Οι Γεωστρατηγικές-Γεωπολιτικές τακτικές ανάμεσα στις αυτοκρατορίες 666 και 888. Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

Ο κόσμος αλλάζει και όσοι δεν το αντιληφθούν, είτε επιθυμούν να προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα, θα καταλήξουν στο περιθώριο της ιστορίας.

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του MytilenepressΟfficial website The Times of Voulgaroktonos.

Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν. Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους να πιστεύουν όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Π. Διαθήκης και πιστοί των προφητών, εγκατέλειψαν τον Θεό, άλλαξαν και έγιναν οπαδοί του δωδεκαθέου. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους Φοίνικες.

ΔΙΝΩ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ. ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΊΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ. 

XΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ζ ΕΔΩ 

 

Η νόμιμη άμυνα επιτρέπεται και είναι δίκαιη όταν τεθούν σε κίνδυνο οι βασικές ανθρώπινες αξίες η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η τιμή, η επιβίωση και η ζωή. Τo πώς ορίζεται η έννοια του δικαίου, διαφέρει ανάλογα με τις θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές πεποιθήσεις ενός έθνους, στα πλαίσια μιας ορισμένης ιστορικής περιόδου.

Επίσης δύο αντικρουόμενες εκδοχές για τα αίτια του πολέμου, είναι λογικό να παρουσιασθούν ως δίκαιες. με αξιόπιστα επιχειρήματα επιχειρήματα από την κάθε πλευρά. Οι πόλεμοι αποδοκιμαζόταν εν μέρη στην αρχαία Ελλάδα, εν τούτοις η νομι­μότητα τους δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Oι αρχαίες Ελληνικές πόλεις έδιναν μεγάλη βαρύτητα στις αιτίες για την προσφυγή σε πόλεμο. “Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεοὺς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε   τους δε ελευθέρους.”

 

 

Ο πόλεμος είναι ο πατέρας όλων, ο βασιλεύς των πάντων, και άλλους τους κατέστησε θεούς και άλλους ανθρώπους, άλλους τους έκανε δούλους και άλλους ελεύθερους. (Ηράκλειτος Fragmenta, απόφθεγμα 53, H. Diels and W. Kranz, «Die Fragmente der Vorsokratiker», vol. 1, 6th edn.,Berlin: Weidmann, 1951: 150-182).  (1) Στα πλαίσια της αιώνιας σύγκρουσης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών του Αριστόκλειου και του Διονυσιακού, παρά τα θαύματα, τις διδασκαλίες και την Ανάσταση του Χριστού, η ιστορία της ανθρωπότητας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική, γραμμένη με αίμα και φρικτά μαρτύρια-καταστροφές. Διαχρονικά το μέλλον της ανθρωπότητας καθορίζεται από τα μεγάλα πολεμικά γεγονότα.

Τα υπόλοιπα γεγονότα έχουν δευτερεύουσες συνέπειες, σε σχέση με όσα διαδραματίζονται στα πεδία των μαχών. Πατήρ πάντων ο πόλεμος, όπως δίδαξε ο Μέγας προσωκρατικός Φιλόσοφος Ηράκλειτος. Μερικούς αιώνες αργότερα ο υποστράτηγος των ΗΠΑ Smedley Butler στις αρχές του προηγούμενου αιώνα έγραψε ότι ο πόλεμος είναι μια απάτη. Σύμφωνα με τον Αμερικανό υποστράτηγο Butler στους πολέμους μόνο μια μικρή ομάδα μυημένων είναι ενημερωμένοι για την πραγματικότητα.

Οι πόλεμοι είναι μια πραγματική απάτη που οργανώνεται προς όφελος ενός μικρού αριθμού ατόμων που ελέγχουν την εξουσία. Όλοι αυτοί οι πόλεμοι πραγματοποιούνται σε βάρος των λαών και παράλληλα δίνουν το δικαίωμα σε έναν μικρό αριθμό να αυξήσει την περιουσία του. Η παρατήρηση του στρατηγού Μπάτλερ περιγράφει άριστα τον υποτιθέμενο πόλεμο Ρωσίας-Αμερικής Ουκρανίας την ίδια στιγμή που εδώ και αρκετά χρόνια διεξάγεται ανελέητος υβριδικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών. Ας μην ξεχνάμε ότι μεταξύ άλλων ο πόλεμος είναι η τέχνη της εξαπάτησης.

Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου. Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Η ειρήνη και η αγάπη υποστηρίζονται και προωθούνται σχεδόν  από όλες τις θρησκείες. Εν τούτοις στις πιο αιματοβαμμένες σελίδες της ανθρωπότητας σε πολέμους, την μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν τα ιερατεία των θρησκειών.

Εμπόλεμες συρράξεις και αδελφοκτόνοι εμφύλιοι. Διαχρονικά οι θρησκευτικές-πολεμικές συρράξεις υπήρξαν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης κοινωνίας και στο όνομα των θεών σφαγιάστηκαν, βασανίστηκαν και μετανάστευσαν εκατομμύρια  άνθρωποι. Από τα αρχαία χρόνια τα έθνη όρισαν κανόνες ηθικής και νομικής δεοντολογίας, όμως ανέκαθεν τα ιερατεία είχαν έναν  ισχυρό ρόλο, επιβάλλοντας την αδίστακτη εξουσία τους  στους λαούς με καταστροφικές συνέπειες. (Εμφύλιοι πόλεμοι στην αρχαία Ελλάδα και οι τέσσερις Σταυροφορίες).

Οι πολεμικές αντιπαραθέσεις στο όνομα των θεών γινόταν στην πραγματικότητα για να αποκτούν οι αχριερείς των θρησκειών εξουσία-δύναμη και πλούτο. Η κινητήριος δύναμη της θρησκείας κινητοποιούσε τις μάζες οι οποίες πολεμούσαν για την πίστη, την πατρίδα, την ελευθερία, την περιουσία, και την ζωή. Το περί δικαίου αίσθημα το οποίο επικαλούνταν τα ιερατεία έκανε λιγότερο ειδεχθής και αποκρουστικές τις πολεμικές διαμάχες.

Ο ινδουισμός καταδικάζει απερίφραστα όλες εκείνες τις πράξεις που μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια της ζωής κάθε ζώντος πλάσματος, παράλληλα όμως υπάρχει το πολεμικό έπος Μαχαμπαράτα, που μιλά για επικά επιτεύγματα επιφανών ανδρών στα πεδία των μαχών. Ο πολεμοχαρής Κρίσνα οδηγεί τον πολεμιστή Αρτζούνα στην μάχη (Kurukshetra). Ο Αρτζούνα βλέποντας στην πλευρά των αντιπάλων του φίλους, συγγενείς και δασκάλους διστάζει να πολεμήσει και σκέφτεται να καταθέσει τα όπλα για να μην τους βλάψει. Ο Κρίσνα του εξηγεί ότι πρέπει να είναι πιστός στο ρόλο του ως ευγενής- πολεμιστής και τον διατάζει να κάνει το καθήκον του προς το έθνος και τους θεούς. Στην Ιουδαϊκή θρησκεία οι πόλεμοι έχουν σημαντική θέση και στην Παλαιά διαθήκη αναφέρονται πολεμικές συγκρούσεις.

Ακόμη και η απόλυτη θρησκεία αγάπης ο χριστιανισμός απέκτησε έναν αμυντικό στρατιωτικό χαρακτήρα μετά την ανάληψη διοικήσεως του Imperium Romanum από τους Έλληνες. Κατά την μεσαιωνική εποχή οι θρησκευτικές πολεμικές αντιπαραθέσεις εναντίον των εκάστοτε απίστων λαών, αποτελούσε το βασικότερο κίνητρο για επίθεση και πόλεμο από έθνη. Όμως πολέμους είχαμε και ενάντια στους ομόδοξους  Το σχίσμα στην Χριστιανική εκκλησία μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Ρώμης, ήταν ο πυρήνας των πολεμικών επιχειρήσεων.

Για αυτό οι σταυροφόροι στο δρόμο κατέκτησαν την Ελληνική-Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Στην σύγχρονη εποχή με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ξεκίνησε εμφύλιος πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία. Σλάβοι Χριστιανοί-Ορθόδοξοι, Βόσνιοι Μωαμεθανοί και Κροάτες Καθολικοί επιδόθηκαν σε ανελέητες πολεμικές αντιπαραθέσεις επί χρόνια με βάση τις αρχές των δύο παγκόσμιων πολιτισμών. Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ.

 

Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η Ανατολική Ευρώπη-Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στην Συρία και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν και της συμμαχίας του με την Ρωσία, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων.

Διαχρονικά οι θρησκευτικές-πολεμικές συρράξεις υπήρξαν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης κοινωνίας και στο όνομα των θεών σφαγιάστηκαν, βασανίστηκαν και μετανάστευσαν εκατομμύρια άνθρωποι. Η επίκληση λόγων για τις άγριες εμφύλιες πολεμικές συρράξεις στην αρχαία Ελλάδα, είναι εφικτό να διαπιστωθούν με βάση τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και τους κίβδηλους χρησμούς τους οποίους έδινε το Φοινικικό μαντείο των Δελφών.

Ο Θουκυδίδης αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του, στις αιτίες του εμφυλίου ανάμεσα στην Αθήνα και την Σπάρτη. Ο Πελοποννησιακός πόλεμος ήταν ο τρομερότερος εμφύλιος της αρχαίας Ελλάδος, ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την παρακμή στην αρχαία εποχή, είχε και αυτός όπως όλοι οι εμφύλιοι θρησκευτικά κίνητρα.

Πίσω από αυτή την τρομερή γενοκτονία βρισκόταν για πολλοστή φορά το Δελφικό μαντείο και με τις Φοινικικής καταγωγής Πυθίες παρακινούσε τους Σπαρτιάτες και τους Αθηναίους σε φονικότατες συγκρούσεις και απίστευτες θηριωδίες, μέσα από τους εκατέρωθεν κίβδηλους χρησμούς τους οποίους έδινε σκόπιμα (Θουκιδiδης Ιστορία. Α-4).

Οι σκοτεινοί παράγοντες της αρχαίας θρησκείας υποκίνησαν τον Πελοποννησιακό πόλεμο για να τιμωρήσουν-πλήξουν και να απομακρύνουν από την εξουσία της Αθηναϊκής πολιτείας τον Περικλή και τους σοφούς φίλους του  Αναξαγόρα, Ιπποκράτη, Ηρόδοτο, Φειδία οι οποίοι αμφισβητούσαν την ύπαρξη των Ολύμπιων Θεών και με τις διδασκαλίες τους αποδομούσαν την ξενόφερτη θρησκεία από την Αίγυπτο. Ενδεικτικά αναφέρει ο Ευριπίδης : ” Αν οι θεοί κάνουν αισχρές πράξεις δεν είναι θεοί¨ (Martin Nilson, “Η ιστορία της αρχαίας Ελληνικής θρησκείας”, σελίδα 287). Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Ολύμπιοι δαίμονες διακατεχόταν από τις πιο ανώμαλες και παρά φύσιν σεξουαλικές επιθυμίες.

Η Επιρροή του Αναξαγόρα, του Ιπποκράτη και των άλλων σοφών-φίλων του Περικλή στους Αθηναίους πολίτες ήταν πολύ μεγάλη και η Ολύμπια θρησκεία κινδύνευε με κατάρρευση. Για αυτό οι σατανικοί ιερείς υποκίνησαν τον Πελοποννησιακό πόλεμο, με στόχο την ανατροπή του Περικλή, την απομάκρυνση των “άθεων” φίλων του και τον περιορισμό της Ελληνικής φιλοσοφίας που άνθιζε στην Αθήνα. Δυστυχώς οι πόλεμοι δεν σταμάτησαν ποτέ. Όλη η ιστορική περίοδος είναι γεμάτη πολεμικές συρράξεις. Στον αιώνα μας η σημαντικότεροι πόλεμοί είναι της Συρίας-Ουκρανίας και της Παλαιστίνης. Ο μικρότερης εμβέλειας παγκόσμιος πόλεμος στην Συρία αν και συνεχίζεται μετά από 13  χρόνια έχει κριθεί υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης του Assad. Η Ουκρανία οδηγήθηκε σε ήττα από την Ρωσία αν και αυτό το μέτωπο παραμένει ακόμη ανοιχτό.

Οι συνέπειες να είναι ένα έθνος υποτελής στην Pax Americana σε συνδυασμό με τις επικείμενες ήττες σε Συρία-Ουκρανία θα είναι μεγάλες σε γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο. Οι αυτοκρατορικές τακτικές-πεποιθήσεις που φέρουν διαχρονικά οι Αγγλοσάξονες θα είναι καταστροφικές για τους λαούς και τα κράτη των ΗΠΑ και της Ε.Ε,

Η αποτυχία να  του Λευκού Οίκου να οδηγήσει  την ανθρωπότητα στην δουλεία για λογαριασμό των ΗΠΑ και η επικείμενη καταστροφή της ήττας στην Ουκρανία φαίνεται μεγάλη με αποτέλεσμα να έχουμε αλυσιδωτές εκρήξεις.

Κάθε Ευρωπαϊκό-ισχυρό κράτος επιδιώκει την καταστροφή των υπολοίπων κρατών με στόχο να αποφύγει τις επιπτώσεις. Ο Γάλλος φυρερίσκος ‘όπως τον αποκαλεί τον Dimpenews μίλησε για την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να  κερδηθεί ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας. Ο Μακρόν  καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Για αυτό στα πλαίσια αυτού του σκοπού για τον Γεωπολιτικό-Γεωστρατηγικό και θρησκευτικό άξονα 666  κάνει έκκληση προς τους  Ευρωπαίους ηγέτες να μην είναι δειλοί.

Ταυτόχρονα ο πρώην τραπεζίτης των Ρότσιλντ ακυρώνει ένα ακόμη ταξίδι σττην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Ίσως ο Γάλλος ηγέτης να φοβόταν μια Ρωσική αεροπορική επιδρομή στην Οδησσό την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Κούλης βρισκόταν σε περιοδεία μ τον Ζελέ. Παράλληλα όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ ο Μακρόν έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών Stéphane Séjourné στην Λιθουανία, με στόχο να συζητήσει με τα κράτη της Βαλτικής την περίπτωση αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Αυτή η πολιτική ενέργεια έγινε με βάση το παρελθόν των κρατών της Βαλτικής που βοήθησαν και υποστήριξαν την εισβολή του Τρίτου Ράιχ  του Χίτλερ-Χίμλερ στην Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Barbarossa το 1941,. Συνεπώς οι πιθανότητες για επανάληψη της προδοσίας και αποδοχής της προτάσεως περί συνεργασίας με το τέταρτο ράιχ έχει πολλές πιθανότητες. Ο πανούργος Μακρόν συνυπολογίζοντας την δειλία της ελίτ, δεν επιθυμεί να είναι στην πρώτη γραμμή όταν θα υλοποιηθεί η πρόταση του. Καλύτερα να καθίσετε σε μια άνετη πολυθρόνα στο Élysée και να γαβγίσετε τις θυμωμένες σας παραγγελίες κανίς από εκεί. Ταυτόχρονα  οι Βρετανοί παρακινούν Όλαφ Σόλτς να χτυπήσει με πυραύλους την Ρωσία.

Εν τούτοις ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ να κάνει το απονενοημένο διάβημα και να προμηθεύσει πυραύλους κρουζ Taurus στο ουκρανικό καθεστώς. Το γερμανικής κατασκευής όπλο έχει βεληνεκές 500 χιλιομέτρων. Με την παραλαβή των πυραυλικών συστημάτων οι νεοναζί της Ουκρανίας είναι απολύτως βέβαιο ότι θα χτυπήσουν την Μόσχα. Σύμφωνα με ξένους συναδέλφους αναλυτές, οι κορυφαίοι διοικητές στην Luftwaffe ήδη σχεδιάζουν πώς θα χρησιμοποιηθούν τα σύγχρονα-ισχυρά οπλικά συστήματα  για να χτυπήσουν σημαντικούς ρωσικούς στόχους.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Κάμερον  πήγε στο Βερολίνο για να εξαπατήσει τους Γερμανούς να προμηθεύσουν πυραύλους-Taurus στο Κίεβο !!!   Κάμερον ισχυρήστηκε ότι το Λονδίνο ήταν έτοιμο να βοηθήσει την Γερμανία να προμηθεύσει τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Βρετανίας πρότεινε μια συμφωνία ανταλλαγής, σύμφωνα με την οποία η Αγγλία θα αγόραζε πυραύλους Taurus από την Γερμανία, και ταυτόχρονα θα προμήθευε τους πυραύλους κρουζ-Storm Shadow στην Ουκρανία. Με αυτόν τον τρόπο το Βερολίνο δεν θα είχε εμπλοκή στο Ουκρανικό μέτωπο !!!

Σχετικά με την Ουκρανία τα Γεωστρατηγικά δεδομένα είναι ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαίοι υποτελείς έχουν ξεκινήσει πόλεμο κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως εξιλαστήριο θύμα στα πεδία των μαχώ. Ο διετής πόλεμος αντιπροσώπων αποδείχθηκε μια τεράστια ναζιστική-αποτυχία για την Ουάσιγκτον και τους Ευρωπαίους. Το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου καταρρέει κάτω από εξαιρετικά ανώτερη Ρωσική στρατιωτική δύναμη πυρός.  ΟΙ νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες ανέρχονται σε 500.000, ενώ η οικονομική βοήθεια άγγιξε τα  200 δισεκατομμύρια δολάρια από το υστέρημα των Ευρωπαίων φορολογούμενων.

Μια ακόμη παγκόσμια αυτοκρατορία που αποτελεί δημιούργημα της Ιουδαϊκής αριστοκρατίας βρίσκεται υπό κατάρρευση. Ο Ostrogorsky είχε αποκαλέσει το Ελληνικό βασίλειο της Νίκαιας, μετά την πτώση του Ρωμαϊκού κράτους στους Γερμανούς, ως μια θλιβερή μορφή ζωής. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την τέως Αμερικανική αυτοκρατορία.

Η Ιουδαϊκή ελίτ επιβιώνει και κυριαρχεί εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, μέσα από μια συγκεκριμένη μέθοδο. Η Ιουδαϊκή αριστοκρατία από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι και σήμερα δημιουργεί παγκόσμιες αυτοκρατορίες, τις οποίες στην συνέχεια καταστρέφει είτε εγκαταλείπει, όταν δεν τις χρειάζεται. Στα πλαίσια της πανάρχαιας διαμάχης των δύο παγκόσμιων πολιτισμών (Αριστόκλειος-Διονυσιακός), με στόχο την οικουμενική κυριαρχία, οι Ιουδαίοι έγιναν ιδρυτές τεσσάρων αυτοκρατοριών. Στην σύγχρονη εποχή δημιούργησαν την Αμερικανική αυτοκρατορία.

Οι Αμερικάνοι είναι ομόθρησκοι των ιδρυτών της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (Παγανισμός-Διονυσιακός πολιτισμός) και η Νέα Υόρκη είναι η σύγχρονη-παγκόσμια πρωτεύουσα του εωσφορισμού. Ρωμαίοι και Αμερικάνοι έχουν τις ίδιες θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και στρατιωτικές πεποιθήσεις. Στα πλαίσια αυτά οι κρατούντες στην Ουάσιγκτον έδωσαν στα θεσμικά τους όργανα τις ίδιες ακριβώς ονομασίες με το αρχαίο Ρωμαϊκό κράτος!!! Καπιτώλιο, Γερουσία κλπ. Εν τούτοις οι αρχαίοι Ρωμαίοι έχασαν την διοίκηση της  παγκόσμιας αυτοκρατορίας, όπως έχασαν οι Αμερικάνοι την παγκόσμια κυριαρχία από την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και την Κίνα. Ο Διονυσιακός πολιτισμός-παγανισμός εκτός από τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο συμπαρέσυρε στην καταστροφή την Ρωμαϊκή και την Αμερικανική αυτοκρατορία. Τα δεδομένα πλέον είναι εντελώς διαφορετικά για την Ουάσιγκτον. Να υπενθυμίσω ότι έχουμε την παραδοχή του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Γενεύη, και σταδιακά οι άνθρωποι της νέας τάξης πραγμάτων προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Η Βορειοατλαντική συμμαχία με την Ευρωπαϊκή ένωση είναι κατ ουσίαν παθητικοί θεατές στην Ρωσική-Κινεζική επέλαση, μετά την ήττα στην Συρία.

Η Αμερική είναι θλιβερός και παθητικός θεατής σε όλα τα παγκόσμια γεγονότα, και κατάντησε να κρύβεται πίσω από την Τουρκία του εντελώς ανεξέλεγκτου πλέον Χαριζίτι Ερντογάν, για να προωθήσει τα συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνον. Η Αμερική έχει απωλέσει τον ρόλο της παγκόσμιας υπερδύναμης. Οι Αμερικάνοι έχουν γίνει εσωστρεφείς με καταστροφικές πολιτικές τακτικές Τα γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας δείχνουν ότι η οικονομική, κοινωνική, πολιτική, στρατιωτική, γεωστρατηγική-γεωπολιτική κατάρρευση της Διονυσιακής αυτοκρατορίας αυξ΄αυξανεται με ραγδαίους  ρυθμούς.

Η Αμερικανική αυτοκρατορία αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι είναι έξυπνοι και δημιουργικοί- εξελίξιμοι με αποτέλεσμα να μην αποδέχονται την κυριαρχία του γεωστρατηγικού-γεωπολιτικού άξονα 666.

Η πάλαι ποτέ Imperium Americaum είναι οικονομικά εξαρτημένο από την Κίνα 888. Το Αμερικανικό κράτος βρίσκεται σε βαθιά σήψη-κρίση και αποσύνθεση. Σταδιακά χάνει έδαφος στα παγκόσμια δρώμενα και διαρκώς υποχωρεί σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτήν την παρακμή συνέβαλαν αποφασιστικά ο Διονυσιακός πολιτισμός, οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και η κατάρρευση της αποικιοκρατίας. Στην διάρκεια αυτού του αιματηρού για την ανθρωπότητα αιώνα, ο Λευκός Οίκος με ισχυρό στρατό και οικονομία, είχε καταλυτικό ρόλο σε ολόκληρη την οικουμένη.

Σύμφωνα με τους ειδήμονες ενδεικτικό σχετικά με την ισχύ ήταν ότι το 1945, το ακαθάριστο εθνικό προϊόν αντιπροσώπευε περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου ακαθάριστου προϊόντος!!! Η Αμερική ως ναυτική και αεροπορική δύναμη ήταν σε θέση να ελέγχει στρατηγικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά σχεδόν ολόκληρο πλανήτη με την συνδρομή και αρκετών συμμάχων (ΝΑΤΟ)/ Οι σύμμαχοι αυτή την εποχή προετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τους Αμερικάνους, μετά τις ήττες στην Συρία, το Αφγανιστάν και την  Ουκρανία.

Η εύρωστη οικονομία, ο ισχυρός στρατός, και η υψηλή τεχνολογία έδιναν στην Αμερική, την αίγλη της αυτοκρατορικής δύναμης. Μέσα από το ελεύθερο οικονομικό σύστημα στα κράτη που εξουσίαζε πολιτικά-στρατιωτικά και οικονομικά η Ουάσιγκτον, κυριάρχησε η Διονυσιακή κουλτούρα σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και θρησκευτικό επίπεδο. Από τις αρχές του 21ου αιώνα έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις σε παγκόσμιο επίπεδο με την κυρίαρχη παρουσία του Γεωπολιτικού-Γεωστρατηγικού άξονα 888 (Κίνας-Ρωσίας, Ιράν-Συρία).

Στην Αμερική μέσω των Διονυσιακών αξιωμάτων έχουν δημιουργηθεί απάνθρωπες κοινωνικές αντιθέσεις, οι οποίες έπληξαν την δημοκρατία. Ταυτοχρόνως, διαβρώνουν τον κοινωνικό ιστό, φαινόμενο το οποίο σε μεγάλο βαθμό προκάλεσε και την σημερινή στρατιωτική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική παρακμή. Τα πλήγματα στο εσωτερικό της Αμερικανικής κοινωνίας αντιμετωπίζονται  με ανελέητη βία, από τον Ομοσπονδιακό στρατό και την αστυνομία. Οι Αμερικάνοι πολίτες αντιμετωπίζονται ως εξωτερικός εχθρός όπως οι Ρώσοι, οι Σέρβοι, και οι Σύριοι από το καθεστώς των ΗΠΑ !!!  Η βασικότερη αιτία παρακμής των Αμερικάνων είναι ο Διονυσιακός πολιτισμός.

Υπό αυτές τις συνθήκες ήρθε η πτώση της σύγχρονης αυτοκρατορίας Pax Americana. Μία κοινωνικά-οικονομικά υποδιέστερη δύναμη, δεν είναι σε θέση να ελέγχει τις παγκόσμιες εξελίξεις. Εδώ και χρόνια η υπεροπλία των Αμερικανών δοκιμάζεται, μόνο σε αδύναμους αντιπάλους. Αυτό δείχνει την πτώση και την αδυναμία των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι πραγματικά ισχυρές χώρες να μην την υπολογίζουν.

 

Στην Ουκρανία ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει ένα πόλεμο ειδικής στρατηγικής. Εν αντιθέσει με τους Δυτικούς εγκληματίες σε Σερβία, Ιράκ, Συρία, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδωσε σαφείς εντολές να μην σκοτώνονται και να μην κακοποιούνται οι άμαχοι Ουκρανοί. Πρώτη φορά στα χρονικά κατά την σύγχρονη εποχή, ένας ηγέτης μιας υπερδύναμης συμπεριφέρθηκε με συμπόνοια, στον άμαχο πληθυσμό. Είναι αδύνατον ο νικητής του παγκοσμίου πολέμου σε μικρότερη κλίμακα που διεξάγεται μέχρι και σήμερα στην Συρία, να μην είναι σε θέση να κερδίσει έναν τοπικό πόλεμο με την αδύναμη Ουκρανία.

Στην Συρία και στα πεδία των μαχών, η Ρωσία κέρδισε την Αμερική, το Ισραήλ και την Τουρκία, δεν γίνεται να δυσκολεύεται σε έναν ασήμαντο πόλεμο στα σύνορα της. Μεταξύ άλλων ο πόλεμος στην Ουκρανία από την νέα τάξη πραγμάτων, ήταν μια κίνηση απελπισίας -αντιπερισπασμού, για να κερδίσουν τους Ρώσους και να ανακτήσουν τον έλεγχο της Συριακής επικράτειας.  Η τέως παγκόσμια υπερδύναμη Αμερική, το ΝΑΤΟ και η εξαρτώμενη ενεργειακά από την Μόσχα Ευρωπαϊκή ένωση  δεν είναι σε θέση αυτήν την στιγμή να διεξάγουν παγκόσμιο πόλεμο ενάντια στην Ρωσία.

Η στρατιωτική τεχνολογία της Μόσχας σε συνδυασμό με τον Ρωσικό-Κινέζικο και τον Ιρανικό στρατό αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τους Δυτικούς. Η οικονομική, η κοινωνική, η πολιτική και στρατιωτική αποσύνθεση αυξάνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Η Αμερικανική αυτοκρατορία αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι είναι αρκετά ικανοί και εξελίξιμοι με αποτέλεσμα να μην αποδέχονται  την κυριαρχία μίας ξεπεσμένης υπερδύναμης. Η πάλαι ποτέ αυτοκρατορία είναι και εξαρτημένη οικονομικά από την ταχέως ανερχόμενη  Κίνα. Το Αμερικανικό κράτος βρίσκεται σε βαθιά κρίση και αποσύνθεση. Σταδιακά χάνει έδαφος στα παγκόσμια τεκταινόμενα και διαρκώς μειώνεται η ισχύς του.

Σε αυτήν την παρακμή συνέβαλαν αποφασιστικά ο Διονυσιακός πολιτισμός, οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι. Στην διάρκεια αυτού του αιματηρού για την ανθρωπότητα αιώνα, ο Λευκός Οίκος με ισχυρό στρατό και οικονομία, είχε καταλυτικό ρόλο σε ολόκληρη την οικουμένη. Ενδεικτικό σχετικά με την ισχύ ήταν ότι το 1945, το  ακαθάριστο εθνικό προϊόν αντιπροσώπευε περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου ακαθάριστου προϊόντος!!! Η Αμερική ως ναυτική και αεροπορική δύναμη ήταν σε θέση να ελέγχει στρατηγικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά σχεδόν ολόκληρο πλανήτη, με την συνδρομή και αρκετών συμμάχων (ΝΑΤΟ), οι οποίοι αυτή την εποχή είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τους Αμερικάνους, μετά τις ήττες στην Συρία, το Αφγανιστάν και την  Ουκρανία.

Η δυνατή οικονομία, ο ισχυρός στρατός και η υψηλή τεχνολογία έδιναν στην Αμερική, την αίγλη της αυτοκρατορικής δύναμης. Μέσα από το ελεύθερο οικονομικό σύστημα στα κράτη που εξουσίαζε πολιτικά-στρατιωτικά και οικονομικά η Ουάσιγκτον, κυριάρχησε η νέα τάξη πραγμάτων σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και θρησκευτικό επίπεδο.

Από τις αρχές του 21ου αιώνα έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις σε παγκόσμιο επίπεδο κυρίαρχη παρουσία της Κίνας και της Ρωσίας. Στην Αμερική μέσω των Διονυσιακών αξιωμάτων έχουν δημιουργηθεί απάνθρωπες κοινωνικές αντιθέσεις, οι οποίες έπληξαν την δημοκρατία. Ταυτοχρόνως, διαβρώνουν τον κοινωνικό ιστό, φαινόμενο το οποίο σε μεγάλο βαθμό προκάλεσε και την σημερινή στρατιωτική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική παρακμή. Τα πλήγματα στο εσωτερικό της Αμερικανικής κοινωνίας, αντιμετωπίζονται από το καθεστώς με ανελέητη βία, από τον Ομοσπονδιακό στρατό και την αστυνομία. Οι Αμερικάνοι πολίτες αντιμετωπίζονται ως εξωτερικός εχθρός όπως οι Ρώσοι, οι Σέρβοι, και οι Σύριοι από το καθεστώς των ΗΠΑ !!!  Η βασικότερη αιτία παρακμής των Αμερικάνων είναι ο Διονυσιακός πολιτισμός.

Υπό αυτές τις συνθήκες ήρθε η πτώση της σύγχρονης αυτοκρατορίας. Μία κοινωνικά-οικονομικά παρακμάζουσα δύναμη, δεν είναι σε θέση να ελέγχει έναν κόσμο που αυξάνεται και εξελίσσεται. Εδώ και χρόνια η υπεροπλία των Αμερικανών δοκιμάζεται, μόνο σε αδύναμους αντιπάλους. Αυτό δείχνει την πτώση και την αδυναμία των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι πραγματικά ισχυρές χώρες να μην την υπολογίζουν.

Στην Ουκρανία ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει ένα πόλεμο ειδικής στρατηγικής. Εν αντιθέσει με τους Δυτικούς εγκληματίες σε Σερβία, Ιράκ, Συρία, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδωσε σαφείς εντολές να μην σκοτώνονται και να μην κακοποιούνται οι άμαχοι Ουκρανοί. Πρώτη φορά στα χρονικά κατά την σύγχρονη εποχή, ένας ηγέτης μιας υπερδύναμης συμπεριφέρθηκε με συμπόνοια, στον άμαχο πληθυσμό. Είναι αδύνατον ο νικητής του παγκοσμίου πολέμου σε μικρότερη κλίμακα που διεξάγεται μέχρι και σήμερα στην Συρία, να μην είναι σε θέση να κερδίσει έναν τοπικό πόλεμο με την αδύναμη Ουκρανία. Στην Συρία και στα πεδία των μαχών, η Ρωσία κέρδισε την Αμερική, το Ισραήλ και την Τουρκία, δεν γίνεται να δυσκολεύεται σε έναν ασήμαντο πόλεμο στα σύνορα της.

Μεταξύ άλλων ο πόλεμος στην Ουκρανία από τους παράγοντες τους Διονυσιακού πολιτισμού ήταν μια κίνηση απελπισίας -αντιπερισπασμού, για να κερδίσουν τους Ρώσους και να ανακτήσουν τον έλεγχο της Συριακής επικράτειας. Η τέως παγκόσμια υπερδύναμη Αμερική, το ΝΑΤΟ και η εξαρτώμενη ενεργειακά από την Μόσχα Ευρωπαϊκή ένωση,  δεν είναι σε θέση αυτήν την στιγμή να διεξάγουν παγκόσμιο πόλεμο ενάντια στην Ρωσία. Η στρατιωτική τεχνολογία της Μόσχας σε συνδυασμό με τον Ρωσικό-Κινέζικο και τον Ιρανικό στρατό αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τους Δυτικούς.

Αν τολμούσε η Αμερική να κάνει οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια ενάντια στην Ρωσία, από την στιγμή που θα ήταν σε θέση να το επιχειρήσει, τότε άμεσα ο Αμερικανικός στρατός θα είχε εκδιωχθεί από τα Συριακά εδάφη. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία του Ερντογάν, σε περίπτωση που βοηθούσε  ουσιαστικά την Ουκρανία. Τότε θα έχαναν αμέσως οι Τούρκοι την κατοχή της Βόρειας Συρίας. Εν τούτοις το χειρότερο για την είναι ότι η Κίνα ελέγχει και αποφασίζει για το χρεοκοπημένο Αμερικανικό κράτος. Οι Κινέζοι έχουν στα χέρια τους τα χρέη των Αμερικανών. Συνεπώς έναν διαλυμένο οικονομικά κράτος, δεν είναι σε θέση να διεξάξει παγκόσμιο πόλεμο.

https://www.efsyn.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/121029_i-ameriki-hrostaei-115-tris-stin-kina

Όπως είχα αναφέρει για πολλοστή φορά στις 28 Ιανουαρίου 2022, η Τακτική της Ουάσιγκτον είναι πάγια ενάντια στον νέο πλανητάρχη Β. Πούτιν. Παρακινούν της πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες ενάντια στο Κρεμλίνο και εν συνεχεία της εγκαταλείπουν, με συνέπεια να γίνονται έρμαιο στην Ρωσική ομοσπονδία.  Σε περίπτωση που γίνει πόλεμος οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοι τους, θα υποστούν πανωλεθρία. Αντιθέτως Ρωσία-Κίνα και Ιράν μαζί με τους άλλους συμμάχους θα έχουν απώλειες που δεν θα είναι μη αναστρέψιμες.

 

Η Ουκρανία είναι το μεγάλο θύμα των γεωπολιτικών- γεωστρατηγικών παιχνιδιών της Ουάσιγκτον και της Βορειοατλαντικής συμμαχίας. Όπως αναφέρω από το έτος 2014 μετά την νόμιμη προσάρτηση της Κριμαίας, οι δυτικοί χρησιμοποίησαν το Κίεβο, και όπως ήδη είχα τονίσει τα προηγούμενα χρόνια, οι Αμερικάνοι θα παραμείνουν παθητικοί θεατές των εξελίξεων, όπως έκαναν και σε άλλες περιπτώσεις. Δυστυχώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και οι Ουκρανοί έρχονται σταδιακά αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα.

Επίκειται ο διαμελισμός του Ουκρανικού κράτους εάν δεν σταματήσουν τις ανόητες-επικίνδυνες τακτικές από τον Λευκό Οίκο. Η Αμερική είναι εντελώς αδύναμη να υποστηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία, στον πολέμο με την Ρωσία. Οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι με το Κρεμλίνο. Απλά οι αξιωματούχοι της Αμερικής, επιθυμούν να συντηρούν τον μύθο της παγκόσμιας αυτοκρατορίας και να διατηρήσουν τους συμμάχους στο πλευρό τους

.ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ (CIA).

Στην σύγχρονη εποχή την θέση των Δελφών και την υποκίνησει πολεμικών συρράξεων έχουν αναλάβει οι Αμερικανικές-μυστικές υπηρεσίες. Οι ΗΠΑ επιθυμούν να επεκτείνουν την γεωστρατηγική-γεωπολιτική και οικονομική ισχύ τους εις βάρος του άξονα 888. Ο ηλικιωμένος Αμερικανός-πρόεδρος αναζήτησε συμβουλές από το σημερινό μαντείο των Δελφών το οποίο είναι οι μυστικές Αμερικανικές υπηρεσίες (CIA). Για όσους δεν γνωρίζουν οι Δελφοί κατά την αρχαιότητα λειτουργούσαν με ένα ευρύτατο δίκτυο κατασκόπων το οποίο δρούσε στις πιο σημαντικές πόλεις-κράτη της αρχαιότητας.

Η Cia διαβεβαίωσε τον Μπάιντεν ότι η επίθεση στην Ρωσία και την Κίνα θα δώσει το δικαίωμα στις ΗΠΑ να εξουσιάζουν οικονομικά τον πλανήτη. Μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014, οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν τον στρατό του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά εξοπλίζοντας την Ουκρανία για να διεξαγάγει πόλεμο εναντίον του Ρωσικού πληθυσμού και να μετατρέψει την ναυτική βάση στην Κριμαία σε προπύργιο του ΝΑΤΟ. Αυτή η φιλοδοξία των Αμερικανών είχε στόχο να οδηγήσει την Ρωσία σε πόλεμο και να μειώσει την ικανότητά της να αμύνεται.

Παράλληλα στόχος ήταν η οικονομική καταστροφή της Μόσχας, ώστε να μην προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στην Κίνα, την Συρία και το Ιράν, ενάντια στα ηγεμονικά σχέδια της Ουάσιγκτον. Επίσης τα γεράκια του Λευκού Οίκου ήθελαν να εξαλείψουν κάθε πιθανότητα οικονομικής-εμπορικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με το Κρεμλίνο και στην συνέχεια με το Πεκίνο.

Στα πλαίσια αυτών των γεωστρατηγικών-γεωπολιτικών στόχων φαίνεται ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται στην ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, στερώντας στα Ευρωπαϊκά κράτη το δικαίωμα στο φθηνό φυσικό αέριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η κορυφαία ευρωπαϊκή οικονομία (Γερμανία) έχει γίνει πλήρως εξαρτημένη από το Αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), το κόστος του οποίου είναι υψηλό.

Μια εθνικιστική αντίδραση ενάντια στην κυριαρχία των ΗΠΑ αναδύεται σε όλη την ευρωπαϊκή πολιτική και αντί να εξασφαλίσουν οι ΗΠΑ τον έλεγχό τους στην ευρωπαϊκή πολιτική, θα καταλήξουν να τον χάσουν, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον Παγκόσμιο Νότο. Αντί να γίνει το «ρούβλι» συντρίμμια, όπως είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν, το εμπορικό ισοζύγιο της Ρωσίας εκτοξεύτηκε στα ύψη και το απόθεμά της σε χρυσό αυξήθηκε !!! Το ίδιο ισχύει και για τα αποθέματα χρυσού άλλων χωρών των οποίων οι κυβερνήσεις επιδιώκουν τώρα να απεξαρτηθούν οικονομικά από το δολάριο.

Η αμερικανική διπλωματία ωθεί την Ευρασία έξω από την τροχιά της Αμερικής. Η Διονυσιακή επιθετικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να κυριαρχήσουν στον μονοπολικό κόσμο, θα μπορούσε να διαλυθεί από εσωτερική αστάθεια-αποσύνθεση. Η κυβέρνηση Μπάιντεν έκανε αυτό που ούτε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ούτε ο Κινέζος πρόεδρος Σι πίστευαν ότι θα πετύχουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Κανένας από τους δύο δεν ήταν έτοιμος να  δημιουργήσει μια εναλλακτική λύση στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων με επίκεντρο την Διονυσιακή Κουλτούρα της Ουάσιγκτον.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Ρωσία, το Ιράν, την Βενεζουέλα και την Κίνα είχαν ως αποτέλεσμα προστατευτικούς δασμολογικούς φραγμούς για να προκαλέσουν αυτό που ο διπλωμάτης της ΕΕ Josep Borrell αποκαλεί παγκόσμια «ζούγκλα» έξω από τον «κήπο» των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ. Οι προσπάθειές των νεοναζί (ΗΠΑ-Ισραήλ-Ευρώπη 666) να σκλαβώσουν την ανθρωπότητα νικώντας την Ρωσία μέσο των ναζιστών της Ουκρανίας, προσπαθώντας να απομονώσουν τεχνολογικά-οικονομικά και πολιτικά Πεκίνο και Μόσχα απέτυχε παταγωδώς.

j. BIDEN O NEOS ΚΡΟΙΣΟΣ.

Ο Πατέρας της Ελληνικής-παγκόσμιας ιστορίας Ηρόδοτος μεταξύ άλλων κάνει αναφορά στον Βασιλιά της Λυδίας Κροίσο. Ο Κροίσος κατέκτησε την Έφεσο, την Μίλητο και τα γειτονικά βασίλεια, αποκτώντας φόρους-θησαυρούς που τον κατέστησαν έναν από τους πλουσιότερους ηγεμόνες της εποχής του. Όμως οι νίκες και η απόκτηση αμύθητου πλούτου τον οδήγησαν στην αλαζονεία. Ο Κροίσος επιθυμούσε να κινηθεί  ανατολικά, με στόχο να κατακτήσει την Περσική αυτοκρατορία την οποία κυβερνούσε ο μέγας παράγοντας του Διονυσιακού πολιτισμού Κύρος. Πριν από την εκστρατεία του ο Βασιλιάς των Λυδων ζήτησε χρησμό από τον Ιουδαϊκό ζήτησε χρησμό από το Ιουδαϊκό μαντείο των Δελφών.

Οι Δελφοί ήταν το μεγαλύτερο μαντείο της αρχαιότητας. Εκεί όλοι οι λαοί της Ανατολικής Μεσογείου όπως οι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι, οι Φρύγες, οι Λυδοι και οι Πέρσες, αναζητούσαν την πρόβλεψη των Φοινικικών ιερατείων για πάσης φύσεως ζητήματα.  Όλοι οι αξιωματούχοι και οι θεσμικοί παράγοντες της Ανατολής κατέφευγαν στην θεϊκή ετυμηγορία. Μέσα από τους αιματηρούς εμφύλιους πολέμους και την Δελφική Αμφικτυονία, το Φοινικικό μαντείο υπήρξε παγκόσμιο Πνευματικό, πολιτικό, οικονομικό και γεωστρατηγικό-γεωπολιτικό κέντρο κατά τους αρχαίους αιώνες. Εκείνη την εποχή το μαντείο υπήρξε η ανώτατη πολιτική-στρατιωτική και οικονομική εξουσία των εθνών της Ανατολικής Μεσογείου. Οι σκοτεινοί παράγοντες της αρχαίας θρησκείας καθόριζαν τις τύχες των κρατών της ανατολής.

Εκείνοι αποφάσιζαν για την οικονομία, την πολιτική, τους πολέμους και τις κοινωνικές εξελίξεις. Δεν είναι σχήμα λόγου είτε υπερβολή καθώς το μαντείο αποτελούσε το διεθνές νομισματικό ταμείο του αρχαίου κόσμου !!! Πολλές Ελληνικές πόλεις κράτη καθώς και όχι μόνον, διατηρούσαν στους Δελφούς θησαυροφυλάκια για την φύλαξη των προσφορών και των πολύτιμων αντικειμένων τους. Κανένας πόλεμος, καμία πολιτική-οικονομική, κοινωνική και πνευματική δραστηριότητα δεν γινόταν χωρίς την έγκριση του μαντείου. Οι Δελφοί απέκτησαν τεράστια δύναμη μέσα από τους πολέμους που υποκίνησαν και την ομοσπονδιακή ένωση δώδεκα φυλών Στερεάς και Θεσσαλίας (Δελφική Αμφικτυονία). Όλοι οι  “ιεροί” πόλεμοι προκλήθηκαν από τους ιερείς-θεουργούς του Φοίβου και του Savaziou.

Η πολιτική σημασία των Δελφών ήταν τεράστια καθώς υποκινούσαν όλους τους πολέμους που έλαβαν χώρα κατά την αρχαιότητα. Ενδεικτικό ήταν ότι ο δεύτερος Ιερός πόλεμος, έγινε για τον έλεγχο του μαντείου-χρυσωρυχείου. Οι Αθηναίοι με παρότρυνση του Δελφικού ιερατείου βοήθησαν τους Φωκείς να εντάξουν το ιερό στην ομοσπονδία τους, προκαλώντας την οργή των Σπαρτιατών, οι οποίοι επανέφεραν προσωρινά τους Δελφούς στην πρότερη κατάστασή τους, αλλά οι Αθηναίοι αντεπιτέθηκαν και η πόλη αποδόθηκε τελικά στους Φωκείς. Με παρέμβαση του Φιλίππου οι Δελφοί επέστρεψαν στη Δελφική Αμφικτυονία, η οποία ελεγχόταν από τους πανίσχυρους Μακεδόνες. Ένας Δ’ Ιερός Πόλεμος θα ξεσπούσε λίγο αργότερα, καθώς το μαντείο ήταν πολύ πλούσιο και σημαντικό για να είναι ανεξάρτητο.

Με κίνητρο έναν ευνοϊκό χρησμό ο Κροίσος δώρισε στο παγκόσμιο ναζιστικό-σιωνιστικό κέντρο του αρχαίου κόσμου μια μεγάλη ποσότητα χρυσού, νομίζοντας ότι θα του δοθεί ευνοϊκός χρησμός. Ο Κροίσος ρώτησε επιτύχει την κατάκτηση του Περσικού Βασιλείου. Η Ιουδαία Ιέρεια Πυθία απαντά: « Αν πάτε στον πόλεμο εναντίον της Περσίας, θα καταστρέψετε μια μεγάλη αυτοκρατορία».

Ο Κροίσος ενθουσιασμένος από την απάντηση εξαπέλυσε επίθεση στην Περσία. Βαδίζοντας ανατολικά επιτέθηκε στην Φρυγία που ήταν υποτελές κράτος στον Πέρση Βασιλέα. Ο Κύρος διεξήγαγε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για να απωθήσει τον Κροίσο. Στην συνέχεια νίκησε τον στρατό του βασιλιά της Λυδίας, τον αιχμαλώτισε και βρήκε πήρε όλο το χρυσάφι. Ο Κροίσος είχε καταστρέψει ένα μεγάλο βασίλειο που ήταν το δικό του. Αυτό σκοπίμως το απέκρυψαν οι Ιουδαίοι ιερείς των Δελφών για να τον οδηγήσουν στην καταστροφή.

Οι θεοί Savazios-Απόλλων της αρχαίας θρησκείας στήριζαν κάθε μορφής τυραννία-βασανισμό και καταστροφή.

O Φρυγικός δαίμονας Savazios είναι ο “θεός” των αχαλίνωτων ερωτικών οργίων-σεξουαλική μαγεία και των καταστροφών. Για αυτό μοιραζόταν και την διοίκηση του Φοινικικού μαντείου των Δελφών με τον έτερο θεό των καταστροφών, τον Ιουδαϊκής καταγωγής Απόλλων. Στην μυθολογία-ιστορία αναφέρονται πολλοί χρησμοί του Φοινικικού μαντείου, για χιλιάδες-φοβερές θυσίες στους «θεούς»-δαίμονες της αρχαίας θρησκείας. Αμέτρητα ήταν τα αθώα θύματα, κυρίως αγνοί νέοι.

M

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΑΓΓΕΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ THE TIMES OF VOULGAROKTONOS 

loading...