Η συνάντηση των άκρων δημιουργεί λαϊκή οργή…

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, υπήρξε μέλος της ΚΝΕ (Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος), μιας ακραίας αντιδημοκρατικής νεολαίας, που το τρομοκρατικό της ύφος το βίωσαν φοιτητές και η ελληνική κοινωνία στις πολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα των δεκαετιών ΄70, ΄80 και ΄90!

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος τον Ιανουάριο του 1990, στο 5ο συνέδριο της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε μετά τη διάσπαση της ΚΝΕ του 1989, εκλέχτηκε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Το 1991 προσχώρησε στο ΣΥΝ (Συνασπισμός της Αριστεράς) και το 1993 στο ΠΑΣΟΚ!

Στη συνέχεια η πολιτική του κλήση έγειρε κι άλλο προς τα δεξιά, οριζόμενος ως Σύμβουλος Στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας από τον Οκτώβριο του 2016!

Αλήθεια στα χρόνια που συμμετείχε στο ΚΚΕ πίστευε πώς διά των όπλων θα αλλάξει το πολίτευμα της Ελλάδος, αφού διαχρονικά οι κομμουνιστές πιστεύουν στην επαναστατική κατάληψη της Εξουσίας;

Αντίθετης φοράς η πολιτική πορεία του Υπουργού Εσωτερικών της κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη, Μάκη Βορίδη!

Ο οποίος υπήρξε μαθητής στο Κολέγιο των πλουσίων και των εκκολαπτόμενων Πρωθυπουργών, το Κολέγιο των Αθηνών!

Όπως μάλιστα μας πληροφορεί η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, ο Μάκης Βορίδης ήταν συνιδρυτής της οργάνωσης “Ελεύθεροι Μαθητές” και ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ως γραμματέας της νεολαίας της φιλοχουντικής Εθνικής Πολιτικής Ενώσεως την περίοδο που φοιτούσε στη Νομική Σχολή!

Το 1994 ίδρυσε το εθνικιστικό κόμμα Ελληνικό Μέτωπο και έγινε πρόεδρός του. Την άνοιξη του 2005, ως πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑ.Ο.Σ.) του Γιώργου Καρατζαφέρη!

Το Νοέμβριο του 2011 διορίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Παπαδήμου (σ.σ. του διεθνιστή τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, αρεστού – εκλεκτού των διεθνών χρηματιστηριακών – οικονομικών αγορών)!

Το Φεβρουάριο του 2012 υπερψήφισε το δεύτερο Μνημόνιο (σ.σ. όπως και το πρώτο) και διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ! Την επομένη  εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

Τον Μάρτιο του 1985, ο Νίκος Μιχαλολιάκος (κατοπινός γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής) αποχώρησε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Νεολαίας της ΕΠΕΝ, κόμματος το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος και στη θέση του διορίστηκε από τον Παπαδόπουλο, ο Βορίδης, που είχε γίνει γνωστός χάρη στη δράση του με τους Ελεύθερους Μαθητές!

Ερωτώμενος το 2011 γιατί εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΠΕΝ απάντησε ότι:

“Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος”!

Από τη θέση του Γ.Γ. της νεολαίας της ΕΠΕΝ προσπάθησε να δώσει ιδεολογικό χαρακτήρα στην οργάνωση έχοντας ως πρότυπο το ρατσιστικό και ξενοφοβικό Εθνικό Μέτωπο του Ζαν-Μαρί Λεπέν (σ.σ. που διαδέχτηκε στην ηγεσία του, η κόρη του Μαρίν Λεπέν)!

Τον Ιούλιο του 2011 ο Βορίδης, σε συνέντευξή του στην αγγλόφωνη αθηναϊκή εφημερίδα Athens News δήλωσε ότι:

“αν η επιθυμητή εθνική συναίνεση με το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να επιτευχθεί, μια Κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ είναι πιθανή”.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ίδια συνέντευξη, για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ρητά ότι είναι εθνικιστής.

Από το 2007, όταν και εξελέγη βουλευτής, μέχρι και τη δήλωση αυτή, ο μόνος δημόσιος προσδιορισμός της ιδεολογικής του ταυτότητας ήταν “εθνικοφιλελεύθερος”!

Έχει χαρακτηριστεί και έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι είναι αντικομμουνιστής!!

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ψηφοδελτίο Επικρατείας της ΝΔ…

 

Μου λένε, πως οι σχέσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, είναι ιδιαίτερα φιλικές με τον Αναπληρωτή του στο Υπουργείο Νίκο Καραθανάση.

Τον Νίκο Καραθανάση, που διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) την περίοδο 1989 – 1991, αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα την περίοδο 1991 – 1993, διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε την περίοδο 2005 – 2009, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ) την περίοδο 2008-2010, καθώς και πρόεδρος στην ΣΤΑΣΥ Α.Ε., την περίοδο 2012-2014.

Με όλη αυτήν την ιστορία, πως δεν θα ήταν αρεστός και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι το 2016 τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής της ΝΔ και στις 8 Ιουλίου 2019, διορίστηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο. Στις 4 Αυγούστου 2020, αναβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα!

Η κοινή συμπόρευση των δυο ανδρών στο εν λόγω Υπουργείο δημιούργησε αυτήν την  ιδιαίτερα φιλική σχέση.

Άλλωστε πρόσφατα ο κ. Γεωργιάδης έδωσε πλήρη στήριξη στον κ. Παπαθανάση για δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που τον ενέπλεξε  σε λήψη δανείου και το οποίο δεν αποπληρωνόταν!

Όμως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προ ημερών, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές του διορισμένου Νίκου Παπαθανάση  στην εκλογική περιφέρεια του Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών!

Αλλά στην ίδια εκλογική περιφέρεια πολιτεύεται και ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης!

Πώς λοιπόν προμοτάρει την υποψηφιότητα Νίκου Παπαθανάση ο Άδωνις Γεωργιάδης, διερωτώνται πολλοί και διάφοροι;

Μα γιατί – όπως μου είπανε – ο κύριος Αντιπρόεδρος έχει εξασφαλίσει εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ!

Και μην φανταστείτε πως θα ρισκάρει ο Άδωνις σε εποχές πολύ δύσκολες για την ΝΔ! Θα βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας! Για να είναι σίγουρη η επανεκλογή!

Γι΄ αυτό ο κ. Αντιπρόεδρος “δεν λιώνει σόλες” ετούτη την προεκλογική περίοδο, όπως έκανε άλλοτε!!

loading...