Η Ρωσία και η Κίνα σκιαγραφούν το μέλλον του πολυπολικού κόσμου

Ολόκληρος ο πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα την αναπόφευκτη απάντηση του Ιράν στην επίθεση στο προξενείο/την κατοικία του πρέσβη στη Δαμασκό από τους βιβλικούς ψυχοπαθείς που ευθύνονται για τη γενοκτονία της Γάζας.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

Καλυμμένη από μια αύρα μυστικότητας, κάθε μέρα που περνά προδίδει την απεραντοσύνη της πρόκλησης: η πιθανώς ασύμμετρη απάντηση πρέπει να είναι ταυτόχρονα συμβολική, ουσιαστική, πειστική, λογική και λογική. Αυτό κάνει το Τελ Αβίβ εντελώς υστερικό και τα όργανα λήψης αποφάσεων του Ηγεμόνα εξαιρετικά ευερέθιστα.

Όποιος έχει λειτουργικό εγκέφαλο γνωρίζει ότι, από τη σκοπιά των σκληροπυρηνικών Σιωνιστών και των Αμερικανών Χριστιανών Ζιοσυντηρητών, αυτό το υγρό όνειρο ενός πραξικοπήματος ήταν μια σοβαρή πρόκληση, με σκοπό να προσελκύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το πολυαγαπημένο ισραηλινό σχέδιο για την αντιμετώπιση ενός αποφασιστικό πλήγμα τόσο για τη Χεζμπολάχ όσο και για την Τεχεράνη.

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού Χέρτσι Χαλέβι έδωσε το παιχνίδι όταν είπε την περασμένη Κυριακή ότι ” ενεργούμε σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους στρατηγικούς εταίρους στην περιοχή .”

Μετάφραση: μην εμπιστεύεστε ποτέ τον Ηγεμόνα, ακόμα κι αν εκτοξευθεί η ιδέα –μέσω Ελβετών μεσολαβητών– ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παρέμβει στην απάντηση της Τεχεράνης στο Τελ Αβίβ. Αρκεί να θυμηθούμε τις «διαβεβαιώσεις» που έδωσε η Ουάσιγκτον στον Σαντάμ Χουσεΐν πριν από τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου.

Είναι αδύνατο να ληφθούν στην ονομαστική τους αξία οι διαβεβαιώσεις που δίνονται μέσω των καναλιών του Ηγεμόνα. Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο παρέχουν περιστασιακά αυτές τις «διαβεβαιώσεις» στη Μόσχα κάθε φορά που το Κίεβο χτυπά βαθιά μέσα στη Ρωσική Ομοσπονδία χρησιμοποιώντας αμερικανικές-βρετανικές δορυφορικές πληροφορίες, υλικοτεχνική υποστήριξη και όπλα και έχοντας τον έλεγχο του ΝΑΤΟ.

Η κρατική τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό, η οποία κατέστρεψε τη Σύμβαση της Βιέννης για τη Διπλωματική Ασυλία, ήταν επίσης μια επίθεση κατά των διευρυμένων BRICS και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). Το Ιράν είναι μέλος αυτών των δύο πολυμερών φορέων και, επιπλέον, συμμετέχει σε στρατηγικές εταιρικές σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα.

«Εάν το Ιράν επιτεθεί από το έδαφός του – το Ισραήλ θα απαντήσει και θα επιτεθεί στο Ιράν», απείλησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν με επιδρομές, κάνοντας tweet στα εβραϊκά και περσικά και μαρκάροντας τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, από την πλευρά του, δήλωσε αργότερα ότι ο Ισραηλινός… pic.twitter.com/eWq4XDmu3Y

— Sputnik (@SputnikInt) 10 Απριλίου 2024

«Εάν το Ιράν επιτεθεί από το έδαφός του – το Ισραήλ θα απαντήσει και θα επιτεθεί στο Ιράν», απείλησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ να χτυπήσει το Ιράν, κάνοντας tweet στα εβραϊκά και περσικά και μαρκάροντας τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ηγέτες στο Πεκίνο και τη Μόσχα μελετούν προσεκτικά όλες τις πιθανές επιπτώσεις της επόμενης ιρανικής δράσης.

Η σκόπιμη κλιμάκωση του Τελ Αβίβ – όταν πρόκειται για την επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή – τυγχάνει να είναι αντανάκλαση μιας άλλης κλιμάκωσης: το ΝΑΤΟ δεν έχει άλλη διέξοδο στην Ουκρανία από το να διπλασιάσει τις προσπάθειές μας, χωρίς τέλος.

Ξεκίνησε με τον αμετάβλητο Υπουργό Εξωτερικών Τόνι Μπλίνκεν, πάντα άγνωστο, ο οποίος υποστήριξε, επίσημα, ότι η Ουκρανία (προστέθηκε με πλάγιους χαρακτήρες) θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Το οποίο, όπως γνωρίζει κάθε εγκέφαλος που λειτουργεί, μπορεί να μεταφραστεί σε έναν οδικό χάρτη που οδηγεί σε έναν θερμό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, με απίστευτα καταστροφικές συνέπειες.

Την εγκληματική ανευθυνότητα του μικρού Blinkie ανέλαβε δεόντως και απηχήθηκε από το γαλλο-βρετανικό δίδυμο, όπως εκφράστηκε από τους Βρετανούς υπουργούς Εξωτερικών David «της Αραβίας» Cameron και τον Γάλλο Stéphane Sejourné: « Αν χάσει η Ουκρανία, χάνουμε όλοι ».

Τουλάχιστον το κατάλαβαν σωστά (προστέθηκε με πλάγιους χαρακτήρες) – έστω κι αν χρειάστηκε λίγος χρόνος, όταν πρόκειται να πλαισιώσουν την επικείμενη κοσμική ταπείνωση του ΝΑΤΟ.

Από τη «διπλή αντιπολίτευση» στη «διπλή αποτροπή»

Τώρα ας περάσουμε από τους ηθοποιούς κλόουν στους ενήλικες στο δωμάτιο. Όπως στην περίπτωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Γουάνγκ Γι που συζήτησαν κυριολεκτικά μαζί όλα τα θέματα πυρακτώσεως στις αρχές της εβδομάδας στο Πεκίνο.

Ο Λαβρόφ και ο Γουάνγκ δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαροι για το τι περιμένει τη στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας.

Θα συμμετάσχουν μαζί σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ευρασιατική ασφάλεια.

Σύμφωνα με τα λόγια του Λαβρόφ, θα εμπλακούν σε «διπλή αντιπολίτευση» προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη «διπλή αποτροπή» της Δύσης.

Θα αντιταχθούν σε όλες τις προσπάθειες των συνήθων υπόπτων να « επιβραδύνουν τη φυσική πορεία της ιστορίας ».

Προσθέστε σε αυτό την επιβεβαίωση ότι οι Πρόεδροι Πούτιν και Σι θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον δύο διμερείς συναντήσεις το 2024: στη σύνοδο κορυφής της SCO τον Ιούνιο και στη σύνοδο κορυφής BRICS τον Οκτώβριο.

Με λίγα λόγια: τα σκυλιά των αιώνιων πολέμων γαβγίζουν καθώς περνά το καραβάνι της ευρασιατικής ολοκλήρωσης.

Τόσο ο Λαβρόφ όσο και ο Γουάνγκ κατέστησαν πολύ σαφές ότι, ενώ ακολουθεί « τη φυσική πορεία της ιστορίας », η στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας θα συνεχίσει να αναζητά έναν τρόπο επίλυσης της ουκρανικής τραγωδίας, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας.

Μετάφραση: ΝΑΤΟ καλύτερα να ξυπνήσει και να μυρίσει τον καφέ.

Αυτή η διμερής συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στο Πεκίνο είναι μια ακόμη γραφική απόδειξη της τρέχουσας τεκτονικής αλλαγής σε αυτό που οι Κινέζοι συνήθως περιγράφουν ως «συσχετισμό δυνάμεων στον κόσμο». Τον επόμενο μήνα – έχει ήδη επιβεβαιωθεί – θα είναι η σειρά του Πούτιν να πάει στο Πεκίνο.

Δεν είναι ποτέ αρκετό να θυμόμαστε ότι στις 4 Φεβρουαρίου 2022, επίσης στο Πεκίνο, ο Πούτιν εξήγησε προσωπικά στον Σι γιατί η επέκταση του ΝΑΤΟ/ηγεμονικού στην Ουκρανία ήταν εντελώς απαράδεκτη για τη Ρωσία. Ο Σι, για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, κατανοούσε τα ζητήματα και στη συνέχεια δεν αντιτάχθηκε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Αυτή τη φορά, ο Λαβρόφ δεν μπορούσε παρά να αναφερθεί στο ειρηνευτικό σχέδιο 12 σημείων για την Ουκρανία που πρότεινε το Πεκίνο πέρυσι, το οποίο αντιμετωπίζει τις βαθύτερες αιτίες « πρωτίστως στο πλαίσιο της διασφάλισης αδιαίρετης ασφάλειας, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο .

Η «πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα» σας με τρελαίνει

Η Τεχεράνη και η Μόσχα αντιμετωπίζουν μια σοβαρή πρόκληση όσον αφορά τις προθέσεις του Ηγεμόνα. Είναι αδύνατο να συμπεράνουμε οριστικά ότι η Ουάσιγκτον δεν βρισκόταν στον κύκλο της επίθεσης του Τελ Αβίβ στο Ιράν στη Δαμασκό – αν και είναι αδιανόητο να πιστεύουμε ότι οι Δημοκρατικοί, σε μια εκλογική χρονιά, θα τροφοδοτούσαν ευτυχώς έναν άσχημο καυτό πόλεμο στη Δυτική Ασία που προκάλεσε το Ισραήλ.

Ωστόσο, είναι ακόμα πιθανό η γενοκτονία της Γάζας που έχει εγκρίνει ο Λευκός Οίκος να είναι έτοιμη να προεκτείνει το πλαίσιο για μια αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν/Άξονας Αντίστασης – αφού ο Ηγεμόνας εμπλέκεται de facto σε πολλαπλά επίπεδα.

Για να μετριαστεί αυτή η ένταση, ας εισαγάγουμε αυτό που, υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί να θεωρηθεί κωμική ανακούφιση: η περιπέτεια «Η Yellen πηγαίνει στην Κίνα».

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ταξίδεψε στο Πεκίνο για να εκδώσει ουσιαστικά δύο απειλές (αυτός είναι τελικά ο Ηγεμόνας).

1. Η Yellen είπε ότι οι κινεζικές εταιρείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν « σημαντικές συνέπειες » εάν παρείχαν «υλική υποστήριξη στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας».

2. Η Yellen κατηγόρησε τις κινεζικές εταιρείες για « υπερπαραγωγική ικανότητα », ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων (18 από τις 20 κορυφαίες εταιρείες σε αυτόν τον τομέα στον κόσμο είναι κινεζικές).

Οι Κινέζοι, όπως ήταν αναμενόμενο, απέρριψαν το όλο θέαμα ακαταμάχητα, τονίζοντας ότι ο Ηγεμόνας απλά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Κίνας, και ως εκ τούτου έχει καταφύγει σε ένα νέο παράδειγμα «απο-ρίσκου».

Εν ολίγοις, πρόκειται για συγκεκαλυμμένο προστατευτισμό. Ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Wang Wentao μπήκε κατευθείαν στο θέμα: το πλεονέκτημα της Κίνας βρίσκεται στην καινοτομία, όχι στις επιδοτήσεις. Άλλοι πρόσθεσαν δύο άλλους βασικούς παράγοντες: αποτελεσματικές αλυσίδες εφοδιασμού και εξαιρετικά δυναμικός ανταγωνισμός στην αγορά. Στην Κίνα, τα ηλεκτρικά οχήματα, μαζί με τις μπαταρίες λιθίου και τις ηλιακές κυψέλες, είναι γνωστά ως τα νέα «μεγάλα τρία».

Η σκηνοθεσία του Πεκίνου από τον Yellen θα πρέπει εύκολα να αναγνωριστεί ως ένας ακόμη απελπισμένος ελιγμός από μια πρώην υπερδύναμη που δεν απολαμβάνει πλέον στρατιωτική υπεροχή. κανένα κυρίαρχο MICIMATT (το σύμπλεγμα στρατιωτικής-βιομηχανικής-συνέδρου-πληροφοριών-μέσων-ακαδημίας-δεξαμενής σκέψης, στη λαμπρή διατύπωση του Ray McGovern). χωρίς πλήρως ελεγχόμενη εφοδιαστική και θαλάσσιες λωρίδες· κανένα άτρωτο πετροδολάριο? χωρίς αναγκαστικό και τυφλό φόβο κυρώσεων. και πάνω απ ‘όλα, κανένας φόβος για τον ίδιο τον φόβο, που αντικαταστάθηκε στον Παγκόσμιο Νότο από την οργή και την απόλυτη περιφρόνηση για την αυτοκρατορική υποστήριξη για τη γενοκτονία της Γάζας.

Μια απλή αναπαράσταση της ελληνικής τραγωδίας

Για άλλη μια φορά, εναπόκειται στον ανεκτίμητο Michael Hudson να συνοψίσει την κατάσταση :

« Η επίσημη θέση των ΗΠΑ αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί πλέον να είναι βιομηχανικός εξαγωγέας, αλλά πώς θα εξισορροπήσει τις διεθνείς πληρωμές για να στηρίξει τη συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου; Η λύση είναι η αναζήτηση ενοικίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες ρωτούν ποια είναι η μεγαλύτερη νέα ευκαιρία αναζήτησης ενοικίων στο παγκόσμιο εμπόριο. Αυτό είναι η πληροφορική και η πληροφορική.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Ηνωμένες Πολιτείες πολεμούν τόσο πολύ την Κίνα και γιατί ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει επανειλημμένα πει ότι η Κίνα είναι ο νούμερο ένα εχθρός. Αρχικά αντιμετώπισε την Huawei για τις επικοινωνίες 5G και τώρα προσπαθεί να αποτρέψει τους Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Ταϊβανέζους εξαγωγείς από το να εξάγουν ένα τσιπ υπολογιστή στην Κίνα και τους Ολλανδούς από το να εξάγουν μηχανές χαρακτικής, τσιπ στην Κίνα. Πιστεύεται ότι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, εάν μπορέσουν να εμποδίσουν άλλες χώρες να παράγουν ενοίκια πνευματικής ιδιοκτησίας υψηλής τεχνολογίας, τότε άλλες χώρες θα εξαρτηθούν.

Η αναζήτηση ενοικίου σημαίνει στην πραγματικότητα εξάρτηση από άλλες χώρες, εάν δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σας πληρώσουν πολύ περισσότερα από το πραγματικό κόστος παραγωγής. Αυτό ονομάζεται ενοίκιο ή τιμή σε σχέση με την αξία. Δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε αξία λόγω του υψηλού κόστους ζωής και εργασίας, μπορούν μόνο να μονοπωλήσουν το ενοίκιο.

Η Κίνα δεν πτοήθηκε. Έχει ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και παράγει τις δικές της μηχανές χαρακτικής, τα δικά της τσιπ υπολογιστών. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο υπόλοιπος κόσμος. Λοιπόν, ο υπόλοιπος κόσμος σημαίνει, από τη μια πλευρά, την Παγκόσμια Πλειοψηφία, την Ευρασία, το BRICS+ και από την άλλη, τη Δυτική Ευρώπη. Η Δυτική Ευρώπη βρίσκεται ακριβώς στη μέση όλων αυτών. Θα εγκαταλείψει πραγματικά τις πολύ φθηνότερες κινεζικές εξαγωγές, με κόστος, συμπεριλαμβανομένου του κανονικού κέρδους, ή θα επιτρέψει να εγκλωβιστεί στην αμερικανική τεχνολογία εξαγωγής ενοικίων, όχι μόνο για τσιπ υπολογιστών; , αλλά και για στρατιωτικά όπλα; »

Γραφικά, αυτή η γεμάτη γεγονότα εβδομάδα ήταν η αφορμή για μια νέα ανατροπή: ο Xi υποδέχτηκε επίσημα τον Λαβρόφ ενώ η Yellen βρισκόταν ακόμη στο Πεκίνο. Κινέζοι μελετητές σημειώνουν ότι η θέση του Πεκίνου σε μια περίπλοκη τριάδα είναι αξιοθαύμαστα ευέλικτη, σε σύγκριση με το φαύλο αδιέξοδο των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.

Κανείς δεν ξέρει πώς να βγει από αυτό το αδιέξοδο. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας, καθώς και εκείνοι του Ιράν, γνωρίζουν καλά τους κινδύνους που ελλοχεύουν στη σκακιέρα όταν οι συνήθεις ύποπτοι φαίνονται να τα βγάζουν πέρα, ακόμα κι αν γνωρίζουν ότι είναι πιο οπλισμένοι. , πιο παραγωγικοί, πιο πολυάριθμοι και πιο έξυπνοι από τους αντιπάλους τους.

Είναι πράγματι ένα ρεμίξ της ελληνικής τραγωδίας, αλλά χωρίς το πάθος και το μεγαλείο του Σοφοκλή, που παρουσιάζει μόνο μια ομάδα πονηρών και βάναυσων δειγμάτων που βυθίζονται χωρίς να βλεφαρίζουν στον αυτοπροκαλούμενο θάνατο.

Του Mikhail Gamandiy-Egorov

Οι σινο-ρωσικές σχέσεις έχουν φτάσει στο υψηλότερο ιστορικό επίπεδο. Τα δύο έθνη, μεταξύ των βασικών δυνάμεων της διεθνούς πολυπολικής τάξης, σκοπεύουν επίσης να κινητοποιήσουν τους μηχανισμούς των BRICS και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης για να αντιμετωπίσουν τα παράνομα μονομερή μέτρα της Δύσης, καθώς και να ενωθούν στις κοινές προσπάθειες των έθνη του Παγκόσμιου Νότου, τα περισσότερα από τα οποία μοιράζονται τις αξίες της πολυπολικότητας.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi είχε συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Πεκίνο την Τρίτη και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ελπίδα για ενίσχυση της ρεαλιστικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς . Ο Γουάνγκ, επίσης μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, συνεχάρη τον Πρόεδρο Πούτιν για την επανεκλογή του.

Ο Wang είπε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στην ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της Ρωσίας υπό την ηγεσία του Προέδρου Πούτιν και να υποστηρίζει την ανεξάρτητη επιλογή του ρωσικού λαού για την αναπτυξιακή του πορεία. Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι οι σχέσεις Κίνας-Ρωσίας έπαιξαν αναντικατάστατο ρόλο στη διατήρηση της παγκόσμιας στρατηγικής σταθερότητας. Η διατήρηση και η ανάπτυξη υγιών σχέσεων Κίνας-Ρωσίας είναι η φυσική επιλογή αυτών των δύο μεγάλων γειτονικών χωρών και εξυπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα των δύο λαών.

Ο Wang Yi είπε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία, σύμφωνα με τη συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους αρχηγούς κρατών των δύο χωρών, για την ενίσχυση της συνέργειας των αναπτυξιακών σχεδίων των δύο εθνών και την προώθηση της ρεαλιστικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Ο Σεργκέι Λαβρόφ, από την πλευρά του, σημείωσε ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, τη συνεργασία σε ισότιμη βάση και τον διάλογο εμπιστοσύνης. Η Ρωσία σέβεται την αρχή της μίας Κίνας και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Κίνα για να διατηρήσει στενές ανταλλαγές υψηλού επιπέδου και να εμβαθύνει την πραγματιστική συνεργασία στην οικονομία, το εμπόριο και άλλους τομείς.

Η Ρωσία υποστηρίζει την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια και είναι πρόθυμη να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Κίνα σε πολυμερείς πλατφόρμες, για να προωθήσει την εγκαθίδρυση μιας δικαιότερης και πιο δημοκρατικής διεθνούς τάξης, πρόσθεσε ο Σεργκέι Λαβρόφ. Οι δύο πλευρές είχαν επίσης σε βάθος ανταλλαγές απόψεων για το ζήτημα της Ουκρανίας, την Παλαιστινιο-Ισραηλινή σύγκρουση, την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και άλλα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός επίσης από τον αρχηγό του κράτους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Πρόεδρο Xi Jinping. Ο Σι ζήτησε από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να μεταφέρει τους ειλικρινείς χαιρετισμούς του στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σημειώνοντας ότι φέτος σηματοδοτεί την 75η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ο Σι είπε ότι η Κίνα και η Ρωσία έχουν ξεκινήσει έναν νέο δρόμο αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ μεγάλων χωρών και γειτόνων που ωφέλησαν τις δύο χώρες και των λαών τους, και έφεραν σοφία και δύναμη στη διεθνή δικαιοσύνη και δικαιοσύνη.

« Ο Πρόεδρος Πούτιν και εγώ συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε στενές ανταλλαγές για να διασφαλίσουμε τη σταθερή και υγιή ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. «Οι δύο πλευρές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να γιορτάσουν την 75η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων και τα πολιτιστικά χρόνια Κίνας-Ρωσίας για να εφαρμόσουν πλήρως τη σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε από τον Πρόεδρο Πούτιν και εγώ » .

Ο Σι τόνισε ότι η Κίνα υποστηρίζει τον ρωσικό λαό να ακολουθήσει μια αναπτυξιακή πορεία που ταιριάζει στις εθνικές του συνθήκες και υποστηρίζει τη Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στη διατήρηση της κοινωνικής ασφάλειας και σταθερότητας. Η Κίνα αποδίδει πάντα μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας και είναι έτοιμη να ενισχύσει τη διμερή επικοινωνία με τη Ρωσία, καθώς και να εντείνει τον πολυμερή στρατηγικό συντονισμό στο πλαίσιο των BRICS και του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, σημείωσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες θα επιδείξουν μεγαλύτερη ευθύνη, θα ενώσουν τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου με πνεύμα ισότητας, διαφάνειας και χωρίς αποκλεισμούς, θα προωθήσουν τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης και θα ηγηθούν δυναμικά στην οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα. Από την πλευρά του, ο Λαβρόφ μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές του Προέδρου Πούτιν στον Πρόεδρο Σι. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου Xi Jinping, η Κίνα έχει επιτύχει που έχουν προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή και έχουν προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε άλλες χώρες να επιτύχουν κοινή ανάπτυξη, κάτι που η Ρωσία θαυμάζει βαθιά.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι η προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας είναι η συνολική εδραίωση και βελτίωση των σχέσεων με την Κίνα και η ομαλή επανεκλογή του Προέδρου Πούτιν διασφαλίζει τη συνέχεια των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Η Ρωσία είναι επίσης έτοιμη να εφαρμόσει σοβαρά τη σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε από τους δύο αρχηγούς κρατών, να ενισχύσει τον διμερή και πολυμερή συντονισμό και να εργαστεί με άλλες χώρες του Παγκόσμιου Νότου για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία ενός περισσότερου δίκαιη και δίκαιη διεθνή τάξη, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Όσον αφορά τις προοπτικές, είναι σαφές σήμερα ότι η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Κίνα, καθώς και οι συζητήσεις του με τον ομόλογό του Wang Yi και τον Πρόεδρο Xi Jinping – ενισχύουν περισσότερο από ποτέ την ιδέα πολύ στρατηγικών σχέσεων και συμμαχίας μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου. . Οι δύο χώρες συγκαταλέγονται ταυτόχρονα στους κύριους υπερασπιστές και υποστηρικτές της σύγχρονης διεθνούς πολυπολικής τάξης, στην οποία η προφανής πλειοψηφία της ανθρωπότητας εμμένει αδιαμφισβήτητα.

Σε γενικές γραμμές, οι σινο-ρωσικοί διμερείς μηχανισμοί αναμφίβολα θα ενισχύσουν τις κοινές σχέσεις που έχουν ήδη φτάσει στο υψηλότερο ιστορικό τους επίπεδο –με περισσότερα από 240 δισεκατομμύρια δολάρια ισοδύναμο των οικονομικών-εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο εθνών μέχρι το αποτέλεσμα του 2023– και τον διαρκώς εκτεταμένο συντονισμό στον διεθνή πολιτικό-διπλωματικό στίβο.

Σε πολυμερές επίπεδο και όπως υποδεικνύεται από τους ανώτερους εκπροσώπους της Κίνας και της Ρωσίας – διμερής αλληλεπίδραση, καθώς και σε μεγάλους φιλοπολικούς διεθνείς θεσμούς όπως οι BRICS και η SCO, καθώς και η ένωση των δύο εθνών με τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου –που αποτελούν μαζί την προφανή πλειοψηφία της ανθρωπότητας– θα καταστήσει δυνατό να κλείσει μια για πάντα η σελίδα στα όνειρα όσων νοσταλγούν μια εποχή δυτικών μονοπολικών επιταγών. Προφανώς, οι λεγόμενοι νοσταλγοί από την πλανητική μειονότητα μπορούν να συνεχίσουν να προσποιούνται ότι ζουν στον μικρό τους κόσμο «βασισμένοι σε κανόνες» (οι «κανόνες» τους πρέπει να διευκρινιστούν) – γεγονός είναι ότι σήμερα αυτό δεν έχει καμία de facto καμία αξία είτε για τη Ρωσία, είτε για την Κίνα, είτε για τη συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας.

 

 

πηγή: Continental Observer

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Sputnik Globe

loading...