Οι δύο μεγάλες εκπλήξεις των κρίσεων στην ΕΛΑΣ: Αποστρατεύθηκαν οι κατά τεκμήριο ικανότεροι Β.Βαλατσός και Δ.Μουστακαλής

Ο υποστράτηγος Βλάσης Βαλατσός (φωτό), ο οποίος κατείχε την θέση του επικεφαλής της διεύθυνσης επισήμων, ήταν ένα από τα ονόματα που είχαν συζητηθεί κάποια στιγμή για τη θέση του Αττικάρχη, καθώς θεωρείται άτομο με ιδιαίτερες αστυνομικές ικανότητες.

Τελικά, όχι μόνο δεν προήχθη αλλά αποστρατεύτηκε, ως προϊόν της καραμπόλας που προκαλούν οι συνεχείς παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΑΣ.

Αν και δεν έπρεπε να έχουν κανένα παράπονο, οι του ΣΥΡΙΖΑ από τον Β.Βαλατσό: Ποιο “νομοταγής” υποστράτηγος και με τόσο δύσκολες αποστολές διαχείρισης κρίσεων, δεν υπάρχει στην ΕΛΑΣ.
Κατά γενική ομολογία εκτός από επιτυχημένες θητείες σε όσες υπηρεσίες τοποθετήθηκε, είχε πάντα την έξωθεν καλή μαρτυρία του αστυνομικού προσωπικού. 
Ανάλογη περίπτωση στους Ταξίαρχους, ο Δημήτρης Μουστακαλής, Διευθυντής της Διεύθυνσης Αττικής, έμπειρος, εξαιρετικά ικανός, αποτελεσματικός, με υψηλού ρίσκου διαχείριση στο θέμα των συγκρούσεων στα Ειρηνοδικεία για τους πλειστηριασμούς.

Μια διαχείριση που στο μέτρο του δυνατού, σε σχέση με την επικινδυνότητα του αντικειμένου, ειδικά από τότε που ενεπλάκη και το ΠΑΜΕ στους πληστηριασμούς, ο Μουστακαλής κατάφερε αναίμακτα και με αποφασιστικότητα να αποκαθιστά την τάξη.

Μακρόν, Ομπάμα κλπ. του έχουν απευθύνει δημοσίως συγχαρητήρια για τα μέτρα ασφαλείας που είχε διοργανώσει στους ίδιους και τις αποστολές του.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ομπάμα είχε δηλώσει ότι “Καλύτερα οργανωμένα μέτρα ασφαλείας από αυτά που οργάνωσε ο Μουστακαλής, δεν συναντήσαμε σε κανένα κράτους του κόσμου”.

Δύο άριστοι αξιωματικοί που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά ακόμα στο Σώμα, ξαφνικά αποστρατεύονται θύματα κομματικών προτεραιοτήτων.

Κρίμα Νίκο Τόσκα…

loading...

1 thought on “Οι δύο μεγάλες εκπλήξεις των κρίσεων στην ΕΛΑΣ: Αποστρατεύθηκαν οι κατά τεκμήριο ικανότεροι Β.Βαλατσός και Δ.Μουστακαλής

  1. η αστυνομια υπηρετει το συστημα και οχι τον νομο και οχι τον λαο,παντα ηταν η δουλαρα καθε κυβερνησης και καθε κερατα οπως αυτο σημερα αποτυπωνεται καθαρα πλεον,ο λαος και οι απλοι ανθρωποι ειναι μονοι τους μεσα σε ενα εχθρικο και ερρεβωδες περιβαλλον που μονο ζωη δεν λεγεται…

Comments are closed.