Φουλ επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη: Κάναμε συμμέτοχο στο… πιάτο μας την Τουρκία – Βολική δικαιολογία ότι φταίει για όλα η ΚΑΠ

Χωρίς αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και χωρίς αναφέρει ούτε μια φορά λέξεις όπως «κυβέρνηση» ή «πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε σκληρή κριτική για την αγροτική πολιτική.
«Κάναμε συμμέτοχο στο… πιάτο μας την Τουρκία» σχολίασε αναφέροντας χαρακτηριστικά τις εισαγωγές 51 χιλ. τόνων φρούτων και λαχανικών, τη στιγμή που έχουν «εξαφανιστεί» από την ελληνικά προϊόντα. «Κοιτάζει κανείς γύρω να βρει που είναι εκείνα τα προϊόντα που στήριξαν την ελληνική οικονομία. Που πήγε η δύναμή μας; Η μείωση της παραγωγής για την σταφίδα έφθασε το 70% τη χρονιά που πέρασε και ακόμη συζητάμε. Τα σύκα μας μειώνονται…» είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας σαφείς αιχμές για απουσία σχεδίου. «Πότε θα μιλήσουμε για το σχέδιο που υπάρχει για αυτά τα προϊόντα; Σχέδιο άμεσο και μακροπρόθεσμο. Ή θα ερχόμαστε κάθε χρόνο να μετράμε κινητοποιήσεις μέχρι να… σβήσουν οι καλλιέργειες μας.
Εάν δεν δώσουμε, λοιπόν, έμφαση στην εγχώρια παραγωγή, στη στήριξη, στην παρέμβαση, στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας και στο μοντέλο που θέλουμε για το αύριο του αγροτικού τομέα, και, εάν αυτό δεν το υπηρετήσουμε μακριά από ιδεοληψίες, τότε δεν έχουμε πολλά να περιμένουμε από την επιδοματική πολιτική των Βρυξελλών» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Βολική δικαιολογία… η ΚΑΠ

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε «βολική δικαιολογία» την ΚΑΠ. «Κι εμείς εδώ, είναι καιρός να αφήσουμε τις βολικές δικαιολογίες ότι για όλα μας φταίει η ΚΑΠ…» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «”Ξανάφτιαξε την Ελλάδα με μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι”, έλεγε ο Ελύτης.
Η ελιά είναι εδώ, το αμπέλι είναι εδώ, τα προϊόντα μας είναι εδώ.
Και το καράβι εδώ είναι…
Σε αυτή τη γη που είναι ευλογημένη, όπως και οι άνθρωποι της.
Εκείνοι οι άνθρωποι που κάνουν τον ιδρώτα τους ελπίδα.
Ας κρατήσουμε αυτή την ελπίδα και ας απαντήσουμε, με πράξεις, σε κάθε τους αγωνία, που πρέπει να είναι και αγωνία όλων μας».

www.bankingnews.gr

loading...