ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ (= TRANSHUMANISM = H+)

Η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΡΟΜΠΟΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…
Γράφει ο Vladimir Basenkov (Владимир Басенков)
Ο άνθρωπος έχει μάθει να αντιμετωπίζει με επιτυχία πολλά από τα προβλήματα και τις διακυμάνσεις της ύπαρξής του, αλλά ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει την κύρια ασθένεια του — τον θάνατο.
Η πτώση του Αδάμ και της Εύας όχι μόνο έσπασε τον δεσμό του με τον Θεό, αλλά και έθεσε σε κίνηση την μη αναστρέψιμη διαδικασία της γήρανσης, καθιστώντας τη πολυκύμαντη ζωή του ανθρώπου μια δοκιμασία για την ψυχή του στο κατώφλι της αιωνιότητας.
Οι αρχιτέκτονες της “Νέας-Ανθρωπότητας” —οι Μετανθρωπιστές— πιστεύουν ότι η σκοτεινή και θλιβερή εποχή για τον Homo Sapiens έχει τελειώσει. Οι επερχόμενες επαναστατικές τεχνολογικές και ιατρικές ανακαλύψεις θα ανοίξουν το δρόμο για την ανθρώπινη αθανασία. Εδώ στον πλανήτη Γη. Χωρίς Θεό.
Το “Λαμπρό Μέλλον” του 21ου Αιώνα
Παράδοξα, ένας από τους πρώιμους ιδρυτές του κινήματος των μετανθρωπιστών ήταν ο Ρώσος φιλόσοφος Νικολάι Φιοντόροφ (1829 – 1903), ο οποίος ήταν κοσμολόγος, αν και αυτοαποκαλούνταν Ορθόδοξος Χριστιανός.
Ο Φιοντόροφ διατύπωσε την ιδέα ότι η επερχόμενη σωματική ανάσταση των νεκρών, δηλαδή η νίκη της ζωής επί του θανάτου, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του ανθρώπου, με τις επιτεύξεις της επιστήμης και τις δημιουργικές του δραστηριότητες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι επιτεύξεις της επιστήμης και οι τεχνολογικές εφαρμογές της.
loading...