ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ksipnistere - Στο 3,9% το πλεόνασμα - Nτάισελμπλουμ : Το 2019 τα 1,8 δισ. από το αφορολόγητο αν δεν πιάνεται ο στόχος ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !

Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

Εμείς το είχαμε γράψει (εδώ) από καιρό πριν ότι ο Nτάισελμπλουμ και όχι μόνο συνδέει χρέος με πλεονάσματα για τη μεσοπρόθεσμη περίοδο μετά το Μνημόνιο. Τώρα επιβεβαιώθηκε πλήρως το ksipnistere. Ο κ Nτάισελμπλουμ σε επίσημη επιστολή απολογισμού του προς τα μέλη του Eurogroup αναφέρει:

«Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν να νομοθετήσουν μια δέσμη δημοσιονομικών διαρθρωτικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ: μία μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που θα ανέλθει στο 1% του ΑΕΠ θα εφαρμοσθεί το 2019, ενώ η μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων η οποία θα ανέρχεται στο 1% του ΑΕΠ θα εφαρμοστεί επί της αρχής (in principle) το 2020, εκτός εάν είναι αναγκαία μια εμπροσθοβαρής εφαρμογή προκειμένου να επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2019».

«Συμφωνήσαμε επίσης ότι οι ελληνικές αρχές μπορούν να νομοθετήσουν ένα πιθανό επεκτατικό πακέτο το οποίο θα εφαρμοστεί από το 2019, υπό τον όρο ότι οι μεσοπρόθεσμοι συμφωνημένοι στόχοι θα τηρούνται».


Ανακοινώθηκε πλεόνασμα 3,9%Στα 6,937 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 3,9% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης το 2016 όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Πρόκειται για πολύ σημαντική υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ την ίδια χρονιά.

Το πρωτογενές πλεόνασμα κατά πρόγραμμα, σύμφωνα δηλαδή με τους κανόνες του μνημονίου θα είναι ελαφρώς χαμηλότερο αλλά και πάλι πολύ πάνω από το στόχο.

Παράλληλα το 2016 έκλεισε με πλεόνασμα 1,29 δισ ευρώ (0,7% του ΑΕΠ) για το ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης, έναντι ελλείμματος 5,9% το προηγούμενο έτος.

Τέλος, το ύψος του ακαθάριστου ενοποιημένου χρέους α
αυξήθηκε στα 314,9 δισ. ευρώ (179% του ΑΕΠ), έναντι 177,4% το 2015.Άρα τι μας λέει κύριος Nτάισελμπλουμ ;


Ότι συνδέονται πλήρως χρέος με πλεονάσματα για τους δανειστές μας με τον κίνδυνο φυσικά να μας πουν το ΔΝΤ αφού βγάζετε τόσο υψηλά πλεονάσματα δεν απαιτείται η ελάφρυνση του χρέους!


Τέλος η κυβέρνηση δεν πληρώνει ληξιπρόθεσμες οφειλές της ύψους περίπου 7.5-8 δισ. ευρώ για να εμφανίσει εντυπωσιακά νούμερα όπως το πλεόνασμα του 3.9% που όμως κινδυνεύει να της βγουν "μπούμερανγκ" πάνω της....

http://www.ksipnistere.com/2017/04/blog-post_194.html

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ,ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΤΑΡΕΣ ΑΥΤΟΙ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]