Το καθεστώς επιτήρησης της«παγκόσμιας υγείας

Επαγγελματίες και ενδιαφερόμενοι πολίτες ζητούν απαντήσεις στη διαβούλευση για το έργο πριν από τις 22 Μαρτίου.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Στις 29 Νοεμβρίου 2023, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο άνοιξε τη διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με τη μερική αναθεώρηση του νόμου περί επιδημιών . Ελάχιστα συζητημένο, το έργο εισάγει ωστόσο θεμελιώδεις αλλαγές περνώντας τα έκτακτα μέτρα του νόμου Covid στο κοινό δίκαιο. Με πιστοποιητικά εμβολιασμού, προσυμπτωματικό έλεγχο, ανίχνευση και άλλες αμφιλεγόμενες παρεμβάσεις, ο νόμος επιβεβαιώνει τη στροφή από την επιτήρηση ασθενειών στην επιτήρηση των ανθρώπων.

Μεταβιβάζει επίσης την εξουσία στον ΠΟΥ στο πλαίσιο της «συνθήκης» για τις πανδημίες και των τροποποιήσεων των Διεθνών Κανονισμών Υγείας, τα κείμενα των οποίων θα κοινοποιηθούν μόνο την παραμονή της ψηφοφορίας στην επόμενη Παγκόσμια Συνέλευση για την υγεία, στις 27 Μαΐου, 2024. Η «παγκόσμια υγεία» που αναφέρεται στο νόμο θα υποκαθιστά διακριτικά τις εθνικές πολιτικές και τα συνταγματικά δικαιώματα, τα οποία εγγυώνται την ελευθερία επιλογής των ασθενών και την πολλαπλότητα των θεραπευτικών προσεγγίσεων. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί πολίτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας τον πληθυσμό και τα ενδιαφερόμενα μέρη να αντιδράσουν πριν να είναι πολύ αργά.

Νέες επιθέσεις στις ελευθερίες

Η νέα έκδοση του νόμου για τις επιδημίες φαίνεται να ενισχύει τα μέτρα που ελήφθησαν κατά την κρίση του Covid, χωρίς να ανησυχεί για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα. Το κείμενο απαριθμεί μια σειρά από πιθανές απειλές για τη δημόσια υγεία στις οποίες μόνο ένα βαρύ καθεστώς συγκέντρωσης, ψηφιοποίησης, επιτήρησης και υποχρεώσεων φαίνεται ότι μπορεί να ανταποκριθεί.

Αρκετές διατάξεις υπερβαίνουν τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο του Covid. Για παράδειγμα, βλέπουμε τις υποχρεώσεις εμβολιασμού να αναδύονται διακριτικά, παρόλο που αποτελούν παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας, θεμελιώδους δικαιώματος που θεωρείται ωστόσο απαραβίαστο στην Ελβετία.

Μια άλλη ενίσχυση των μέτρων αφορά την ελευθερία του συνέρχεσθαι (άρθρο 22 του Συντάγματος). Το άρθρο 40 του νέου νόμου σκοπεύει πλέον να ρυθμίσει με πιο συστηματικό και περιορισμένο τρόπο τη συλλογή στοιχείων επικοινωνίας ατόμων, τις δραστηριότητες εργασίας από το σπίτι ή τις διαδηλώσεις σε δημόσιους χώρους.

Επιστροφή πιστοποιητικού υγείας

Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη, το πιστοποιητικό υγείας επιστρέφει, παρά την αντίθεση σχεδόν των μισών Ελβετών στη χρήση του και την απόρριψη της ψηφιακής ταυτότητας από τον πληθυσμό. Ο νόμος δίνει στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο τη δυνατότητα να ορίσει ένα έγγραφο για την είσοδο και την έξοδο από άλλη χώρα και φυσικά μπορεί να συνδεθεί με αντίστοιχα ξένα συστήματα. Επιπλέον, σκοπεύει να προσθέσει και άλλα στοιχεία υγείας που θα υποχρεούνται να δηλώνουν γιατροί, νοσοκομεία και δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα υγείας.

Μεταβαίνουμε έτσι από την τρέχουσα λογική της αναφοράς ασθενειών στην υποχρέωση δήλωσης ατόμων. Το άρθρο 12 προβλέπει τη δήλωση «πληροφοριών που επιτρέπουν τον εντοπισμό ατόμων που είναι άρρωστα, εικαζόμενα άρρωστα, μολυσμένα, εικαζόμενα μολυσμένα ή που εκκρίνουν παθογόνους παράγοντες » (σημ. α), καθώς και « ιδιαίτερα κοινωνικοδημογραφικά δεδομένα και δεδομένα συμπεριφοράς , συμπεριλαμβανομένων δεδομένων για την οικεία σφαίρα » (φωτ. γ).

Για τον Δρ Philippe Vallat, ανεξάρτητο ειδικό στη δημόσια υγεία, αυτή είναι μια πραγματική αλλαγή παραδείγματος :

« Δεν θα θεωρούμαστε πλέον άρρωστοι επειδή νιώθουμε έτσι ή επειδή το έχει καθορίσει ένας γιατρός, αλλά διοικητικά από προεπιλογή. Αυτό θα καθιέρωσε ένα νέο ιατρικό παράδειγμα βασισμένο στη γενικευμένη καχυποψία, με τον καθένα να θεωρείται εκ των προτέρων ότι είναι άρρωστος ή μολυσμένος. Αυτό θα οδηγούσε στην ανάγκη να αποδειχθεί ότι κάποιος δεν είναι μεταδοτικός και επομένως δεν είναι επικίνδυνος για τους άλλους. Πως ? Το έργο δεν λέει τίποτα για αυτό, αλλά η εμπειρία του πιστοποιητικού Covid έδειξε πώς ένα διοικητικό σύστημα βασισμένο σε επιστημονικά ανεπαρκή μέτρα άνοιξε την πόρτα στην αυθαιρεσία και τις διακρίσεις .»

Στην πρότασή του για το νομοσχέδιο, ο δημοσιογράφος Guy Mettan πιστεύει επίσης ότι είναι περισσότερο ένα μέτρο ελέγχου παρά μια παρέμβαση για την υγεία:

Το άρθρο 49β προβλέπει τη διατήρηση του υγειονομικού πιστοποιητικού, που είχε αρχικά θεσπιστεί ως μέσο αποφυγής εξάπλωσης του ιού, ενώ η πραγματικότητα της κρίσης του Covid έδειξε ότι είναι διοικητικό έγγραφο αναποτελεσματικό για τη δημόσια υγεία, ο εμβολιασμός δεν εμποδίζει τη μετάδοση .

Η ψηφιακή ταυτότητα που παρέδωσε στο επάγγελμα η ΚΙ, το πιστοποιητικό υγείας που εισάγεται στο προσχέδιο αναθεώρησης του νόμου για τις επιδημίες και ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενών συμβάλλουν στην κατάργηση της ιδιωτικής σφαίρας και στην καθιέρωση ενός παγκοσμιοποιημένου ελέγχου της ζωής μας .

Το παράδειγμα του Βελγίου επιβεβαιώνει αυτές τις υποθέσεις: οι τοπικές αρχές και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ψήφισαν την επιστροφή του πιστοποιητικού υγείας στις 8 Φεβρουαρίου. Ενέκρινε την παράδοση των κλειδιών επαλήθευσης στον ΠΟΥ και παρέτεινε την ισχύ παλαιών εγγράφων με αναδρομική ισχύ. Επισήμως, το πιστοποιητικό υγείας (Covid Safety Ticket) τέθηκε ξανά σε λειτουργία από την 1η Ιουλίου 2023, ημερομηνία κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση μεταβίβασε το σύστημά της στον ΠΟΥ με σκοπό τη δημιουργία παγκόσμιου ψηφιακού πιστοποιητικού.

Το πιστοποιητικό θα συμπεριληφθεί σύντομα στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πορτοφόλι το οποίο θα περιέχει άλλα δεδομένα υγείας και θα συνδέεται με την ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα και βιομετρικά δεδομένα. Θα πρέπει να προστεθούν και άλλα διοικητικά έγγραφα, για παράδειγμα ασφάλιση, άδεια οδήγησης και πιθανότατα τραπεζικά στοιχεία.

Μεταβιβάσεις εξουσιών

Αν και οι αρχές της αυτονομίας επιβεβαιώνονται εκ νέου στα κείμενα, στην πράξη γινόμαστε μάρτυρες μιας συγκέντρωσης εξουσιών γύρω από την υγεία. Έτσι, ο νόμος για τις επιδημίες ορίζει 32 «ανατεθειμένες εξουσίες» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι οποίες θα μειώσουν την ισχύ των καντονιών σε ένα άδειο κέλυφος, ενώ θα συνεχίσουν να πληρώνουν το ήμισυ του λογαριασμού.

Πάνω απ’ όλα όμως είναι ανησυχητικό η επίθεση στην εθνική κυριαρχία. Υπάρχει μια ρήτρα στο νόμο που ενεργοποιεί την «ιδιαίτερη κατάσταση στην Ελβετία » από τον ΠΟΥ (άρθρο 6β). Και, σύμφωνα με το τροποποιημένο άρθρο 12 του ΔΚΥ, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, μετά από διαβούλευση με επιτροπή έκτακτης ανάγκης, θα έχει την εξουσία να ανακοινώνει μόνος του και χωρίς δυνατότητα αμφισβήτησης την πιθανή ή πραγματική εμφάνιση μιας έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος (PHEIC), συμπεριλαμβανομένης μιας πανδημίας, και να κηρύξει το τέλος της.

Επιπλέον, ο νόμος φαίνεται να ενσωματώνει περιεχόμενο από τη Συνθήκη για την Πανδημία του ΠΟΥ CA+ και την αναθεώρηση των διεθνών υγειονομικών κανονισμών, αν και αυτά θα γίνουν γνωστά μόνο στο τέλος των τρεχουσών διαπραγματεύσεων.

Για τους επικριτές του νόμου, η βούληση του ΠΟΥ είναι σαφής: με την τροποποίηση των άρθρων 1, 13α, 42, 53α, 54α του ΔΚΥ, όλες οι συστάσεις του ΠΟΥ (π.χ.: υποχρεωτικά πιστοποιητικά, καραντίνα, πιστοποιητικά εμβολιασμού ή σύσταση αποθεμάτων φαρμάκων) θα καταστεί δεσμευτική για τα υπογράφοντα κράτη.

Ο ΠΟΥ θα επεκτείνει επίσης το πεδίο των αρμοδιοτήτων του, ιδίως με έννοιες γενικής χρήσης, όπως «Μία υγεία», η έννοια της «μίας υγείας», χάρη στην οποία θα μπορούσε επίσης να ασχοληθεί με το κλίμα, τα ζώα, τη γεωργία, την εκπαίδευση ή τις μεταφορές αναφέρετε μόνο μερικούς τομείς που αφορούν.

Είναι το ίδιο με την έννοια της «infodemics» και τη στρατηγική της «καταπολέμησης της παραπληροφόρησης». Η οργάνωση φαίνεται να θέλει να μεταμορφωθεί σε «υπουργείο επιστημονικής αλήθειας», με τις εκστρατείες λογοκρισίας και προπαγάνδας. Σκοπεύει να αναγκάσει τα κράτη να καταπολεμήσουν τις πηγές «παραπληροφόρησης» και τους συντάκτες τους στα διάφορα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα.

Αντιθέσεις

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Maître Henri Gendre και ο Δρ. Philippe Vallat, ειδικός στη δημόσια υγεία, είχαν ήδη υποβάλει ένα υπόμνημα που περιγράφει λεπτομερώς τις επιθέσεις στις θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας που εκφράζεται σε αυτά τα νέα κείμενα του ΠΟΥ.

Και ήδη από τον Σεπτέμβριο, μέλη του UDC, με επικεφαλής τον εθνικό σύμβουλο Franz Grüter, είχαν κάνει δήλωση στο Εθνικό Συμβούλιο, πιστεύοντας ότι το προσχέδιο «υπονομεύει την ελβετική κυριαρχία».

Στα τέλη Νοεμβρίου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο δήλωσε ότι «δεν έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τις συστάσεις του ΠΟΥ και ότι επομένως παραμένει κυρίαρχο στην αξιολόγηση της κατάστασης σε εθνικό επίπεδο ». Οι απαντήσεις του όμως δεν ήταν αρκετές για να τους καθησυχάσουν.

Σιγά σιγά, ο κύκλος των εθνικών βουλευτών που αντιτίθενται στις «συνθήκες πανδημίας» του ΠΟΥ διευρύνεται. Τον Δεκέμβριο, σχεδόν 50 μέλη του συμβουλίου από όλα τα κόμματα υπέβαλαν δύο προτάσεις. Το πρώτο απαιτεί την ενημέρωση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και του πληθυσμού πριν από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τον ΠΟΥ. Το δεύτερο εγγυάται την κυριαρχία της Ελβετίας στις αποφάσεις της σε περίπτωση πανδημίας ή επιδημίας.

Και, στις 24 Φεβρουαρίου, κατέθεσαν επίσης « πρόταση απόρριψης του έργου CA+ και των τροποποιήσεων στο RSI του 2005 που παραβιάζουν την ελβετική κυριαρχία ».

Είτε πρόκειται για την πρόταση του Guy Mettan, για τις ερωτήσεις του Vallat ή για την απάντηση στη διαβούλευση του Werner Boxler, ενός από τους ιδρυτές των Friends of the Constitution, υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθουμε λεπτομερώς πριν απαντήσουμε στη διαβούλευση. .

Όμως, παράλληλα με όλα αυτά τα επιχειρήματα, πρέπει να θυμόμαστε και ορισμένα βασικά στοιχεία: η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει ο νέος νόμος για τις επιδημίες ήταν δυσανάλογη. Το επεισόδιο Covid, το οποίο αποστράγγισε περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια φράγκα και όπου 18 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Covid δεν χρησιμοποιήθηκαν, είναι τεράστια σπατάλη πόρων. Το 95% των θανάτων από Covid ήταν χρόνια άρρωστοι.

Οι μολυσματικές ασθένειες αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% των θανάτων και η ασθένεια δεν έχει αποδειχθεί πιο επικίνδυνη από την εποχική γρίπη. Οι έννοιες της «πανδημίας» και της «επιδημίας» πρέπει να τεθούν υπό αμφισβήτηση και τα επιστημονικά δεδομένα που πιστοποιούν τους κινδύνους μελλοντικών πανδημιών είναι αδύναμα .

Επομένως, εάν δεν μπορεί να διαπιστωθεί η ιδιαίτερη επικινδυνότητα στην Ελβετία, δεν υπάρχει νομική βάση για να ψηφίσουμε για τη μερική αναθεώρηση του νόμου για τις επιδημίες.

Έντυπο απάντησης στη διαβούλευση στον ιστότοπο του OFSP. Προθεσμία: 22 Μαρτίου 2024.

Συμβουλευτείτε πρόσθετα έγγραφα σχετικά με τον νόμο περί επιδημιών στο Réinfosante.ch

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepress

πηγή: CovidHub

loading...