Οι περιφέρειες χτυπούν κόκκινο από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ.) Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στη
διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Τόνισε ότι το πολυνομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει τα δομικά προβλήματα των περιφερειών με αιχμή την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότησή τους.

Στηλίτευσε δε το γεγονός ότι το κεντρικό κράτος επιχειρεί να εμφανίσει μειωμένες τις δαπάνες της κεντρικής κυβέρνησης, μεταφέροντας μία σειρά από δραστηριότητες και μετακυλίοντας το αντίστοιχο κόστος σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Ο κ. Αγοραστός κατέστησε σαφές ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών δεν αντιμετωπίζει τα κρίσιμα ζητήματα για τις περιφέρειες όπως τη μεγάλη μείωση του προσωπικού τους κατά 43,5% κατά μέσο όρο, τη μείωση της χρηματοδότησής τους από τον προϋπολογισμό κατά 60% ή τη μη ένταξή τους στην κοινωφελή εργασία, όπως έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη η ΕΝΠΕ.

Ωστόσο ανέφερε πως με τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο επιλύονται 15 ζητήματα της καθημερινής λειτουργίας των περιφερειών και γι’ αυτό ζήτησε να περιληφθούν στο νομοσχέδιο και άλλες ρυθμίσεις με βάση τις προτάσεις της ΕΝΠΕ και κυρίως να αντιμετωπισθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση τα οξυμένα προβλήματα της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Αγοραστός, με αφορμή και την παρουσία στην επιτροπή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, στάθηκε ιδιαίτερα στην ποιότητα της νομοθετικής διαδικασίας, υπογραμμίζοντας “γιατί να έχουμε πολλούς νόμους και γιατί να έχουμε πολλούς νόμους κακογραμμένους και με αντιφάσεις και με άσχετες τροπολογίες; Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ζούμε σε μία χώρα που υπάρχει μια τυπολατρία και υπερβολική ρυθμιστική παραγωγή”.
Ανέφερε μάλιστα πως τα τελευταία 75 χρόνια ψηφίστηκαν 884 νομοσχέδια για την ασφάλιση και 1.700 υπουργικές αποφάσεις.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]