Γιά τήν μαρξιστική αριστερά η έννοια τού έθνους είναι πλαστή, δημιούργημα ιστορικών μύθων.

Οποιαδήποτε επίκληση πατρίδος ή έθνους θεωρείται καπηλεία. Οι λέξεις πατριώτης, εθνικόφρων ή εθνικιστής πού στήν ουσία περιγράφουν τό ίδιο πράγμα δέν μπορούν νά σταθούν στήν λογική τους. Τό παράξενο είναι πού υπάρχουν συμπολίτες μας πού αγνοούν βασικά στοιχεία πολιτικής καί τούς ψηφίζουν μέ τήν σκέψη ότι μπορεί νά κάνουν κάτι καλό γιά τήν Ελλάδα.

Οι σκοπιανοί δεν υπεξαιρούν «ψιλόν» όνομα, αλλά καρπώνονται ολόκληρη την επικαρπία: ταυτότητα, εθνότητα και γλώσσα, ίσον προσβάλλουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος. Η υπογραφή των Πρεσπών, όπως άλλωστε οι υπογραφές των Μνημονίων, θα δικαιολογούνταν μόνον μετά από στρατιωτική ήττα. Άρα όλες είναι καθ’ολοκληρίαν διάτρητες και άκυρες
Εαν εμπιστευόσασταν τη κρίση του λαού ας θετατε τη συμφωνία σε δημοψηφισμα. Όμως το αποκλείσατε για τους Έλληνες και το αναφέρατε ρητώς στη κατάπτυστη ακομα και ως προς τούτο συμφωνία που αναγνωρίζει στους άλλους δικαιωματα που εσείς φασιστικά δεν αναγνωρίζετε στον ελληνικό λαό. Ο λόγος ειναι προφανής οπως και τα ψεύδη σας. Η αριστερή σας πρακτική ζητά την εξουσιοδότηση του λαού μονο για να γίνετε εξουσία και μετα ενδιαφέρεστε μονο για εσας.

αναγνωστης

loading...

1 thought on “Γιά τήν μαρξιστική αριστερά η έννοια τού έθνους είναι πλαστή, δημιούργημα ιστορικών μύθων.

  1. Ακριβως αρθρογραφε μου.Κατακριτεες για αυτους οι εννοιες εθνος,πατριδα Ελληνες.Και νοιωθουν ικανοποιμενοι για αυτα που κανουν.Ποσο υπερηφανοι θα ηταν οι προγονοι τους.Συνεχιστες Τσολακογλου.

Comments are closed.