Οι τελευταίες απαρχές του εβραϊκού φασισμού

Οποιοσδήποτε καλόπιστος καταλαβαίνει ότι η δολοφονία 30.000 αθώων δεν έχει καμία σχέση με την εξάλειψη της Χαμάς.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Η επιχείρηση “Iron Sword” εμφανίζεται ως έχει: ένα κάλυμμα για την πραγματοποίηση του παλιού ονείρου που επιδίωκαν οι Εβραίοι φασίστες από τον Jabotinsky έως τον Netanyahu: να εκδιώξουν τον αραβικό πληθυσμό από την Παλαιστίνη.

Από εκεί και πέρα, αυτό το μαζικό έγκλημα, που διαπράχθηκε για πρώτη φορά ζωντανά στην τηλεόραση, τάραξε την παγκόσμια πολιτική σκηνή. Νιώθοντας ότι απειλούνται, οι ίδιοι οι Εβραίοι απείλησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ανυπομονώντας να παραμείνουν κύριοι του «ελεύθερου κόσμου», οι τελευταίοι ετοιμάζονται να τους ρίξουν κάτω. Αλλά πώς θα απαλλαγούμε από τους Εβραίους φασίστες διατηρώντας ταυτόχρονα το Ισραήλ;

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακολούθησε παράλυτη την ισραηλινή αντίδραση στην επίθεση της Παλαιστινιακής Αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, γνωστή ως «Πλημμύρα του Αλ Άκσα» (7 Οκτωβρίου). Η επιχείρηση «Iron Sword» ξεκίνησε με έναν μαζικό βομβαρδισμό της πόλης της Γάζας, σε αναλογίες που δεν ήταν ίσες πουθενά στον κόσμο ή στην ιστορία, ακόμη και κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Πολέμων.

Από τις 27 Οκτωβρίου, συνδυάστηκε με χερσαία επέμβαση, λεηλασίες και βασανιστήρια χιλιάδων αμάχων της Γάζας. Σε πέντε μήνες, 37.534 πολίτες δολοφονήθηκαν ή εξαφανίστηκαν, μεταξύ των οποίων 13.430 παιδιά και 8.900 γυναίκες, 364 ιατρικό προσωπικό και 132 δημοσιογράφοι.1  Αρχικά, η Ουάσιγκτον αντέδρασε υποστηρίζοντας αδιάλειπτα το «δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται» απειλώντας να ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε αίτημα για κατάπαυση του πυρός και παρέχοντας όσες βόμβες χρειαζόταν για την ευρεία καταστροφή του Ισραήλ.

Παλαιστινιακός θύλακας. Ήταν αδιανόητο, στα μάτια του, να υποστεί άλλη μια ήττα, μετά από αυτές στη Συρία και την Ουκρανία. Ωστόσο, οι Αμερικανοί παρακολούθησαν ζωντανά αυτές τις σκηνές φρίκης από τα κινητά τους τηλέφωνα. Πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησαν και έγραψαν για τη ντροπή τους που υποστηρίζουν αυτό το σφαγείο.

Αναφορές κυκλοφόρησαν. Προσωπικότητες, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι, παραιτήθηκαν.  Εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, η ομάδα του Τζο Μπάιντεν δεν μπορούσε πλέον να λερώσει τα χέρια της με αίμα. Έτσι άρχισε να πιέζει το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων και να συνάψει εκεχειρία. Ωστόσο, ο συνασπισμός του Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε, παίζοντας με το τραύμα των συμπολιτών του, να διασφαλίσει ότι η ειρήνη θα επέστρεφε μόνο όταν η Χαμάς είχε εξαλειφθεί. Η Ουάσιγκτον συνειδητοποίησε τελικά ότι τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου ήταν απλώς μια πρόφαση για τους μαθητές του Jabotinsky να κάνουν αυτό που πάντα ήθελαν: να εκδιώξουν τους Άραβες από την Παλαιστίνη.

Στην συνέχεια έγινε πιο επείγων, τονίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν το δικαίωμα να ζουν, ότι ο αποικισμός της γης τους είναι παράνομος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και ότι το ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα θα επιλυόταν με τη «λύση των δύο κρατών» (και όχι με το διεθνικό κράτος που προβλέπει το ψήφισμα 181 του 1947).  Οι «ρεβιζιονιστές σιωνιστές» (δηλαδή οι οπαδοί του Jabotinsky2 ) απάντησε διοργανώνοντας, στις 28 Ιανουαρίου 2024, τη «Διάσκεψη για τη Νίκη του Ισραήλ»3 . Τοποθέτησαν στην κορυφή του νομοσχεδίου τον Ραβίνο Ούζι Σαρμπάφ, που καταδικάστηκε στο Ισραήλ σε ισόβια κάθειρξη για τα ρατσιστικά του εγκλήματα κατά των Αράβων, αλλά χάρη στους φίλους του.

Ο Sharbaf δεν δίστασε να ανακηρύξει τον εαυτό του κληρονόμο του Lehi και της ομάδας Stern που πολέμησαν ενάντια στους Συμμάχους στο πλευρό του δούκα Benito Mussolini.  Το μήνυμα έγινε άψογα δεκτό στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο: αυτή η μικρή ομάδα σκόπευε να επιβάλει τη θέλησή της στους Αγγλοσάξονες και δεν θα δίσταζε να τους επιτεθεί εάν προσπαθούσαν να αποτρέψουν αυτήν την εθνοκάθαρση.  Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε αμέσως τη συλλογή κεφαλαίων για αυτούς και τη μεταφορά κεφαλαίων σε αυτούς.4 . Αυτή η απαγόρευση επεκτάθηκε σε όλες τις δυτικές τράπεζες βάσει του νόμου περί φορολογικής συμμόρφωσης ξένων λογαριασμών (FATCA).  Επιπλέον, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε, στις 8 Φεβρουαρίου, Μνημόνιο για τους όρους για τη μεταφορά των αμερικανικών όπλων5 . Το Ισραήλ έχει προθεσμία έως τις 25 Μαρτίου να εγγυηθεί γραπτώς ότι δεν παραβιάζει το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο (αλλά όχι το ίδιο το Διεθνές Δίκαιο), ούτε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (με την έννοια του Συντάγματος των ΗΠΑ και όχι με τη γαλλική έννοια).

Από την πλευρά τους, τα κοινοβούλια της Ολλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αρχίσει να συζητούν το ενδεχόμενο διακοπής του εμπορίου όπλων με το Ισραήλ.  Στο Ισραήλ, η εβραϊκή δημοκρατική αντιπολίτευση οργάνωσε αντισιωνιστικές διαδηλώσεις, οι οποίες είχαν σχετικά μικρή συμμετοχή. Οι ομιλητές που μίλησαν εκεί υπογράμμισαν την προδοσία του πρωθυπουργού που εκμεταλλεύτηκε το σοκ της 7ης Οκτωβρίου, όχι για να σώσει τους ομήρους, αλλά για να πραγματοποιήσει το αποικιακό του όνειρο.  Στη συνέχεια, οι «ρεβιζιονιστές σιωνιστές» εξαπέλυσαν επίθεση στα ΜΜΕ κατά της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA). Από το 1949, αυτή η υπηρεσία του ΟΗΕ παρέχει εκπαίδευση, τροφή και υγειονομική περίθαλψη και κοινωνικές υπηρεσίες σε 5,8 εκατομμύρια απάτριδες Παλαιστίνιους στην ίδια την Παλαιστίνη, αλλά και στην Ιορδανία, τον Λίβανο και τη Συρία. Έχει ετήσιο προϋπολογισμό άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και απασχολεί περισσότερους από 30.000 ανθρώπους.

Ήδη, το 2018, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε αμφισβητήσει τη βοήθεια που παρέχεται στους Παλαιστίνιους και ανέστειλε τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ για τον οργανισμό. Έτσι σκόπευε να αναγκάσει τις παλαιστινιακές φατρίες να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πέντε χρόνια αργότερα, ο στόχος των «ρεβιζιονιστών σιωνιστών» είναι πολύ διαφορετικός. Επιτιθέμενοι στην UNRWA, σκοπεύουν να αναγκάσουν την Ιορδανία, τον Λίβανο και τη Συρία να εκδιώξουν επίσης Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Για να γίνει αυτό, κατηγόρησαν το 0,04% του προσωπικού της ότι συμμετείχε στην επιχείρηση «Πλημμύρα Al-Aqsa» και μπλόκαρε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς στο Ισραήλ. Αμέσως, ο Ελβετός Philippe Lazzarini, διευθυντής της UNRWA, ανέστειλε τους 12 εμπλεκόμενους υπαλλήλους και διέταξε εσωτερική έρευνα. Φυσικά, δεν έλαβε ποτέ τα στοιχεία που ισχυρίζονταν ότι είχαν οι Ισραηλινοί, αλλά, ο ένας μετά τον άλλον, όλοι οι χορηγοί, με επικεφαλής τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέστειλαν τη χρηματοδότησή τους. Σε λίγες μέρες στη Γάζα και σε λίγες εβδομάδες στην Ιορδανία, τον Λίβανο και τη Συρία, το σύστημα βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών κατέρρευσε.

Καθώς ο Ντέιβιντ Κάμερον, πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας και νυν Υπουργός Εξωτερικών, επισκέφτηκε το Ισραήλ για να εξετάσει πώς να σωθεί ό,τι θα μπορούσε ακόμα να σωθεί για τους Παλαιστίνιους, ο Αμιτσάι Τσίκλι, υπουργός Διασποράς, τον συνέκρινε με τον Νέβιλ Τσάμπερλεν που υπέγραψε τις Συμφωνίες του Μονάχου με τον Αδόλφο Χίτλερ. Γεια στον Ντέιβιντ Κάμερον, που θέλει να φέρει την «Ειρήνη στους καιρούς μας» και να δώσει στους Ναζί, που διέπραξαν τις θηριωδίες της 7ης Οκτωβρίου, ένα βραβείο με τη μορφή παλαιστινιακού κράτους ως αναγνώριση της δολοφονίας μωρών στις κούνιες τους, μάζα βιασμοί και απαγωγές μητέρων με τα παιδιά τους », δήλωσε.

Όπως και κατά τη διάρκεια της «Διάσκεψης για τη Νίκη του Ισραήλ», οι «ρεβιζιονιστές Σιωνιστές» απείλησαν τους Αγγλοσάξονες.  Ο εβραϊκός συνασπισμός υπεροχής του Μπέντζαμιν Νετανιάχου άρχισε να μιλά για μια νέα φάση του «Σιδερένιου Σπαθιού», αυτή τη φορά εναντίον της Ράφα. Οι άμαχοι, που είχαν ήδη εγκαταλείψει τη Γάζα, θα έπρεπε να φύγουν ξανά. Ωστόσο, με το IDF να έχει κατασκευάσει έναν δρόμο κόβοντας τη Λωρίδα της Γάζας στα δύο, δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν εκεί από όπου ήρθαν. Προετοιμαζόμενη για το χειρότερο, η Αίγυπτος ανέπτυξε μια τεράστια περιοχή του Σινά για να φιλοξενήσει προσωρινά τους Γάζες των οποίων η απέλαση φαινόταν αναπόφευκτη.6  Γνωρίζοντας ότι παρέμειναν στην εξουσία στο Τελ Αβίβ μόνο χάρη στο σοκ της 7ης Οκτωβρίου, οι «ρεβιζιονιστές σιωνιστές» ψήφισαν νόμο που εξομοιώνει κάθε προβληματισμό για την επιχείρηση «Πλημμύρα Al-Aqsa» σε μια διαμαρτυρία ενάντια στην τελική λύση των Ναζί. Απαγορεύει οποιαδήποτε έρευνα για αυτά τα γεγονότα με ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Οι ρεβιζιονιστές θα μπορούσαν έτσι να συνεχίσουν να αποδίδουν την επίθεση μόνο στη Χαμάς, παρόλο που η Ισλαμική Τζιχάντ και το PFLP είχαν συμμετάσχει σε αυτήν. Θα μπορούσαν να το ερμηνεύσουν ως αντισημιτική διαδήλωση, εξισώνοντάς το με ένα γιγαντιαίο πογκρόμ και αρνούμενοι έτσι τον στόχο της εθνικής απελευθέρωσης.  Γνωρίζοντας ότι πολλά κράτη αμφισβητούσαν εάν θα αποσύρουν τη χρηματοδότηση από την UNRWA, οι Ρεβιζιονιστές Σιωνιστές συνέχισαν τις επιθέσεις τους εναντίον της. Ισχυρίστηκαν ότι τα κεντρικά γραφεία της Χαμάς ήταν σε μια σήραγγα κάτω από την έδρα της υπηρεσίας.

Ο Philippe Lazzarini εξέφρασε την αμηχανία του και υπενθύμισε ότι το Ισραήλ ερχόταν τακτικά για να ερευνήσει τις εγκαταστάσεις του πρακτορείου. Αλλά ο Gilad Erdan, μόνιμος εκπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, έγραψε στο Twitter για την προσοχή όλων: « Δεν είναι ότι δεν ξέρεις, είναι ότι δεν θέλεις να μάθεις». Δείξαμε σήραγγες τρομοκρατών κάτω από τα σχολεία της UNRWA και προσφέραμε στοιχεία ότι η Χαμάς εκμεταλλεύεται την UNRWA. Σας παρακαλέσαμε να πραγματοποιήσετε μια ολοκληρωμένη έρευνα σε όλες τις εγκαταστάσεις της UNRWA στη Γάζα. Αλλά όχι μόνο αρνήθηκες, αλλά επέλεξες να χώσεις το κεφάλι σου στην άμμο. Πάρτε την ευθύνη και παραιτηθείτε σήμερα. Κάθε μέρα βρίσκουμε περισσότερα στοιχεία ότι στη Γάζα, η Χαμάς είναι ο ΟΗΕ και το αντίστροφο.

Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε όλα όσα λένε τα Ηνωμένα Έθνη ή όλα όσα λένε για τη Γάζα ».  Οι Εβραίοι υπερεξουσιαστές σχημάτισαν μια οργάνωση, την Tzav 9 (κατ’ αναλογία με τη γενική διαταγή κινητοποίησης «Tsav 8») για να εμποδίσουν την UNRWA να συνεχίσει τη βοήθειά της προς τη Γάζα. Τοποθέτησαν ακτιβιστές και στα δύο σημεία εισόδου στη Λωρίδα της Γάζας για να εμποδίσουν τη διέλευση φορτηγών. Την ίδια ώρα, ένας οδηγός φορτηγού της UNRWA δολοφονήθηκε στη Γάζα, αναγκάζοντας την υπηρεσία να αναστείλει τις νηοπομπές της.

Τελικά μπόρεσαν να ξαναρχίσουν, αλλά αποκλειστικά υπό ισραηλινή στρατιωτική συνοδεία. Ήταν εκείνη την ώρα που έγιναν οι πρώτες επιθέσεις από το πεινασμένο πλήθος. Η Samantha Power, διευθύντρια της USAID, ανακοίνωσε ότι θα πήγαινε εκεί για να ελέγξει τι συμβαίνει. Η Ουάσιγκτον θεώρησε ότι αυτές οι επιθέσεις δεν ήταν αυθόρμητες, αλλά ενθάρρυναν κρυφά από «ρεβιζιονιστές σιωνιστές». Μόνο τότε έγινε η σφαγή στον κυκλικό κόμβο Naboulsi (νότια της πόλης της Γάζας): σύμφωνα με το IDF, 112 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια διανομής επισιτιστικής βοήθειας.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατάφεραν να απελευθερωθούν μόνο χρησιμοποιώντας τα όπλα τους. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και την Ενωμένη Εκκλησία του Χριστού, το 95% των θυμάτων σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς. Η Ουάσιγκτον εξέδωσε μια δήλωση υποστηρίζοντας τη θέση του Τελ Αβίβ, αλλά σύμφωνα με τη  Haaretz  : « Είναι αμφίβολο αν η διεθνής κοινότητα αγοράζει αυτές τις εξηγήσεις ».7

Η Ουάσιγκτον απάντησε εξουσιοδοτώντας την Ιορδανία και τη Γαλλία να εγκαταλείψουν τις μερίδες τροφίμων στις παραλίες της Γάζας και στη συνέχεια να συμμετάσχουν σε αυτές τις αεροπορικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, άρχισαν να αναπτύσσουν τα logistics τους για να δημιουργήσουν ένα πλωτό νησί που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως στάδιο προσγείωσης για την παράδοση διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα (η ακτή της Γάζας είναι πολύ ρηχή για να φιλοξενήσει μεγάλα πλοία).

Με αυτόν τον τρόπο, το Πεντάγωνο υιοθετεί μια ιδέα που είχε δηλώσει το 2017 ο Israel Katz, σημερινός υπουργός Εξωτερικών. Η αρχή ενός ανθρωπιστικού ναυτικού διαδρόμου από την Κύπρο έχει ήδη καθιερωθεί. Θα χρησιμοποιηθεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ενώ το Ισραήλ κατηγόρησε, ακόμη χωρίς αποδείξεις, 450 υπαλλήλους της UNRWA ως μέλη της Χαμάς, η UNRWA συνάντησε και άκουσε περίπου εκατό πολίτες της Γάζας που είχαν αιχμαλωτιστεί από τον Ισραηλινό Στρατό «για ανάκριση». Ετοιμάζει έκθεση για τα συστηματικά βασανιστήρια που υπέστησαν.

Όλος ο κόσμος είδε τις εικόνες αυτών των ανδρών να εξαναγκάζονται να γδυθούν από Ισραηλινούς στρατιώτες για ανάκριση.  Περιφρονώντας τους Αγγλοσάξονες, οι «ρεβιζιονιστές σιωνιστές» συνέχισαν ξανά το σχέδιο αποικισμού τους. Μπήκαν στη Λωρίδα της Γάζας, μέσω της διέλευσης Eretz/Beit Hanoune, για να κατασκευάσουν τα πρώτα κτίρια ενός νέου οικισμού, του New Nisanit. Κατάφεραν να κατασκευάσουν δύο από αυτά, από ξύλο, προτού απωθηθούν από τους IDF.  36 αρχισυντάκτες μεγάλων αγγλοσαξονικών μέσων ενημέρωσης υπέγραψαν επιστολή από την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων για να καταγγείλουν τον θάνατο των υπαλλήλων τους στη Γάζα και να υπενθυμίσουν στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι έχει ευθύνη να διασφαλίσει την ασφάλειά τους.8

Ωστόσο, ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση προσποιήθηκε ότι ξαφνιάστηκε από τους θανάτους, οι περισσότεροι από τους αξιωματικούς του Τμήματος Πληροφοριών υπέβαλαν μπλοκ τις παραιτήσεις τους. Ο υπουργός Galit Distel-Etebaryan είχε ήδη παραιτηθεί στις 12 Οκτωβρίου για να διαμαρτυρηθεί για τη στρατιωτική λογοκρισία. Τώρα η κρίση ήταν πολύ πιο σοβαρή: οι υπεύθυνοι για την παραπληροφόρηση αρνήθηκαν να συνεχίσουν να λένε ψέματα καθώς το χάσμα μεταξύ της αφήγησής τους και της αλήθειας συνέχιζε να διευρύνεται.

Η μόνη παραχώρηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου: η άρση της απαγόρευσης του εορτασμού του Ραμαζανιού στο τέμενος Αλ Άκσα. Μετά από παρέμβαση Αράβων βουλευτών της Κνεσέτ με τον βασιλιά Αμπντουλάχ Β’ της Ιορδανίας, αποκλειστικά υπεύθυνο για την ασφάλεια του μουσουλμανικού ιερού τόπου της Ιερουσαλήμ, κατέληξε να επιτρέψει αυτές τις συγκεντρώσεις για την πρώτη εβδομάδα, με δυνατότητα ανανέωσης κάθε επτά ημέρες.  Η Ουάσιγκτον πήρε τότε την απόφαση να αλλάξει ριζικά την πολιτική. Μέχρι τώρα θεωρούσε ότι δεν είχε την πολυτέλεια να αφήσει το Ισραήλ να χάσει. Υποστήριξε λοιπόν το έγκλημά του.

Τώρα δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να αφήσει τους Εβραίους φασίστες να νικήσουν. Πρέπει να καταλάβουμε: η Ουάσιγκτον δεν άλλαξε γνώμη βλέποντας τα δεινά των Γάζας, ούτε από ένα ξαφνικό ξέσπασμα αντιφασισμού, αλλά εξαιτίας των απειλών των «ρεβιζιονιστών σιωνιστών». Οι θέσεις της υπαγορεύονται αποκλειστικά από την επιθυμία της να διατηρήσει την κυριαρχία της στον κόσμο. Δεν μπορούσε να οραματιστεί μια νέα ήττα των Ισραηλινών συμμάχων του, αυτή τη φορά, μετά από αυτούς της Συρίας και της Ουκρανίας. Αλλά μπορεί ακόμη λιγότερο να οραματιστεί την ήττα από τους «ρεβιζιονιστές σιωνιστές».  Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση Μπάιντεν κάλεσε τον στρατηγό Benny Gantz, τον πρώην εναλλακτικό πρωθυπουργό και από τις 12 Οκτωβρίου υπουργό χωρίς χαρτοφυλάκιο, να έρθει για διαβούλευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά την αντίθεση του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu. Είναι ένα είδος αντίδρασης στον τρόπο με τον οποίο ο τελευταίος κλήθηκε να δώσει μια ομιλία στο Κογκρέσο ενάντια στη συμβουλή του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το 2015.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να δείξουν ότι είναι αυτές που ηγούνται και κανείς άλλος.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες αισθάνονται υποχρεωμένες να δράσουν. Μάλιστα, η Ρωσία κάλεσε εξήντα παλαιστινιακές πολιτικές οργανώσεις στη Μόσχα. Τους προέτρεψε να ενωθούν και έπεισε τη Χαμάς να αποδεχθεί τον καταστατικό χάρτη της PLO, δηλαδή να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ.  Ο στρατηγός Benny Gantz δεν αποδέχτηκε αυτή την πρόσκληση να βρει εξωτερική βοήθεια και να ανατρέψει τον πρωθυπουργό. Πήγε στην Ουάσιγκτον για να βεβαιωθεί ότι θα μπορούσε ακόμα να σώσει το Ισραήλ και ότι οι σύμμαχοί του δεν θα τον απογοητεύσουν.

Προς μεγάλη τους έκπληξη, δεν τους εμφανίστηκε ως στρατηγική εναλλακτική λύση στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά απλώς ως στρατηγός που ενδιαφέρεται να μην σφαγιάσει μαζικά αθώους ανθρώπους.  Στις 5 Μαρτίου, έγινε δεκτός από την Αντιπρόεδρο Kamala Harris, η οποία κατήγγειλε αδιάλλακτη τη σφαγή που διέπραξε ο συνασπισμός του Benjamin Netanyahu. Ο αμερικανικός Τύπος επεσήμανε ότι η αρχική του ομιλία είχε γραφτεί με ακόμη πιο σκληρούς όρους. Το σημαντικό είναι ότι έπαιξε τον ρόλο του «κακού μπάτσου», ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο έπαιξαν τους πιο κατανοητούς «καλούς μπάτσους». Συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken, ο οποίος τον έχρισε στο όνομα της «Αμερικής» ως μελλοντικό Ισραηλινό πρωθυπουργό. Επί τόπου, έμαθε για τη συνταξιοδότηση με άμεση ισχύ της υφυπουργού Victoria Nuland.  Είναι γνωστή στην Ευρώπη επειδή επέβλεψε, το 2014, την ανατροπή του εκλεγμένου Ουκρανού προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Ήταν επίσης αυτή που έπεισε τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, να υπογράψουν τις συμφωνίες του Μινσκ για να επιτύχουν την αποχώρηση της Ρωσίας.

Γνωρίζουμε σήμερα ότι η Δύση δεν ήθελε να βάλει τέλος στη σφαγή των κατοίκων του Ντονμπάς, αλλά μόνο να κερδίσει χρόνο για να εξοπλίσει την Ουκρανία.  Ωστόσο, η Victoria Nuland είναι πάνω από όλα σύζυγος του ιστορικού Robert Kagan, ο οποίος προήδρευσε στο Project for a New American Century. Με αυτή την ιδιότητα ανακοίνωσαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, το «Νέο Περλ Χάρμπορ» που θα αφυπνίσει την «Αμερικανική Αυτοκρατορία».9 .

Και οι δύο είναι μαθητές του φιλόσοφου Λέο Στράους, μαθητής του Βλαντιμίρ Γιαμποτίνσκι και ηγετικής φυσιογνωμίας του νεοσυντηρητικού κινήματος.10 . Ο αριθμός 2 του Project for a New American Century ήταν ο Elliott Abrams, ο άνθρωπος που χρηματοδότησε πέρυσι την προεκλογική εκστρατεία του Benjamin Netanyahu και στη συνέχεια το πραξικόπημα.11  Το 2006, η Victoria Nuland, τότε πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, σταμάτησε τον πόλεμο Ισραήλ-Λιβάνου, σώζοντας το Ισραήλ από την ήττα από τη Χεζμπολάχ. Ως εκ τούτου, γνωρίζει πολύ καλά τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η απόλυσή του καταδεικνύει την επιθυμία της κυβέρνησης Μπάιντεν να καθαρίσει το σπίτι της ενώ το κάνει στο Ισραήλ.  Στις 6 Μαρτίου, στο δρόμο για το σπίτι του, ο Benny Gantz σταμάτησε στο Λονδίνο. Τον υποδέχτηκε ο Σύμβουλος Ασφαλείας Τιμ Μπάροου, ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ και τέλος ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον. Φυσικά τόνισε ότι το Ισραήλ είχε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά μόνο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτή η στάση ήταν υποχρεωτική γι ‘αυτόν, καθώς η Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μιας πολιτικής μυστικής εταιρείας που κρατήθηκε από τη βρετανική MI6 και ακολουθήθηκε για δεκαετίες από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ (τότε Πρίγκιπα της Ουαλίας).  Στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης στις 7 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε: « Στους ηγέτες του Ισραήλ, λέω το εξής: Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να είναι εκ των υστέρων σκέψη ή ανταλλαγή νομισμάτων. Η προστασία και η διάσωση αθώων ζωών πρέπει να είναι προτεραιότητα. Όσο για το μέλλον, η μόνη πραγματική λύση για την κατάσταση είναι η λύση δύο κρατών.

Το λέω αυτό ως μακροχρόνιος σύμμαχος του Ισραήλ και ως ο μόνος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέφτηκε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να εγγυάται την ασφάλεια και τη δημοκρατία του Ισραήλ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος που να εγγυάται ότι οι Παλαιστίνιοι μπορούν να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια. Και δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να εγγυάται την ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και όλων των Αράβων γειτόνων του, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας ».12  Κατά τη διάρκεια της σφαγής στη Γάζα, πολλοί ηγέτες στην ευρύτερη Μέση Ανατολή που συμπαθούσαν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα άρχισαν να αμφισβητούν τη Χαμάς. Αν καταλάβαμε ότι, δήθεν στο όνομα του Ισλάμ, οι Αδελφοί πολέμησαν τους Σοβιετικούς, τότε οι κοσμικοί Μουαμάρ Καντάφι και Μπασάρ αλ Άσαντ, πώς μπορούμε να εξηγήσουμε ότι μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση που μόνο ένας μουσουλμανικός λαός θα αναλάμβανε ? πληρώσει το τίμημα;

Πρώτος αντέδρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφαίρεσε την τουρκική υπηκοότητα του Ανώτατου Οδηγού της Αδελφότητας, του Αιγύπτιου Μαχμούντ Χουσεΐν, την οποία ωστόσο του είχε παραχωρήσει πριν από δύο χρόνια. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαταλείπει την ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ, αλλά ότι προσπαθεί να την διαχωρίσει από την αγγλοσαξονική αποικιοκρατία όπως αυτό που προτείνει ο αδελφός Μαχμούντ Φάθι.  Για 75 χρόνια, οι Δυτικοί επέβαλαν τη θέλησή τους στις πρώην αποικίες τους στην «Ευρύτερη Μέση Ανατολή», είτε μέσω τζιχαντιστών είτε απευθείας μέσω των στρατών τους. Υποστηρίζοντας για τέσσερις μήνες τις σφαγές που διέπραξαν οι Εβραίοι φασίστες της ομάδας Τζαμποτίνσκι-Νετανιάχου, η Δύση έχασε το κύρος της.

Ό,τι κι αν συμβεί στην συνέχεια για το Ισραήλ, με τον Benny Gantz και τον Yaïr Lapid και όχι με τον Benjamin Netanyahu και τον Itamar Ben-Gvir, η δύναμη του Ισραήλ, βασισμένη στον μύθο της ασυμβατότητας των Εβραίων με τον φασισμό, έχει καταρρεύσει. Από εδώ και πέρα, θα είναι δυνατή η εκταφή όλων των εγκλημάτων που διέπραξε αυτή η μικρή ομάδα, για λογαριασμό της CIA, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

Άρθρο του  Thierry Meyssan

loading...