Όχι στον διαχωρισμό του κράτους με την Πίστη μας – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

«Έρχομαι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση. Θα σταθώ σε λίγα άρθρα. Ως προς το άρθρο 3 λέει «Προτείνουμε την αναδιατύπωση και τον εκσυγχρονισμό του άρθρου 3, προκειμένου να
κατοχυρωθεί ρητά η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, με διατήρηση πάντως για ιστορικούς και πραγματολογικούς λόγους της αναγνώρισης της ορθόδοξης θρησκείας ως επικρατούσας θρησκείας». Γνήσιος επίγονος του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ, με νεολογισμούς, προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας, ψάρι. Τι σημαίνει «ουδετερόθρησκο»; Ανοίξτε όλα τα λεξικά. Η λέξη «ουδετερόθρησκο» δεν υπάρχει, την ανακαλύψατε.

Με πρότασή μας λοιπόν, λέει, το άρθρο 3 συμπτύσσεται με μια παράγραφο. Προτάσσεται η διακήρυξη ότι η ελληνική πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη και ακολουθεί η αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως επικρατούσας θρησκείας. Όχι, αυτό το πράγμα δεν είναι μια απλή αναθεώρηση. Είναι η κατάργηση αυτής της ίδιας της ουσίας της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους που έγινε στο όνομα της Αγίας Τριάδας από την Πρώτη Εθνοσυνέλευση.

Δεν είστε, κύριε Τσίπρα, ο Ροβεσπιέρος και όλοι εσείς οι Σαιντ Ζιστ, οι Μαρά, οι Δαντόν. Δεν κάνατε καμία επανάσταση. Πού είναι οι γκιλοτίνες σας; Πώς θα αλλάξετε την ουσία του ελληνικού κράτους; Πώς νομίζετε ότι αφορά μόνο το Κοινοβούλιο αυτή εδώ η υπόθεση; Συνεχίζω ως προς το άρθρο 3. Το άρθρο συμπληρώνεται με ερμηνευτική δήλωση, με την οποία διευκρινίζεται ότι ο όρος «επικρατούσα θρησκεία» δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας. Τι λέτε, κύριοι; Είστε καλά; Δεν είναι επίσημη κρατική θρησκεία η Ορθοδοξία; Έτσι ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος, έτσι υπάρχει.

Και αν θέλετε να ρωτήσετε και τον λαό, πρόσφατα δημοσιεύθηκε μια πολιτική έρευνα μιας αμερικάνικης εταιρείας, της «Pew Research Center», η οποία διενεργήθηκε από το 2015 έως 2017 σε πενήντα έξι χιλιάδες άτομα και δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα, στις 29 Οκτωβρίου 2018. Σύμφωνα με την έρευνα, στο ερώτημα «αν υπάρχει Θεός» το 92% των Ελλήνων απαντούν «ΝΑΙ». Επίσης, από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 76% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι αληθινοί Έλληνες μπορεί να είναι μόνο όσοι είναι χριστιανοί στη θρησκεία. Τι είναι όλοι αυτοί; Ρατσιστές, εθνικιστές, Χρυσαυγίτες;

Επίσης, μέσα στα πλαίσια της μεταρρυθμίσεως αυτής που αφορά στο άρθρο 3, προβλέπεται ότι καταργείται κατ’ ουσίαν ο θρησκευτικός όρκος. Δηλαδή ο αγιασμός που γινόταν κάθε φορά με την έναρξη της Βουλής καταργείται. Επιβάλλεται, αντιθέτως, υποχρεωτικά ο πολιτικός όρκος. Είναι πράγματα τα οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση του λαού. Σε όλους εσάς, όμως, απαντά ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, ο οποίος έγραφε: «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα, λιβάνι καλόν αγιορείτικο. Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου, τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιοψάθα; Βοηθήστε, διότι μας παίρνουν αυτοί, οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολύτιμον έχουμε. Φραγκεμένους μας θέλουν. Μην αφήσετε, Άγιοί μου, αυτά τα πουλημένα κρέατα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες».

Δεν μπορεί να νοηθεί στην Ελλάδα χωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας και εσείς, τα τελευταία απολιθώματα του μαρξισμού στην Ευρώπη, πάτε να κάνετε αυτό ακριβώς το πράγμα, να χωρίσετε την Εκκλησία από το Κράτος, την Ελλάδα από την Ορθοδοξία».

loading...

1 thought on “Όχι στον διαχωρισμό του κράτους με την Πίστη μας – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. αν δεν θελεις να ψηφιστη τιποτε σκοπια, διαχωρισμος, κ.α. αντι να γραφεται πυρινα αρθρα καντε μια παραιτηση ομαδικη, να πεσει η κυβερνηση. ολα τα αλλα ειναι μπουρδες. εχετε κοτσια η ειστε μεσα στο συστημα, και εχετε μονο ντουντουκες για να ακουγεσται.εδω και τωρα παραιτηθητε, αλλα μαλλον καλα ειναι 10 χιλιαρικα.

Comments are closed.