, οι οποίες θα δοκιμάσουν την προετοιμασία και χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι οι ασκήσεις αυτές πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο των πρόσφατων πολεμικών δηλώσεων δυτικών αξιωματούχων και των αποσταθεροποιητικών ενεργειών του ΝΑΤΟ.

Εντολή Putin

Τη διεξαγωγή «στο άμεσο μέλλον» στρατιωτικών γυμνασίων, που θα περιλαμβάνουν εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων και στα οποία θα συμμετέχουν και στρατεύματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μετά από εντολή του προέδρου Vladimir Putin.
Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε απάντηση «στις απειλές» Δυτικών αξιωματούχων εναντίον της Μόσχας.
«Στη διάρκεια των γυμνασίων θα ληφθεί σειρά μέτρων για την εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων», διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Ν-TV (γερμανικό ΜΜΕ): Σαφής προειδοποίηση στη Δύση

Από την πλευρά του το γερμανικό N-TV υποστηρίζει ότι οι ασκήσεις που ανακοίνωσε η Ρωσία για να δοκιμάσει τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων αποτελούν προειδοποίηση για τους συμμάχους της Ουκρανίας στη Δύση.
«Πιθανότητα, επειδή έρχεται μια ρωσική επίθεση.
Και θέλει να δείξει στη Δύση ότι αν αντιδράσει ακόμη πιο σκληρά, για παράδειγμα, με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, όπως υπονόησε ο Γάλλος πρόεδρος, τότε εμείς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τακτικά πυρηνικά όπλα.
Αυτό πρέπει να φανεί στη Δύση» λέει το γερμανικό κανάλι.

Larry Johnson (πρώην CIA): Στρατηγικός στόχος της Ρωσίας να βάλει τέλος στη δράση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Ο στρατηγικός στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι μόνο να επιφέρει μια τακτική ήττα στο Κίεβο, αλλά και να βάλει τέλος στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στη χώρα υποστηρίζει ο πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson.
«Όπως έχουν τα πράγματα τώρα δεν έχει να κάνει μόνο με την Ουκρανία, αλλά και με τον αφοπλισμό του ΝΑΤΟ» υποστηρίζει ο Johnson, ο οποίος εκτιμά ότι ο ρωσικός στρατός θα νικήσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και ότι στρατηγικός του στόχος δεν είναι μόνο να καταστρέψει το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας, αλλά και να επιφέρει μια τακτική ήττα στη Συμμαχία.
Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία ανακοίνωσε μια άνευ προηγουμένου δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα δυτικά της σύνορα.
Το NATO επεκτείνει τις πρωτοβουλίες του στα ανατολικά, μιλώντας για «αναστολή της ρωσικής επιθετικότητας».

Douglas McGregor (Αμερικάνος συνταγματάρχης): Πόλεμος Ευρώπης – Ρωσίας, εάν συνεχίσει τις προμήθειες η Δύση

Για πόλεμο Ευρώπης – Ρωσίας, εάν η Δύση συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία προειδοποιεί ο Αμερικάνος απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor.
«Δεδομένου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ηττούνται και σκοτώνονται, θα ήταν συνετό να αναστείλουμε την περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη και να συμβουλεύσουμε το Κίεβο να ζητήσει κατάπαυση του πυρός» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο McGregor, απαντώντας στη δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών David Cameron ότι τα βρετανικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον McGregor, η Μόσχα δεν θα ανεχθεί επιθέσεις στο έδαφός της.

Απέτυχαν Macron, von der Leyen – Δεν έπεισαν τον Κινέζο πρόεδρο Xi να παρέμβει στον Putin για την Ουκρανία

Μια ακόμα πολιτική αποτυχία προσέθεσαν στο… βιογραφικό τους ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron και η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, καθώς δεν κατάφεραν να πείσουν τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping να παρέμβει προκειμένου να πείσει και να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin να βάλει τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, Macron και von der Leyen προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αναγκάσουν τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping, ο οποίος επισκέπτεται τη Γαλλία, να επηρεάσει τη Ρωσία σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Όπως επισημαίνεται, σε μια τριμερή συνάντηση που έγινε στο Παρίσι, Macron και von der Leyen «πίεσαν» τον Xi προκειμένου να χρησιμοποιήσει «την επιρροή του στη Μόσχα» και να προσπαθήσει να πείσει τη Ρωσική Ομοσπονδία να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, ο Xi Jinping, αν και τάχθηκε υπέρ της ειρήνης, δεν ανέλαβε καμία υποχρέωση να ζητήσει από τη Ρωσία να σταματήσει τις εχθροπραξίες, ενώ εξέφρασε την έντονη αντίθεση του στην κριτική που ασκείται στο Πεκίνο για τις στενές σχέσεις του με τη Μόσχα.
Η επίσκεψη του Xi Jinping στη Γαλλία θα διαρκέσει έως σήμερα 7 Μαΐου.

Macron (πρόεδρος Γαλλίας): Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία

Σε μια προσπάθεια πάντως να ρίξει τους τόνους της κλιμακούμενης ρητορική αντιπαράθεσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron έσπευσε να υποστηρίξει πως η Γαλλία δεν είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία.
«Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία ή με το ρωσικό λαό.
Δεν θέλουμε μια αλλαγή εξουσίας στη Ρωσία» ανέφερε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping o Macron.
Όπως είπε, τα κράτη της ΕΕ είναι έτοιμα να υποστηρίξουν την Ουκρανία «για όσο χρειαστεί».

Rogov (Ρωσία): Αρνούνται να πολεμήσουν… οι ξένοι μισθοφόροι

«Ξένοι μισθοφόροι αρνούνται όλο και περισσότερο να πάνε να πολεμήσουν για το καθεστώς Zelensky, ακόμη και για πολλά χρήματα» λέει ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος Μαζί με τη Ρωσία στην περιοχή της Zaporizhia.
«Η στρατολόγηση για τη Λεγεώνα των Ξένων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας γίνεται χειρότερη και λιγότερο ολοκληρωμένη» υποστήριξε ο Rogov, αναφέροντας πως αυτή η τάση αναγκάζει τις αρχές του Κιέβου να ασκούν πίεση στους δυτικούς συμμάχους στο θέμα της αναγκαστικής αποστολής των τακτικών στρατευμάτων τους στην Ουκρανία.
Σημειώνεται πως ο πρώην βοηθός του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Stephen Bryan, σε συνέντευξή του σε ξένα ΜΜΕ, είπε ότι η Γαλλία έστειλε στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία.

Παίζει με τη φωτιά η Γερμανία – Ο Scholz διαθέτει 35.000 στρατιώτες στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ

Περίπου 35.000 Γερμανοί στρατιώτες είναι έτοιμοι να παράσχουν εσπευσμένα υποστήριξη στους συμμάχους σε περίπτωση «έκτακτης ανάγκης», δηλώνει ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz κατά την επίσκεψή του στη Λετονία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση ασφαλείας στις χώρες της Βαλτικής παραμένει τεταμένη.
«Γι’ αυτό η Γερμανία και άλλοι σύμμαχοι αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να μεταφέρουν επιπλέον μονάδες στα κράτη της Βαλτικής προκειμένου να ενισχύσουν σημαντικά την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», τόνισε σχετικά ο Γερμανός Καγκελάριος σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι η Γερμανία αναλαμβάνει την προστασία του εναέριου χώρου της Εσθονία, και από το 2024 της Λετονίας.
Ο Scholz τόνισε ότι η Bundeswehr θα επικεντρωθεί στην προστασία της Βορειοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.
«Σχεδόν 35 χιλιάδες Γερμανοί στρατιωτικοί είναι έτοιμοι να παράσχουν γρήγορα υποστήριξη στους συμμάχους μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε ο Γερμανός Καγκελάριος.

Alexey Goncharenko (Ουκρανός βουλευτής): Πιθανότατα τον Ιούλιο τα πρώτα F-16

Τα πρώτα μαχητικά F-16 ενδέχεται να εμφανιστούν στην Ουκρανία ήδη από τον Ιούλιο υποστήριξε ο βουλευτής του ουκρανικού κοινοβουλίου Alexey Goncharenko.
Στις αρχές Μαΐου, ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ilya Yevlash, υποσχέθηκε πως τα πρώτα F-16 θα πρέπει να αναμένονται μετά το Πάσχα.
«Το πρώτο αεροσκάφος F-16 θα είναι στην Ουκρανία τον Ιούλιο», έγραψε ο Goncharenko, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι οι πρώτοι Ουκρανοί πιλότοι σχεδιάζεται να αποφοιτήσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Αυστηρή προειδοποίηση από Ρωσία: Η μεταφορά F-16 στην Ουκρανία ισούται με ανάπτυξη πυρηνικών

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τις χώρες του ΝΑΤΟ ότι ο ρωσικός στρατός αντιλαμβάνεται την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία ως οιονεί ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Επομένως, η χρήση μαχητικών F-16 στο έδαφος της Ουκρανίας θα θεωρηθεί από τη Ρωσία ως de facto εσκεμμένη πρόκληση εκ μέρους του ΝΑΤΟ.
Πιο συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σημειώνει ότι το F-16 είναι μια πλατφόρμα διπλού εξοπλισμού – μη πυρηνική και πυρηνική.
«Για πολλά χρόνια, αεροσκάφη αυτού του τύπου αποτελούν τη βάση του στόλου αεροσκαφών, ο οποίος χρησιμοποιείται στις λεγόμενες κοινές πυρηνικές αποστολές του ΝΑΤΟ» υπογραμμίζει με νόημα η ρωσική διπλωματία.
«Ανεξάρτητα από το ποια συγκεκριμένη τροποποίηση θα προμηθεύονται αυτά τα αεροσκάφη, θα τα θεωρούμε ως φορείς πυρηνικών όπλων», διευκρινίζει το ΥΠΕΞ, σε μια παραδοχή που ενδέχεται να είναι καθοριστικός παράγοντας για τις μετέπειτα ενέργειες της Ρωσίας στο μέτωπο.
Σημειωτέον, ότι το εν λόγω ανακοινωθέν δημοσιεύτηκε από το υπουργείο αναφορικά με τις επικείμενες ασκήσεις «μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων» της Μόσχας.
Σε αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών απαριθμούσε τις απειλές εξαιτίας των οποίων η Ρωσία διεξάγει τέτοιες ασκήσεις.
Σταχυολογεί, μεταξύ άλλων, τα λόγια του Πολωνού Προέδρου Andrzej Duda για την επιθυμία να τοποθετηθούν αμερικανικά πυρηνικά όπλα στο πολωνικό έδαφος, καθώς και την ανάπτυξη αμερικανικών συστημάτων με πυραύλους μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς στην Ευρώπη και την Ασία.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Dmitro Kuleba, η Ουκρανία θα πρέπει να παραλάβει τα πρώτα μαχητικά F-16 στα μέσα του καλοκαιριού.

Τι συνέβη στο μέτωπο το τελευταίο 24ωρο

Και ενώ οι Ουκρανοί περιμένουν τα F-16, οι μάχες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε πολλά σημεία του μετώπου.
Το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 14 ουκρανικά drones και επτά οβίδες του τσέχικου Vampire MLRS καταστράφηκαν στην περιοχή του Belgorod, ενώ δύο ακόμα ουκρανικά drones καταστράφηκαν στα βορειοδυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας και στην περιοχή του Κursk.
Το ρωσικό ναυτικό κατέστρεψε πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη κοντά στη βορειοδυτική ακτή της Κριμαίας ενώ ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στην περιοχή Sumy, στο Kharkiv, και στο Dnepropetrovsk.
Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν την Kotlyarovka και το Solovyovo.
Παράλληλα, οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο Krynky και στο Chasiv Yar, καθώς και στα βόρεια προάστια του Rabotino.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Urozhaynoye.

43_7.jpg
Επιπλέον, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τον πλήρη ρωσικό έλεγχο του Solovyovo.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς τη Novooleksandrivka.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα περίχωρα του Novopokrovsk.
44_13.jpg
Παράλληλα ρωσικές δυνάμεις προέλασαν στο Netailovo και έφτασαν στο κέντρο της πόλης.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα νοτιοανατολικά προάστια του Umanskoe.
45_3.jpg

www.bankingnews.gr

loading...