The Times of Voulgaroktonos :Τι αποφάσισε για τον ρόλο της Τουρκίας στην Ανατολή-Μεσόγειο και για την τύχη των Ελληνικών νησιών ο νέος Πλανητάρχης ;

Η Μόσχα  ελέγχει όλη την Ασιατική ενέργεια καθώς Ρωσία και Ιράν έβαλαν οριστικό τέλος στην Αμερικανική κυριαρχία. Η συμφωνία έγινε με την σύμφωνη γνώμη της Κίνας και έχει ως απαράβατο όρο να μην δίνει το Ιράν πετρέλαιο στην δύση ακόμη και μετά την άρση των κυρώσεων προς την Τεχεράνη.

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress (Contact : [email protected]6945294197 και official website The Times of Voulgaroktonos.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΓΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΥΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ.

Η ανάπτυξη του Ιρανικού ενεργειακού πλούτου θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ισχύ του Κρεμλίνου και του Ιράν εντός των BRICS.

Εκτός τα πυρηνικά εργοστάσια και την αγορά S400 από την Άγκυρα, έχουμε και μια μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας συμφώνισε ενεργειακό επίπεδο με το Ιράν. Την συμφωνία υπέγραψε η Ρωσική Gazprom και το Ιράν στις 19 Ιουλίου. Ο ενεργειακός κολοσός της Ρωσίας και η Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου που ανήκει στο κράτος, υπέγραψαν έναντι 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο ενέργειας του Ιράν.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι είκοσι δισεκατομμύρια δολάρια θα μοιραστούν μεταξύ των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Kish και North Pars, βοηθώντας στην παραγωγή επιπλέον 100 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα. Η Gazprom θα συμμετάσχει επίσης στην ολοκλήρωση έργων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και στην κατασκευή αγωγών εξαγωγής φυσικού αερίου.

Το Ιράν σε αποθέματα φυσικού αερίου είναι το δεύτερο κράτος στον κόσμο μετά την Ρωσία, Εν τούτοις οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον στέρησαν την πρόσβαση στην τεχνολογία εξόρυξης και επιβράδυναν την ανάπτυξη των εξαγωγών φυσικού αερίου. Η συμφωνία υπογράφηκε την ίδια ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στην Τεχεράνη για τριμερείς συνομιλίες με τους Τούρκους και Ιρανούς ομολόγους του.

 

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους η Ρωσική εταιρεία Rosatom έστειλε 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Τουρκία (Akkuyu Nuclear JSC). Επίσης έγιναν μεταφορές χρημάτων και στην συνέχεια σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Τα κονδύλια που δόθηκαν στην Τουρκία ανέρχονται συνολικά σε 15 δισ. δολάρια. Η χρηματοδότηση καλύπτει τις ανάγκες προμηθειών μέχρι το 2024 ανέφεραν οι Τούρκοι αξιωματούχοι,οι οποίοι ζήτησαν να μην γίνουν γνωστά τα ονοματά τους. Το Bloomberg αναφέρει ότι το κόστος κατασκευής του εργοστασίου ανέρχεται συνολικά στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Ακούγιου θεωρείται κομβικής σημασίας για την Τουρκία. Το έργο έχει λάβει χρηματοδότηση από τις ρωσικές τράπεζες Sberbank και Sovcombank, οι οποίες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο κυρώσεων της Ε.Ε. Ωστόσο, δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στη Rosatom και τη θυγατρική της. Οι εργασίες για τον πρώτο αντιδραστήρα γνωστό ως Ακούγιου 1 ξεκίνησαν το 2018. Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησαν τα έργα και για τον δεύτερο αντιδραστήρα.

Βάσει του προγραμματισμού το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026. Ένας από τους αξιωματούχους περιέγραψε την μεταφορά κονδυλίων ως χειρονομία καλής θέλησης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τον ρόλο του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ότι αφορά τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία. Οι πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας αναμένεται να έχουν συνομιλίες στο Σότσι στις 5 Αυγούστου. Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν οικονομικούς δεσμούς εδώ και δεκαετίες. Ο Ερντογάν δεν απομακρύνθηκε από το Κρεμλίνο μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Πούτιν στηρίζει την Τουρκία ώστε να γίνει παγκόσμια γεωστρατηγική-γεωπολτιική δύναμη.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Ο Σουλτάνος κοιτά προς τα Ανατολικά και οδηγεί την Τουρκία στην ελίτ των παγκόσμιων δυνάμεων

Ενδεικτικό γεγονός σχετικά με την Τουρκική οικονομία ήταν ότι έτος 2002 υπήρχαν μόλις 56 Τουρκικές εταιρείες για αμυντικά-εξοπλιστικά προγράμματα και το 2020 έφτασαν τις 1500, από τις οποίες οι επτά βρίσκονται ήδη στην λίστα των 100 κορυφαίων εταιριών σε διεθνές επίπεδο.

Την λίστα των εισαγωγέων Τουρκικού-πολεμικού εξοπλισμού αποτελούν 170 χώρες. Πρώτη σε εισαγωγές είναι η Αμερική και πέμπτη την Γερμανία !!! Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα σχετικά με το εμπόριο όπλων θεωρούν ότι η Τουρκία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί Γερμανική τεχνολογία. Παρόμοιες συζητήσεις έχουμε και στο Γερμανικό κοινοβούλιο. Τα νέα όπλα που κατασκευάζονται στην Τουρκία με κορωνίδα τα «drones Bayraktar», δοκιμάστηκαν με επιτυχία κατά την διάρκεια των Τουρκικών εισβολών στην Συρία, στο Ιράκ, στην Λιβύη, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και στον Ουκρανικό πόλεμο. Τα κράτη- αγοραστές αυξάνονται με μαθηματική πρόοδο.

Το αποτέλεσμα όπως αναφέρουν πολλοί έγκυροι οικονομικοί αναλυτές είναι ότι τα επόμενα χρόνια τα εξοπλιστικά θα καταλάβουν την πρώτη θέση στην λίστα των εξαγωγών του Τουρκικού κράτους. Ο Ερτνογάν έθεσε ως στόχο να είναι η Τουρκία μέσα στις τρεις κορυφαίες χώρες του κόσμου σε εξαγωγές όπλων-αμυντικού εξοπλισμού. Δημιουργεί ένα “Τουρκικό-Τουρανικό ΝΑΤΟ”. Με βάση αυτά τα γεωστρατηγικά σχέδια κινείται Ερντογάν μαζί με το επιτελείο του στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο.

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

H Mόσχα επέτυχε μία πολύ μεγάλων διαστάσεων γεωπολιτική νίκη με την συμφωνία που υπογράφηκε την Παρασκευή από την Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία και τον ΟΗΕ και συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ρωσίας και προβλέπει τη δημιουργία ενός διαδρόμου σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα για τη μεταφορά ουκρανικών και ρωσικών σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές. Για αυτό η Ρωσία κατάφερε να αναγκάσει την Δύση να άρει τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στα Ρώσικα σιτηρά και τα ρωσικά λιπάσματα προκειμένου να εξαχθούν τα ουκρανικά σιτηρά και να μειωθεί ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης. Βάσει αυτής της συμφωνίας, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία που εμποδίζουν την εξαγωγή σιτηρών και λιπασμάτων επί της ουσίας παύουν να υφίστανται.

Η Ρωσία κατάφερε να απελευθερώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των οικονομικών της συναλλαγών και όλοι προσποιούνται πως δεν το κατάλαβαν. Σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσουν κι άλλες «άρσεις» γιατί η περιβαλλοντική τεχνολογία έχει ένα κακό:  Χρειάζεται νικέλιο και σπάνιες γαίες για να λειτουργήσει. Ειδικά σε ότι αφορά το νικέλιο η Ρωσία είναι η πρώτη παραγωγός χώρα στον πλανήτη και χωρίς νικέλιο δεν έχει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε ότι αφορά την άρση των κυρώσεων το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει συναλλαγές με τη Ρωσική Ομοσπονδία που σχετίζονται με λιπάσματα, τρόφιμα, σπόρους, φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, παίρνοντας πίσω όλες τις προηγούμενες απαγορεύσεις αγορών, αλλά και κυρώσεων σε όσους τα αγοράζουν και τα εμπορεύονται ή χρησιμοποιούν!

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.

Ο Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι η Αμερική είναι σε πλήρη αδυναμία και ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του. Δυστυχώς αυτό κάνει ανεξέλεγκτο και ασύδοτο τον Τούρκο πρόεδρο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα περί αυτού είναι η αγορά των πυραύλων S 400 από την Ρωσία. Για να μπορέσει να ανακάμψει η τέως Αμερικανική υπερδύναμη δημιούργησε τον πόλεμο στην Ουκρανία, με την προσδοκία να ηττηθεί η Ρωσία, για να αποκτήσει η Ουάσιγκτον εκ νέου την παγκόσμια κυριαρχία. Εν τούτοις η Ρωσία νικά κατά κράτος την Ουκρανία και τους Νατοϊκούς. Αρκετοί αξιωματικοί του ΝΑΤΟ μεταξύ αυτών και Αμερικανοί σκοτώθηκαν είτε έχουν συλληφθεί. Ο διασυρμός των ΗΠΑ δεν έχει προηγούμενο καθώς οι ηττημένοι Αμερικάνοι παραμένουν στην Ανατολική Συρία, με την έγκριση των Ρώσων. Ο νέος παγκόσμιος εξουσιιαστής Πούτιν εγκαινίασε το δικό του νεοταξικό δόγμα. Φίλος και έχθρος την ίδια χρονική στιγμή με τα άλλα κράτη !!! Ενδεικτκό παράδειγμα οι σχέσεις του Ρώσου προέδρου με τον Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν.

Ρωσία και Τουρκία έχουν μεγάλες πολιτικές και ιστορικές διαφορές, Όμως όλα αυτά δεν αποτελούν εμπόδιο στις σχέσεις των δύο ηγετών. Έχουν συγκρουστεί στρατιωτικά μεταξύ τους αρκετές φορές. Τον καιρό που ήταν ακόμη μεγάλες αυτοκρατορίες, οι δύο χώρες βρέθηκαν αντίπαλες σε περιοχές όπου συγκρούονταν τα συμφέροντά τους. Κατά την δεκαετία που πέρασε, τα δύο έθνη έχουν πολεμήσει στην Συρία, την Λιβύη. και τον Καύκασο. Στον Καύκασο η Ρωσία στηρίζει την Χριστιανική Αρμενία και η Τουρκία πολιτικά και στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν. Τον Νοέμβριο του 2020 οι δύο ηγέτες τερμάτισαν τις μάχες επισφραγίζοντας μια συμφωνία που δίνει στην Ρωσία στρατιωτική παρουσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στην Τουρκία μια οικονομική βάση στον Νότιο Καύκασο. Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια από τις μεγαλύτερες γεωστρατηγικές ανατροπές καθώς η Ρωσία και η Τουρκία βρισκόταν επί αιώνες σε αντίθετες πολιτικές και θρησκευτικές πλευρές. Στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το Κρεμλίνο συμμάχησε με την Άγκυρα για να περιοριστούν οι Νατοϊκές-Αμερικανικές δυνάμεις. Μετά από την επανάσταση των μπολσεβίκων και την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Τούρκοι θεώρησαν τους Ρώσους ως συμμάχους, και αντίστοιχα οι κομμουνιστές τους Τούρκους, ενάντια στην εχθρική Δύση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του “Τσάρου”, η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ερντογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας !!! Η μήπως έχει ήδη συμμαχήσει με τον Πούτιν και εργάζονται και οι δύο για την κατάρρευση του ΝΑΤΟ ;

Πίσω από τον Ερντογάν καραδοκεί η δύση, για να αποσπάσει ενεργειακά την Ευρώπη από την Μόσχα.  Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ιδιόμορφες-πολύπλευρες με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν, είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που συγκρούστηκε στρατιωτικά με την Ρωσία την δεκαετία 2010-2020. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα Ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, προερχόμενο από την μαρτυρική Συρία.

Εν τούτοις η Ρωσία απάντησε μόνον με κυρώσεις στα Τουρκικά προϊόντα, ζητώντας από τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία και παράλληλα βομβάρδισε Τουρκόφωνους μαχητές στην βόρεια Συρία. Επίσης Ρώσοι αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ κατηγόρησαν μέλη της οικογένειας του Ερντογάν, ότι αγόραζαν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία είναι σε θέση να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική έγκριση. Στον στενό κύκλο συμβούλων του Ερντογάν, καθώς και στον Τουρκικό στρατό υπάρχουν αρκετοί  υποστηρικτές της Ασιατικής ενώσεως, οι οποίοι επιθυμούν την συνεργασία με την Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα. Φίλοι και εχθροί, μια νέα τάξη πραγμάτων από τους Πούτιν και Ερτνογάν. Ρωσία και Τουρκία είναι σύμμαχοι αν και εξακολουθούν να έχουν συγκρούσεις, στην Συρία.

Μετά από Ρωσική επίθεση ενάντια σε Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 36 Τούρκοι στρατιώτες. Εν τούτοις η Τουρκία  θεώρησε υπεύθυνο για την επίθεση τον πρόεδρο της Συρίας, τον Μπασάρ αλ-Ασσάντ !!!  Ως αναπόδοση ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επέτρεψε εν μέρη στην Τουρκία, να βομβαρδίσει της κυβερνητικές δυνάμεις με τα πολεμικά αεροσκάφη της, ενώ τα Ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος ως παθητικοί θεατές. Οι δύο μεγάλες δυνάμεις έχουν διαφορετικά κίνητρα και συμφέροντα στην Συρία, την Γεωργία, την Λιβύη και την Ουκρανία. Η Τουρκία θέλει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και η Γεωργία. Αυτό το ενδεχόμενο όμως είναι απίθανο για την Ρωσία, η οποία διεξήγαγε πολέμους για να κρατήσει τις δύο χώρες μακριά από την εξουσία της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Η Αγκυρα εφαρμόζει ύπουλες τακτικές. Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ενώ επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας, από την Ρωσική Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για διωγμούς της Τουρκογενούς μειονότητας στην χερσόνησο. Η Χερσόνησος της Κριμαίας αποτελεί αντικείμενο της έχθρας μεταξύ Ρώσων και Τούρκων. Η εμπλοκή της Τουρκίας στο Ουκρανικό πρόβλημα, ενδέχεται να αλλάξει τα γεωστρατηγικά δεδομένα υπέρ της Άγκυρας.

Ο πραγματικός δημιουργός της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας αποδείχθηκε ότι είναι η Τουρκία. Eπίσης έχουμε τις δηλώσεις της Τουρκίας σχετικά με την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία για την επιστροφή της Κριμαίας !!! Για όσους δεν γνωρίζουν η Κριμαία αποτελεί μόνιμο θέμα εντάσεων και αντιπαλότητας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Οι ενέργειες Τουρκίας προκαλούν μεγάλης κλίμακας ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Η Ρωσική ομοσπονδία ευθέως έχει κατηγορήσει το νεοταξικό ΝΑΤΟ, ότι προσπαθεί να ανατρέψει τον Πούτιν. Μεταξύ άλλων σημείο τριβής μεταξύ Ρωσίας και Δύσης αποτελεί η υπόθεση Ναβάλνι, με κατηγορίες εκατέρωθεν. Από την μεριά της η Τουρκία παρά το γεγονός ότι είναι μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είπε το παραμικρό για την υπόθεση Ναβάλνι, ούτε για τις χιλιάδες συλλήψεις που υποστηρίζουν τον Ρώσο πολιτικό αντίπαλο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η σιωπή του δαιμόνιου Ερντογάν, δείχνει την ύπαρξη σχεδίων και  στόχων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ηγετών. Στις 25 Ιουλίου 2022 ο Ερτνογάν βομμβάρδισε με drones την Αγίας Σοφία όπου σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη δώδεκα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Ήταν η πρώτη Θεία Λειτουργία για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος και με την ηττημένη Αμερική στον πόλεμο της Συρίας. Οι Αμερικάνοι αν και ηττήθηκαν κατά κράτος έχουν στην κατοχή τους μέχρι σήμερα την Ανατολική Συρία, και συνεχίζουν να αφαιρούν παράνομα τον ενεργειακό πλούτο της διαλυμένης από τον πόλεμο μαρτυρικής χώρας. Επίσης την ίδια πολιτική εφαρμόζει και με το Ισραήλ η Ρωσική Ομοσπονδία. Το Ισραήλ έχει την έγκριση να βομβαρδίζει την Δαμασκό, αν και στηρίζει εμπράκτως την Ουκρανία. Ο Πούτιν είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία. Εν τούτοις δεν το κάνει για να δοκιμάζει τα νέα Ρωσικά όπλα και να κρατά μάχιμο τον στρατό του σε πραγματικές συνθήκες πολέμου. Επίσης είναι πολύ μεγάλο το οικονομικό κίνητρο καθώς Συρία και Ιράν αγοράζουν τα πάντα στον εξοπλιστικό τομέα από την Συρία.

Ο Πούτιν έχει καλές σχέσεις με όλους τους ηγέτες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα μας. Είναι φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς, στους Ιουδαίους και παράλληλα έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Μωαμεθανούς. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε ένα σπάνιο και πολύτιμο δώρο στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χαμενει. Ο Πούτιν χάρισε στον Χαμενει ένα απo τα πέντε αντίγραφα του αρχικού χειρόγραφου του Κορανίου, του Μωαμεθανικού ιερού κειμένου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Μην ξεχνάτε ότι το Ιράν όχι μόνον είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες των Ρώσων στον εξοπλιστικό τομέα (άμυνας), και είναι ταυτόχρονα το δεύτερο κράτος στον κόσμο, με το περισσότερο φυσικό αέριο.

Ο Πούτιν είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο σε Συρία και Ουκρανία. Εν τούτοις δεν το κάνει για να δοκιμάζει τα νέα Ρωσικά όπλα και να κρατά μάχιμο τον στρατό του σε πραγματικές συνθήκες πολέμου και φυσικά για να προωθεί την παγκόσμια ηγεμονία της Κίνας. Επίσης είναι πολύ μεγάλο το οικονομικό κίνητρο καθώς Συρία και Ιράν αγοράζουν τα πάντα στον εξοπλιστικό τομέα από την Ρωσία. Επίσης σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ο Β. Ζελένσκι επιθυμεί να ΄κάνει την Ουκρανία Μεγάλο Ισραήλ.

Στις 15 Μαΐου στη συζήτηση του Τσαγαπτάι στο Φόρουμ των Δελφών με τον εκτελεστικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνο Φίλη, ο Σονέρ ανέφερε ορισμένες σημαντικές εκτιμήσεις για τη στρατηγική της Αγκυρας.

Ο διευθυντής του Τουρκικού ερευνητικού προγράμματος στο Washington Institute ανέφερε μεταξύ άλλων : “Ο Ερντογάν δεν θέλει η Τουρκία να είναι μια μικρή χώρα στην Ε.Ε. αλλά ένα έθνος που παίζει ρόλο στην περιοχή. Μπορούμε να συζητήσουμε εάν η στρατηγική αυτή επιτύχει ή όχι, αλλά αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος της Αγκυρας, που προβλέπω ότι θα εξακολουθήσει να υφίσταται ακόμη και μετά τον Ερντογάν, για τις επόμενες δεκαετίες.” Επίσης ο Toύρκος Τσαγαπτάι είπε ότι ο Ερντογάν δεν επιδιώκει πόλεμο με την Ελλάδα με αφορμή τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο. «Η τουρκική οικονομία είναι τόσο καλά ενσωματωμένη στην Ε.Ε. που ένας πόλεμος με την Ελλάδα δεν αποτελεί μέρος του στρατηγικού της σχεδίου», επιμένει. Υπάρχει κίνδυνος πολέμου με την Τουρκία. Η ομιλία του Σονέρ Τσαγαπτάι είναι μια ακόμη δικαίωση της στήλης Επικρατέειν η Απόλλυσθαι, ότι ο Ερντογάν δεν επιθυμεί πόλεμο με την Ελλάδα.  Ποιες είναι οι πραγματικές πιθανότητες μια πολεμικής συγκρούσεως : Εδώ και 17 χρόνια μέσα από την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι-Ισχύς Δια της Γνώσεως έχω γράψει αρκετές φορές ότι οι πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία, είναι σχεδόν μηδενικές.

Στα πλαίσια της αιώνιας σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών του Αριστόκλειου και του Διονυσιακού, παρά τα θαύματα, τις διδασκαλίες και την Ανάσταση του Χριστού, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική, γραμμένη με αίμα και φρικτά μαρτύρια-καταστροφές. Διαχρονικά το μέλλον της ανθρωπότητας καθορίζεται από τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα. Τα υπόλοιπα γεγονότα έχουν δευτερεύουσες συνέπειες, σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών. Πατήρ πάντων ο πόλεμος, όπως δίδαξε ο Μέγας προσωκρατικός Φιλόσοφος Ηράκλειτος.

“Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεοὺς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε   τους δε ελευθέρους.” Ο πόλεμος είναι ο πατέρας όλων, ο βασιλεύς των πάντων, και άλλους τους κατέστησε θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους τους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους. (Ηράκλειτος Fragmenta, απόφθεγμα 53, H. Diels and W. Kranz, «Die Fragmente der Vorsokratiker», vol. 1, 6th edn., Berlin: Weidmann, 1951: 150-182).

Η Ελλάδα έχει παραχωρηθεί χωρίς πόλεμο στην Τουρκία καθώς Ισλαμοποιείται σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς Θεόδωρο Κατσανέβα και Γεώργιο Κοντογιώργη. (1) Συνεπώς δεν υπάρχει κίνδυνος συμβατικού πολέμου. Εν τούτοις δεν θα ήταν εντελώς απίθανο να δούμε την κατάκτηση-εισβολή ενός Ελληνικού νησιού από τους Τούρκους. Τον πόλεμο με την Τουρκία τον χρησιμοποιούν ως μέσον υποταγής και εκφοβισμού των νεοελλήνων. Εάν υπήρχε πραγματικός κίνδυνος πολέμου η Ελλάδα δεν θα είχε καθόλου τουρισμό, καθώς όλα τα κράτη θα εξέδιδαν οδηγίες στους πολίτες τους, να μην επισκέπτονται την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Επίσης εάν υπήρχε πραγματικός κίνδυνος πολέμου, θα έδιναν εντολές να εγκαταλείψουν άμεσα την Ελληνική επικράτεια οι πρεσβευτές, το προσωπικό των πρεσβειών μαζί με τις οικογένειες τους, και οι επισκέπτες. Ο Ερντογάν μεγαλώνει την Τουρκία μέσα από τα επεκτατικά σχέδια του.

Οι νεότουρκοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιακό κράτος σύμφωνα με το μοντέλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με παράδειγμα την Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος δημιουργεί ένα ομοσπονδιακό κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει την Βόρεια Συρία, την Βόρεια Κύπρο και τμήματα εδαφών από  το Ιρακινό Κουρδιστάν, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία του Ερντογάν επέτυχε να αλλάξει τις δημογραφικές στατιστικές και την οικονομική επιρροή στις συγκεκριμένες περιοχές. Η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει ήδη αρχίσει. Βόρεια Συρία, Βόρεια Κύπρος, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Δυτική Θράκη, Κρήτη, Δωδεκάνησα, και όλα τα Ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου θα προσαρτηθούν στην νέα αυτοκρατορία του Ερντογάν. Αυτή είναι η πρώτη φάση επέκτασης των Τούρκων. Η σύγχρονη Τουρκία είναι ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κυβέρνησε τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής για αιώνες. Τώρα ξανά η Άγκυρα με την βοήθεια του στρατού και την έγκριση του νέου πλανητάρχη επιθυμεί  να ελέγξει εδάφη και θαλάσσιες περιοχές με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα σε Α. Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτά ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την συγκατάθεση του για την παραχώρηση των νησιών του Αιγαίου στην Τουρκία.

Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία οι ηττημένοι Αμερικάνοι, αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. Στην προσπάθεια τους από την Ουάσιγκτον να ανασχέσουν την Κινέζική προέλαση, ο Ερντογάν θα φτάσει μέχρι και την Ινδία, εάν και εφόσον χρειαστεί. Η Αμερική με αυτόν τον τρόπο κρατά αλώβητο το γόητρο της, καθώς δεν κινδυνεύει να χρεωθεί νέες ήττες στα πεδία των μαχών από την Ρωσία του Πούτιν και παράλληλα δεν έχει απώλειες σε οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό επίπεδο. Ταυτόχρονα δεν έχει απώλειες σε στρατιωτικό δυναμικό και σε εξοπλισμό.

Η Τουρκία που έχει εξαπολύσει σειρά επιχειρήσεων στην Συρία βάζοντας στο στόχαστρο κουρδικές παραστρατιωτικές οργανώσεις και την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, απειλεί από τον Μάιο να διεξαγάγει επίθεση ευρείας κλίμακας εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία. Από την έναρξη του πολέμου η Τουρκία αποτελεί την προστάτιδα δύναμη οργανώσεων ανταρτών καθώς τάχθηκε σθεναρά εναντίον του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η εμπλοκή της Τουρκίας στον Συριακό πόλεμο την αποτρέπει  από τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο οποίος θα έχει ως συνέπεια την απώλεια νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, στα πλαίσια του επεκτατικού Τουρκικού Εθνικισμού.

Η αυξανόμενη εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας, με τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας, ο οποίος υποστηρίζεται, στρατιωτικά από την Ρωσία του Πούτιν και το Ιράν, έχει αναγκάσει τον Ερντογάν να αποσύρει μεγάλες και μάχιμες μονάδες από την Στρατιά της Θράκης με έδρα την Αδριανούπολη και την Στρατιά του Αιγαίου, με έδρα την Σμύρνη. Ένα σημαντικό τμήμα του συνεχώς αυξανόμενου αμυντικού κενού στα δυτικά σύνορα, η Τουρκία το καλύπτει με την αποστολή χιλιάδων “μεταναστών” στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση τακτικής, με έναν στρατό αντιπερισπασμού, και ειρηνικής κατακτήσεως της Ελλάδος. Τον στρατό των μεταναστών έχει συστήσει ο Ερντογάν με υπηκόους χωρών του μωαμεθανικού-σουνιτικού τομέα. Οι “μετανάστες” είναι στην πλειοψηφία τους νέοι και με έντονο το στοιχείο του Ισλαμικού φανατισμού. Εξορμώντας σε όλο το μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο και αποπλέοντας από τα Μικρασιατικά παράλια, για τα νησιά του Αιγαίου, όλοι αυτοί έχουν επιτύχει μια αναίμακτη εισβολή. Με τις επιτυχείς προσπάθειες εισβολής, καταπονούν το Ελληνικό έθνος, σε πνευματικό, ηθικό, οικονομικό, και κοινωνικό επίπεδο. Οι επιπτώσεις  του πολέμου με διάφορες διακυμάνσεις, μαίνεται εδώ και χρόνια.

Στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου η Τουρκική ΜΙΤ συμμετέχει στην διακίνηση εισβολέων-“μεταναστών”, σε εμπρησμούς, στην προώθηση ναρκωτικών ουσιών, στην παραποίηση των θρύλων και των παραδόσεων του Ελληνικού έθνους σε “Ορθόδοξες προφητείες”, σε καταστροφές-δολιοφθορές, στην διακίνηση πορνογραφικού υλικού, σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Επίσης έχει διαβρωτική-διχαστική παρουσία στα Ελληνικά γήπεδα και την κοινωνία καθώς συμμετέχει σε διάφορες παγανιστικές ομάδες στην Ελλάδα.

Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ. Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Ορθοδοξία-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, προετοιμάζεται μεθοδικά από τους παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων. Για αυτό χρειαζόμαστε δίπλα μας τον μοναδικό μας σύμμαχο κατά την σύγχρονη εποχή. Τον Φιλέλληνα Μπασάρ Ασσάντ. Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και τον μαζικό αφελληνισμό. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Οι λόγοι που επιθυμεί η Αμερική-ΝΑΤΟ και η Ευρώπη τον αφανισμό του Πούτιν και του Ασσάντ είναι πολύ σημαντικοί και ζωτικής σημασίας για την νέα τάξη πραγμάτων. Εν τούτοις ένας είναι ο βασικότερος όλων και ο πιο καθοριστικός. Εκτός από τον ενεργειακό πλούτο των δύο κρατών, και το πιο νόμισμα θα χρησιμοποιούν στις διεθνείς συναλλαγές τους, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την νέα τάξη πραγμάτων είναι η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μωαμεθανών. Αυτή την εποχή ο Ελληνισμός βρίσκεται στο απόγειον της παρακμής του, και την θέση του έχει πάρει η Ορθόδοξη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ   

loading...