Στο Ροδολίβος οι Ιταλοί ερευνητές της Αρχαίας Εγνατίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Θερμότατη υποδοχή από τους κατοίκους και το δήμο Αμφίπολης

Επιμέλεια: Θένια Μυλωθρίδου

Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια και λαχταριστά τοπικά εδέσματα συνέθεταν το σκηνικό της υποδοχής που
επεφύλασσαν οι κάτοικοι του Ροδολίβους και της γύρω περιοχής, μαζί με το δήμο Αμφίπολης, στην ιταλική ερευνητική ομάδα, που αυτό το διάστημα ακολουθεί την πιθανή πορεία της αρχαίας Εγνατίας Οδού, από τη Θεσσαλονίκη έως και την Καβάλα. Οι φοιτητές και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου ΙUAV της Βενετίας έμειναν άφωνοι από τη θερμή υποδοχή, τις εκδηλώσεις και την αγάπη του κόσμου, που όπως τόνισαν και οι ίδιοι, ήταν η καλύτερη που συνάντησαν μέχρι στιγμής. Πλην της όμορφης γιορτής που στήθηκε, οι Ιταλοί παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο και μίλησαν για τους μελλοντικούς τους στόχους ενώ παράλληλα διανυκτέρευσαν εκεί.Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως παρότι κεντρικός στόχος της ιταλικής ΜΚΟ Fuorivia και του Πανεπιστημίου ΙUAV της Βενετίας, είναι η καταγραφή και η αναβίωση της αρχαίας Εγνατίας οδού ως μιας πεζοπορικής διαδρομής πολιτισμού, στις βλέψεις τους επίσης είναι η ανάδειξη των τοπικών κοινωνιών, η καταγραφή και η γεωγραφία, καθώς και η ένωση των ανθρώπων της Ευρώπης.
Ο δήμος Αμφίπολης εκτός από σταθμό της ερευνητικής αυτής αποστολής, αποτελεί και θερμό υποστηρικτή της.Στις 24 Αυγούστου οι Ιταλοί βρέθηκαν στην Αμφίπολη, ακολούθησε την επόμενη μέρα, στις 25, η άφιξή τους στην Παλαιοκώμη, χθες ήταν στο Ροδολίβος και σήμερα, Κυριακή 27 Αυγούστου, κατά τις απογευματινές ώρες θα βρεθούν στην Κορμίστα, όπου επίσης αναμένεται θερμή υποδοχή και διανυκτέρευση. Θα ακολουθήσει η πορεία τους με τελικό προορισμό προς την Καβάλα, αφού περάσουν και από τους αρχαίους Φιλίππους.
Η δράση πραγματοποιείται με τη συνέργεια του Δήμου Αμφίπολης, της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α, του τέως προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α Αριστομένη Κοχλιαρίδη, των τοπικών κοινοτήτων και των συλλόγων του δήμου.Ο τέως πρόεδρος του ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α, Αριστομένης Κοχλιαρίδης, μίλησε στο Life-Events.gr εκ μέρους του δήμου Αμφίπολης, τονίζοντας πως πρόκειται για μία δράση που προάγει την ιστορική και πολιτιστική προβολή του τόπου. Ενός τόπου αναμφισβήτητα με πλούσια ιστορία.Ο δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος (δεξιά) και ο αντιδήμαρχος Ιωάννης ΓιαζιτζήςΒίντεο και φωτογραφίες: Δημήτρης Μυλωθρίδης


life-events.gr
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]