O Mεγάλος Νικητής στην Μέση Ανατολή και οι θλιβερές μορφές ζωής.

Τα έθνη και οι κοινωνίες που ζούνε υπό τον φόβο του πολέμου-πείνας, του θανάτου και των βομβαρδισμών είναι το παγκόσμιο μοντέλο διακυβέρνησης που επέβαλαν οι ΗΠΑ ως παγκόσμια υπερδύναμη σε όλες τα τριτοκοσμικά κράτη που εκμεταλλεύονται ενεργειακά-οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά.

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress (Contact : [email protected]6945294197 και official website The Times of Voulgaroktonos.

 

 

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΓΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΥΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ.

ΤΗΕ ΤΙΜΕS OF VOULGAROKTONOS ΑΓΓΕΛΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ OFFICIAL WEBSITE 

Η Ουάσιγκτον παραμένει σχεδόν παθητικός θεατής στις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην Μέση Ανατολή-Ασία. Πρόσφατα η Κίνα εγγυήθηκε μια συμφωνία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν. Ενώ ο απόλυτος διασυρμός της τέως Αμερικανικής υπερδύναμης ήρθε όταν ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ εμφανίστηκε μετά από δώδεκα έτη στο συνέδριο του Αραβικού Συνδέσμου. Η επιστροφή του έγινε αποδεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό. Μετά από δώδεκα χρόνια αιματηρών θυσιών ο Άσαντ έχει νομιμοποιηθεί στον Μωαμεθανικό κόσμο. Η Συρία έχει γίνει και πάλι ως ένα βαθμό κανονικό-κυρίαρχο κράτος, καθώς ακόμη εξακολουθούν να κρατούν εδάφη οι ΗΠΑ και η Τουρκία οι οποίες δεν έχουν έχουν πρόθεση να αποχωρήσουν.

Η οργή σε παγκόσμιο επίπεδο για την Ουάσιγκτον αυξάνεται. Όλο και περισσότερα έθνη αρνούνται να δεχτούν την Ναζιστική εξουσία του Λευκού Οίκου. Το απειλητικό-αυτοκρατορικό δόγμα αν δεν υποταχτείτε θα σας ισοπεδώσουμε δεν γίνεται πλέον αποδεκτό. Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ Pax Americana καταρρέει στην καρδιά των παγκόσμιων εξελίξεων (Μέση Ανατολή-Ασία) και στην Αφρική. Ενδεικτικό ήταν ότι ο Πρόεδρος της Συρίας έκανε αναφορά για την ευκαιρία που έδωσε  το κύμα δυσαρέσκειας και οργής που επικρατεί στον Αραβική κοινότητα για την Αμερική.

Αυτή η ιστορική περίσταση απαιτεί από τον Αραβικό κόσμο να επανατοποθετηθεί και να επενδύσει στην συμφιλίωση που προηγήθηκε της σημερινής συνόδου κορυφής τόνισε την ομιλία του ο Ασάντ αναφερόμενος στις πρόσφατες διπλωματικές πρωτοβουλίες που οδήγησαν στην επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας, Ιράν και Συρίας. Ο Σύριος ηγέτης επίσης έδωσε μεγάλη έμφαση στην ανάγκη να εδραιωθεί η Αραβική κουλτούρα απέναντι στον φιλελευθερισμό-νέα τάξη πραγμάτων ο οποίος αφαιρεί κάθε ανθρώπινη και πολιτιστική αξία. .

Ο πολιτιστικός κίνδυνος και η ισοπέδωση των αξιών-πολιτισμών εκπορεύεται από τον σύγχρονο φιλελευθερισμό. Αυτό αποτελεί  παγκόσμιο θέμα, με τα έθνη να τονίζουν την επιθυμία τους να διαχειρίζονται τις ζωές τους ως ελεύθεροι άνθρωποι.Δυστυχώς η Συρία δεν είναι ακόμη κυρίαρχη. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας, καθώς και πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από ξένες χώρες καταλαμβάνουν σημαντικά τμήματα της επικράτειας. Εν τούτοις η πολιτική του Αραβικού Συνδέσμου ο οποίος καταδικάζει κάθε ξένη παρέμβαση και η  αναγνώριση στην νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού, είναι πιθανό να συμβάλει ώστε να βρεθεί μια λύση μέσω της διπλωματίας.

Στα πλαίσια αυτά απαιτείται μια ριζική αλλαγή και εγκατάλειψη του Ναζιστικού πολιτεύματος στο Ισραήλ. Οι αναίτιες επιθέσεις στην Μαρτυρική Συρία πρέπει να σταματήσουν.

Θριαμβευτική επιστροφή του Μπασάρ αλ Άσαντ στην 32η σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Τζέντα στη Σ Αραβία: νίκη για τη Συρία.

Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ προειδοποιεί τους Άραβες για τον κίνδυνο του «σιωνισμού» και του «οθωμανικού επεκτατισμού που τροφοδοτείται από την ιδεολογία των Αδελφών Μουσουλμάνων».  Εκμεταλλεύτηκε το βήμα που του προσφέρθηκε για να παροτρύνει τον Αραβικό Σύνδεσμο να αντιμετωπίσει τόσο τις ενέργειες της σιωνιστικής  κυβέρνησης του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων όσο και την κατοχή ορισμένων Συριακών εδαφών από την Τουρκία. Τα ισραηλινά μίντια κάνουν μια επιτυχημένη ανάγνωση των γεγονότων: ”Δεν επέστρεψε ο Άσαντ στην Αραβική Λίγκα η Αραβική Λίγκα επέστρεψε στον Άσαντ μετά από 11 χρόνια!”

Στην 32η Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου αυτή την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2023, οι ηγέτες της Μέσης Ανατολής καλωσόρισαν θερμά τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σηματοδοτώντας μια σημαντική νίκη για τον άλλοτε εξοστρακισμένο Σύριο ηγέτη.

Υπενθυμίζεται ότι η δυτική επέμβαση, η οποία ξεκίνησε εν μέσω των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης το 2011, προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό του μισού πληθυσμού της Συρίας. Ενώ ένα τέλος τύπου Μουαμάρ Καντάφι προοριζόταν γι’ αυτόν, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας ξεπέρασε πολλούς αντιπάλους και ανέκτησε εδάφη με οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τη Μόσχα και την Τεχεράνη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΗΠΑ, ελέγχει πλέον ονομαστικά σχεδόν τα δύο τρίτα της χώρας, ενώ τα απομεινάρια του Ισλαμικού Κράτους είναι πολύ αποδυναμωμένα.

Μετά από 11ετή αναστολή, η Συρία επιστρέφει στον Αραβικό Σύνδεσμο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στην περιφερειακή της επανένταξη μετά από μια μακρά περίοδο εξορίας. Μια ιστορική επιστροφή …Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος Άσαντ θα πει: «Ευχαριστώ θερμά τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας που έκανε αυτή τη σύνοδο κορυφής με επιτυχία και για τις προσπάθειές του να επανενώσει τη Συρία και να επανενώσει τις αραβικές χώρες. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε τη διεθνή κατάσταση και είναι μια ιστορική ευκαιρία να αναδιοργανώσουμε τις υποθέσεις μας με την ελάχιστη ξένη παρέμβαση. »

Για να μετριάσει και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της χασούρας η Δύση από την θριαμβευτική επάνοδο Άσαντ έριξε εσπευσμένα στο ρινγκ της Αραβικής Λίγκας το δικό της μονομάχο τον αχυράνθρωπό της μαριονέτα Ζελένσκι ….

Kατά την ομιλία του Ζελένσκι όλη η Συριακή αντιπροσωπεία πέταξε με πρώτο τον Άσαντ επιδεικτικά τα ακουστικά της αυτόματης μετάφρασης, αποκαλωδιώθηκε απαξιωτικά.. dimpenews.com

Η Αμερική είναι εντελώς αδύναμη να υποστηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία, στον πόλεμο με την Ρωσία. Οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι με το Κρεμλίνο. Απλά οι αξιωματούχοι της Αμερικής επιθυμούν να συντηρούν τον μύθο της παγκόσμιας αυτοκρατορίας και να διατηρήσουν τους συμμάχους στο πλευρό τους.

Ενδεικτικό της τραγικής καταστάσεως της Ουάσιγκτον είναι ότι  μεταξύ πολλών άλλων ταπεινώσεων, ισχυρίστηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 “επέτρεψε” στην Χεζμπολάχ να “παραβιάσει” τους νόμους του εμπάργκο στην μαρτυρική Συρία -Ιράν, για να προμηθεύεται Ιρανικό καύσιμο μέσω της Δαμασκού. Στα πλαίσια των ίδιων σκοπών, η Ιορδανία άνοιξε ξανά τα σύνορά της με τη Συρία !!! Αυτή η ανακοίνωση έγινε σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραστήσει η Αμερική την υπερδύναμη

Τα δεδομένα όμως είναι εντελώς διαφορετικά. Να υπενθυμίσω  ότι έχουμε την παραδοχή του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Γενεύη, ενώ παράλληλα βλέπουμε ότι σταδιακά οι άνθρωποι της νέας τάξης πραγμάτων προσαρμόζονται στο νέο καθεστώς που επιβάλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σ. Τζίπινγκ. ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή ένωση είναι στην ουσία παθητικοί θεατές στην Ρωσική-Κινεζική επέλαση μετά την ήττα στην Συρία.

Η Ρωσική ομοσπονδία ως νέα παγκόσμια υπερδύναμη μετά την μεγαλειώδη νίκη στην Συρία, έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή των συμφωνιών της Γενεύης Ιούνιος (2021). Αποκαθιστά την εξουσία της νόμιμης Συριακής κυβέρνησης, καθώς συνεχίζεται έστω και βραδέως η επανάκτηση των κατακτημένων εδαφών. Επαναφέρει την Συρία στο παγκόσμιο προσκήνιο. Επιχειρεί επιτυχώς την διπλωματική αποκατάσταση της Δαμασκού με τις άλλες χώρες.

Στα σχέδια του νέου πλανητάρχη Πούτιν, φαίνεται ότι είναι και ο περιορισμός της Τουρκίας και η κατοχή λιγότερων Συριακών εδαφών. Ο Λευκός Οίκος δεν διοικεί πλέον τον πλανήτη. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τις νέες εξελίξεις, θα απομονωθούν. Η εφαρμογή των συμφωνιών της συνόδου κορυφής στην Γενεύη συνεχίζεται. Η αναγκαστική υποχώρηση που έκανε η Ουάσιγκτον στο Κρεμλίνο ήταν κομβικής σημασίας. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να επιβάλει την Ρωσική κυριαρχία στον κόσμο, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και την Ασία.

Η αλλαγή εξουσίας είναι εμφανής. Σύμφωνα με την Ρωσική γεωστρατηγική-γεωπολιτική, όλα θα αποκαλυφθούν όταν η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Ενδεικτικό των παγκόσμιων αλλαγών είναι ότι τα δυτικά ΜΜΕ ξεκίνηαν μια σειρά άρθρων με στόχο την αποκατάσταση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τα “εγκλήματα” για τα οποία τον  κατηγορούσαν και ότι είναι “δικτάτορας”. Το άρθρο The Observer, στην κυριακάτικη έκδοση The Guardian , με τίτλο  «Outcast Assad Sold to the West as Key to Peace in the Middle East».

Το Newsweek ανάρτησε τον Σύριο πρόεδρο στο εξώφυλλο κάτω από τον τίτλο: “Επιστρέφει με έναν θρίαμβο επί των Ηνωμένων Πολιτειών.” Ο Σύριος ηγέτης Μπασάρ αλ Άσαντ κέρδισε επάξια μια σημαντική θέση στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Η ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας έχει μια φωτογραφία που μιλάει για την «υποτιθέμενη» χημική επίθεση, όπου οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ, είχαν κατηγορήσει την Δαμασκό, ότι είχε περάσει τις κόκκινες γραμμές.

Την συντριπτική ήττα των Αμερικανών παραδέχτηκε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Γενεύη. Η δύση είναι πλέον θεατής των εξελίξεων. Η αποκατάσταση της Συρίας στη διεθνή σκηνή βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δυτικοί σταματούν τον παραγκωνισμό της Συρίας.  Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ Β’ της Ιορδανίας και ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γνωστοποίησαν ότι ήδη είχαν μιλήσει με τον πρόεδρο Άσαντ. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι είχε πάει διακριτικά στην Δαμασκό για να συζητήσει τον επαναπατρισμό των προσφύγων.

Η Συρία στηρίζει την Παλαιστίνη και αυτό αποτελεί μια ακόμη αιτία για την ανατροπή της νόμιμης Συριακής κυβέρνησης. Βασική επιδίωξη των νεοταξιτών παραμένει ο διαμελισμός της Συρίας, η αρπαγή του ορυκτού πλούτου, η αλλαγή των συνόρων, ο εμφύλιος μεταξύ Χριστιανών-Μουσουλμάνων και πιθανόν η δημιουργία ενός φιλοισραηλινού Κουρδικού κράτους ως προπύργιο στον Τουρκικό επεκτατισμό. Οι ναζιστικές κυβενήσεις του Ισραήλ χωρίς να δέχονται επίθεση από την Συρία, συνεχίζουν τους τακτικούς βομβαρδισμούς σε Συριακά εδάφη. Δεν σταμάτησαν ούτε κατά την διάρκεια των φονικών σεισμών !!!

Οι βομβαρδισμοί λαμβάνουν χώρα με την προκλητική αδιαφορία του ΟΗΕ και των δυτικών διεθνών οργανισμών-κρατών που μονίμως καταδιώκουν την κυβέρνηση της Δαμασκού. Το πρόβλημα των δυτικών είναι ότι ο “κακός δικτάτορας” Assad αντιστάθηκε στους στους γεωπολιτικούς-γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ και υποστηρίζει Λίβανο-Παλαιστίνη και Ιράν. Η γεωστρατηγική-γεωπολιτική συμμαχία 666 (ΗΠΑ-Ισραήλ και Ευρώπη), βρίσκεται υπό κατάρρευση μετά την ήττα στην Συρία το 2018.

Τα έθνη άρχισαν να αφυπνίζονται και να επιζητούν την συμμαχία-συνεργασία του γεωπολιτικού-γεωστρατηγικού άξονα 888 (Ρωσία-Κίνα). Ρωσία-Κίνα, Ινδία, Βραζιλία και πρόσφατα η Νότια Αφρική συνασπίζονται και απορρίπτουν-υπονομεύουν την παγκόσμια ηγεμονία του Ισραήλ-Αμερικής.

Η Αφρική άρχισε να αντιστέκεται και να μην αποδέχεται την εξουσία των Δυτικών. Αυτό το γεγονός θα αποτελέσει ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλήγμα στις δυτικές ηγεμονίες. Οι παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων δέχονται συνεχόμενα χτυπήματα καθώς ξεκίνησε και η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων της Συρίας με τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο. Ο Μωαμεθανικός κόσμος ενώνεται και τα σχέδια των Ισραηλινών ανατρέπονται. Οι Αραβικές πρεσβείες ανοίγουν ξανά στην Δαμασκό !!!

Ο τρόμος και η αγωνία του Ισραήλ επανήλθε. Όλα αυτά τα καλά νέα για την Συρία είναι καταστρεπτικά για το Ισραήλ και τους Ευρωπαίους δουλοπάροικους που συνεχίζουν τις κυρώσεις ενάντια στον Συριακό λαό. Δυστυχώς όμως και ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ δεν εμποδίζει το Ισραήλ από τις δολοφονικές επιθέσεις εις βάρος της Συρίας. Η μαχητικότητα του Συριακού έθνους η πίστη σε αξίες και ιδανικά που απορρίπτουν οι δυτικές κοινωνίες δίνουν το μεγάλο πλεονέκτημα στους Σύριους.

Το σχεδιασμένο ναζιστικό έγκλημα στην Συρία επιβεβαιώθηκε και από τα αρχεία Wikileaks, με την επικοινωνία των στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Συρία και του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής. Η συνομωσία Ισραήλ-ΗΠΑ επικυρώθηκε δημόσια με δηλώσεις του Μπάιντεν στο Τελ Αβίβ το 2022.  Αυτή η πλεκτάνη επιβεβαιώθηκε ξεκάθαρα μεταξύ άλλων και από τους πιο γνωστούς γεωπολιτικούς-γεωστρατηγικούς Mearsheimer και Walt όταν έγραψαν το άρθρο “Τhe pro-Israel lobby and American Foreign Policy”.  Αυτή η συμπαιγνία είναι εμφανής και ότι κορυφαία στελέχη των ΗΠΑ παρουσιάζονται στην παγκόσμια λίστα με τους κορυφαίους Ισραηλινούς της Jerusalem Post (Blinken, Sherman, Janet Yellen, Zelensky)

Δυστυχώς η μαρτυρική Συρία δέχεται ακόμη πολλαπλές επιθέσεις από Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση-Ελλάδα, τα Αραβικά-δικτατορικά καθεστώτα μαζί με το δολοφονικό εμπάργκο από την “πολιτισμένη” δύση, χωρίς  την έγκριση του ΟΗΕ. Παρά τις τρομερές αντιξοότητες, οι ηρωικοί Σύριοι, παραμένουν στις επάλξεις, αδέσποτοι και υπερήφανοι, για να υπερασπιστούν τις δύο μεγαλύτερες ανθρώπινες-διαχρονικές αξίες, την ελευθερία, και την αξιοπρέπεια. Η μεγάλη πατριωτική Συρία του Μπασάρ Αλ Ασσάντ, απέρριψε  το νεοταξικό σχέδιο “Αραβική Άνοιξη”, το οποίο είχε ως στόχο την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας του Ισραήλ στην περιοχή. Το Ισραήλ επιθυμεί να επεκτείνει την απόλυτη κυριαρχία του στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ευλογία και την πλήρη υποστήριξη της Αμερικής. Για αυτό συμμετέχουν οι Ισραηλινοί στον πόλεμο της Συρίας, ενάντια στον φιλέλληνα Ασσάντ. Επίσης φοβούνται πολύ την συμμαχία Ελλάδας-Συρίας και επέκτασιν, την συμμαχία Ρωσία, Ελλάδα, Συρία, Ιράν.

Η επιτυχία αυτού του επικίνδυνου-νεοταξικού σχεδίου, προϋποθέτει τον διαμελισμό και την διαίρεση των κρατών της περιοχής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν γενοκτονίες, εκτοπισμός-εξαθλίωση και η εκμετάλλευση προκειμένου να επιβάλουν την κυριαρχία και την εκμετάλλευση, επί του πλούτου αυτών των εθνών. Οι Ισραηλινοί δεν συγχώρησαν, στην αδούλωτη Συρία του Ασσάντ, την υποστήριξή προς τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Επίσης οι Αμερικανοί και το Ισραήλ έχουν μεγάλο μίσος κατά της Συρίας λόγω της υποστήριξης προς την εθνική αντίσταση του Λιβάνου, η οποία προκάλεσε μια συντριπτική ήττα κατά της Ισραηλινής επεκτατικότητας. Με την απελευθέρωση εδαφών του Λιβάνου από την Ισραηλινή κατοχή, οι Σύριοι επέτυχαν μια σημαντική νίκη εις βάρος των Ισραηλινών δυνάμεων, κατά την διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ, στον Λίβανο το 2006. Η παγκοσμιοποίηση επιθυμεί να ανατρέψει την πατριωτική-Συριακή κυβέρνηση με τα πιστά και εξαρτημένα από αυτήν κράτη της περιοχής, με κορωνίδα την Τουρκία, καθώς και τα καθεστώτα της απόλυτης μοναρχίας, των χωρών του Κόλπου, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα.

Οι Σύριοι του Ασσάντ, οι Ρώσοι με ερωτηματικό και οι Ιρανοί μάχονται υπέρ της Ελευθερίας και των Aξιών του παγκόσμιου πολιτισμού. Εάν οι αντίπαλοι της Συρίας επικρατήσουν και κατακτήσει οριστικά ο Ερντογάν την Βόρεια Συρία, τότε η ανθρωπότητα και ειδικά η Ελλάδα θα πληρώσει τεράστιο τίμημα, καθώς θα είμαστε για πάντα υποτελείς της νέας τάξης πραγμάτων και της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μικρότερο κόστος θα έχουν το Ιράν η Ρωσία και η Κίνα. Εάν όμως κερδίσουν οι Ρώσοι-Σύριοι τότε η νέα τάξη και ο Ερντογάν θα έχουν δεχτεί το πιο καθοριστικό πλήγμα, σχετικά με την αναβίωση του παγκόσμιου κράτους.

Στην δημοκρατική Συρία του Ασσάντ έχουμε ένα παγκόσμιο πρότυπο συμβιώσεως μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων.  Οι Σύριοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι είναι πεπεισμένοι, ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι τα δύο πόδια-στηρίγματα του έθνους, και ότι κανένα κράτος, δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τα στηρίγματα-πόδια του. Δυστυχώς μετά από την ενσωμάτωση της Βόρειας Συρίας έρχεται σταδιακά και η ενσωμάτωση της Ελληνικής επικράτειας.

Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ενός αθέμιτου- ανελέητου ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού έθνους. Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή.

Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ.

Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Ορθοδοξία-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών. Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και τον μαζικό αφελληνισμό. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. Οι λόγοι που επιθυμεί η Αμερική-ΝΑΤΟ και η Ευρώπη τον αφανισμό του Πούτιν και του Ασσάντ είναι πολύ σημαντικοί και ζωτικής σημασίας για την νέα τάξη πραγμάτων.

Εν τούτοις ένας είναι ο βασικότερος όλων και ο πιο καθοριστικός. Εκτός από τον ενεργειακό πλούτο των δύο κρατών, και το πιο νόμισμα θα χρησιμοποιούν στις διεθνείς συναλλαγές τους, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την νέα τάξη πραγμάτων είναι η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών και Μωαμεθανών. Αυτή την εποχή ο Ελληνισμός βρίσκεται στο απόγειον της παρακμής του, και την θέση του έχει πάρει η Ορθόδοξη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσική Ομοσπονδία ηγείται των Ορθοδόξων Χριστιανών, σε παγκόσμιο  επίπεδο. Η πολεμική σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας είναι αναπόφευκτη, ειδικά όταν στους προεδρικούς θώκους των δύο κρατών δεν θα βρίσκονται πλέον ο Βλαντιμίρ Πούτιν και Ερντογάν. Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ. Ο Πούτιν είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία. Εν τούτοις δεν το κάνει για να δοκιμάζει τα νέα Ρωσικά όπλα και να κρατά μάχιμο τον στρατό του σε πραγματικές συνθήκες πολέμου. Επίσης είναι πολύ μεγάλο το οικονομικό κίνητρο καθώς Συρία και Ιράν αγοράζουν τα πάντα στον εξοπλιστικό τομέα από την Συρία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εφαρμόζει ένα πρότυπο παγκόσμιο δόγμα καθώς είναι φίλος και εχθρός παράλληλα με όλα τα έθνη. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του “Τσάρου”, η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ερντογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας !!! Πίσω από τον Ερντογάν καραδοκεί η δύση για να αποσπάσει ενεργειακά την Ευρώπη από την Μόσχα.

Η Τουρκία είναι σε θέση να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική έγκριση. Στον στενό κύκλο συμβούλων του Ερντογάν, καθώς και στον Τουρκικό στρατό υπάρχουν αρκετοί  υποστηρικτές της Ασιατικής ενώσεως, οι οποίοι επιθυμούν την συνεργασία με την Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα. Φίλοι και εχθροί, μια νέα τάξη πραγμάτων από τους Πούτιν και Ερτνογάν. Ρωσία και Τουρκία είναι σύμμαχοι αν και εξακολουθούν να έχουν συγκρούσεις, στην Συρία. Μετά από Ρωσική επίθεση ενάντια σε Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 36 Τούρκοι στρατιώτες. Εν τούτοις η Τουρκία  θεώρησε υπεύθυνο για την επίθεση τον πρόεδρο της Συρίας, τον Μπασάρ αλ-Ασσάντ !!!

Ως αναπόδοση ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επέτρεψε εν μέρη στην Τουρκία, να βομβαρδίσει της κυβερνητικές δυνάμεις με τα πολεμικά αεροσκάφη της, ενώ τα Ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος ως παθητικοί θεατές. Οι δύο μεγάλες δυνάμεις έχουν διαφορετικά κίνητρα και συμφέροντα στην Συρία, την Γεωργία, την Λιβύη και την Ουκρανία. Η Τουρκία θέλει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και η Γεωργία. Αυτό το ενδεχόμενο όμως είναι απίθανο για την Ρωσία, η οποία διεξήγαγε πολέμους για να κρατήσει τις δύο χώρες μακριά από την εξουσία της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Η Αγκυρα εφαρμόζει ύπουλες τακτικές. Ο Ερντογάν έχει υποστηρίξει την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, ενώ επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας, από την Ρωσική Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για διωγμούς της Τουρκογενούς μειονότητας στην χερσόνησο.

Ρωσία και Τουρκία έχουν μεγάλες πολιτικές και ιστορικές διαφορές, Όμως όλα αυτά δεν αποτελούν εμπόδιο στις σχέσεις των δύο ηγετών. Έχουν συγκρουστεί στρατιωτικά μεταξύ τους αρκετές φορές. Τον καιρό που ήταν ακόμη μεγάλες αυτοκρατορίες, οι δύο χώρες βρέθηκαν αντίπαλες σε περιοχές όπου συγκρούονταν τα συμφέροντά τους. Κατά την δεκαετία που πέρασε, τα δύο έθνη έχουν πολεμήσει στην Συρία, την Λιβύη. και τον Καύκασο. Στον Καύκασο η Ρωσία στηρίζει την Χριστιανική Αρμενία και η Τουρκία πολιτικά και στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν.

Τον Νοέμβριο του 2020 οι δύο ηγέτες τερμάτισαν τις μάχες επισφραγίζοντας μια συμφωνία που δίνει στην Ρωσία στρατιωτική παρουσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στην Τουρκία μια οικονομική βάση στον Νότιο Καύκασο. Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια από τις μεγαλύτερες γεωστρατηγικές ανατροπές καθώς η Ρωσία και η Τουρκία βρισκόταν επί αιώνες σε αντίθετες πολιτικές και θρησκευτικές πλευρές. Στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το Κρεμλίνο συμμάχησε με την Άγκυρα για να περιοριστούν οι Νατοϊκές-Αμερικανικές δυνάμεις. Μετά από την επανάσταση των μπολσεβίκων και την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Τούρκοι θεώρησαν τους Ρώσους ως συμμάχους, και αντίστοιχα οι κομμουνιστές τους Τούρκους, ενάντια στην εχθρική Δύση.

Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος και με την ηττημένη Αμερική, στον πόλεμο της Συρίας. Οι Αμερικάνοι αν και ηττήθηκαν κατά κράτος έχουν στην κατοχή τους μέχρι σήμερα την Ανατολική Συρία και συνεχίζουν να αφαιρούν παράνομα τον ενεργειακό πλούτο της διαλυμένης από τον πόλεμο μαρτυρικής χώρας. Τους ίδιους πολιτικούς χειρισμούς ακολουθεί και με το Ισραήλ η Ρωσική Ομοσπονδία. Το Ισραήλ έχει την έγκριση να βομβαρδίζει την Δαμασκό, αν και στηρίζει εμπράκτως την Ουκρανία.

Η αιματοβαμμένη Συρία γίνεται θυσία στον “θεό” Savazio από τους Ισραηλινούς. O Φρυγικός δαίμονας Savazios είναι ο “θεός” των αχαλίνωτων ερωτικών οργίων και των καταστροφών. Για αυτό μοιραζόταν και την διοίκηση του Φοινικικού μαντείου των Δελφών με τον έτερο δαίμονα των καταστροφών, τον Ιουδαϊκής καταγωγής “θεό” Απόλλων.

Στην μυθολογία-ιστορία αναφέρονται πολλοί χρησμοί του Φοινικικού μαντείου, για χιλιάδες-φοβερές θυσίες στους «θεούς» της αρχαίας θρησκείας. Αμέτρητα ήταν τα αθώα θύματα, κυρίως αγνοί νέοι. Τα άτυχα παιδιά, θυσιάστηκαν από τους αιμοσταγείς-αλλοδαπούς ιερείς του παγανισμού, με εντολή του Δελφικού ιερού. Οι πόλεμοι των Ελλήνων κατά των βαρβάρων και οι φονικοί εμφύλιοι ήταν ο βασικός στόχος των ιερέων. Από κάθε πόλεμο απαιτούσαν ως θέληση των Ιουδαίου Απόλλωνα και του Φρυγικού Διόνυσου-Savaziou την δεκάτη από τα αιματοβαμμένα λάφυρα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι είχαν την αναίδεια και την ανεντιμότητα να ζητούν από τις πόλεις ποσοστά ακόμη και από τους Περσικούς πολέμους, κατά τους οποίους το Δελφικό ιερό, ήταν με την πλευρά των ηττημένων και ομόθρησκων Περσών, καθώς έδινε αποτρεπτικούς χρησμούς, για να μην πολεμήσουν οι Έλληνες. Επίσης οι Φοίνικες ιερείς έδιναν χρησμούς παγίδες.

Οι Έλληνες που επισκεπτόταν το Φοινικικό μαντείο, έβλεπαν κάθε φορά τα αιματοβαμμένα λάφυρα των εμφυλίων πολέμων. Το αποτέλεσμα ήταν φρικτό-οδυνηρό και δυσβάσταχτο, καθώς ενθυμούμενοι τι έγινε στο πρόσφατο παρελθόν, οδηγήθηκαν σε νέους εμφύλιες διαμάχες. Αρκετούς χρησμούς για τους Ελληνικούς εμφυλίους πολέμους τους είχε δώσει ο Φρυγικός “θεός” Savazios μαζί με τον Ιουδαϊκής καταγωγής Απόλλων. Σύμφωνα με τον καθηγητή Πέτρου πρώτος λατρεύτηκε στον μαντείο των Δελφών ο Savazios-Διόνυσος. Στον θεό από την Φρυγία πιστεύουν από τα πανάρχαια χρόνια και οι Ιουδαίοι. (2) Στην Ελληνική μυθολογία-ιστορία με το όνομα Σαβάζιος είναι γνωστή μία αρχαία θεότητα. Ετυμολογικά το δεύτερο συνθετικό του ονόματος (-ζιος) προέρχεται από την ρίζα Dyeus. Aπό εκεί βγαίνουν και οι λέξεις Δίας και θεός, (Λατινικά deus). Στην κλασική Ελλάδα τον ονόμασαν Διόνυσο. Ο “θεός” Σαβάζιος είναι ο Διόνυσος (Λεξικό Σούδα). Ο Σαβάζιος αποτελεί τον βασικότερο και σημαντικότερο “θεό” του Ιουδαϊκού έθνους.

Ο βιογράφος, φιλόσοφος-ιστορικός, θεουργός και αρχιερέας του μαντείου των Δελφών Πλούταρχος γράφει στα Συμποσιακά του (ΙV 6) ,ότι οι Εβραίοι λάτρευαν τον Διόνυσο, και ότι η ημέρα των Σαββάτων ήταν εορτή του Σαβαζίου !!! Ένας μύστης- ομόθρησκος των Ιουδαίων αναφέρει την πραγματική θρησκεία των Ισραηλιτών. Διαβάστε σχετικά το αρχαίο κείμενο των Συμποσιακών (2) Οι παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων (Αμερική-Ισραήλ) επιθυμούν διακαώς μια ακόμη παγκόσμια θυσία ανθρώπων μέσα από έναν οικουμενικό πόλεμο. Ο Ρώσος ιστορικός Οστρογκόρσκυ στο βιβλίο του για την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία έγραψε ότι μετά την πτώση του Imperium Romanum το 1204 το βασίλειο της Νίκαιας αποτελούσε μια θλιβερή μορφή ζωής. Το ίδιο ισχύει την σύγχρονη εποχή για την Αμερική.

O Mεγάλος Νικητής στην Μέση Ανατολή και οι θλιβερές μοεφές ζωής.

loading...