Η Δύση, με επικεφαλής την Αμερική, προσπαθεί να υποκινήσει ΠΥΡΗΝΙΚΟ παγκόσμιο πόλεμο

Η Μόσχα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνεχείς προσπάθειες της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να οδηγήσει ολόκληρο τον κόσμο σε ένα παγκόσμιο πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην πρόσφατη Διάσκεψη της Μόσχας για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων δήλωσε στο ακροατήριο ότι η Δύση, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, πλησιάζει όλο και περισσότερο προς την πυρηνική σύγκρουση, καθώς παρεμβαίνει στις προσπάθειες της Ρωσίας να απομακρύνει την Ουκρανία από τα νύχια του δυτικού βαθέος κράτους.

Όλος ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης αυτή τη στιγμή, χωρίς αμφιβολία. Και οι ΗΠΑ ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη συνεχή κλιμάκωση αυτών των προβλημάτων με τις κατάφωρες παραβιάσεις των διεθνών νόμων περί όπλων, εξήγησε ο Λαβρόφ.

Οι μηχανισμοί που διέπουν τον έλεγχο των όπλων, τον αφοπλισμό και τη μη διάδοση των όπλων δέχονται επίθεση από την Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «συνδυάζουν κυκλικά την εσκεμμένη καταστροφή των ισορροπημένων και ισότιμων συμφωνιών [ελέγχου των όπλων]» χρησιμοποιώντας «κατάφωρα ανέντιμα σχήματα».

Αν υπήρξε ποτέ μια απλή φράση για να περιγράψει τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2024, παρεμπιπτόντως, η φράση «απροκάλυπτα ανέντιμα σχήματα» την καλύπτει λίγο πολύ.

Η κρίση έρχεται
Υποτίθεται ότι θα γινόταν μια αναθεώρηση της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT) τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους την εμπόδισαν να πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχει μια τριμερής συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας που ονομάζεται AUKUS και η οποία «μοιάζει όλο και περισσότερο με στρατιωτικό μπλοκ», προειδοποίησε ο Λαβρόφ, συγκρίνοντας το AUKUS με το ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία είναι επίσης κυρίως υπεύθυνες για τη διατήρηση του «εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου» στη θέση του. Είναι επίσης, σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι «κύριοι οργανωτές» πίσω από τις προκλήσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.

«Οι ΗΠΑ και τα κράτη-πελάτες τους στο ΝΑΤΟ εξακολουθούν να ονειρεύονται να προκαλέσουν μια “στρατηγική ήττα” στη Ρωσία και είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την πολιτική τους για την αποτροπή της χώρας μας “μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό…”», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Η Δύση ισορροπεί στο επικίνδυνο χείλος μιας άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, η οποία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες».

Οι περισσότερες πυρηνικές κεφαλές στον κόσμο, περίπου το 90%, ελέγχονται από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σύμφωνα με την Ένωση Ελέγχου των Όπλων που εδρεύει στις ΗΠΑ. Υπήρχαν εδώ και καιρό συμφωνίες εξοπλισμών για να κρατούν τα δύο έθνη υπό έλεγχο, αλλά η τελευταία εναπομείνασα, η Συνθήκη για τη Μείωση των Στρατηγικών Όπλων, γνωστή και ως «Νέα START», είναι πλέον ανενεργή, αφού η Ρωσία ανέστειλε πρόσφατα τη συμμετοχή της.

Επικαλούμενη την εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία ως τον κύριο λόγο για την αναστολή αυτή, η Ρωσία μετακινεί πιόνια στη σκακιέρα, όπως και η Δύση, εν αναμονή μιας επερχόμενης πυρηνικής σύγκρουσης.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν τη Ρωσία να επιστρέψει στο New START, αλλά η Μόσχα έχει πει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όσο οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν το διεφθαρμένο καθεστώς του Κιέβου.

Ο Λαβρόφ, τονίζοντας τη θέση της Μόσχας σε αυτό το θέμα, δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία απολύτως βάση» για κανενός είδους διάλογο για τον έλεγχο των εξοπλισμών με τις ΗΠΑ «μπροστά σε έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της χώρας μας».

Οι ΗΠΑ καλό θα ήταν να λάβουν υπόψη τους αυτές τις προειδοποιήσεις. Αν δεν υποχωρήσουν, η Δύση θα βρεθεί σύντομα σε έναν καπνισμένο σωρό ραδιενεργών ερειπίων, κάτι που ίσως είναι η θεία κρίση που της αξίζει.

«Η Ρωσία προειδοποιούσε συνεχώς τη Δύση ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο», έγραψε ένας σχολιαστής. «Η Δύση αγνόησε τη Ρωσία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το SMO».

«Η Ρωσία προειδοποιούσε συνεχώς τη Δύση ότι η υπονόμευση ή η αποχώρηση από τις συμφωνίες ελέγχου των πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο. Η Δύση αγνοεί τη Ρωσία. Δεν θα μπορούν να λένε ότι δεν τους προειδοποίησαν».

Τι πιστεύετε: Θα οδηγήσει η διεφθαρμένη κυβέρνηση των ΗΠΑ τον κόσμο σε έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο;

katohika.gr

loading...