O ηγέτης του Γεωπολιτικού-Γεωστρατηγικού άξονα 888 Β. Πούτιν επιβάλει τον νόμο της σιωπής στους παράγοντες της Διονυσιακής κουλτούρας 666

Έτσι, έγιναν οι ρωσικές προεδρικές εκλογές  και ο Πούτιν επανεξελέγη με ποσοστό 88% .

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξασφάλισε ακόμη μία προεδρική θητεία στη Ρωσία, με τα πρώτα αποτελέσματα να τον δίνουν στο 87,97%, και προσπάθησε να στείλει το μήνυμα ότι πλέον είναι ακόμη δυνατότερος.  «Τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών δείχνουν την «εμπιστοσύνη» των Ρώσων στην εξουσία… θα επιτρέψουν στην ρωσική κοινωνία να σταθεροποιηθεί και να ενισχυθεί», είπε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την επινίκια  ομιλία του στο εκλογικό του στρατηγείο η οποία μεταδόθηκε από την ρωσική τηλεόραση.

Η Ρωσία δεν θα αφεθεί «να εκφοβισθεί» ούτε «να συντριβεί» τόνισε ο Πούτιν. ««Μικρή σημασία έχει ποιος θέλει να μας εκφοβίσει ή σε ποιο σημείο, μικρή σημασία έχει ποιος θέλει να μας συντρίψει ή σε ποιο σημείο, την θέληση και την συνείδησή μας. Κανείς ποτέ δεν πέτυχε να κάνει κάτι παρόμοιο στην ιστορία. Αυτό δεν λειτούργησε σήμερα και δεν θα λειτουργήσει στο μέλλον».  Οι στόχοι της νέας θητείας «Έχουμε πολλούς συγκεκριμένους και σημαντικούς στόχους να φέρουμε εις πέρας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών της χώρας και την ελπίδα τους ότι θα κάνουμε όλα όσα προβλέπονται», είπε.  Προτεραιότητα της Ρωσίας θα πρέπει να είναι να εκπληρώσει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία και να ενισχύσει τον στρατό, είπε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να φέρει εις πέρας αυτήν την αποστολή και αυτούς τους στόχους που ο ίδιος και η κυβέρνησή του θεωρούν ότι αποτελούν προτεραιότητα.  «Οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος στην Ουκρανία κάθε μέρα και έχουν των πρωτοβουλία στο μέτωπο», είπε.

Οι όροι για εκεχειρία «Η Ρωσία θα πρέπει να σκεφθεί με ποιον θα μπορούσε να συνομιλήσει για την πιθανότητα ειρήνης στην Ουκρανία», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν αποτελεί επιλογή.  «Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες σχετικά με την γαλλική πρόταση για εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν τα συμφέροντα της Ρωσίας στο μέτωπο», δήλωσε.  Η αναφορά στον Αλεξέι Ναβάλνι Ο Πούτιν «αποκάλυψε» ότι είχε συμφωνήσει σε ανταλλαγή κρατουμένων στην οποία περιλαμβανόταν ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και «είναι λυπηρό που πέθανε».  Ο βασικός όρος για την ανταλλαγή ήταν ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι δεν θα επέστρεφε στην Ρωσία.  Η διαμαρτυρία εναντίον του που οργανώθηκε από την αντιπολίτευση κατά την εκλογική διαδικασία δεν είχε αποτέλεσμα, είπε, αλλά οι άνθρωποι που εμπόδισαν άλλους ανθρώπους να ψηφίσουν με πράξεις βανδαλισμού θα πρέπει να τιμωρηθούν.κυρες και μια ακόμη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Έγιναν οι ρωσικές προεδρικές εκλογές  και ο Πούτιν επανεξελέγη με ποσοστό 88%. Όμως τα δυτικά ΜΜΕ και οι πολιτικοί θα σου πουν ότι είναι στημένο, ότι μόνο ανάμεσά τους υπάρχουν ελεύθεροι και τίμιοι Zelections που οι άλλοι άγριοι, πρώτα απ’ όλα, δεν ξέρουν, δεν υπολογίζουν, ότι είναι αμόρφωτοι. βαριές.

Ερώτηση των μηχανικών, καταρχάς, η Ρωσία είναι σε φόρμα 240.000/έτος, η Ζούσα πρέπει να είναι 100.000 (πληθυσμός, υπερδιπλάσιος, αλλά πρέπει να αφαιρέσουμε τις ανοησίες των οικονομικών μηχανικών, άχρηστων και επιβλαβών περιπατητών) και η Γαλλία, 40.000, πληθυσμός μισό μικρό…

Λοιπόν, οι αμόρφωτοι και αμόρφωτοι βορά δεν θα προτιμούσαν να είναι στη Δύση;

Λοιπόν, με τον ίδιο τρόπο, αυτό δεν ενοχλεί σχεδόν καθόλου τις άδοξες μεθόδους ψηφοφορίας, τους πλεονάζοντες ψηφοφόρους (με εμάς, όχι με αυτούς) και τους κλειδωμένους θεσμούς; Τελευταία προεδρική ερώτηση των ΗΠΑ, υπήρχαν 20 εκατομμύρια υπερψήφιες ψήφοι, μαντέψτε ποιος ωφελήθηκε; Στη Γαλλία, όπου υπάρχουν μηχανές ψηφοφορίας, οι Νοτιοβιετναμέζοι εξέλεξαν τον Μακρόν, τον Νοτιοβιετναμέζο, επειδή, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Nguyen Van Thieu, είχε επίσης εκλεγεί δημοκρατικά (από τον υποψήφιο Zusa), με το 100% των ψήφων το 1971, να φθάνει σε κορυφές 117% στο Chôlon όπου η αστυνομία προφανώς είχε καταχραστεί το τοπικό hooch. Είχαμε απαλλάξει τον πληθυσμό από τη αγγαρεία της επιλογής, όπως το 1967, όταν ο Thieu-Ky συγκέντρωσε «μόνο» το 35% των ψήφων.

Ήδη, εκείνη την εποχή (1967) οι υποψήφιοι απαγορευόταν να σκεφτούν τη λέξη «διαπραγματεύσεις».

Φυσικά, όλα τα καθάρματα της γης που υποστήριζαν οι Ζούσα, ήταν φυσικά δημοκρατικά. Επιπλέον, πολλοί καταστάλθηκαν δημοκρατικά, από τη στιγμή που δυσαρεστήθηκαν.

Λοιπόν, αυτό που εξόργισε πραγματικά τους Ρώσους ήταν ίσως και το ότι ήθελαν οι δολοφόνοι:

– κόψτε τη χώρα σαν πεπόνι σε πολλά μέρη,

– αποδεκατίζουν τον ρωσικό πληθυσμό, οι Αμερικανοί «συμβιβάζονται» με – 20 εκατομμύρια, ο Λεχ Βαλέσα πιέζει για – 100 εκατομμύρια,

– λεηλατήστε τη χώρα, όπως στις καλές εποχές του Γέλτσιν, μέσω μεγάλων εταιρειών, όπως ο υπόλοιπος κόσμος,

– και επιτέλους, αφήστε τους ολιγάρχες με τις μπότες τους να κάνουν τη δουλειά…

Καταλαβαίνουμε καλά ότι σε αυτή την περίπτωση οι Ρώσοι θα είχαν σπεύσει στα ψηφοδέλτια των φιλελεύθερων αντιπάλων αν είχαν την ευκαιρία, όσων θέλουν να ολοκληρώσουν τη μικρή λίστα παραπάνω.

Μπορούμε να προσθέσουμε ότι αυτοί οι Ρώσοι είναι ηλίθιοι που επέλεξαν τον άνθρωπο που θέλει να το αποτρέψει, αντί να επιστρέψουν στο λιμό των χρόνων της Ελστίνης, όπου οι εκτεταμένες λεηλασίες και οι λαχανόκηποι εμπόδιζαν τον πληθυσμό να πεθάνει από την πείνα, και που είδε δέκα εκατομμύρια άνθρωποι χάνονται σε αυτή τη «θεραπεία σοκ». Για να μην πω το έγκλημα της εποχής, τις πάσης φύσεως κλοπές από τους ολιγάρχες.

Οι Zelections στη Δύση δεν είναι ποτέ στημένες, δεν θα βλέπαμε ποτέ υποσυνείδητες εικόνες του F. Mitterrand, το συνταγματικό συμβούλιο επικυρώνει τις εντελώς κατασκευασμένες εκστρατείες του J. Chirac (και του Jospin), δηλώνει την ανευθυνότητα του Προέδρου, επίσης δεν θα βλέπαμε ποτέ οι Ζούσα χρηματοδοτούν κεντρικές κοινοβουλευτικές ομάδες και ανατρέπουν κυβερνήσεις με περίπου δεκαπέντε βουλευτές, με έναν τρόπο ζωής που δεν σχετίζεται με τα κέρδη τους.

Δεν θα βλέπαμε ποτέ, επίσης, πολιτικούς να μαγνητοσκοπούνται στα γαϊδούρια ανηλίκων από ορισμένους θιγόμενους αυτοκτονίες στη φυλακή…

Δεν θα βλέπαμε ποτέ έναν υπουργό να κλέβει ένα όπλο από τον σωματοφύλακά του και να αυτοπυροβολείται στο κεφάλι ή κάποιον «σύμβουλο», να αυτοκτονεί με δύο σφαίρες στο λαιμό.

Οι δημοκρατικές γελοιότητες, επίσης, υπόκεινται σε κατακλυσμό προπαγάνδας, με αποκορύφωμα τη σοβιετική ψήφο υπέρ του Σιράκ το 2002, μια κακή γνώμη των Γάλλων κατά 91% κατά του Τραμπ, επειδή τους είπε η τηλεόραση.

Για την τελευταία ψηφοφορία που πρέπει να ταράξει τον κονιοποιημένο μαρκήσιο των Ηλυσίων, διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος της LR, με θέμα τη διάλυση του κοινοβουλίου.

« Σε περίπτωση διάλυσης , το RN θα μπορούσε να λάβει την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση σύμφωνα με μια δημοσκόπηση». Πρέπει να πούμε ότι ο Μακρόν είναι η δική μας Ελστίνα. Παραβατικότητα, οικονομική κατάρρευση, μιλιταριστική πολιτική, λιτότητα…

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ακόμη το 30% της σκληρής υποστήριξης για τον Μακρόν. Ο κόσμος, τελικά, στη Δύση, χωρίζεται στα δύο μισά του πληθυσμού. Αυτός που συνειδητοποιεί ή έχει συνειδητοποιήσει ότι το έδαφος καταρρέει κάτω από τα πόδια μας, ενάμισι σε παλινδρόμηση, καπνιστές χαλιών με κατεστραμμένο μυαλό, που δεν παρατηρούν τίποτα και του οποίου το κέντρο ενδιαφέροντος είναι το εστιατόριο, η επόμενη κρουαζιέρα και οι επόμενες διακοπές, μακριά μακριά, κατά προτίμηση στην άλλη άκρη του κόσμου, και όχι ανάμεσα στους βρώμικους κόκκινους.

Από τη ρωσική πλευρά, υπάρχει μια πτυχή που δεν αναφέρθηκε ποτέ από εκείνους που εκτοξεύουν αντιρωσικό μίσος. Είναι μια μεγάλη χώρα, που έχει πολλούς πόρους και ως επί το πλείστον δεν μπορεί να τους καταναλώσει όλους. Βρίσκεται λοιπόν στην κατάσταση των Ζούσα το 1900. Πλεόνασμα σε όλα, έχει και ισχυρή πραγματική οικονομία.

Το αντίθετο από τη Δύση, όπου η κύρια δραστηριότητα συνίσταται αποκλειστικά στην κατασκευή PQ που ονομάζεται «νόμισμα», και οι πιο ανόητοι στην ιστορία είναι οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες, που μαζεύουν ρολά, ενώ ο κώλος τους είναι πολύ μικρός για να τα χρησιμοποιήσει όλα…

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress.

πηγή: The Fall

loading...