Η “παραγγελία βάσει κανόνων” έχει ήδη τελειώσει

Όλο και περισσότερες φωνές στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, αναγνωρίζουν ρητά ότι η παλιά μονοπολική εποχή έχει όντως τελειώσει.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Σύμφωνα με αυτούς, η Ρωσία έχει αναμφισβήτητα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην έλευση του πολυπολικού κόσμου και θα έχει επίσης αποδείξει ότι ο δυτικός εξοστρακισμός δεν είναι απαραίτητα θανατηφόρος. Πραγματικότητες που έχουν αντιμετωπιστεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά μόλις τώρα γίνονται αποδεκτές στον δυτικό κόσμο.

Το αμερικανικό μηνιαίο περιοδικό  The American Conservative  δημοσίευσε πρόσφατα   ένα αναλυτικό άρθρο του Dominick Sansone, στο οποίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι η «βασισμένη σε κανόνες τάξη» -με άλλα λόγια ο κόσμος τρέχει σύμφωνα με τους κανόνες και τις επιταγές της δυτικής μειονότητας- απλώς η μονοπολική παραγγελία – έχει ήδη τελειώσει.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, η ηχηρή νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις ρωσικές προεδρικές εκλογές συνιστά εντολή που δόθηκε στο Κρεμλίνο να ολοκληρώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Ντόμινικ Σανσόνε υπενθυμίζει επίσης ότι οι επιθέσεις με στόχο τον ρωσικό άμαχο πληθυσμό έχουν αυξηθεί πρόσφατα – επιθέσεις που προορίζονται να συμπέσουν με τις εκλογές στη Ρωσία και με στόχο την αποθάρρυνση των Ρώσων πολιτών, καθώς και τη δημιουργία αμφιβολιών. Αλλά στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει δύο πράγματα: τη σταδιακά επιδεινούμενη στρατηγική θέση του Κιέβου και πώς ο δυτικός κόσμος αντιδρά στις ολοένα και πιο ζοφερές προοπτικές για την ουκρανική πολεμική προσπάθεια.

Για να τονίσει την άποψή του, το άρθρο του Sansone επισημαίνει επίσης ότι η δυτική εκστρατεία πίεσης με στόχο την τιμωρία της Ρωσίας δεν είχε ως αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό της Μόσχας, αλλά χρησίμευσε στην επιτάχυνση του γεωπολιτικού αναπροσανατολισμού του μη διατλαντικού κόσμου. Το ρωσικό κράτος έχει ταυτόχρονα επεξηγήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή για την επιτυχή ρήξη αυτής της προηγούμενης εντολής.

Πράγματι, η ρωσική οικονομία κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να αντισταθεί στο τεράστιο καθεστώς μονομερών κυρώσεων εναντίον της. Μεταξύ των λόγων για αυτή τη ρωσική αποτελεσματικότητα, η Sansone αναφέρει τη μαζική ικανότητα της Ρωσίας στη στρατιωτική παραγωγή – τη στιγμή που οι μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ εκτιμούν ότι η Μόσχα παράγει σήμερα περίπου 250.000 βλήματα πυροβολικού το μήνα, ή τρεις φορές περισσότερες από τα επίπεδα παραγωγής ΗΠΑ και Ευρώπης μαζί. Καθώς και να διαφοροποιήσει ευρέως τις εξωτερικές οικονομικές-εμπορικές συνεργασίες της, ιδιαίτερα με διεθνείς βαριές εταιρείες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Ως εκ τούτου, η ρωσική οικονομία έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία – με ανάπτυξη 3,6% το 2023, ποσοστό υψηλότερο από αυτό όλων των εκπροσώπων της G7. Για φέτος – το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη 2,6%, διπλάσια από τις προηγούμενες προβλέψεις του. Το ρωσικό νόμισμα –το ρούβλι– αποδείχθηκε επίσης πολύ πιο ανθεκτικό από το αναμενόμενο, παρόλο που η Δύση είχε προσπαθήσει απλώς να το καταστρέψει. Οι συναλλαγές της Ρωσίας σε μη δυτικά νομίσματα, ιδίως σε κινεζικό γουάν, έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά.

Το άρθρο  του American Conservative  αναφέρει προφανώς επίσης τη ρωσική ικανότητα να παρακάμπτει πολύ αποτελεσματικά τις δυτικές κυρώσεις, ιδιαίτερα στο εμπόριο ενέργειας. Και ότι η πολιτική γύρω από το εμπόριο πετρελαίου καταδεικνύει για άλλη μια φορά την αδυναμία απομόνωσης μιας χώρας όπως η Ρωσία.

Τέλος, ο Dominick Sansone θεωρεί ότι η ισορροπία δυνάμεων έχει από πολλές απόψεις διαταραχθεί. Επειδή τις τελευταίες δεκαετίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούσαν συνεχώς να φέρουν τη Μόσχα σε θέση είτε να αποδεχτεί το τετελεσμένο γεγονός της επέκτασης του ΝΑΤΟ εις βάρος των ρωσικών συμφερόντων ασφάλειας είτε να κλιμακώσει την κατάσταση μέσω βίας και στη συνέχεια να υποστεί τις συνέπειες της αυξημένης οικονομικής και πολιτικός εξοστρακισμός. Ωστόσο, αυτό το στοιχείο που η Ουάσιγκτον και η Δύση πίστευαν ότι θα ήταν αποτρεπτικό έχει αφαιρεθεί. Και στην πραγματικότητα – ήταν μάλλον η Ρωσία που απομονώθηκε από τον δυτικό εξοστρακισμό, αλλάζοντας έτσι ολόκληρη την ισορροπία δυνάμεων όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο.

Και σήμερα – ακριβώς η Ρωσία είναι αυτή που θέτει τη Δύση σε ένα δίλημμα: είτε το Κρεμλίνο επιτυγχάνει τους στρατηγικούς του στόχους, που εγγυώνται μια μονομερής διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων είτε από τη συνεχιζόμενη φθορά των δυνάμεων ΝΑΤΟ-Κίεβαν, είτε εάν χρειαστεί μέσω της κλιμάκωσης της δύναμης . Και εν κατακλείδι, ο Sansone υποδεικνύει ότι οτιδήποτε άλλο εκτός από μια νίκη της Ουκρανίας (και επομένως Δυτικής) ισοδυναμεί με μια σιωπηρή παραδοχή ότι η πολιτική και οικονομική τάξη «βασισμένη σε κανόνες» έχει αλλάξει αμετάκλητα.

Τώρα και ως προς τις προοπτικές. Αν είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον να διαβάσουμε ξανά υποτιθέμενες αναλύσεις που προέρχονται από τον δυτικό χώρο – των οποίων τα πολιτικά καθεστώτα και οι «ελίτ» των μέσων ενημέρωσης επιμένουν να μην βλέπουν αυτές τις πραγματικότητες σε παγκόσμια κλίμακα, δεν συμβαίνει. σημεία με πολυάριθμες προηγούμενες αναλύσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δημοσιεύει το  Observateur Continental,  εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό δείχνει ότι χρειάστηκε χρόνος και πολλές ανατροπές σε παγκόσμια κλίμακα για να καταλάβουν με τη σειρά τους οι πιο σοβαροί αναλυτές του δυτικού κόσμου ότι αυτό είναι μη αναστρέψιμο. Αν και είναι ακόμα σημαντικό να τονίσουμε – αυτό ήταν μη αναστρέψιμο.

Επίσης, κάτι που είναι για άλλη μια φορά παράδοξο όταν είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι αναλυτικές ικανότητες στη δυτική πλανητική μειονότητα – για άλλη μια φορά οι αγγλοαμερικανοί εκπρόσωποι εξακολουθούν να προηγούνται των «συναδέλφων» τους στον ευρωπαϊκό χώρο. Και ειδικά σε σύγκριση με το επίπεδο των γαλλικών ΜΜΕ. Διότι σε μια εποχή που ακόμη και στον ευρωπαϊκό χώρο, οι φωνές αρχίζουν να  παραδέχονται πραγματικότητες  που έχουν γίνει εμφανείς, το εξάγωνο σύνολο συνεχίζει να ζει σε μια φούσκα που δεν θα αργήσει να εκραγεί, ειδικά ενόψει των αμέτρητων αποτυχιών που έχουν ήδη υποστεί σε διάφορες μέρη στον κόσμο, στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, και για τα οποία το γαλλικό καθεστώς αρνείται να δει τη δική του ευθύνη.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

 

 

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: Continental Observer

loading...