Tο σχέδιό του για τη φορολογία, την αγορά εργασίας και τις επενδύσεις παρουσίασε στην ομιλία του στην 82η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.

Η ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ ήταν ουσιαστικά η βάση της πολιτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ όταν αναλάβει το τιμόνι της χώρας. Πιο αναλυτικά
ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε το σχέδιο και τις προτεραιότητες της ΝΔ για τη φορολογία, την ανεργία των νέων και γενικότερα για "ένα καλύτερο αύριο" για την Ελλάδα. Συνολικά η ομιλία του, έδωσε τις απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων της χώρας ενώ από το βήμα της 82ης ΔΕΘ, από όπου απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλη την κοινωνία λέγοντας χαρακτηριστικά: «όλοι μαζί θα πάμε μπροστά, πρέπει πίσω από τη στάχτη της κρίσης, να ανακαλύψουμε ξανά τη φλόγα της δημιουργίας, εμπιστευθείτε με».

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκαν πρώην πρωθυπουργοί και πολλοί γαλάζιοι βουλευτές. Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του αρχηγού της ΝΔ στην ΔΕΘ το «παρών» έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής .

Παρόντες και οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γιάννης Πλακιωτάκης, οι αντιπρόεδροι του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο Βελλίδειο βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Παρών και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τον Ηλία Ψινάκη.  Φυσικά, από το πλευρό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν έλειψε η σύζυγός του, Μαρέβα αλλά και η αδερφή του και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με την ομιλία ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της ΝΔ, συνοψίζοντάς τις σε τρεις βασικούς άξονες:

Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από μια «έκρηξη» επενδύσεων
Τη μείωση των φορολογικών βαρών
Τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους

«Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξειδικεύοντας στη συνέχεια τους πυλώνες αυτούς.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση είπε πως θα περιλαμβάνει τα εξής:

Μείωση φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%
Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια
Μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%
Αύξηση του ορίου για το ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ
Δραστική απλοποίηση του φορολογικού νόμου και σταθερό φορολογικό πλαίσιο για μια πενταετία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και την ανάγκη απλοποίησης της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων. Για ένα πρότυπο λειτουργίας που δεν θα υπονομεύεται από τη γραφειοκρατία και όπου κάθε Δημόσια Αρχή θα έχει συγκεκριμένες προθεσμίες για να ολοκληρώνει τις διαδικασίες αδειοδότησης. Μίλησε για άμεση προτεραιοποίηση στα δικαστήρια σε ότι αφορά υποθέσεις που αφορούν επενδύσεις και όπως είπε θα αξιοποιηθούν και ιδιώτες, όπως φοροτεχνικοί, για να προχωρήσουν επενδύσεις.

Σε αυτό το σημείο έκανε λόγο για τη διευκόλυνση εμβληματικών επενδύσεων, όπως στο Ελληνικό και στις Σκουριές, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Θα προσφέρουμε φορολογικά κίνητρα, ασφάλεια Δικαίου και διευκόλυνση αδειοδοτήσεων», ενώ πρόσθεσε: «Άλλες Σκουριές δεν θα υπάρξουν. Όποια εταιρεία θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τη νομοθεσία, θα το κάνει απρόσκοπτα».
Το νομοσχέδιο για αναδιοργάνωση της διοίκησης είναι έτοιμο και θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί. Το δεύτερο θα είναι το φορολογικό.
Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «λειτουργικό τραπεζικό σύστημα για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας παράλληλα με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους αλλά και τήρηση των νόμων».
Επίσης, μίλησε για γενναία κίνητρα για ανανέωση των παλαιών ακινήτων προκειμένου να αυξηθεί με αυτόν τον τρόπο η περιουσία των ακινήτων, αλλά και για αναστολή του ΦΠΑ στην κατοικία για τρία χρόνια.
Έκανε λόγο για την ανάγκη ενός νέου προτύπου όσον αφορά στην πρωτογενή παραγωγή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την αγορά εργασίας.
«Θα εισάγουμε το Λευκό Μητρών Επιχειρήσεων δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις εκείνες που σέβονται τον εργαζόμενο και δεν προβαίνουν σε εργασιακές παραβάσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
«Λέμε ναι στους επιχειρηματίες- πατριώτες και όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού».
«Δεν θα επιδείξω καμία ανοχή στην παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι θα βάλει τέλος στους εργατοπατέρες και στη συνδικαλιστική χειραγώγηση των εργατικών συνδικάτων.
Για την κήρυξη απεργίας, σημείωσε πως θα απαιτείται το 50 συν ένα των μελών του σωματείου.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
«Θέλουμε κράτος λιτό και αποτελεσματικό» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ και τόνισε πως «μόνο εμείς μπορούμε να υλοποιήσουμε την απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους».
Υποσχέθηκε παραχώρηση περισσότερων δημόσιων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα παράλληλα με ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας και νέα ταυτότητα σε κάθε πολίτη με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής.
Μίλησε για αξιολόγηση δαπανών και προσωπικού. «Τασσόμαστε υπέρ παραχώρησης λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Γιατί να μην παραχωρήσουμε στον ιδιωτικό τομέα υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως η μισθοδοσία του δημοσίου»; αναρωτήθηκε.

ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
«Πρέπει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και θα πείσω τους εταίρους ότι αυτό είναι και προς όφελός τους καθώς κανείς δεν κερδίζει από μια Ελλάδα που καρκινοβατεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο ίδιος είπε πως θα προτείνει στους εταίρους νέα ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων και επεσήμανες πως θα προτείνει μεταρρυθμίσεις μετά το 2018 με έμφαση τις αλλαγές στο Δημόσιο και «όσο αυτές υλοποιούνται θα μειώνονται οι στόχοι του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2%».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα «να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενων και εργοδοτών και να εισάγουμε κατώτερο φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ με 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.
«Θα το πετύχω γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]