Το έπος της Γάζας στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πολέμου

Ο διάσημος αρθρογράφος στους New York Times , Thomas Friedman – ο οποίος δήλωσε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2017 ότι στη Συρία « ο Τραμπ πρέπει να διασφαλίσει ότι το ISIS (Daesh) παραμένει πονοκέφαλος για τον Άσαντ, το Ιράν, τη Χεζμπολάχ και τη Ρωσία.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Όπως κι εμείς ενθάρρυνε τους μουτζαχεντίν μαχητές να αιμορραγήσουν τη Ρωσία στο Αφγανιστάν ».έγραψε ένα άρθρο στις 27 Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά απευθύνοντας «ένα επείγον μήνυμα» στον Πρόεδρο Μπάιντεν και στον ισραηλινό λαό.

Το οποίο μήνυμα βασίζεται στην παρατήρηση της ολοένα και ταχύτερης διάβρωσης της θέσης του Ισραήλ στη διαδικασία απώλειας του μεγαλύτερου πλεονεκτήματος του μεταξύ των φιλικών του εθνών: την αποδοχή και τη νομιμότητά του που χτίστηκε οδυνηρά εδώ και δεκαετίες. Και αυτό γιατί « ολόκληρη η επιχείρηση Ισραήλ-Γάζας αρχίζει να μοιάζει, σε έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων, σαν μια ανθρώπινη μηχανή κρεατομηχανής που μοναδικός σκοπός της είναι να μειώσει τον πληθυσμό, ώστε το Ισραήλ να τον ελέγξει πιο εύκολα ».

Επομένως, παρά την πραγματική του συμπάθεια για το στρατηγικό δίλημμα που αντιμετωπίζει το σιωνιστικό κράτος, αν ο Μπάιντεν δεν καταλάβει ότι ο Νετανιάχου δεν θα διστάσει να τον τραβήξει κάτω και ότι οι Ισραηλινοί δεν κάνουν προσπάθεια να αποδεχθούν το μεταπολεμικό σχέδιο που πρότεινε ο Αμερικανός διοίκηση « που δεν είναι δώρο στους Παλαιστίνιους ή τη Χαμάς », η παγκόσμια θέση των Ηνωμένων Πολιτειών θα καταρρεύσει ταυτόχρονα με αυτή του Ισραήλ. που θα κάνει το Ιράν ευτυχισμένο!

Μπορεί όμως να κατηγορηθεί ένα Κράτος που χαίρεται για τα αυτοκαταστροφικά λάθη ενός εχθρού; Ο δημοσιογράφος και ερευνητής διεθνών σχέσεων κ. Walid Charara απαντά στο ερώτημα και όχι μόνο.

Mouna Alno-Nakhal από τον Walid Charara

Ούτε κενά λόγια ούτε βροντερές διακηρύξεις σχετικά με την ανάγκη προστασίας των αμάχων και σεβασμού του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου απαλλάσσουν τους ηγέτες της «συλλογικής Δύσης », Αμερικανούς και Ευρωπαίους, από την ευθύνη τους να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη σφαγή που διέπραξε ο Σιωνιστής προστατευόμενος τους εναντίον του πληθυσμού της Γάζας. που θεωρείται « η μεγαλύτερη επιχείρηση συλλογικής τιμωρίας κατά αμάχων στη σύγχρονη ιστορία ». συγκεκριμένα, από τον Robert Pipe, Αμερικανό πολιτικό επιστήμονα με ειδίκευση στις συγκρούσεις και τη διεθνή ασφάλεια.

Μια σφαγή της οποίας οι δυτικοί ηγέτες είναι άμεσοι εταίροι λόγω της στρατιωτικής, πολιτικής και υποστήριξης των μέσων ενημέρωσης που δόθηκε στην επισφαλή οντότητα που, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της Γάζας, έχει μέχρι στιγμής δολοφονήσει 30.035 Παλαιστίνιους μόνο στη Λωρίδα της Γάζας. μεγάλο ποσοστό των οποίων ήταν παιδιά, ενώ χιλιάδες ακόμη βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια και περισσότεροι από 70.000 υποφέρουν από τα τραύματά τους.

Αρκετοί παράγοντες εξηγούν την απόφαση των δυτικών ηγετών να ξεκινήσουν τον πόλεμο εξόντωσης, ο οποίος συνεχίζει, πρωτίστως, την ιδεολογική ή/και πολιτική τους προκατάληψη υπέρ του Σιωνισμού και του « επιτόπου θαύματος » του ως υποκατάστατης αποικιακής οντότητας. Ως εκ τούτου, αντιμέτωποι με αυτό που θεωρούν ότι αποτελεί υπαρξιακή απειλή για αυτήν την κατοχική οντότητα που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του συστήματος κυριαρχίας τους στην περιοχή, οι προσπάθειές τους συνίστανται πάνω από όλα στην υπεράσπιση της ηγεμονίας τους. Στη συνέχεια έρχονται οι εσωτερικές πολιτικές και εκλογικές εκτιμήσεις των ελίτ και των κομμάτων που κυβερνούν τις δυτικές χώρες.

Ωστόσο, ένας άλλος παράγοντας που φωτίζει το σκηνικό της τρέχουσας δυτικής νευρικότητας δεν έχει ληφθεί επαρκώς υπόψη. Δηλαδή, ο συνεχιζόμενος παγκόσμιος πόλεμος στην ουκρανική σκηνή μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, καθώς και η δυνητικά επικίνδυνη αντιπαράθεση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, με τους συμμάχους τους, στην Ανατολική Ασία.

Οι επιπτώσεις αυτών των δύο στοιχείων συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πλαισίου παγκοσμίου πολέμου παρακινώντας τα δυτικά κράτη να κάνουν αποφασιστικές αλλαγές στις προτεραιότητες και την εξωτερική τους πολιτική. Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η μετεγκατάσταση ή η επανέναρξη της στρατιωτικής τους βιομηχανίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται υπέρογκες δαπάνες και αλλαγές στις ατζέντες των κυβερνήσεών τους. Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική, τώρα διέπεται από την κεντρική θέση αυτού του πλαισίου (παγκοσμίου πολέμου) μέσα από το οποίο τα δυτικά κράτη βλέπουν πολλά γεγονότα και εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της μάχης για τη Γάζα.

Με άλλα λόγια, για την Ουάσιγκτον και τους δυτικούς συμπολίτες της, η Επιχείρηση Al-Aqsa Flood ωφέλησε, σκόπιμα ή όχι, τη Ρωσία και την Κίνα. που αποτελεί πρόσθετο λόγο για τη συμβολή τους στον γενοκτονικό πόλεμο του πληθυσμού της Γάζας και στην Αντίσταση της.

Και αν κάποιοι από αυτούς ζητούν τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες αυτού του πολέμου που δεν κατάφερε να επιτύχει τον πρωταρχικό του στόχο, που είναι η εξάλειψη της Αντίστασης, είναι επειδή η επιδίωξή τους και τα επακόλουθα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ωφελήσουν αυτούς τους δύο στρατηγικούς ανταγωνιστές, τη Ρωσία και την Κίνα.

Ωστόσο, γενικά, οι « θεωρίες συνωμοσίας » αποδίδονται σε αντιπάλους των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και οι υποτιθέμενοι ισχυρισμοί τους καταφέρνουν μόνο να πείσουν εκείνους που αγνοούν ιστορικά δεδομένα για την αμερικανική εξωτερική πολιτική ειδικότερα και τη δυτική πολιτική γενικότερα. Πράγματι, η Ουάσιγκτον και η πλειοψηφία των συμμάχων της δεν δίστασαν να παρουσιάσουν τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα των λεγόμενων χωρών του Τρίτου Κόσμου ως απλά εργαλεία της Σοβιετικής Ένωσης.

Αντιμετωπίστηκαν σε αυτή τη βάση, ακόμη και όταν κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δημιουργία σχέσεων ως ίσοι. Δεν τα κατάφεραν ποτέ, όπως στην περίπτωση της Αιγύπτου του Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ και του « Αραβικού Εθνικιστικού Κινήματος », της Αλγερινής Επανάστασης, της κυβέρνησης του Μοχάμεντ Μοσαντέκ στο Ιράν, ακόμη και της κυβέρνησης της Κούβας μετά τη νίκη της επανάστασης επί του καθεστώτος Μπατίστα. Όλοι προσπάθησαν να καταλήξουν ακόμη και σε μια συμφωνία που θα απέτρεπε την ανοιχτή σύγκρουση με την Ουάσιγκτον, αλλά η άρνησή τους να υποταχθούν στη στρατηγική της ατζέντα οδήγησε σε μια τέτοια σύγκρουση.

Ομοίως, μετά την επιχείρηση « Πλημμύρα Al-Aqsa », προέκυψε μια θεωρία συνωμοσίας σχετικά με αυτήν στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφάλειας και στρατιωτικών υπηρεσιών. Μια θεωρία σύμφωνα με την οποία η Ρωσία θα είχε τουλάχιστον βοηθήσει την Παλαιστινιακή Αντίσταση να το πραγματοποιήσει, δεδομένου ότι στα μάτια τους θα ήταν ο πρώτος ωφελούμενος από το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στην Ανατολική Μεσόγειο κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους. το άνοιγμα του ουκρανικού μετώπου. Έχουμε ακούσει ακόμη και τον απόηχο αυτής της θεωρίας σε ορισμένα λιβανικά μέσα ενημέρωσης και από συγκεκριμένο αριθμό αναλυτών.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά από δύο δεκαετίες απαξίωσης της Ρωσίας, η συλλογική Δύση εξεπλάγη από την ικανότητά της να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη αντιπαράθεση σε στρατιωτικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Η απαξίωση στη συνέχεια μετατράπηκε σε μια υποτιθέμενη επικείμενη ρωσική απειλή κατά της Δύσης, των ζωνών επιρροής και των συμφερόντων της, ειδικά αφού η Μόσχα θα είχε καταφέρει να «εκμεταλλευτεί» πολλές από τις κρίσεις που έπληξαν τις χώρες της περιοχής. σημαντικός παίκτης.

Το πρώτο παράδειγμα που προβάλλεται είναι αυτό της Συρίας όπου η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στα τέλη του 2015 ήταν ο μοχλός για τον κεντρικό πολιτικό της ρόλο στη χώρα και στην περιοχή της. Τα ίδια σχόλια γίνονται και για τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Λιβύη για να αυξήσει την επιρροή της στη Μεσόγειο και να επιδιώξει τη μετατροπή της χώρας σε πλατφόρμα νέων επεμβάσεων στην υποσαχάρια Αφρική. Όσο για τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στις χώρες της περιοχής του Σαχέλ, θα ήταν «το χέρι της Μόσχας» που βρίσκεται πίσω από τα πραξικοπήματα στη Μπουρκίνα Φάσο, στο Μάλι και στον Νίγηρα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι η ίδια λογική ισχύει και για τη μάχη του «Flood of Al-Aqsa», η οποία απέκτησε από τις πρώτες ώρες περιφερειακή και διεθνή διάσταση, επειδή η Δύση έστειλε τα αεροπλάνα και τα υποβρύχια της για να βοηθήσουν το Ισραήλ.

Αυτό που ξεχνούν οι υποστηρικτές της τελευταίας θεωρίας είναι ότι η απόφαση να εμπλακούν σε αυτήν την πλημμύρα και στη συνέχεια σε άλλες μάχες στην Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ, αντί να επικεντρωθούν αποκλειστικά στον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι απόφαση δυτικών ηγετών. Επομένως, δεν πρέπει να κατηγορηθεί η Ρωσία για τις συνέπειες και το κόστος μιας τέτοιας υπόθεσης. Επιπλέον, οι ισχυρισμοί σχετικά με τον άμεσο ή έμμεσο υποστηρικτικό ρόλο της Ρωσίας στην Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο.

Ωστόσο, είναι λογικό ότι η Ρωσία, όπως και όλοι οι αντίπαλοι και οι εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών, επωφελούνται από τη συμμετοχή τους σε πολέμους και αντιπαραθέσεις που τους εξουθενώνουν τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά και αποδυναμώνουν περαιτέρω την αξιοπιστία των λεγόμενων αξιών τους, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας. και άλλες ιδεολογικές φούσκες.

Έτσι, σε στρατηγικό επίπεδο, η Ρωσία και η Κίνα ήταν οι πρώτες που ωφελήθηκαν από τις επιχειρήσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και από την εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στον λασπωμένο βάλτο των «πολέμων κατά της τρομοκρατίας» που έγιναν, αντίθετα, μια στρατηγική καταστροφή για την Ουάσιγκτον. Θα τολμούσε όμως κανείς να κατηγορήσει αυτούς που σχεδίασαν και διαχειρίστηκαν αυτούς τους πολέμους, δηλαδή τους νεοσυντηρητικούς και τους ηγέτες της κυβέρνησης Μπους Τζούνιορ, όπως ο Ντικ Τσένι και ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, ότι είναι πράκτορες της Μόσχας και του Πεκίνου;

Τελικά και σε ένα τέτοιο πλαίσιο παγκοσμίου πολέμου, η μόνη απόδειξη που έχουμε είναι ότι όσο περισσότερο η γερασμένη (αμερικανική) αυτοκρατορία εμπλέκεται σε νέους πολέμους και συγκρούσεις, τόσο περισσότερο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εχθρών της. Αυτό ισχύει για την περιοχή μας στη Μέση Ανατολή και ίσως, στο μέλλον, για άλλες περιοχές του κόσμου.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Al-Akhbar (Λίβανος) [ ملحمة غزّة في سياق الحرب العالمي

loading...