Οι συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης.

Τεχνητή νοημοσύνη (AI) – δεν υπάρχει σχεδόν καμία λέξη-κλειδί που εμφανίζεται πιο συχνά όταν πρόκειται για οράματα μιας άκρως τεχνολογικής και προοδευτικής κοινωνίας.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υποτίθεται ότι απλοποιεί τη ζωή μας και μας απαλλάσσει από ορισμένα καθήκοντα: οι πιο τολμηροί οραματιστές της τεχνολογικής ανάπτυξης στη Silicon Valley, όπως ο Raymond Kurzweil και ο Elon Musk, ελπίζουν ακόμη και ότι θα κάνει πραγματικότητα το παλιό όνειρο του Faust τα όρια του ανθρώπινου σώματος.

Χάρη στην τεχνολογία, ο άνθρωπος θα πρέπει να μπορεί να γίνει υπεράνθρωπος και να αυξήσει εκθετικά τις γνωστικές του ικανότητες, σύμφωνα με τον Elon Musk, το αφεντικό της Tesla, της πλατφόρμας X και επίσης της Neuralink. Το τσιπ “Neuralink” του, που εμφυτεύεται απευθείας στον ανθρώπινο εγκέφαλο – σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια του Μασκ, μια δοκιμή σε ανθρώπους βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη – θα πρέπει αρχικά να βοηθήσει στη θεραπεία σοβαρών εγκεφαλικών ασθενειών.

Και αν θέλουμε να πιστέψουμε τον διευθυντή τεχνικής ανάπτυξης της Google (μέρος του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα Alphabet), Raymond Kurzweil, η τεχνική πρόοδος δεν θα πρέπει μόνο να μας δώσει αιώνια ζωή, αλλά και ως μέρος του « Διαδικτύου όλων των πραγμάτων ». που μας οδηγεί σε ανύποπτη γνώση ως μέρος μιας ξαφνικής απογείωσης προόδου, αυτό που ονομάζουμε μοναδικότητα.

Αυτή η πρωτοπορία του υπερανθρωπισμού θέλει να πετύχει την αιώνια ζωή πριν από το τέλος του κόσμου μεταμορφώνοντας σταδιακά τον ίδιο τον άνθρωπο σε μηχανή ή ανεβάζοντας το μυαλό του σε ένα σύννεφο. Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι επιστήμονες όπως ο Geoffrey Hinton και φιλόσοφοι όπως ο Alexander Duguine και ο Alain de Beonist προειδοποιούν για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης – οπότε είναι καιρός να εξετάσουμε τις δυνατότητες και τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Μεγάλη Μεταμόρφωση

Αυτές οι ιδέες βρίσκουν ενθουσιώδη υποστήριξη όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μεταξύ των δυτικών ελίτ, που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Klaus Schwab. Ως μέρος της «Μεγάλης επαναφοράς» τους, που διακηρύχθηκε στον απόηχο των μέτρων για τον COVID-19 τον Ιούλιο του 2020, οι δυτικές κοινωνίες – και, ανάλογα με τη θέλησή τους, ολόκληρος ο κόσμος – πρέπει να μεταμορφωθούν προς την κατεύθυνση του νέου φιλελευθερισμού 2.0, τον οποίο ορισμένοι Οι παρατηρητές περιγράφουν ως « δισεκατομμυριούχο σοσιαλισμό ».

Ο Schwab και ο συν-συγγραφέας του Thierry Malleret μιλούν ανοιχτά για την ανάγκη να συλλάβει κανείς τη συνείδηση των ανθρώπων, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να οδηγήσεις σε σημαντικές κοινωνικές αλλαγές. Ένας τεράστιος πράσινος μετασχηματισμός της οικονομίας, μείωση του πληθυσμού και μια « φιλική προς το κλίμα » διατροφή με έντομα αντί για κρέας. « Δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος!» » είναι το σκωπτικό σύνθημα των κατοίκων του Νταβός. Εδώ ακριβώς μπαίνουν στο παιχνίδι οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, συνυφασμένες με στρατηγικές λογοκρισίας όπως η πολιτική ορθότητα και η «κουλτούρα ακύρωσης».

Ο αλγόριθμος, το κλειδί της ολοκληρωτικής κυριαρχίας των παγκοσμιοποιητών

Στα μάτια των υπερανθρωπιστών, ο άνθρωπος δεν έχει θεϊκή ψυχή ή ελεύθερη βούληση, αλλά είναι μόνο ένα σύνολο αλγορίθμων – κανόνες δράσης για την επίλυση ενός προβλήματος ή μιας ολόκληρης κατηγορίας προβλημάτων – και επομένως δεν μπορεί να νοηθεί μόνο ως υπολογιστής, αλλά και προγραμματισμένο (δηλαδή χειραγωγημένο). Η πολιτική ορθότητα αναλαμβάνει στη συνέχεια τη λειτουργία ενός τέτοιου αλγορίθμου για να περιορίσει την αυτόνομη σκέψη των ανθρώπων και να τους μετατρέψει οι ίδιοι σε μηχανές που υπακούουν στη θέληση των φιλελεύθερων ελίτ.

Κυβερνητική: πώς οι άνθρωποι γίνονται οικειοθελώς σκλάβοι της τεχνολογίας

Στην παράδοση της κυβερνητικής, εταιρείες όπως η Google/Alphabet, αλλά και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενδιαφέρονται επομένως να συλλέγουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα για τους πολίτες τους, όχι μόνο για να τους παρακολουθούν καλύτερα με την έννοια της « ανθρώπινης διαφάνειας » και, επομένως, να εξαλείψουν κινήματα αντιφρονούντων στο μπουμπούκι, αλλά και για τον καλύτερο έλεγχο τους.

Οι παγκοσμιοποιητικές εταιρείες όπως η Google/Alphabet – το όνομα των οποίων έχει γίνει συνώνυμο της αναζήτησης στο Διαδίκτυο – αποκτούν αυτά τα δεδομένα με ανησυχητική ευκολία και χωρίς πίεση: δισεκατομμύρια χρήστες καθημερινά τροφοδοτούν τη μηχανή αναζήτησης της ομάδας με τα δεδομένα τους, χρησιμοποιούν τα προγράμματα email τους κ.λπ. τα οποία η Google με τη σειρά της μετατρέπει σε σκληρό νόμισμα, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram, που μερικές φορές γνωρίζουν περισσότερα για τους χρήστες τους από τους ίδιους τους τελευταίους. Η εθελοντική θυσία της ιδιωτικής ζωής και της ανωνυμίας καθιστά τους απλούς πολίτες δυνητικό παιχνίδι για διεθνείς εταιρείες.

Πήγασος και Λεβάντα – η σκοτεινή πλευρά της τεχνητής νοημοσύνης

Το ισραηλινό κατασκοπευτικό πρόγραμμα «Πήγασος», για παράδειγμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλήρη παρακολούθηση ενός στόχου, οδήγησε στη δολοφονία του Σαουδάραβα αντιπολίτευσης Κασόγκι. Ομοίως, το chatbot GPT, το οποίο πολλοί άνθρωποι στη Γερμανία χρησιμοποιούν για να γράψουν τις σχολικές τους εργασίες, εκθέσεις εργασίας ή ακόμα και επιστημονικές εργασίες, εκμεταλλεύεται την προθυμία των χρηστών του να παρέχουν πληροφορίες – και τους διδάσκει να σκέφτονται αυτόνομα, τι κάνει στα δικά τους. θέση. Σε αντάλλαγμα, ο άνθρωπος λαμβάνει τα «μαύρα θαύματα» της άνεσης και γίνεται οικειοθελώς ο σκλάβος της τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά αυτό που είναι «δωρεάν» σήμερα μπορεί να πληρωθεί για αύριο – και ακόμη και μάρκες όπως του Neuralink δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τη θεραπεία ασθενειών και την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά ενέχουν επίσης τον κίνδυνο να χακαριστούν οι ίδιοι και μετά να ελέγχονται εξ αποστάσεως.

Ομοίως, η μελλοντική ιδέα των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων ενέχει τελικά τη δυνατότητα για «αυτόνομα» τροχαία ατυχήματα, τα οποία θα μπορούσαν να προκληθούν από εχθρικές υπηρεσίες πληροφοριών ή κυβερνήσεις.

Για να δούμε πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη, λοιπόν, δεν χρειάζεται να περιμένουμε την πιθανή υλοποίηση μιας ανθρώπινης τεχνητής νοημοσύνης που, όπως στη σειρά ταινιών « Terminator », θα είχε ως στόχο την εξόντωση της ανθρωπότητας. Στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, μπορούμε ήδη να δούμε πώς η AI (σε αυτήν την περίπτωση, το πρόγραμμα «Λεβάντα») εντόπισε 37.000 ύποπτους στόχους της Χαμάς – η πλειονότητα των 33.000 νεκρών Παλαιστινίων ήταν γυναίκες και παιδιά. Το τελευταίο επεισόδιο της γενοκτονίας των Παλαιστινίων αποδίδεται επίσης στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αντίκτυπος μιας τεχνολογίας εξαρτάται από τις προθέσεις των σχεδιαστών της –για παράδειγμα, στην περίπτωση του Lavender, η σκόπιμη σφαγή αμάχων– κάθε μορφή τεχνολογίας βασίζεται επίσης σε μια εσωτερική λογική.

Στην περίπτωση της τεχνητής νοημοσύνης, είναι η προμηθεϊκή ιδέα της υπέρβασης των περιορισμών του ανθρώπου, με τον άνθρωπο να αντικαθίσταται κυριολεκτικά από την τεχνολογία και να μην αφήνει τίποτα πίσω του. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι άνθρωποι θυσιάζονται στο βωμό του μεταανθρωπισμού και της τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος του υπερανθρώπου-μηχανής, του οποίου η εμφάνιση, που πολύ συχνά προφητεύεται, είναι τουλάχιστον αβέβαιη. Αλλά αν θέλουμε να διατηρήσουμε τον γερμανικό λαό, είναι δύσκολο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με λάτρεις της μηχανικής δικτατορίας όπως ο Νικ Λαντ.

Κανονισμοί κατά της κατάχρησης της τεχνητής νοημοσύνης, της ενδοσκόπησης και όχι της εστίασης στο υλικό

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις, δεν είναι επομένως υπερβολή να υποστηρίξουμε, όπως κάνει ο Vinod Khosla (φωτογραφία), ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο σημαντική σήμερα από την ατομική βόμβα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως εκ τούτου, είναι επείγουσα η σύναψη διεθνών συμφωνιών για τη ρύθμιση της χρήσης του, προκειμένου να αποτραπεί η τεχνητή νοημοσύνη από το να εξαφανίσει την ανθρωπότητα. Μακροπρόθεσμα, ο άνθρωπος πρέπει να επικεντρωθεί ξανά στην εσωτερική του ζωή, στην ψυχική και πνευματική του ζωή και να μην επικεντρώνεται πλέον στο υλικό.

Στη γερμανική λαϊκή και πολιτιστική ιστορία, βρίσκουμε την ιστορία του Φάουστ, που περιγράφει τη σύγκρουση μεταξύ πίστης και τεχνολογίας. στην αρχαία Ελλάδα, ήταν ο γλύπτης Πυγμαλίων που ενσαρκώνει την επιθυμία του ανθρώπου να δημιουργήσει ένα ον κατ’ εικόνα του. Αυτή η ανθρώπινη επιθυμία, ωστόσο, είναι ύβρις – μέχρι τώρα, οι προσπάθειες υπέρβασης των ορίων του ανθρώπου και της θείας δημιουργίας έχουν καταλήξει σε καταστροφή.

Η σωστή άποψη για τον άνθρωπο θα πρέπει να προσπαθεί να σέβεται τα όρια όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική και τη μετανάστευση, αλλά και στην τεχνολογία. Από αυτή την άποψη, είναι καλύτερο να σκεφτούμε τα λόγια του Goethe The Sorcerer’s Apprentice:

« Τα πνεύματα που έχω καλέσει,
δεν θα τα ξεφορτωθώ τώρα ».

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: Euro-Synergies

loading...