ΝΑΤΟ: Προς μεγάλης κλίμακας συμφωνία με Ουκρανία χωρίς ένταξη – Zelensky: Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει σε 5 λεπτά και οι S-200

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει σχέδιο για την Ουκρανία με δομές πολλών προφίλ…αλλά χωρίς ένταξη στην Συμμαχία…
Ενώ το ΝΑΤΟ, δεν θα εντάξει την Ουκρανία στους κόλπους της, ωστόσο τα κράτη – σύμμαχοι θα ανακοινώσουν μια μεγάλης κλίμακας συμφωνία με δομή πολλαπλών προφίλ για την υποστήριξη της Ουκρανίας…
Εν τω μεταξύ ο Zelensky ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να έχει τελειώσει σε 5 λεπτά εάν η Ουκρανία παρέδιδε εδάφη στην Ρωσία αλλά δεν θα το πράξει…

Zelensky: Ο πόλεμος θα μπορούσε να είχε τερματιστεί σε πέντε λεπτά σε βάρος της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden θα μπορούσε να τερματίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε πέντε λεπτά εάν επρόκειτο για παράδοση ουκρανικών εδαφών, αλλά η Ουκρανία δεν συμφωνεί.
«Αν μιλάμε για τον τερματισμό της σύγκρουσης σε βάρος της Ουκρανίας, δηλαδή να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τα εδάφη μας, νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο ο Biden θα μπορούσε να το τερματίσει τον πόλεμο σε πέντε λεπτά.
Αλλά δεν θα συμφωνούσαμε» τόνισε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο ABC News.
Σχολίασε επίσης τα λόγια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump, ο οποίος υποσχέθηκε να τερματίσει τις εχθροπραξίες σε 24 ώρες. Ο Zelensky υπενθύμισε ότι είχε ήδη μια τέτοια ευκαιρία όταν ήταν αρχηγός του κράτους.
Απλώς η επιθυμία να τερματιστεί η σύγκρουση είναι υπέροχη. Αλλά αυτή η επιθυμία πρέπει να βασίζεται σε κάποια πραγματική κατάστασςη.
Λοιπόν, φαίνεται ότι ο Trump είχε ήδη αυτές τις 24 ώρες στο χρόνο του.
Είχε αυτό το διάστημα, αλλά προφανώς είχε κάποιες άλλες προτεραιότητες», πιστεύει ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Παράλληλα, ανακοίνωσε «επικίνδυνα σήματα» σχετικά με τη μείωση της βοήθειας προς την Ουκρανία, τα οποία «προέρχονται από μεμονωμένους Αμερικανούς πολιτικούς».

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει σχέδιο για την Ουκρανία με δομές πολλών προφίλ…αλλά χωρίς ένταξη στην Συμμαχία…

Στην σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους της Λιθουανίας, οι χώρες του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να ανακοινώσουν μια μεγάλης κλίμακας συμφωνία που περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας δομής πολλαπλών προφίλ για την υποστήριξη της Ουκρανίας, γράφουν οι Financial Times , επικαλούμενοι πηγές.
Η Βρετανία, η Γαλλία , η Γερμανία, οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι πρόκειται να ανακοινώσουν μια σαρωτική συμφωνία στη σύνοδο κορυφής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μιλάμε για τη δημιουργία μιας πολυμερούς δομής, εντός της οποίας τα μέλη της συμμαχίας θα μπορούν να αναλαμβάνουν διμερείς υποχρεώσεις για στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη των αρχών του Κιέβου.
Επιπλέον, οι χώρες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν προσωρινά να εγκαταλείψουν το επίσημο σχέδιο χορήγησης ένταξης στο στρατιωτικό μπλοκ μετά τη λήψη πολιτικής απόφασης για την ένταξη της Ουκρανίας, αναφέρει το άρθρο.
Όπως ανέφεραν στους Financial Times δύο διπλωμάτες που δεν κατονομάζονται, ο οργανισμός θα αναπτύξει μέτρα για να βοηθήσει την Ουκρανία να επιτύχει τα πρότυπα της συμμαχίας. Αυτό, μεταξύ άλλων, αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς, την ανάπτυξη του εξοπλιστικού προγράμματος, καθώς και την επίλυση κάποιων διοικητικών θεμάτων.

Κατά τη διάρκεια της επικείμενης συνόδου, σχεδιάζεται επίσης να ανακοινωθεί η έναρξη εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων για να πετούν μαχητικά αεροσκάφη F-16, σημειώνουν οι Financial Times.
Ταυτόχρονα, οι διαφωνίες εντός της Συμμαχίας ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τη διαδικασία επίτευξης μεμονωμένων εγγυήσεων ασφάλειας για το καθεστώς της Ουκρανίας.
Επιπλέον, το κείμενο της κοινής δήλωσης των συμμετεχόντων στη συνάντηση δεν έχει ακόμη επεξεργαστεί. Πιθανότατα, θα συμφωνηθεί αμέσως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κατέληξε το άρθρο.
Οι ουκρανικές αρχές επιμένουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με ταχύτατες διαδικασίες.
Το Κίεβο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα είναι ικανοποιημένο με καμία άλλη απόφαση της συνόδου κορυφής, που θα διεξαχθεί στις 11-12 Ιουλίου στο Βίλνιους.
Ωστόσο, δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των μελών της οργάνωσης για την πρόσκληση της Ουκρανίας «εν μέσω του πολέμου», καθώς αυτό θα σήμαινε ότι γίνει το ΝΑΤΟ μέρος της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Fast track ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θέλει η Μ. Βρετανία – Συνάντηση Sunak – Biden

Αν και ΗΠΑ και Γερμανία εμφανίζονται αποφασισμένες να μην επιτρέψουν – τουλάχιστον την παρούσα στιγμή – την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, η Μ. Βρετανία, αν και αναγνωρίζει πως το σενάριο αυτό είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί όσο διαρκεί ο πόλεμος με τη Ρωσία, πιέζει έτσι ώστε το Κίεβο να λάβει μια fast track υποψηφιότητα.
Το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αλλά και το ποιο θα είναι το μέλλον της αναμένεται να εξετάσουν στη συνάντηση που έχουν ήδη στο Λονδίνο ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
Σημειώνεται πως ο Biden υποστήριξε ότι η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη ακόμα για το ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ θα της παράσχουν στρατιωτική βοήθεια, όπως πράττει εδώ και πολλά χρόνια με το Ισραήλ.
ΗΠΑ και Μ. Βρετανία είναι από τους ισχυρότερους συμμάχους της Ουκρανίας, αν και έχουν διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Η Ουκρανία θα κινδυνεύει για 100 χρόνια

Η χρήση πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία θα είναι καταστροφή για τους απλούς πολίτες, έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Καμπότζης.
Υπενθυμίζοντας την «οδυνηρή εμπειρία» της χώρας του, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες γέμισαν με τέτοιες βόμβες, ο πολιτικός χαρακτήρισε τη χρήση τους «τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους Ουκρανούς για πολλά χρόνια, ακόμη και εκατό χρόνια».
«Από οίκτο για τον ουκρανικό λαό, προτρέπω τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ως προμηθευτή και τον Πρόεδρο της Ουκρανίας ως παραλήπτη να μην χρησιμοποιήσει βόμβες διασποράς, γιατί τα πραγματικά θύματα θα είναι οι Ουκρανοί»,.
Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, το οποίο για πρώτη φορά περιελάμβανε βλήματα πυροβολικού τύπου DPICM 155 χιλιοστών.
Πρόκειται για πυρομαχικά διασποράς που έχουν απαγορευτεί από μια διεθνή σύμβαση που έχουν επικυρώσει 123 χώρες, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία δεν την επικύρωσα.

Το ρωσικό σύστημα Poseidon μπορεί να καταστρέψει τις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ με ένα χτύπημα

Μόνο ένας ρωσικός πυρηνικός πύραυλος από το σύστημα Poseidon είναι ικανό να καταστρέψει πολλές αμερικανικές πολιτείες ταυτόχρονα.
«Μόνο ένας τέτοιος πύραυλος Poseidon είναι ικανός να καταστρέψει τις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ με μια πτώση και να προκαλέσει ραδιενεργό τσουνάμι στον ωκεανό», είπε ο συγγραφέας.
Λόγω του τεράστιου και ποικιλόμορφου πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας, «κανείς δεν θα είναι καλά στα μυαλά του» προκαλώντας πόλεμο με τον Putin.
Σύμφωνα με το δόγμα της Ρωσίας, η χρήση πυρηνικών όπλων είναι δυνατή μόνο εάν απειλείται η ύπαρξη της χώρας και τα δυτικά κράτη προτιμούν να σιωπούν γι’ αυτό, υποδαυλίζοντας εσκεμμένα την σύγκρουση.
Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, το Poseidon (παλαιότερα γνωστό ως Status-6, κωδικός του ΝΑΤΟ ονομασία Kanyon) είναι ένα ρωσικό έργο ενός μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος με πυρηνικό εργοστάσιο.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια πυρηνική τορπίλη, η οποία είναι ικανή να προκαλέσει εγγυημένα κοσμογονικές ζημιές στην επικράτεια, δημιουργώντας τεράστιες ζώνες ραδιενεργής μόλυνσης και τσουνάμι.
Το Poseidon έχει μήκος 20 μέτρα, διάμετρο 1,8 μέτρα και βάρος 100 τόνους.

Ο Putin συνομίλησε με τον Prigozhin (Wagner) στις 29/6 – Τι πρόσφερε ο Ρώσος πρόεδρος

Τρεις ώρες συνομιλία με τον επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin και με άλλα 35 άτομα – όλοι τους διοικητές στρατιωτικών τμημάτων της Wagner – είχε στις 29 Ιουνίου στο Κρεμλίνο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, όπως αποκάλυψε σήμερα το Κρεμλίνο.
Αν και μέχρι πρότινος η ρωσική προεδρία υποστήριζε πως ούτε γνώριζε που ήταν ο επικεφαλής της Wagner ούτε την ενδιέφερε να μάθει, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα 10/7 πως ήδη από τις 29 Ιουνίου – δηλαδή μόλις 5 ημέρες από την απόπειρα ανταρσίας του Prigozhin και της Wagner – ο Ρώσος πρόεδρος είχε συνομιλία τόσο με τον επικεφαλής όσο και με τους διοικητές της Wagner.
Όπως είπε ο Peskov, ο Putin άκουσε τις εξηγήσεις που έδωσαν οι στρατιωτικοί διοικητές της Wagner αλλά και ο ίδιος ο Prigozhin σχετικά με το τι συνέβη στις 24 Ιουνίου.
Μάλιστα ο Peskov, είπε ότι «οι ίδιοι οι διοικητές παρουσίασαν την εκδοχή τους για το τι συνέβη στις 24 Ιουνίου, τόνισαν ότι ήταν ένθερμοι υποστηρικτές και στρατιώτες του αρχηγού του κράτους και του ανώτατου διοικητή – δηλαδή του Putin – και είπαν επίσης ότι ήταν έτοιμοι να συνεχίσουν να αγώνα για την Πατρίδα».

Επίθεση Ουκρανών με S-200 κατά της Κριμαίας και του Rostov – Gerasimov (Ρωσία): Απέτυχαν…

Για αποτυχημένη επίθεση των Ουκρανών κατά της Κριμαίας, του Rostov και της Kaluga με S – 200 έκανε λόγο ο στρατηγός Valery Gerasimov, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του μετά την απόπειρα ανταρσίας του επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin.
«Στις 9 Ιουλίου του 2022, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε ανεπιτυχώς να χτυπήσει στόχους στην Κριμαία, στο Rostov και στην Kaluga με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S – 200, τους οποίους όμως είχαν μετατρέψει σε πυραύλους κρούσης, προκειμένου να πλήξουν επίγειους στόχους.
Και οι τέσσερις ουκρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταστράφηκαν» υποστήριξε ο Viktor Afzalov, επικεφαλής του αρχηγείου των αεροδιαστημικών δυνάμεων, ενημερώνοντας τον Gerasimov.
Βάσει της ενημέρωσης αυτής, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε τους δύο από τους τέσσερις S – 200, ενώ οι άλλοι δύο αναχαιτίστηκαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου.
Όπως έγινε γνωστό, δεν υπήρξαν τραυματίες ή ζημιές από αυτήν την επίθεση.

Οι Ουκρανοί αλλάζουν τακτική μετά την αποτυχία: Επιχειρούν σε μικρές ομάδες, αποσύρουν μεγάλες δυνάμεις

Μετά την αποτυχημένη αντεπίθεση τους που τους έχει αποφέρει ελάχιστα εδαφικά κέρδη αλλά τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και σε στρατιωτικό εξοπλισμό, οι Ουκρανοί φέρονται πως αλλάζουν τη στρατηγική τους στο μέτωπο των πολεμικών επιχειρήσεων, αποσύροντας πλέον τη … λογική χρήσης μεγάλων δυνάμεων και περνώντας σε στρατιωτικές ενέργειες που εκτελούνται από μικρές ομάδες.
«Ο εχθρός δεν ρίχνει πια τόσο μεγάλες δυνάμεις όπως έπραξε στην αρχή της αντεπίθεσης του.
Πλέον, προσπαθεί να επιχειρεί σε μικρές ομάδες.
Αλλά οι μονάδες μας είναι έτοιμες και για αυτό.
Και τους αντιμετωπίζουν με επιτυχία» υπογράμμισε μιλώντας το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 o Denis Pushilin, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.

Συνεχίζονται οι δραματικές απώλειες των ουκρανών

Ο ουκρανικός στρατός υπέστη σημαντικές απώλειες την περασμένη εβδομάδα στην κατεύθυνση του Luhansk, δήλωσε o στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, απόστρατος αντισυνταγματάρχης του LPR Andrei Marochko.
«Την περασμένη εβδομάδα, στη ζώνη ευθύνης της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων στην τακτική κατεύθυνση του Luhansk, o Ουκρανικός στρατός υπέστη σημαντικές απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό», είπε ο εμπειρογνώμονας, επικαλούμενος δικές του πηγές.
Σύμφωνα με τον συνομιλητή του πρακτορείου, ο Ρωσικός στρατός απέκρουσε περίπου 72 επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και σταμάτησε τις ενέργειες 16 ομάδων σαμποτάζ και αναγνώρισης.
«Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην τακτική κατεύθυνση του Luhansk κατέστρεψαν περισσότερους από 2.600 Ουκρανούς στρατιώτες και μισθοφόρους, 92 οχήματα, 13 τανκς».
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Andrei Marochko, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 54 διαφορετικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης των Ουκρανών…

Αναδιάταξη της μονάδας Akhmat στην περιοχή Bakhmut

Η μονάδα των ειδικών δυνάμεων Akhmat που διοικείται από τον Apty Alaudinov, Υποδιοικητή του 2ου Σώματος Στρατού, έχει αναδιαταχθεί στην περιοχή Bakhmut, δήλωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov.
Η διοίκηση της ειδικής επιχείρησης έχει αναδιατάξει τη μονάδα ειδικών δυνάμεων Akhmat που διοικείται από τον Apty Alaudinov στη δύσκολη περιοχή Bakhmut.
Αυτή η απόφαση δείχνει την εμπιστοσύνη του Γενικού Επιτελείου και αποδεικνύει την υψηλή μαχητική ικανότητα της μονάδας.

Όπλα τέλος στη Δύση – Ρωσία: Δίνουν στην Ουκρανία ό,τι έχει μείνει

Τα όπλα και τα αποθέματά τους σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν εξαντληθεί και για αυτό οι Δυτικοί προσπαθούν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με ό,τι έχει απομείνει, όπως τα πυρομαχικά διασποράς, υποστηρίζει ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων.
«Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ έχουν έλλειψη πυρομαχικών για τον επόμενο χρόνο.
Δεν μπορούν να παράξουν και επίσης δεν είναι και πολύ πρόθυμοι να πάρουν από τις αποθήκες τους.
Δεν έχουν άλλα, προσπαθούν τουλάχιστον να δώσουν κάτι» είπε ο Garvilov σχολιάζοντας την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς.
Υπενθυμίζεται πως στις 7 Ιουλίου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα στείλουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία.

Αδύνατες οι διαπραγματεύσεις

Όσον αφορά την προοπτική διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας ο Gavrilov υπογράμμισε πως πλέον αυτές είναι αδύνατες.
«Οι διαπραγματεύσεις είναι απλώς αδύνατες.
Εάν οι Αμερικάνοι το ήθελαν, θα ανάγκαζαν τους Ουκρανούς να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Εάν οι Ουκρανοί ήθελαν να κάνουν κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση, θα άρχιζαν επίσης να δίνουν σήματα με κάποιο τρόπο.
Αλλά αυτό δεν ισχύει.
Όπως είπε ο Lavrov, αν θέλετε πόλεμο, θα τον έχετε» υπογράμμισε ο Gavrilov.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας έκαναν πολλές προσπάθειες να προχωρήσουν προς τις κατευθύνσεις του Νότιου Donetsk, του Krasny Liman και του Donetsk χωρίς καμία επιτυχία, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 9 Ιουλίου.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι ρωσική ομάδα απέκρουσε πολλές επιθέσεις κοντά στις περιοχές Belogorovka, Opytnoye, Pervomaiskoye και Severnoye.
«Οι απώλειες ήταν έως και 180 Ουκρανοί στρατιώτες και ξένοι μισθοφόροι, 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 3 μηχανοκίνητα οχήματα, 1 τσεχικής κατασκευής RM-70 Vampire σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 1 οβιδοβόλο Msta-B και 1 αμερικανικής κατασκευής M109 Paladin -προωθητικό σύστημα πυροβολικού».

Στόχος ήταν επίσης αποθήκες πυρομαχικών της 53ης και 115ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας που βρίσκονται κοντά στο Kramatorsk
Επιπλέον, περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και υλικού της 65ης και 72ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των δυνάμεων της Ουκρανίας και της 105ης Ταξιαρχίας Ουκρανικής Εδαφικής Άμυνας στοχοποιήθηκαν κοντά στα Priyutne, Rabotino, Malaya Tokmachka, Novodanilovka, Makarovka και Nikolskoye.

Οι δραστηριότητες μιας ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ και αναγνώρισης κατεστάλησαν επίσης από τον ρωσικό στρατό κοντά στη Ροβνόπολη.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι απώλειες της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε 210 στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους, τέσσερα άρματα μάχης, τρία οχήματα μάχης πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο φορτηγά, ένας εκτοξευτής πολλαπλών ρουκετών Grad, δύο D-20 και ένα Msta-B. οβιδοβόλα καθώς και ένα αυτοκινούμενο πυροβολικό M109 Paladin αμερικανικής κατασκευής.
Ένα αμερικανικής κατασκευής ραντάρ αντιμπαταριών AN/TPQ-36 στοχοποιήθηκε και καταστράφηκε επίσης από τον ρωσικό στρατό κοντά στο Lukyanovskoye.

Στην κατεύθυνση του Krasny Liman, η ρωσική ομάδα δυνάμεων Tsentr απέκρουσε αρκετές επιθέσεις από την 21η, 63η και 66η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία της Ουκρανίας κοντά στο Torskoye, Novovodyanoye και Nevskoye.

Επιπλέον, συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 63ης, 67ης Μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου και του 15ου Συντάγματος της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας στοχοποιήθηκαν κοντά στο Yampolovka, Torskoye, Terny, Stariy Karavan, Grigorovka και Chervonaya Dibrova.

Οι δραστηριότητες δύο ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης διακόπηκαν επίσης στη δασική περιοχή Serebryansky.
Μέχρι και 80 Ουκρανοί στρατιώτες, ένα μαχητικό όχημα πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο φορτηγά, ένα αυτοπροωθούμενο πυροβολικό Gvozdika, δύο οβίδες D-30 και 1 οβιδοβόλος D-20 καταστράφηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τους ρώσους.

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_092023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_092023.png
Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_092023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_092023.png
www.bankingnews.gr

loading...