Ο Τζο Μπάιντεν απευθύνεται στον Σι Τζινπίνγκ για οικονομική σταθερότητα

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ την Τρίτη σημαδεύτηκε από τη συναίνεσή τους ότι, από τη σύνοδό τους στο Γούντσαϊντ της Καλιφόρνια, τον Νοέμβριο του 2023, οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας «αρχίζουν να σταθεροποιούνται ».

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Και τα δύο μέρη  συμφώνησαν  ότι η συζήτησή τους ήταν « ειλικρινής και εποικοδομητική ». Κινέζοι αναλυτές πιστεύουν ότι υπάρχει κοινή επιθυμία μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσιγκτον ” να αποτρέψουν αρνητικούς παράγοντες από το να επηρεάσουν τη γενική σταθερότητα των διμερών σχέσεων .”

Ο Xi  πρότεινε  τρεις « βασικές αρχές » για την πλοήγηση το 2024: « η ειρήνη θα πρέπει να εκτιμάται », « η σταθερότητα θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα » και οι δεσμεύσεις πρέπει να ακολουθούνται από ενέργειες.

Σε γενικές γραμμές, το τηλεφώνημα μπορεί να θεωρηθεί θετικό. Τόσο ο Σι όσο και ο Μπάιντεν εξέφρασαν την επιθυμία να σταθεροποιήσουν τις διμερείς σχέσεις, να διαχειριστούν τις διαφορές και να αναπτύξουν τη συνεργασία και συμφώνησαν ότι μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών ήταν προς το συμφέρον τους.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ότι η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν θα ταξιδέψει στην Κίνα για εκτεταμένη επίσκεψη από τις 3 έως τις 9 Απριλίου. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ  είπε  ότι « θα βασιστεί στην εντατική διπλωματία που έχει αναλάβει για να διαχειριστεί υπεύθυνα τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και να προωθήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ ».

Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια  συνέντευξης Τύπου  στον Λευκό Οίκο, ένας ανώτερος αξιωματούχος τόνισε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν άλλαξε την προσέγγισή της στην Κίνα, « η οποία παραμένει επικεντρωμένη στο πλαίσιο των επενδύσεων, της ευθυγράμμισης και του ανταγωνισμού .  Ο έντονος ανταγωνισμός απαιτεί έντονη διπλωματία για τη διαχείριση των εντάσεων, την αντιμετώπιση λανθασμένων αντιλήψεων και την πρόληψη ακούσιων συγκρούσεων. Αυτό το κάλεσμα είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό .”

Τούτου λεχθέντος, απαρίθμησε επίσης τομείς συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς ” όπου ευθυγραμμίζονται τα συμφέροντά μας “: καταπολέμηση των ναρκωτικών, τεχνητή νοημοσύνη, κανάλια επικοινωνίας μεταξύ στρατιωτικών και στρατιωτικών και κλιματικά ζητήματα. Προέβλεψε ότι « ανάλογα με το τι θα συμβεί τον επόμενο χρόνο, θα υπάρχει –ελπίζουμε– η πιθανότητα να έχουμε άλλη μια προσωπική συνάντηση (σύσκεψη κορυφής), αλλά δεν έχουμε καν στοιχεία για να υποθέσουμε την ημερομηνία αυτής της συνάντησης. Αλλά σίγουρα υπάρχει αξία σε αυτή την προσωπική συνάντηση και τα μεταξύ τους τηλεφωνήματα .»

Την εξαήμερη επίσκεψη της κας Yellen θα ακολουθήσει ένα ταξίδι στο Πεκίνο από τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken ” τις επόμενες εβδομάδες “. « Σύντομα » αναμένεται επίσης κλήση μεταξύ των υπουργών Άμυνας . Πράγματι, μια σταθερή αύξηση της ισχύος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ήταν ο Μπάιντεν που ξεκίνησε την κλήση. Μπορούμε να φανταστούμε ότι η Ουάσιγκτον, αντιμέτωπη με πολλαπλά προβλήματα εντός και εκτός των συνόρων της, χρειάζεται την Κίνα περισσότερο από το αντίστροφο. Εμπλεκόμενοι στις συγκρούσεις στη Γάζα και την Ουκρανία, δύσκολα μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια αντιπαράθεση στα στενά της Ταϊβάν. Και πάλι, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται τη συνεργασία της Κίνας σε σημαντικούς τομείς όπως η καταπολέμηση της φαιντανύλης, η κλιματική αλλαγή, η τεχνητή νοημοσύνη, η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια κ.λπ. και κυρίως τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι κεντρικό ζήτημα. Το δρομολόγιο της κυρίας Yellen επικεντρώνεται στις εκτεταμένες συνομιλίες της με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης He Lifeng, οι οποίες διαρκούν δύο ημέρες.  Ο He Lifeng  διορίστηκε επικεφαλής της Κεντρικής Οικονομικής Επιτροπής τον περασμένο Νοέμβριο και έγινε επικεφαλής της χρηματοοικονομικής και οικονομικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Η κα Yellen έχει προγραμματιστεί να συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών Lan Fo’an, τον πρωθυπουργό Li Qiang, τον δήμαρχο του Πεκίνου Yin Yong, τον διοικητή της People’s Bank of China Pan Gongsheng και εξέχοντες Κινέζους οικονομολόγους. Είναι σαφές ότι η κυρία Yellen θα δώσει έμφαση στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η οποία αποτελεί κρίσιμο μέρος της σχέσης ΗΠΑ-Κίνας.

Η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ βρίσκεται σε σημείο καμπής. Οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί και η αβεβαιότητα αυξάνεται στην παγκόσμια αγορά. Το άγχος που μοιράζονται οι επενδυτές είναι εμφανές στην αυξανόμενη απήχηση του χρυσού ως ασφαλούς καταφύγιο.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα κλονίζεται από πολλούς παράγοντες, όπως τα μη βιώσιμα επίπεδα χρέους, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις και μια νέα εποχή χαμηλής ανάπτυξης, μειωμένων παγκόσμιων επενδύσεων και αποπαγκοσμιοποίησης. Ωστόσο, ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την ανθεκτικότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι η τρέχουσα εικασία σχετικά με τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων, η οποία θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ιστορικά, η νομισματική χαλάρωση των ΗΠΑ ήταν προάγγελος παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών κρίσεων. Ως οι μεγαλύτερες και δεύτερες μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα βρίσκονται στο πιλοτήριο για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, από την οποία η βιασύνη προς τον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο από τους επενδυτές είναι μια κλήση αφύπνισης νωρίς.

Η άνοδος των τιμών του χρυσού αντανακλά τόσο έναν πανικό για τους κινδύνους που περιβάλλουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα όσο και την έλλειψη εμπιστοσύνης στα περιουσιακά στοιχεία που εκφράζονται σε δολάρια ΗΠΑ. Γεγονός είναι ότι η ανεύθυνη νομισματική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη διεθνή ζήτηση για δολάρια και περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια.

Το μέγεθος της κρίσης στην αμερικανική οικονομία δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο. Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ, που υπολογίζεται σήμερα στα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια, είναι σχεδόν ίσο με τη συνολική αξία των οικονομιών της Κίνας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Κίνα μπαίνει στο προσκήνιο. Η σταθερή νομισματική πολιτική της Κίνας δημιούργησε περιθώρια ελιγμών και αποθεματικά εργαλεία στο Πεκίνο για να αντιμετωπίσει τυχόν νέες προκλήσεις στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ η αγορά συναλλάγματος έχει γίνει πιο ανθεκτική.

Έτσι, ενώ μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed εγείρει φόβους για συνεχείς εκροές κεφαλαίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες (καθώς τα χαμηλότερα επιτόκια σημαίνουν χαμηλότερο ποσοστό απόδοσης των επενδύσεων σε περιουσιακά στοιχεία που εκφράζονται σε δολάρια ΗΠΑ), είναι πολύ πιθανό ότι θα κάνει την Κίνα την προτιμώμενη προορισμός για διεθνείς εισροές κεφαλαίων.

Σε αντίθεση με τη δυτική διαφημιστική εκστρατεία ότι η Κίνα χάνει την ελκυστικότητά της στους ξένους επενδυτές, μεγάλες αμερικανικές εταιρείες άρχισαν να συρρέουν στην Κίνα τον περασμένο μήνα, δεσμευόμενες στην κινεζική αγορά, ανακοινώνοντας νέες επενδυτικές συμφωνίες και δημιουργώντας νέα καταστήματα ή εργοστάσια.

Η Κίνα μπορεί να γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για το διεθνές κεφάλαιο. Η οικονομία της αναπτύσσεται και, δεδομένων των εργαλείων που διαθέτει για να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η αγορά συναλλάγματος της Κίνας αναμένεται να διατηρήσει σχετικά σταθερή απόδοση σε μια περίοδο αυξανόμενης αβεβαιότητας στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά.

Γιατί είναι αυτό τόσο σημαντικό; Η ουσία του θέματος είναι ότι με την τιμή του χρυσού να εκτοξεύεται στα ύψη, να ξεκινά ένας κύκλος μειώσεων επιτοκίων και να επιδεινώνονται οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι, η Κίνα έχει περισσότερες επιλογές στη διαχείριση των χαρτοφυλακίων περιουσιακών της στοιχείων, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου που κατέχει το Πεκίνο.

Το τεράστιο πρόγραμμα τόνωσης του Πεκίνου βοήθησε τη Δύση να ανακάμψει από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Με τον υπόλοιπο κόσμο να βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης, οι δυτικοί πολιτικοί δεν θέλουν να αναστατώσουν την Κίνα, η οποία είναι η κύρια κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης. Ελπίζουν ότι η Κίνα θα βοηθήσει στην αντιστάθμιση της αναμενόμενης επιβράδυνσης σε άλλα μέρη του κόσμου.

Αλλά τα γεωπολιτικά ζητήματα μπαίνουν στο παιχνίδι: Το ζήτημα της Ταϊβάν και οι φιλικοί δεσμοί μεταξύ Πεκίνου και Μόσχας βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των αμφισβητούμενων σημείων. Ο Μπάιντεν εξέφρασε ανησυχίες στον Σι για την «υποστήριξη της Κίνας στην αμυντική βιομηχανική βάση της Ρωσίας και τον αντίκτυπό της στην ευρωπαϊκή και διατλαντική ασφάλεια ».

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin απάντησε γρήγορα ότι « άλλες χώρες δεν πρέπει να βρίζουν και να επιτίθενται στις κανονικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, δεν πρέπει να παραβιάζουν τα νόμιμα δικαιώματα της Κίνας και των κινεζικών εταιρειών και δεν πρέπει να κατηγορούν άσκοπα την Κίνα και να προκαλούν σύγκρουση μεταξύ τα στρατόπεδα .»

Το Πεκίνο δεν έχει ξεχάσει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έδειξε την « ευγνωμοσύνη » της λίγα χρόνια μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 αποκαλύπτοντας τη στρατηγική « περιστροφή στην Ασία » για να κόψει τα φτερά της Κίνας και να συγκρατήσει την άνοδό της στην εξουσία. — μια νοοτροπία που εξακολουθεί να καθορίζει την τροχιά της η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ο Σι προειδοποίησε τον Μπάιντεν ότι « η Κίνα δεν πρόκειται να μείνει άπραγη » απέναντι στην εξωτερική ενθάρρυνση και υποστήριξη για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. Πρόσθεσε ότι η Κίνα επίσης «δεν θα έμενε με σταυρωμένα τα χέρια » εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμεναν « αποφασισμένες να συγκρατήσουν την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας της Κίνας και να στερήσουν την Κίνα από το νόμιμο δικαίωμά της στην ανάπτυξη ».

Ο Μπάιντεν απάντησε ότι « είναι προς το συμφέρον όλου του κόσμου να πετύχει η Κίνα ».

πηγή:  Indian Punchline

από τον David Lawder

Η αμερικανική οικονομία ενισχύεται από τη βοήθεια της FED και του σχεδίου Build Back Better ανάκαμψης του Biden και του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Τα 370 δισεκατομμύρια δολάρια, για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030, θα βυθίσουν ένα ολόκληρο τμήμα του οικονομικού τομέα προς τη χρεοκοπία, ιδιαίτερα την αυτοκινητοβιομηχανία.

Η αμερικανική βιομηχανική ικανότητα δεν συμβαδίζει με την κινεζική δυναμική και η Janet Yellen φοβάται να δει το αμερικανικό κεφάλαιο να πετά προς την Κίνα και τους BRICS.

Τα υψηλά ποσοστά και ο πληθωρισμός του βιομηχανικού κόστους έχουν διαταράξει τις «πράσινες» επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά στην υπεράκτια αιολική ενέργεια. Εταιρείες του κλάδου «σφαγιάζονται» στο χρηματιστήριο.

Είναι αστείο να βλέπεις τους Αμερικανούς να υποκλίνονται στους Κινέζους για να τους ζητήσουν να περιορίσουν τη βιομηχανική παραγωγή τους για να επικυρώσουν το σχέδιο Μπάιντεν.

Η Yellen θα προσγειωθεί απαλά μπροστά στην ευγενική κινεζική άρνηση, η οποία δεν θα διστάσει να τονίσει την ηγεμονία της στον μεταποιητικό τομέα και στη λογική της αποδολαριοποίησης της παγκόσμιας οικονομίας.

Αυτό είναι το κύκνειο άσμα για την Ουάσιγκτον.

ΗΠΑ και Κίνα θα ξεκινήσουν συνομιλίες για ισορροπημένη ανάπτυξη, ξέπλυμα χρήματος, λέει η Yellen

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δήλωσε το Σάββατο ότι συμφώνησε με τον Κινέζο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης He Lifeng να ξεκινήσουν συζητήσεις για την εναρμονισμένη ανάπτυξη της εγχώριας και της παγκόσμιας οικονομίας, μια προσπάθεια που είπε ότι στοχεύει εν μέρει στην αντιμετώπιση των ανησυχιών των ΗΠΑ για την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της Κίνας.

Μετά από δύο ημέρες οικονομικών συνομιλιών στο Guangzhou, τον εξαγωγικό κόμβο της νότιας Κίνας, η Yellen είπε ότι εκείνη και ο ίδιος συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα φόρουμ συνεργασίας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στα αντίστοιχα χρηματοπιστωτικά τους συστήματα.

Οι ανταλλαγές « θα διευκολύνουν μια συζήτηση για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσής τους με την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, και σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την ευκαιρία για να υποστηρίξω ίσους όρους ανταγωνισμού για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ », είπε η κα Yellen σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τις συνομιλίες.

Χαρακτήρισε τις συζητήσεις ως παραγωγικές και ειλικρινείς. Στην αρχή της τετραήμερης επίσκεψής του στην Κίνα, η κύρια προτεραιότητά του ήταν να προσπαθήσει να πείσει τις κινεζικές αρχές να μειώσουν την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα για ηλεκτρικά οχήματα, ηλιακούς συλλέκτες και άλλες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας που απειλούν τις επιχειρήσεις που ανταγωνίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης διέψευσαν τα επιχειρήματά του για πλεονάζουσα ικανότητα, αποκαλώντας τα ως «πρόχημα» για τις πολιτικές προστατευτισμού των ΗΠΑ.

Τέτοια σχόλια στοχεύουν να υπονομεύσουν την εσωτερική ανάπτυξη και τη διεθνή συνεργασία της Κίνας, και η Ουάσιγκτον θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προώθηση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας εντός των συνόρων της αντί να καταφεύγει σε « εκφοβισμό».

Η κα Yellen, ο κ. He Lifeng και οι ομάδες τους μίλησαν για περισσότερες από τεσσερισήμισι ώρες το Σάββατο για μια σειρά οικονομικών θεμάτων, ενώ οι ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τις αυξανόμενες εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων, ηλιακών συλλεκτών και άλλων προϊόντων από την Κίνα είναι η κύρια προτεραιότητα του Διευθυντή Οικονομικών .

Η κ. Yellen αναμένεται να μιλήσει με δημοσιογράφους αργότερα σήμερα.

Την Παρασκευή, η κα Yellen είπε σε Αμερικανούς επιχειρηματίες στο Guangzhou, τον νότιο εξαγωγικό κόμβο της Κίνας, ότι ανησυχούσε όλο και περισσότερο για τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις από την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της Κίνας, καθιστώντας αυτή την ερώτηση κεντρικό σημείο των τετραήμερων συναντήσεών του με Κινέζους αξιωματούχους.

Επικαλούμενη την υπερπαραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, ηλιακών συλλεκτών, ημιαγωγών και άλλων προϊόντων από την Κίνα που κατακλύζουν τις παγκόσμιες αγορές ενόψει της πτώσης της ζήτησης στην εγχώρια αγορά της Κίνας, η Yellen είπε ότι η κατάσταση δεν είναι υγιής για την Κίνα και ότι βλάπτει τους παραγωγούς σε άλλες χώρες.

Η συζήτηση για ” υπερβάλλουσα παραγωγική ικανότητα της Κίνας στον τομέα της καθαρής ενέργειας ισοδυναμεί με τη δημιουργία ενός πρόσχημα για την εφαρμογή περισσότερων προστατευτικών πολιτικών για την προστασία των αμερικανικών εταιρειών “, ανέφερε το Xinhua . Άλλωστε, ο κόσμος πλέον γνωρίζει ότι η Ουάσιγκτον δεν θα διστάσει να ξεγυμνώσει τα δόντια προστατευτισμού υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας σε τομείς όπου αμφισβητείται η υπεροχή της.

Η Yellen συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης He Lifeng και τον κυβερνήτη της επαρχίας Guangdong Wang Weizhong στο Guangzhou μετά την άφιξή του στην Κίνα αργά την Πέμπτη.

Έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει στο Πεκίνο το Σάββατο, όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους, όπως ο πρωθυπουργός Li Qiang, ο υπουργός Οικονομικών Lan Foan και ο διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας Pan Gongsheng μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

 

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Επίσης υποστηρίζοντας το περιοδικό μας συμβάλετε στην πραγματική επίλυση μιας μεγάλης εθνικής μάστιγας τα  σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα μέσα από τρεις παγκόσμιες-πανελλήνιες καινοτομίες. 

Με εμπνευστή τον μεγάλο Σέρβο προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς  ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλοςστα πλαίσια της πραγματικής μείωσης των θανατηφόρων-σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων είναι δημιουργός τριών παγκόσμιων-πανελλήνιων καινοτομιών.

Εδώ και είκοσι έτη δημιούργησε ένα Πρότυπο προπονητικό πρόγραμμα υψηλού αθλητισμού για την αποφυγή σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Μεταξύ άλλων προτείνει την δημιουργία Γυμνασίων-Λυκείων και πανεπιστημιακών σχολών μηχανοκίνητου αθλητισμού. Διότι ήταν στέλεχος στην μεγάλη ΑΕΚ των τίτλων και του Final four μια ακόμη παγκόσμια καινοτομία του είναι ότι συμπεριλαμβάνει ένας μέρος της προπονητικής του Ντούσαν Ίβκοβιτς-Ευρωλίγκας μαζί με δικές του ασκήσεις στο προπονητικό πρόγραμμα αποφυγής των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και για την αγωνιστική προετοιμασία στα μηχανοκίνητα σπορ σχετικά με αγώνες μοτοσυκλέτας-αυτοκινήτου. Για όσους δεν γνωρίζουν στον κλάδο της μοτοσυκλέτας-αυτοκινήτου στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προπονητές και προπονητικό-τεχνικό σκέλος.

Το έτος 2004 ίδρυσε αθλητικό σύλλογο μοτοσυκλέτας-αυτοκινήτου στα πλαίσια της απομάκρυνσης των οδηγών από αυτοσχέδιους αγώνες, επικίνδυνους ελιγμούς και σοβαρά-θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Με προσωπικές του ενέργειες πέντε μήνες από την δημιουργία του συλλόγου διοργανώσαμε αγώνα πανελληνίου πρωταθλήματος,   Επίσης έκανε 4 χρόνια αθλητική εκπομπή στο ραδιόφωνο για τα μηχανοκίνητα σπορ και για την εφαρμογή των τριών παγκόσμιων-καινοτομιών του σχετικά με τα σοβαρά-θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και την πρόσληψη προπονητών στα σωματεία μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επίσης επί 20 συναπτά έτη δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ τις εργασίες-καινοτομίες του. Τις καινοτόμες προτάσεις του έχει καταθέσει και ως πρόεδρος του αθλητικού Σωματείου στους αρμόδιους φορείς.

Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του. Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress

πηγή: Reuters

loading...