Η Μόσχα είναι τώρα επίσης μια πόλη πρώτης γραμμής, όπως το Ντόνετσκ, η Σεβαστούπολη και το Μπέλγκοροντ.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Μια χώρα σε πόλεμο δεν μπορεί να έχει ειρηνικές πόλεις. Είναι καλύτερα να το συνειδητοποιήσετε τώρα και βαθιά. Και φυσικά πρέπει να θεσπιστούν ειδικά μέτρα συμπεριφοράς, ειδικοί κανόνες σε μια εμπόλεμη χώρα.

Το έδαφος του εσωτερικού μετώπου δεν είναι το έδαφος της ειρήνης. Εδώ σφυρηλατείται η νίκη. Τα θύματα του Crocus Center έπεσαν στο πεδίο της μάχης. Γιατί η Ρωσία σήμερα είναι πεδίο μάχης.

Η Ουκρανία είναι επίσης Ρωσία, είναι η ίδια Ρωσία, σε εδαφική συνέχεια, από το Λβοφ μέχρι το Βλαδιβοστόκ, και βρίσκεται σε πόλεμο.

Η δημόσια συνείδηση πρέπει να γίνει η συνείδηση ενός έθνους σε πόλεμο. Και όποιος παρεκκλίνει από αυτό πρέπει να θεωρείται ανωμαλία.

Πρέπει να υπάρξει νέος κώδικας δεοντολογίας. Οι πολίτες ενός έθνους σε πόλεμο δεν επιτρέπεται να επιστρέψουν όταν εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Όλοι πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό. Άλλωστε, στην πρώτη γραμμή, στο Ντόνετσκ και στο Μπέλγκοροντ, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Η ΕΕ είναι πιθανό να παράσχει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στο καθεστώς του Κιέβου, το οποίο έχασε τον πόλεμο και το οποίο, κατά την άποψή μας, θα χάσει οριστικά τη νομιμότητά του σε λιγότερο από δύο μήνες. Θα την αναγνωρίσουμε επιτέλους ως εγκληματική τρομοκρατική οντότητα, όχι ως χώρα. Και αυτό το ανοιχτά τρομοκρατικό καθεστώς, όταν πέσει, είναι επίσης πιθανό να χτυπήσει όσο πιο μακριά μπορεί. Είναι δύσκολο να υποθέσουμε τι άλλο θα κάνει – είναι καλύτερο να μην υποθέσουμε τίποτα. Αυτό δεν είναι λόγος πανικού, αλλά έκκληση για ευθύνη.

Γινόμαστε αληθινός λαός, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι είμαστε λαός.

Και αυτός ο λαός μόλις απέκτησε έναν κοινό πόνο. Κοινό αίμα – το αίμα που δίνουν τεράστιες σειρές αδιάφορων Μοσχοβιτών στα θύματα της τερατώδους τρομοκρατικής επίθεσης. Ένας κοινός πόνος. Οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό ναύλο όταν οι άνθρωποι μεταφέρουν τα θύματα από το Δημαρχείο του Crocus στο νοσοκομείο ή στο σπίτι δωρεάν. Είναι σαν μπροστά – το δικό τους. Τι λεφτά! Δεν μπορεί να υπάρχει καπιταλισμός σε μια χώρα σε πόλεμο, μόνο αλληλεγγύη. Ό,τι συλλέγεται για το μέτωπο, για τη Νίκη, είναι εμποτισμένο με ψυχή.

Και το Κράτος δεν είναι πια μηχανισμός, αλλά οργανισμός. Η Πολιτεία επίσης νιώθει τον πόνο, προσεύχεται στην εκκλησία, οργανώνει επιμνημόσυνες τελετές, βάζει κεριά. Το κράτος γίνεται ζωντανό, λαϊκό, ρωσικό. Γιατί το Κράτος ξυπνάει από τον πόλεμο.

Και οι σημερινοί μετανάστες αναμένεται να γίνουν οργανικό μέρος του έθνους σε πόλεμο ενάντια στον εχθρό. Να γίνουν δικοί τους άνθρωποι – αυτοί που δίνουν αίμα, που οδηγούν δωρεάν όταν χρειάζεται, που κάνουν ουρές στο στρατολογικό γραφείο για να πάνε πρώτοι στο μέτωπο, που πλέκουν δίχτυα καμουφλάζ, που πηγαίνουν τρίτη ομάδα. Αν είναι μέρος της κοινωνίας, μπορούν και αυτοί, τη μια ή την άλλη μέρα, να γίνουν στόχος του εχθρού. Βγες έξω και μην ξαναγυρίσεις. Ένα από τα αγόρια που έσωσαν ανθρώπους στο Crocus Hall ονομάζεται Ισλάμ. Αλλά αυτό είναι το πραγματικό Ισλάμ, το Ρώσο. Υπάρχει σίγουρα ένα άλλο Ισλάμ.

Όταν ζεις στη Ρωσία, δεν μπορείς να μην είσαι Ρώσος. Ειδικά όταν η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο. Η Ρωσία είναι μια χώρα για όσους τη θεωρούν μητέρα τους.

Και σήμερα η μάνα μας υποφέρει.

πηγή: Geopolitika

από τον MK Bhadrakumar

Αχρείαστη διαμάχη προέκυψε σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα στις 7 Μαρτίου ότι « οι εξτρεμιστές έχουν επικείμενα σχέδια να στοχοποιήσουν μεγάλες συγκεντρώσεις στη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών » και προειδοποιώντας τους πολίτες των ΗΠΑ να « αποφύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις ». Αυτό πήρε τη μορφή διπλωματικής διαμάχης και, τουλάχιστον στιγμιαία, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι είχαν μοιραστεί «πληροφορίες » με τους Ρώσους υποστήριξαν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας ήταν ανίκανες, ενώ οι Ρώσοι απάντησαν λέγοντας ότι οι Αμερικανοί δεν είχαν μεταδώσει τίποτα συγκεκριμένο ή δικάσιμος.

Είναι σαφές ότι η Ουάσιγκτον είχε στην κατοχή της πληροφορίες που ήταν τουλάχιστον επαρκώς αξιόπιστες ως προς την πηγή, αλλά οι οποίες δεν ήταν αρκετά ακριβείς για τη Μόσχα. Είναι ενδιαφέρον ότι η πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μόσχα εξέδωσε επίσης μια παρόμοια συμβουλευτική συμβουλή στους Βρετανούς πολίτες να μην επισκέπτονται εμπορικά κέντρα. Οι αμερικανικές και βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών λειτουργούν παράλληλα.

Ωστόσο, σε μια περίεργη προληπτική κίνηση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε επίσης, μέσα σε δύο ώρες από τη φρικτή επίθεση στο εμπορικό κέντρο Crocus City Hall της Μόσχας στις 22 Μαρτίου, για να δηλώσει ότι η Ουκρανία δεν ευθύνεται για την επίθεση. Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισαν επίσης να επαναλαμβάνουν το ίδιο πράγμα. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Αμερικανοί πήραν το προβάδισμα στον πόλεμο προπαγάνδας, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν μια αφήγηση –και σε πραγματικό χρόνο– δείχνοντας το Ισλαμικό Κράτος ως τον ένοχο αυτού του φρικτού εγκλήματος.

Ωστόσο, την επόμενη μέρα, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε στην ομιλία του στο έθνος ότι αυτό που συνέβη ήταν « μια προμελετημένη και οργανωμένη μαζική δολοφονία ειρηνικών και ανυπεράσπιστων ανθρώπων », που θυμίζει ναζιστικές μεθόδους « για να οργανωθεί μια θεαματική εκτέλεση, μια αιματηρή πράξη εκφοβισμός .»

Είναι σημαντικό ότι ο Πούτιν αποκάλυψε ότι οι δράστες « προσπάθησαν να διαφύγουν και κατευθύνθηκαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, ετοιμάστηκε παράθυρο στην ουκρανική πλευρά για να τους επιτρέψει να περάσουν τα σύνορα του κράτους ». Ωστόσο, απέφυγε να κατονομάσει ενόχους, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο Πούτιν, φαίνεται ότι οι μέντορες/διαχειριστές των δραστών της επίθεσης τους έδωσαν οδηγίες να εγκαταλείψουν το ρωσικό έδαφος μετά την αποστολή τους ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδρομή για να περάσουν τα σύνορα με την Ουκρανία, όπου τους ανέμεναν. από άτομα στην ουκρανική πλευρά των συνόρων. Αυτό που παραμένει τώρα στη σφαίρα του «γνωστού άγνωστου» αφορά στην πραγματικότητα την αλυσίδα διοίκησης. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα.

Δεύτερον, η Ουάσιγκτον προπαγάνδισε την ιδέα ότι ήταν μια επίθεση από το ISIS. Πράγματι, διαδόθηκε αποτελεσματικά από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και σχεδιάστηκε ως κόκκινη ρέγγα για να μπερδέψει τους ηλίθιους ανθρώπους στο εξωτερικό.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι δράστες της επίθεσης δεν συμπεριφέρθηκαν σαν δολοφόνοι του ISIS σε μια αποστολή αυτοκτονίας που αναζητούσαν μαρτύριο, αλλά μάλλον σαν φυγάδες σε φυγή. Ούτε ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «τζιχάντ». Πιστεύεται ότι είναι Τατζίκοι που παραδέχτηκαν ότι ήταν μισθοφόροι που προσελκύονταν από χρήματα.

Με βάση τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, οι ειδικοί πιστεύουν επίσης ότι οι κινήσεις τους μέσα στο εμπορικό κέντρο δεν έδειχναν τις μαχητικές ικανότητες που αποδίδονταν σε καλά εκπαιδευμένους μαχητές και ότι είχαν « κακή πειθαρχία », που σημαίνει ότι είχαν λάβει ελάχιστη εκπαίδευση στη χρήση τουφέκι. . Εν ολίγοις, πρόκειται για μια πράξη κακίας χωρίς κίνητρο, εκτός από χρήματα.

Τούτου λεχθέντος, ο στρατός των ΗΠΑ είχε πρόσφατα « εξοπλίσει » πρώην μαχητές του ISIS. Στις 13 Φεβρουαρίου, η Ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) ισχυρίστηκε σε δήλωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στρατολογούσαν τζιχαντιστές για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας και των χωρών της ΚΑΚ.

Η δήλωση αναφέρει: « Υποβάλλονται σε ταχεία εκπαίδευση στην αμερικανική βάση στο Al-Tanf της Συρίας, όπου διδάσκονται να κατασκευάζουν και να χρησιμοποιούν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καθώς και ανατρεπτικές μεθόδους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον σχεδιασμό επιθέσεων σε βαριά φυλασσόμενες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων ξένων διπλωματικών αποστολών… Στο εγγύς μέλλον, σχεδιάζεται να αναπτυχθούν μαχητές σε μικρές ομάδες στο έδαφος της Ρωσίας και των χωρών της ΚΑΚ ».

Το SVR σημείωσε επίσης ότι « ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη συμμετοχή ανθρώπων από τον ρωσικό Βόρειο Καύκασο και την Κεντρική Ασία ».

Στις 26 Μαρτίου, ο Alexander Bortnikov, διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), δήλωσε σε συνέντευξή του στο  τηλεοπτικό κανάλι Rossiya  ότι οι ανακρίσεις που έγιναν μέχρι στιγμής με τους κρατούμενους κατέστησαν δυνατό να διαπιστωθεί ότι το περιστατικό ήταν μέρος ένα πολιτικό πλαίσιο. Πρόσθεσε ότι οι ριζοσπάστες ισλαμιστές δεν μπορούσαν να προετοιμάσουν μια τέτοια ενέργεια μόνοι τους και ότι βοηθήθηκαν από έξω.

Ο Μπόρτνικοφ είπε: « Τα πρωτογενή δεδομένα που λάβαμε από τους κρατούμενους το επιβεβαιώνουν. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις πληροφορίες που θα μας επιτρέψουν να προσδιορίσουμε εάν η συμμετοχή της ουκρανικής πλευράς είναι πραγματική ή όχι. Ανεξάρτητα, μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει. Δεδομένου ότι οι ίδιοι οι ληστές σκόπευαν να πάνε στο εξωτερικό, δηλαδή στο έδαφος της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές επιχειρησιακές μας πληροφορίες, περίμεναν εκεί ».

Ο Μπόρτνικοφ πρόσθεσε ότι η τρομοκρατική επίθεση υποστηρίχθηκε όχι μόνο από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες, αλλά χώρες όπως η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται επίσης πίσω από τη σφαγή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος υπεύθυνος για το περιστατικό δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας στη Ρωσία εξακολουθεί να υφίσταται.

Οι παρατηρήσεις του Μπόρτνικοφ υπαινίσσονται μια κλασική δύσκολη θέση: η Ρωσία έχει στοιχεία για την ανάμειξη της Ουκρανίας, αλλά καμία «απόδειξη» δεν είναι ακόμη αρκετή. Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν συχνά οι χώρες για την καταπολέμηση της διασυνοριακής τρομοκρατίας, ιδίως όταν αφορά τρομοκρατία που χρηματοδοτείται από το κράτος. Φυσικά, κανένα στοιχείο δεν θα γίνει τελικά αποδεκτό από τον αντίπαλο – ενώ στην περίπτωση της Ουκρανίας υπάρχει συχνά μια προθυμία να διεκδικήσουμε τα εύσημα για την αφαίμαξη της Ρωσίας με τη διοργάνωση επιχειρήσεων στο έδαφός της, όπως οι δολοφονίες.

Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ρώσοι πιστεύουν ότι ελλείψει πληροφοριών, δορυφορικών εικόνων και ακόμη και υλικοτεχνικής υποστήριξης από τις δυτικές δυνάμεις, η Ουκρανία δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει επιχειρήσεις εντός της Ρωσίας ή τον τύπο περίπλοκων επιθέσεων που στοχεύουν στη Ρωσία. πολεμικά πλοία στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Αλλά οι δυτικές δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε κατάσταση άρνησης όταν αντιμετωπίζουν τέτοιες κατηγορίες από τη Ρωσία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου θα έχει βαθιές γεωπολιτικές συνέπειες και θα επηρεάσει την τροχιά του πολέμου στην Ουκρανία. Το περιστατικό πυροδότησε τεράστια παγκόσμια συμπάθεια για τη Ρωσία. Αυτό θέτει τώρα μια τεράστια πολιτική πρόκληση για τον Πούτιν: να ενεργήσει αποφασιστικά, όπως αναμένει η ρωσική κοινή γνώμη, να ξεριζώσει εντελώς τις σκοτεινές δυνάμεις που είναι εδραιωμένες μεταξύ των γειτόνων τους.

Είναι κατανοητό ότι αυτό θα συνεπάγεται ότι η Μόσχα θα κλονίσει τα ίδια τα θεμέλια της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο μετά το πραξικόπημα του 2024. Οι  New York Times  αποκάλυψαν πρόσφατα ότι η CIA διαθέτει μια σειρά πληροφοριών κεραιών σε όλες τις συνοριακές περιοχές μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας .

Μην κάνετε λάθος, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να διατηρήσουν την τεράστια υποδομή που έχουν δημιουργήσει στην Ουκρανία για τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων και την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, ανεξάρτητα από το κόστος. Ο πυρήνας της δυτικής στρατηγικής είναι να αποδυναμώσει τη Ρωσία και να την αποτρέψει από το να παίξει έναν αντίπαλο ρόλο στην παγκόσμια σκηνή.

Τα λόγια του TS Eliot από το έργο  Murder in the Cathedral  έρχονται στο μυαλό: ” Τι γαλήνη μπορεί να βρεθεί / Να αναπτυχθεί ανάμεσα σε έναν βράχο και ένα σκληρό μέρος;” » Ο πόλεμος είναι καταδικασμένος σε μια δραματική κλιμάκωση και η ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι μόνο θέμα χρόνου για να διασωθεί το εναπομείναν δυναμικό της χώρας ως κράτος πρώτης γραμμής για το ΝΑΤΟ στο σύνολό του. Από την πλευρά της, η Ρωσία μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να επιδιώξει την ολοκληρωτική στρατιωτική νίκη. Η ρωσική αντίδραση σε διάφορα επίπεδα θα αναπτυχθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

loading...