Αναπόφευκτο το αδιέξοδο! Βροντερό "όχι" της αντιπολίτευσης για Πολύδωρα - "Δεν ψηφίζουμε "Υπουργό της ζαρντινιέρας""

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις από τη στιγμή που έγινε γνωστή η επιλογή της κυβέρνησης να θέσει τον Βύρωνα Πολύδωρα υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ.
Η Διάσκεψη των Προέδρων είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στις 17.00, με το αδιέξοδο να φαίνεται... αναπόφευκτο, καθώς λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ονόματος του κ.Πολύδωρα τα κόμματα έσπευσαν να απαντήσουν με ένα βροχτερό... όχι.

Ο Νίκος Παππάς φαίνεται να... ρίχνει τους τόνους, λέγοντας πως όλες οι αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού θα περάσουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα το πρωί θα κατατεθεί διάταξη που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15 το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση. Όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του επανέρχονται έτσι στο ΕΣΡ.

Ωστόσο, η συγκρότηση του ΕΣΡ παραμένει εξαιρετικά δύσκολη... έως απίθανη, με τη Νέα Δημοκρατία να διαμηνύει πως ο κ. Πολύδωρας είναι ακατάλληλος για την προεδρία.

Μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Βύρωνα Πολύδωρα, ο Υπουργός Επικρατείας δήλωσε: "Είναι αυτονόητο ότι υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο ν.4339/15.
Είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις. Η συγκρότηση ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων".

Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν πως χαιρετίζουν την πρόταση του Πρωθυπουργού, καθώς "θεωρούμε ότι η προσωπικότητα του κ. Βύρωνα Πολύδωρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός για αυτή τη θέση.

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Δημοκρατία η αποδοχή εκ μέρους του της θέσης αυτής. Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέξει ανάμεσα στην ψυχή του καραμανλισμού, στον Βύρωνα Πολύδωρα ή στους θιασώτες του Παττακού και στους βιβλιοπώλες των ρατσιστικών και αντισημιτικών βιβλίων που έχει επιλέξει σήμερα ως αντιπρόεδρο και στελέχη του", δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

"Είναι η ώρα να αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν θα βάλει οριστική ταφόπλακα στην ψυχή της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πρέπει επιτέλους να αποφασίσει με ποιους θα είναι". καταλήγει στη δήλωσή του ο Π. Καμμένος.


ΝΔ: Ακατάλληλος για πρόεδροςΗ Νέα Δημοκρατία δείχνει με τη στάση της πως το αδιέξοδο είναι αναπόφευκτο, καθώς τονίζει πως "το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί".

Πηγές του κόμματος εξηγούν πως ο Βύρων Πολύδωρας με δηλώσεις του στο παρελθόν έχει στηρίξει τον νόμο Παππά, άρα δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για αυτή τη θέση. Επίσης, επισημαίνουν πως είναι ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, κάτι που είναι αδιανόητο για τη ΝΔ.
Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: "Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.


Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.
Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί".


Διακομματικό... όχιΈντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που σε ανακοινώσεις τους τονίζουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τον κ. Πολύδωρα.

Αρνητικά τοποθετήθηκε το Ποτάμι επισημαίνοντας πως: "To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων Αρχών. Δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας... Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση".

Η Ένωση Κεντρώων τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφύγει κάθε παράπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία και η ΝΔ να συμβάλει στον σχηματισμό ΕΣΡ. "Για να υπάρχει αποτέλεσμα στη διάσκεψη των προέδρων πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση κάθε παράπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατεθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Ακόμη και τις προσωρινές άδειες λειτουργίας των σταθμών να τις δώσει το ΕΣΡ και όχι η κυβέρνηση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της και συμπληρώνει:
"Η δε ΝΔ, οφείλει να συμβάλλει στο σχηματισμό ΕΣΡ γιατί διαφορετικά θα παρουσιαστεί σαν κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ρίξει την κυβέρνηση".

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σημειώνει: "Ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αναγορεύσει σε "μητέρα των μαχών" της μεταξύ τους αντιπαράθεσης το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει σε αυτή την αναδιανομή» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες".

"Όχι" στην υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ λέει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι παραμένει σταθερή στη θέση της ότι θα συμβάλει θετικά στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να υπάρξει σωστή ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ανεξάρτητη αρχή - και ιδιαίτερα αυτό του Προέδρου - επιβάλλεται να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και ουσιαστικά να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες αλά και να συγκεντρώνουν την ευρύτερη αποδοχή. Αυτό εξάλλου είναι και το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη όπως αποτυπώθηκε ρητά στις διατάξεις του Συντάγματος, που προβλέπουν την αποδοχή των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
"Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος κ. Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Η πρόταση του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την συντηρητική παράταξη, με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικής - για τη χώρα - περιόδου 2004/2009.
Εξυπακούεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τον "Υπουργό της ζαρντινιέρας". Αυτόν που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου, με την Χρυσή Αυγή.
Περιμένουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις ώστε να συγκροτηθεί αξιόπιστο και αποδεκτό ΕΣΡ".

"Είναι σε πανικό. Oπως κάθε επερχόμενη εξουσία...", γράφει σε ανάρτηση του στο Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολιάζοντας την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ.

"ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΕΣΡ: Ενα λάθος την ημέρα. Το σημερινό με την υπόδειξη του κ. Πολύδωρα. Είναι σε πανικό. Οπως κάθε απερχόμενη εξουσία...", έγραψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


Πολύδωρας: Εκτός τόπου και χρόνου η ένταση με τη Δικαιοσύνη"Θέση ευθύνης" χαρακτήρισε ο Βύρων Πολύδωρας την πρόταση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για να αναλάβει πρόεδρος του ΕΣΡ, τονίζοντας πως "δεν πάει άλλο με το αδιέξοδο" στο τηλεοπτικό τοπίο.Αναλυτικά η δήλωση του: "Όπως ξέρετε η κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο είναι σε ένα βραχυκύκλωμα και θεωρώ την πρόταση που μου έγινε να αναλάβω πρόεδρος του ΕΣΡ τιιμητική, αλλά και ως θέση ευθύνης. Αυτό που εξέθεσα στον Πρωθυπουργό και στον Πρόεδρο της Βουλής είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά και συμμόρφωση αποδεχόμαστε την απόφαση του ΣτΕ και εννοούμε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αροδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Αυτό έγινε αποδεκτό και αυτή είναι η νέα θέση για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια. Είδα τάση για συναίνεση που είναι προϋποθεση της δικής μου παρεμβάσεως, που εκτείνεται στην ανάληψη της πρωτοβουλίας να επικοινωνήσω με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και να εκθέσω τις σκέψεις μου και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την ένταση με τη Δικαιοσύνη δεν την εννοώ. Εκτός τόπου και χρόνου. Θέλω να είμαι παράγοντας εξομάλυνσης".Η συνάντηση του υποψηφίου προέδρου του ΕΣΡ με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου διήρκησε λιγότερο από μία ώρα.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΓΙΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΓΡΑΨΑΜΕ.......ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΤΕ ΣΑΝ....ΜΙΝΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝ......ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ.........ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. δεν θελετε ζαρντινιερες?
  παρτε ζαρτιερες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]