ΑΚΟΜΑ ΒΟΥΪΖΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟ 1992

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ 
Ο  ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ! 

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Καταρχήν αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς, που όλο αυτό το διάστημα ενεργήσατε…

με τη δύναμη της αγάπης της καρδιάς σας και δεν ακούσατε φωνές αλλότριες, από όπου κι αν προέρχοντο.

 Δεν φοβηθήκατε ούτε αναλογισθήκατε καμμία επίπτωση. Και δεν κοιτάξατε ούτε καν τι καιρό θα κάνει. Αποδείξατε εμπράκτως ότι σ’αυτόν τον τόπο «ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ, Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ».
Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, τα ΜΜΕ άρχισαν το γνωστό τους πρόστυχο έργο, με προεξάρχουσα την κρατική τηλεόραση, δηλ. την υποβάθμιση του συλλαλητηρίου από κάθε άποψη (αριθμητικά, ποιοτικά κ.λ.π.), και στα πάνελ τρέχουν οι καλοθελητές «νενέκοι» να καταθέσουν την «εν κρανίω τρικυμία» τους, συκοφαντώντας, υβρίζοντας και υποτιμώντας τον Κυρίαρχο ελληνικό Λαό, που τον θέλουν «πρόβατα στην στρούγκα», για να τα αρμέγουν, να εκμεταλλεύονται το γάλα τους, το κρέας τους, το μαλλί τους, και όταν μπαίνει ο λύκος στο μανδρί, απαιτούν ακόμη και να μη βελάζουν!
Έχοντας στερέψει κάθε επιχείρημά τους σήμερα, προκειμένου να υποβαθμίσουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, άρχισαν να δείχνουν εικόνες από το συλλαλητήριο του 1992 και δείχνοντας μόνο τον όγκο, λένε ότι αυτό δεν έχει καμμία σχέση με εκείνο του 1992, που ήταν μεγαλύτερο.
Επειδή έχουμε διατρανώσει ότι προσπαθούμε να αγαπάμε την Αλήθεια και το δίκαιο και να είμαστε πάντα μαζί μ’αυτόν που αγωνίζεται γι’αυτά τα ιδανικά, στο θέμα αυτό η αλήθεια είναι ότι αυτό το συλλαλητήριο έχει την μεγαλύτερη αξία από κάθε άλλο που έγινε μέχρι τώρα. 
Κατανοώ ότι για όλους εσάς τους πολιτικούς, είναι σημαντικό να έχει πλέον «ωριμάσει» ο ελληνικός λαός και να έχει μειωθεί το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για την πατρίδα και το έθνος, ώστε να μπορέσετε εύκολα να τα ξεπουλήσετε εκεί που σκοπεύετε. Μην κάνετε όμως το λάθος αυτό, μην υποτιμήσετε τον ελληνικό λαό. Η υποτίμηση δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.
Η Αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι αυτό το συλλαλητήριο (αν εξαιρέσεις τα αυθόρμητα εκείνα του 1940 που με ενθουσιασμό βγήκαν εκατομμύρια Έλληνες στους δρόμους για να διατρανώσουν τότε ότι με χαρά πάνε στο μέτωπο να θυσιάσουν τη ζωή τους για το έθνος και την πατρίδα), είναι το πιο μεγάλο, το πιο μεγαλειώδες, το πιο αληθινό, το πιο ποιοτικό, το ποιο… το ποιο… το ποιο… Αρκεί οι πάσης φύσεως αναλυτές να λάβουν υπόψη τους τα κάτωθι:
1) Το 1992, το συλλαλητήριο το είχε διοργανώσει η Εκκλησία με προεξάρχοντα τον μακαριστό Θεσσαλονίκης κ. Παντελεήμονα, και προέτρεπε κλήρο και λαό, ενορίες, κατηχητικά, τους αδελφούς Μητροπολίτες των όμορων Μητροπόλεων να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. 
Το 2018, ο νυν Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, όλο το διάστημα προ του συλλαλητηρίου, δήλωνε δημοσίως από τα ΜΜΕ ότι είναι κατά του συλλαλητηρίου και διά της μητροπολιτικής αυτής απόφασης λειτούργησε αποτρεπτικά, εκφοβιστικά, και προς τον ευσεβή λαό και προς τον κλήρο. 
Το γεγονός ότι δύο ώρες πριν το συλλαλητήριο, αποφάσισε κι αυτός να παρευρεθεί, αυτό έγινε γιατί ήδη είχε βουλιάξει η Θεσσαλονίκη, και ο λαός αποδείκνυε ότι είναι Αρχηγός και Κυρίαρχος, και όχι πρόβατα. Το 2018, λοιπόν, ο Μητροπολίτης απλά αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον Κυρίαρχο Λαό και όχι ο λαός τον Δεσπότη (όπως το 1992). Υπάρχει, λοιπόν, μια τεράστια διαφορά.
2) Το 1992 η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν υπέρ του συλλαλητηρίου και στήριζε τον αγώνα του λαού. Το 2018 η εκκλησία διά της Ιεράς Συνόδου, εξέδωσε ένα τυπικό δελτίο τύπου, ότι δεν συμφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος “Μακεδονία”, αλλά ο Πρόεδρος αυτής, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δημοσίως από τα ΜΜΕ δήλωσε ότι: «η εκκλησία δεν συμφωνεί με τα συλλαλητήρια, διότι έχει αγάπη»!!
Έτσι η εκκλησία ουσιαστικά έδωσε καθολικό μήνυμα προς όλες τις Μητροπόλεις, Μητροπολίτες, ιερείς, μοναχούς, ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν. Το 2018 η εκκλησία όχι υπέρ δεν ήταν, αλλά ήταν και ενάντια και αποτρεπτική «και ουκ ήκουσαν αυτήν τα πρόβατα» (ούτε φυσικά πολλοί Μητροπολίτες, ιερείς, διάκονοι, μοναχοί, μοναχές, που ήταν με τον Λαό στον δρόμο).





loading...

5 thoughts on “ΑΚΟΜΑ ΒΟΥΪΖΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟ 1992

  1. Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ,ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥΤΟΥ Ε! ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1940

  2. TO SILALITIRIO ITAN IPER PLIRI POY DEN EMPORESAN OLA TA POYLMAN NA PROSEGISOYN KE EPAREMINAN XILIOMETRA MAKRIA APO TO KENTRO DIOTI TO PLITHOS ITAN ANO TON 2.000.000 EKATOMIRION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AFTI INE I ALITHIA TIS 21-01-2018 ZITO I KRITIKI!!! POY DIENISAN XILIADES XILIOMETRA GIA TIN LEFTERIA TIS PATRIDOS MAS E L L A S !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZITO I 21-04-1967!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ELPIZO KAPOY NA IPARXI O ANTIKATASTATIS TOY ETHNARXI GEORGIOY PAPADOPOYLOY GIA NA ANIKODOMISI KE PALI TIN E L L A D A KE KALITERI!!! ME TIN EBLOGIA TOY PATRO KE TOY AGIOY PNEBMATOS A M I N !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. …ο Μητροπολίτης απλά αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον Κυρίαρχο Λαό (άνθιμος). Δηλαδή έπαψε ξαφνικά να είναι σαρσέμης και έτσι απλά άλλαξε γνώμη; Πολύ τρέλα πουλάει ο παπάς τελικά…

  4. GIA OLOYS AFTOYS TOYS AIMNISTOYS IROES E L L I N E S POY ANAFERIS 11:08 ITAN E L L I N E S ENO O IERONIMOS DEN INE ELLINAS!!!!!!!! AFTO DEN TOKSERETE KE OMOS INE I OMI ALITHIA!!! TO EXO GRAPSI POLES FORES MA DEN ME DIABAZETE POY IME O MONOS POY KSERO TON KATHE POLITIKO KE OLOYS TOY RASOFOROYS, P.X. I RASOFORI STO SINBOYLIO POY EKALESE O IERONIMOS EKTOS DIO DESPOTADES I ALI 14 INE EBREOMASONI I ETHNIKOTITA TOYS!!! GENIKA SE OLI TIN EPIKRATIA I DESPOTADES TO 82% INE EBREOMASONI I OPII EXOYN STALI APO AMERIKI META TO 1980 AFTI EDOLOFONISAN TON AGIO XRISTODOYLO DIOTI TOYS ITAN EMPODIO!!!!!!!!! TORA KIBERNA EKSOLOKLIROY TIN ELLADA O EBREOMASONOS IERONIMOS!!!!!! OXI O A.TSIPRAS POY PISTEBETE, O TSIPRITOGLOY EKTELI ENTOLES TOY IERONIMOY, O OPIOS IERONIMOS LAMBANI TIS ENTOLES APO TIN MASONIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Το συλλαλητήριο προκάλεσε μεγάλο πόνο στο σύστημα της παγκοσμιοποίησης και στους υπηρέτες του.

Comments are closed.