O ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Έχουμε δημοσιεύσει πολλά άρθρα για το πως δημιουργούν χρήμα από το χρέος και κατορθώνουν να εξαπατούν τον κόσμο ενώ...
ταυτόχρονα ελέγχουν κάθε του οικονομική αλλά και κοινωνική δράση.

Ωστόσο ακόμη και ο πολύ καλός οικονομολόγος που υπογράφει το άρθρο που ακολουθεί περιγράφει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό  σύστημα εκ των έσω, δηλαδή με τους όρους του συστήματος.

Η αλήθεια είναι ότι τα κράτη είναι εταιρείες και δεν δικαιούνται να νομοθετούν άρα και τα μνημόνια αλλά και αυτά καθαυτά τα χρήματά που παράγουν είναι όλα άκυρα.
Η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα είναι μονόδρομος για την ανεξαρτησία και την ανάπτυξη της χώρας.  

Ο μαγικός κόσμος των τραπεζών και του χρήματος

Γράφει ο  Βασίλης Βιλιάρδος

Εάν εξοφλούνταν θεωρητικά όλα τα δάνεια, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κατέρρεε, οπότε οι καταθέσεις θα εξαφανίζονταν – ενώ η μοναδική εναλλακτική δυνατότητα στο χωρίς αντίκρισμα χρήμα, λόγω της χειραγώγησης του χρυσού, είναι τα επικίνδυνα ψηφιακά νομίσματα..


«Οι περισσότεροι οικονομολόγοι δεν κατανοούν καν τι σημαίνει να ζει κανείς στο σημερινό σύστημα του εντελώς «ώριμου» καπιταλισμού – όπου κυριαρχούν οι μεγάλοι (toobig to fail) πολυεθνικοί όμιλοι, ενώ η κερδοσκοπία είναι αχαλίνωτη. Ακόμη χειρότερα, στη νεοκλασική θεωρία που έχει επικρατήσει τόσο οι επενδύσεις, όσο και οι πιστώσεις (δάνεια), δεν διαδραματίζουν κανέναν κεντρικό ρόλο – ούτε τα χρήματα, ούτε καν τα κέρδη»! .

«Αν ποτέ ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει τις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματος του, πρώτα με τον πληθωρισμό και ύστερα με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν θα αποστερήσουν από το λαό την περιουσία του, έως ότου μια μέρα τα παιδιά του θα ξυπνήσουν άστεγα στη χώρα που κατέκτησαν οι πατεράδες τους» (Τόμας Τζέφερσον, 1780).

Ανάλυση

Το νόμισμα και αυτοί που το εκδίδουν είναι μία πολύ σημαντική «συνισταμένη» για τη λειτουργία της Οικονομίας – ενώ πάνω σε αυτήν στηρίζεται το σύστημα του χρέους. Είμαστε δε της άποψης πως η κρίση χρέους της Ευρωζώνης, από την οποία αναδύθηκε νικήτρια η Γερμανία, με την έννοια πως είναι πια σε θέση να οικοδομήσει το 4ο Ράιχ επάνω στις «στάχτες» των εταίρων της, οφείλεται κυρίως στη «νομισματική δομή» της ένωσης – στην οποία κυριαρχεί η ΕΚΤ, έχοντας αναλάβει πλέον την επίβλεψη όλων των εμπορικών τραπεζών εκτός από τις επί μέρους εθνικές κεντρικές, ενώ πολύ σύντομα (2019) θα έχει και επίσημα γερμανική ηγεσία.

Έχουμε άλλωστε αναφερθεί στο βρώμικο παιχνίδι της ΕΚΤ σε συνεργασία με τη Γερμανία, από τα πρώτα χρόνια της υιοθέτησης του ευρώ, καθώς επίσης στους εκβιασμούς της – μεταξύ άλλων για να επιβληθεί η πολιτική λιτότητας στην Ευρωζώνη, προς όφελος της πρωσικής κυβέρνησης.

Δυστυχώς τώρα, παρά τις τεκμηριωμένες δημοσιεύσεις σε σχέση με τη δημιουργία των χρημάτων από το πουθενά μέσω της παροχής δανείων, είτε από τις κεντρικές τράπεζες που έχουν κυριολεκτικά πλημμυρίσει το σύστημα μετά το 2008, είτε από τις εμπορικές, οι περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν πως οι τράπεζες δανείζουν τις αποταμιεύσεις των Πολιτών για τη διεξαγωγή επενδύσεων – κερδίζοντας δήθεν από τη διαφορά μεταξύ του επιτοκίου χορηγήσεων και καταθέσεων.

Ως εκ τούτου δεν αντιλαμβάνονται την τοκογλυφική λειτουργία των τραπεζών, η οποία είναι ολοφάνερη εάν γνωρίζει κανείς πως για την παροχή ενός δανείου 100 € χρειάζεται μόλις 1 € εγγύηση στην ΕΚΤ – για την κάλυψη της οποίας χρησιμοποιούν τις καταθέσεις τους. Επομένως το επιτόκιο χορηγήσεων που χρεώνουν, επάνω στα πραγματικά χρήματα που οι ίδιες διαθέτουν, είναι κατά κάποιον τρόπο 99 φορές υψηλότερο από αυτό που φαίνεται – ενώ η, νόμιμη φυσικά, «απάτη» τους έχει καταγγελθεί, μεταξύ άλλων από το σύνδεσμο τραπεζικών θυμάτων της Αυστρίας.

Το γεγονός δε ότι, οι καταθέσεις χρειάζονται στις τράπεζες κυρίως επειδή στις μεταξύ τους συναλλαγές δεν εμπιστεύονται τα λογιστικά χρήματα που οι ίδιες παράγουν, δεν γίνεται επίσης κατανοητό – ούτε καν το ότι οι καταθέσεις συνιστούν μία απλή απαίτηση προς τις τράπεζες, η οποία δεν έχει αντίκρισμα εάν τυχόν χρεοκοπήσουν. 

Τα κράτη βέβαια εγγυώνται τις καταθέσεις έως κάποιο ύψος, αλλά τα εγγυητικά κεφάλαια δεν καλύπτουν σε κανένα το σύνολο τους – ενώ ουσιαστικά είναι θεωρητικές, αφού καμία τράπεζα δεν τις έχει στο θησαυροφυλάκιο της.

Η δημιουργία χρημάτων

Περαιτέρω, τα χρήματα δεν δημιουργούνται από τα κράτη ή/και από τις κυβερνήσεις. Οι κεντρικές τράπεζες δημιουργούν μόνο τα μετρητά, κέρματα ή χαρτονομίσματα, τα οποία είναι λιγότερα από το 10% των συνολικών, ενώ οι ιδιωτικές πάνω από το 90% – με τη μορφή των λογιστικών χρημάτων μέσω της παροχής δανείων.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]