Καταρρέουν οι Ουκρανοί – Σπάνε οι γραμμές άμυνας, δεν έχουν αεράμυνα – Οι Ρώσοι κατέρριψαν ATACMS στην Κριμαία, έτοιμοι για τη μεγάλη επίθεση

Δεν υπάρχει κανείς να αντικαταστήσει τους νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες, ο Zelensky δεν μιλά για αυτό λέει ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών
(upd20) Εικόνα μαζικής κατάρρευσης παρουσιάζει ο ουκρανικός στρατός, καθώς σπάνε οι γραμμές άμυνας σε διάφορα σημεία του μετώπου και ειδικότερα στην Avdiivka και ενώ πυκνώνουν οι εκκλήσεις Ουκρανών αξιωματούχων για άμεση ενίσχυση της αεράμυνας όχι μόνου του Κιέβου αλλά και άλλων μεγάλων ουκρανικών πόλεων.
Την ίδια στιγμή, ο ρωσικός στρατός επιτίθεται παντού, καταλαμβάνει διαρκώς νέα εδάφη και οικισμούς και όλα δείχνουν πως ετοιμάζει μια καταιγιστική αντεπίθεση που θα επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες εξακολουθούν να μαστίζονται από δραματική έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Είναι άλλωστε ενδεικτικές οι δηλώσεις του Alexander Syrsky, του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος παραδέχθηκε πως ο ρωσικός στρατός έχει μεγάλο πλεονέκτημα στο μέτωπο, όπου η κατάσταση είναι δραματική για τα ουκρανικά στρατεύματα…
Όταν η παραδοχή αυτή προέρχεται από τον αρχηγό του ουκρανικού στρατού, τότε μάλλον μιλάμε για ομολογία ήττας…

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι Ρώσοι επιτίθενται παντού

Στην προέλαση του ρωσικού στρατού σε όλη τη γραμμή του μετώπου αναφέρεται ο Scott Ritter, πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
«Οι Ρώσοι επιτίθενται παντού, καταλαμβάνουν πόλεις και χωριά.
Δεν υπάρχει μέρος στο πεδίο της μάχης που να μην προχωρούν.
Οι Ρώσοι κατέστρεψαν μια ακόμα ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Δεν υπάρχει κανείς να αντικαταστήσει τους νεκρούς Ουκρανούς.
Ο Zelensky δεν μιλά για αυτό» αναφέρει ο Αμερικάνος αξιωματούχος, ο οποίος υποστηρίζει πως φαντάζει εξαιρετικά αισιόδοξο ότι ο ουκρανικός στρατός θα μπορέσει να εξαπολύσει μια αντεπίθεση από το 2026…
Όπως λέει, έως τότε μπορεί να μην υπάρχει καν η Ουκρανία…
Σημειώνεται πως ο ρωσικός στρατός έχει καταφέρει να απελευθερώσει πολλούς οικισμούς και χωριά, όπως τις Marinka, Avdiivka, Pervomaiskoye, Bogdanovka, Novomikhailovka, Novobakhmutovka και έναν ακόμα μεγάλο αριθμό άλλων οικισμών στο Donbass.
Πληροφορίες από δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι Ρώσοι είναι πολύ πιθανό να εξαπολύσουν μια μαζική επίθεση στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, όταν και αρκετοί Ρώσοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι θα αρχίσει η κατάρρευση – ντόμινο των Ουκρανών σε διάφορα σημεία του μετώπου.

Ασταμάτητοι οι Ρώσοι – Κατέλαβαν το Semenovka στο Donetsk, περικυκλώνουν τους Ουκρανούς στο Berdichy

Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του χωριού Semenovka στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Η εξέλιξη αυτή φέρνει τους Ρώσους σε πλεονεκτική θέση, καθώς πλέον μπορούν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο Berdichy.
«Μονάδες της στρατιωτικής ομάδας «Κέντρο», ως αποτέλεσμα ενεργών επιχειρήσεων, απελευθέρωσαν το χωριό Semenovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Η απελευθέρωση της Semenovka μας επιτρέπει να φτάσουμε στην περικύκλωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Berdichy.
Κατά μήκος της γραμμής Tonenkoye – Orlovka – Semenovka – Berdichy, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να χτίσουν μια ενιαία γραμμή άμυνας στην οποία θα μπορούσαν να αποκτήσουν βάση μετά την απελευθέρωση της Avdiivka για να κερδίσουν χρόνο για να εξοπλίσουν πιο ισχυρές οχυρώσεις στα δυτικά της DPR» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο τονίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκρούσουν και 10 αντεπιθέσεις.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, ο ουκρανικός στρατός έχασε – είτε νεκρούς είτε τραυματίες – σε αυτές τις μάχες περίπου 370 άντρες καθώς και σημαντικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Alexander Syrsky (Αρχηγός Ουκρανικού Στρατού): Ομολογία ήττας…

Στη δραματική κατάσταση, που αντιμετωπίζουν τα ουκρανικά στρατεύματα στο μέτωπο, γνωστοποίησε με επίσημο ανακοινωθέν του χθες Κυριακή (28/4/2024) ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky.
Μέσω Telegram ο Syrsky ανακοίνωσε την επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο και σημείωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σημαντικό πλεονέκτημα και τακτικές επιτυχίες.
Στις 27 Απριλίου, ο Syrsky ειδοποίησε τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας πως η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι «πολύ δύσκολη με τάσεις περαιτέρω επιδείνωσης» λόγω έλλειψης όπλων.
«Η κατάσταση στο μέτωπο έχει επιδεινωθεί προσπαθώντας να αναλάβει τη στρατηγική πρωτοβουλία και να σπάσει την πρώτη γραμμή, ο εχθρός (σ.σ.Ρωσία) συγκέντρωσε τις κύριες προσπάθειές του σε πολλές κατευθύνσεις, δημιουργώντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε όλη τη γραμμή του μετώπου και έχει τακτικές επιτυχίες σε ορισμένες περιοχές», επισήμανε ο Syrsky.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πιο καυτά σημεία παραμένουν το Ivanovskoye και το Chasov Yar στην κατεύθυνση Kramatorsk προς το Donetsk.
Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον γενικό διοικητή, δεν είναι λιγότερο κρίσιμη στις κατευθύνσεις Krasnoarmeysky (πρώην Pokrovsky) και Kurakhovsky.
Ο Syrsky σημείωσε ότι η εναλλαγή, η εκπαίδευση στρατιωτών σε κέντρα εκπαίδευσης και οι εργασίες για τον οχυρωματικό εξοπλισμό των συνόρων συνεχίζονται στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σοβαρή είναι η κατάσταση για τα ουκρανικά στρατεύματα και στις περιοχές Zaporizhia και Kherson, σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ενισχύσει τις μονάδες πυροβολικού και αρμάτων μάχης στην περιοχή Kharkiv.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Το καλοκαίρι ο Syrsky… καυχιόταν για το Bakhmut

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Syrksy ανέλαβε την ηγεσία του ουκρανικού στρατού, «καυχιόταν» ότι οι Ουκρανοί είχαν πάρει το Bakhmut, κάτι που αποδείχθηκε τελείως αναληθές λέει ο Βρετανός αναλυτής, Αλέξανδρος Μερκούρης, σημειώνοντας πως λίγους μήνες μετά ο Syrsky παραπονιέται για τη δραματική κατάσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Ακόμα θυμάμαι, για παράδειγμα, πώς το καλοκαίρι ο Syrskyr ισχυρίστηκε ότι οι Ουκρανοί είχαν πάρει τον Bakhmut, κάτι που ήταν εντελώς παράλογο και αναληθές.
Τώρα παραδέχεται δημόσια ότι η κατάσταση στο μέτωπο γίνεται όλο και πιο δύσκολη και λέει ότι οι Ουκρανοί βρίσκονται υπό συνεχή πίεση» τονίζει ο Μερκούρης.

Klitschko (δήμαρχος Κιέβου): Δεν έχουμε αεράμυνα

Πέρα όμως από τη δραματική κατάσταση στο μέτωπο, εξίσου ανησυχητική για τους Ουκρανούς είναι και η υπεράσπιση των μεγάλων πόλεων τους.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του Κιέβου, Vitaliy Klitschko ζήτησε από τη Δύση να αυξήσει την υποστήριξη της στον τομέα της αεράμυνας.
«Έχουμε έλλειψη συστημάτων αεράμυνας.
Το Κίεβο θα πρέπει να μπορεί να καταρρίπτει drones και πυραύλους
Χρειαζόμαστε περισσότερη υποστήριξη αεράμυνας», τόνισε μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ ο δήμαρχος Κιέβου, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς τη Γερμανία για την προμήθεια του συστήματος IRIS-T.
«Αλλά οι πολίτες μας στην Οδησσό, τον Δνείπερο και το Kharkiv χρειάζονται επίσης καλή προστασία», υποστήριξε o δήμαρχος του Κιέβου, τονίζοντας ότι η μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση της βοήθειας από τις ΗΠΑ ήταν πραγματικά… ενοχλητική.
«Η καθυστέρηση στις παραδόσεις όπλων σχετίζεται με την προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είμαι χαρούμενος που λαμβάνουμε και πάλι υποστήριξη» επισήμανε ο Klitscko.
Ερωτηθείς για το εάν η Γερμανία πρέπει να προετοιμαστεί για μια νέα ροή προσφύγων από την Ουκρανία, ο Klitschko είπε πως δεν πιστεύει πως θα γίνει κάτι τέτοιο.
Όπως είπε, θα είναι τεράστιο πρόβλημα η επιστροφή των Ουκρανών προσφύγων στην χώρα μετά το τέλος της σύγκρουσης.
«Για αυτή την επιστροφή πρέπει να υπάρχουν πολλές σημαντικές προϋποθέσεις: πρέπει να υπάρχει ειρήνη, οι άνθρωποι χρειάζονται δουλειές, καλούς μισθούς και ποιότητα ζωής, η οικονομία πρέπει να λειτουργήσει ξανά καλά» επισήμανε ο δήμαρχος του Κιέβου.

Elon Musk: Είναι τρέλα… – Μπορεί να μην τελειώσει ποτέ ο πόλεμος στην Ουκρανία

Είναι τρέλα…, μπορεί να μην τελειώσει ποτέ ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Αμερικάνος επιχειρηματίας, Elon Musk αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία.
«Είναι τρέλα…» ανέφερε ο Musk, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι μπορεί να μην τελειώσει ποτέ η σύγκρουση στην Ουκρανία.

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Κράτος – ζητιάνος η Ουκρανία υπό την προεδρία του Zelensky

Η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε κράτος – ζητιάνο υπό την προεδρία του Volodymyr Zelensky υποστηρίζει ο Ουκρανός πολιτικός, Vladimir Medvedchuk.
«Η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε ένα κράτος ζητιάνο, το οποίο δεν είναι σε θέση ούτε να συντηρηθεί από μόνο του ούτε να προστατεύσει τον εαυτό του.
Τελικά αποδεικνύεται ότι η Ουκρανία θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ για να προστατευτεί από τη Ρωσία και εξαιτίας αυτού έχει προκύψει μια στρατιωτική σύγκρουση.
Το ΝΑΤΟ όμως ούτε που σκέφτεται να προστατεύσει την Ουκρανία.
Οποιοσδήποτε άλλος πρόεδρος εάν είχε σωστή κρίση και καλή μνήμη, θα εγκατέλειπε το ΝΑΤΟ και θα επανέφερε την ειρήνη στην χώρα.
Αλλά ο Zelensky δεν διακρίνεται από τέτοια … κοινή λογική» λέει ο Medvedchuk, επισημαίνοντας πως η Ουκρανία είχε νόημα για την Ευρώπη, ακριβώς λόγω του ουδέτερου καθεστώτος της.
«Αλλά ο Zelensky πούλησε την ουδετερότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας στον Αμερικάνο πρόεδρο, Joe Biden και στον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό, Boris Johnson.
Συνέπεια αυτού ήταν η Ουκρανία να χάσει την υπόσταση της ως κράτος.
Για τη Ρωσία, ένα κράτος εχθρικό στα σύνορα της αποδείχθηκε περιττό.
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν χρειάζονται την Ουκρανία ως ισότιμο μέλος.
Η χώρα μετατράπηκε σε μια γκρίζα ζώνη αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης» τονίζει ο Medvedchuk, κατηγορώντας τον Zelensky ότι δεν είναι ηγέτης των Ουκρανών, ότι φοβάται τον οποιονδήποτε – ακόμα και φανταστικό – πολιτικό αντίπαλο και ότι διακατέχεται από πολιτικό ναρκισσισμό.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): 10ετής συμφωνία με τις ΗΠΑ

Το Κίεβο διαπραγματεύεται με την Ουάσιγκτον στρατιωτικές, οικονομικές και άλλες μορφές υποστήριξης για τα επόμενα δέκα χρόνια, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Η προοπτική μιας συντριπτικής στρατιωτικής ήττας από τη Ρωσία και άνευ όρων παράδοσης αλλά και της πολιτικής αλλαγής στην Ουάσιγκτον που θα αφαιρέσει τη νομιμοποίηση από το καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει προκαλούν τρόπο στον Ουκρανό πρόεδρο και θέλει .. εγγυήσεις επιβίωσης από τις ΗΠΑ.
«Σήμερα, οι διαπραγματευτικές ομάδες μας – της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών – εργάζονται σε μια διμερή συμφωνία για το καθεστώς ασφάλειας της Ουκρανίας.
Εργάζονται ήδη για τη συγκεκριμένη διατύπωση.
(…) Συζητώντας τη συγκεκριμένη βάση της ασφάλειάς μας, της συνεργασίας μας.
Εργαζόμαστε για να δεσμευτούμε.
Προκειμένου να καταγράψουμε συγκεκριμένα επίπεδα υποστήριξης για φέτος και για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Σε αυτές θα περιλαμβάνεται στρατιωτική, οικονομική και πολιτική υποστήριξη, καθώς και ό,τι αφορά την κοινή παραγωγή όπλων», επισήμανε σε βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον Zalensky, το Κίεβο θέλει αυτή η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι «η ισχυρότερη» μεταξύ παρόμοιων συμφωνιών που έχει ήδη συνάψει ή σχεδιάζει να συνάψει με άλλους συμμάχους.

Harald Kujat (Γερμανός στρατηγός): Η Δύση υποτίμησε τη Ρωσία και τη στρατιωτική της ισχύ

Η Δύση υποτίμησε τη Ρωσία και τη στρατιωτική της ισχύ υποστηρίζει ο Γερμανός στρατηγός και πρώην διοικητής των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, Harald Kujat.
«Θα ήταν μοιραίο λάθος να πιστεύουμε ότι οι προοπτικές της Ουκρανίας θα βελτιώνονται όσο περισσότερο συνεχίζεται ο πόλεμος.
Αντίθετα: οι καταστροφικές συνέπειες μιας τέτοιας προσέγγισης μπορούν να αποφευχθούν μόνο εάν καταστεί δυνατό να αποτραπεί η στρατιωτική ήττα μέσω μιας πρόωρης παύσης των εχθροπραξιών και έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων κρατών», είπε μιλώντας στο Overton Magazin ο Kujat, ο οποίος εκτίμησε ότι η στρατιωτική κατάσταση για την Ουκρανία είναι κρίσιμη και γίνεται όλο και πιο δύσκολη κάθε μέρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους πολιτικούς στη Δύση να μην κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι στο γεγονός ότι ο λαός της Ουκρανίας θέλει ειρήνη.

Οι Ρώσοι κατέρριψαν ATACMS στην Κριμαία

Στόχος των αμερικανικών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων ATACMS έγινε το βράδυ της Κυριακής 28/4 η ρωσική αεράμυνα στην Κριμαία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν πέντε πυραύλους ATACMS κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Η επίθεση είχε στόχο τις ρωσικές εγκαταστάσεις αεράμυνας στο δυτικό ακρωτήριο Tarkhankut.
Σύμφωνα με ορισμένες στρατιωτικές πηγές, περισσότεροι από πέντε αμερικανικοί πύραυλοι εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.
Όπως αναφέρεται, δεν είναι ακόμα σαφές τι είδους τροποποίηση υπέστησαν οι ATACMS.
Ανάλογα με το βεληνεκές τους, οι πύραυλοι θα μπορούσαν να εκτοξευθούν από τις νότιες περιοχές της Zaporozhia, της Kherson ή της Οδησσού.
Σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές, οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Berislav που βρίσκεται κοντά στις γραμμές του μετώπου.
Οι πύραυλοι μικρότερου βεληνεκούς θα μπορούσαν να εκτοξευθούν από την περιοχή του Ochakov ενώ βάσει των πληροφοριών για προμήθεια πυραύλων με βεληνεκές έως και 300 km, αυτοί θα μπορούσαν να εκτοξεύτηκαν και από την περιοχή της Οδησσού.

Ρωσικά τανκ πλήττουν προπύργια των Ουκρανών στo Yuzhnodonetsk

Ρωσικά άρματα μάχης T-80BVM από την περιοχή της Primorye πλήττουν προπύργια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Yuzhnodonetsk.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα τανκ αυτά έχουν ήδη χτυπήσει με επιτυχία εκατοντάδες στόχους.
Όπως επισημαίνεται, τα ρωσικά άρματα μπορούν να πλήττουν εχθρικές οχυρώσεις με απευθείας πυρά από απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.
Σύμφωνα με τους Ρώσους διοικητές, το τανκ Τ-80 αποδίδει πολύ καλά σε επιθετικές ενέργειες καθώς πλησιάζει τον εχθρό σχεδόν αθόρυβα.

Ομολογία Ουκρανών: Εάν οι Ρώσοι πάρουν το Chasiv Yar, θα περάσουν ενεργά στην επίθεση

Η κατάληψη του Chasiv Yar θα επιτρέψει στον ρωσικό στρατό να αναπτύξει πιο ενεργά την επίθεση του υποστηρίζει ο Mikhail Onufer, διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Έχοντας καταλάβει αυτό το ύψωμα, ο εχθρός θα μπορεί να επιχειρεί από αυτό.
Θα φέρει τα αντιαεροπορικά του συστήματα πιο κοντά, θα μπορεί να καμουφλάρει τον εξοπλισμό ανάμεσα στα σπίτια καθώς υπάρχουν πολυώροφα κτήρια εκεί, ενώ εμείς, αντιθέτως, θα είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε τα πυροβόλα μας.
Το Chasiv Yar θα γίνει για αυτούς η γραμμή εκκίνησης για την επίθεση στην Konstantinovka» λέει ο Onufer.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό διοικητή, εάν αυτός ο οικισμός καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό, η σύγκρουση θα περάσει σε θέση μάχης, κάτι που είναι εξαιρετικά δυσμενές για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες δεν μπορούν να αποκτήσουν μια ισχυρή θέση σε αυτά τα χωριά, καθώς δεν υπάρχουν κτήρια εκεί όπου μπορούν να κρατήσουν με επιτυχία την άμυνα.

Ουκρανία: Αποκρούσαμε 55 επιθέσεις των Ρώσων

Εν τω μεταξύ, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απέκρουσε 55 επιθέσεις των Ρώσων σε πολλά χωριά βόρεια και ανατολικά οικισμού της Novobakhmutovka, τον οποίο και κατέλαβε ο ρωσικός στρατός.
Τα χωριά αυτά βρίσκονται βόρεια της πόλης Avdiivka, η οποία έπεσε στα χέρια των Ρώσων τον περασμένο Φεβρουάριο.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί υποστήριξαν ότι κατάφεραν να αναχαιτίσουν το ρωσικό στρατό και στην Κrasnogorivka, όπου όπως λένε, επιχειρήθηκε 15 φορές να διασπαστεί η άμυνα τους.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Το τελευταίο 24ωρο οι Ρώσοι κατέστρεψαν στρατιωτικά υπόστεγα των Ουκρανών στο αεροδρόμιο Kamenka ενώ έπληξαν και αποθήκες πυρομαχικών στο αεροδρόμιο Priluki.
Εκρήξεις υπήρξαν και στο αεροδρόμιο Starokonstantinov ενώ εκρήξεις αναφέρθηκαν και στις περιοχές του Κιέβου και του Kharkiv.
Βομβαρδισμοί υπήρξαν επίσης και σε λιμενικές υποδομές, σε ναυπηγείο και σε ένα ξενοδοχείο, όπου διέμεναν ξένοι και Ουκρανοί μισθοφόροι στο Mykolaiv, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάληψη του οικισμού της Novobakhmutovka.
Επιπλέον, οι Ρώσοι ύψωσαν τη σημαία τους στην Kyslivka και προωθήθηκαν βόρεια προς το Berdichy.
Συγκρούσεις αναφέρθηκαν Κrasnogorivka, Krynki και Rabotino ενώ όπως έγινε γνωστό η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε κατά τη διάρκεια της ημέρας 46 ουκρανικά drones πάνω από τη ρωσική επικράτεια.
7_77.jpg
Πέρα από τον πλήρη ρωσικό έλεγχο της Novobakhmutovka, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους νότια του Solovyovo.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα νότια προάστια του Arhangelskoe, ενώ οι Ρώσοι επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους δυτικά της Semenovka και του Berdychi.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα περίχωρα του Keramik και στα περίχωρα του Novokalynove.
8_72.jpg
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του ανατολικού τμήματος της Kyslivka ενώ ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί στην Kotlyarovka.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στο Sinkovka.
9_43.jpg

www.bankingnews.gr

loading...