Οι εχθροί της Αμερικής ανακαλύπτουν το αδύνατο σημείο της

Οι αμερικανικές ελίτ έχουν απελευθερωθεί και το κάνουν με τρελό τρόπο. Οι ηγέτες μας βλέπουν παντού ξένη επιρροή.

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress Συντακτική ομάδα του Mytilenepress Οι τρεις παγκόσμιες καινοτομίες μου-Project Manager. Contact : [email protected]6945294197). “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

 

Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, Κινέζοι, Ρώσοι και Ιρανοί πράκτορες επιδιώκουν να παρέμβουν στις εκλογές του 2024, συγκεντρώνοντας δεδομένα των Αμερικανών για το Tik Tok και οργανώνοντας ακόμη και αντισιωνιστικές διαδηλώσεις, από τη Νέα Υόρκη που απορρίπτει τους μπάτσους της μέχρι το Τέξας που ξεχειλίζει από παράνομους μετανάστες. Το Τέξας διατάχθηκε να κατηγορήσει εν όψει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πολιτικές ελευθερίες.

Μόλις επέστρεψε από μια επίσκεψη στην Κίνα, ο Antony Blinken άρχισε να διαδίδει κουτσομπολιά στο CNN κατηγορώντας το Πεκίνο ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις εκλογές του 2024. Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο δύο εύλογοι υποψήφιοι για την προεδρία. Και τα δύο είναι γεράκια κατά της Κίνας και κανένας από τους δύο δεν θέλει να είναι στη δεύτερη θέση στον αγώνα για την καταστροφή της Κίνας.

Η επίσκεψη έρχεται μετά την ψήφιση από το Κογκρέσο της απαγόρευσης του Tik Tok, η οποία δίνει στη μητρική της κινεζικής εταιρείας ByteDance ένα χρόνο για να πουλήσει τη δημοφιλή εφαρμογή της σε μια κοινοπραξία Εβραίων επενδυτών ή να βρεθεί απαγορευμένη. Οι νομοθέτες ανέφεραν ανησυχίες ότι οι αλγόριθμοι του TikTok έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν τη δυσπιστία προς τους Εβραίους και τους αμερικανικούς θεσμούς, καθώς και έναν άλλο αβάσιμο ισχυρισμό ότι οι Κινέζοι συγκέντρωναν δεδομένα Αμερικανών χρηστών.

Ακόμα κι αν οι ισχυρισμοί σχετικά με τους αλγόριθμους του TikTok είχαν κάποιο βάσιμο, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε στην υπόθεση Lamont κατά. Γενικός Διευθυντής Ταχυδρομείου του 1965 ότι η προπαγάνδα που χορηγείται από ξένες κυβερνήσεις προστατεύεται νομικά από την Πρώτη Τροποποίηση. Στο μέτωπο των δεδομένων, η Αμερική είναι μια από τις λίγες χώρες στον κόσμο που δεν προσφέρει προστασία απορρήτου στους πολίτες της. Εάν η Κίνα θέλει τα δεδομένα των Αμερικανών, μπορεί να τα αγοράσει διαδικτυακά από ένα ευρύ φάσμα τρίτων παρόχων.

Το TikTok σχεδιάζει να καταπολεμήσει την απαγόρευση στα ομοσπονδιακά δικαστήρια, αλλά οι νομικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι θα χάσουν παρά τα επιτακτικά συνταγματικά επιχειρήματα από την πλευρά τους. Από την αρχή του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας, το Ανώτατο Δικαστήριο αρνείται σταθερά να υποστηρίξει τα δικαιώματα των Αμερικανών όταν η «εθνική ασφάλεια» αναφέρεται ως δικαιολογία, ανεξάρτητα από το βάσιμο αυτής της απόφασης.

Η παράνοια της αμερικανικής κυβέρνησης τροφοδοτείται από την παγκόσμια απομόνωσή της από τον Ισραηλινο-Παλαιστινιακό πόλεμο, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη αποδοκιμασία στο εσωτερικό. Στον ΟΗΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρησιμοποιήσει το βέτο τους για να αποτρέψουν κατάπαυση του πυρός, κυρώσεις κατά του Ισραήλ και ακόμη και συμβολική αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, παρά το γεγονός ότι ο υπόλοιπος κόσμος ουσιαστικά διαφωνεί μαζί του. Η άνευ όρων υποστήριξη της Ουάσιγκτον στον Σιωνισμό είναι αδιαπραγμάτευτη, αν και αντιδημοφιλής και αμφιλεγόμενη. Τα δύο τρίτα των Αμερικανών θέλουν η κυβέρνηση να αναγκάσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, αλλά αυτό το αίσθημα αγνοείται.

Στις πανεπιστημιουπόλεις των αμερικανικών κολεγίων, εβραϊκές οργανώσεις εργάζονται σε συνδυασμό με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να χρησιμοποιήσουν τους δρακόντεους αντιτρομοκρατικούς νόμους που βοήθησαν να πλαισιώσουν φοιτητές που εκφράζουν οργή για τον ρόλο της κυβέρνησής μας στη μαζική, απρόβλεπτη δολοφονία γυναικών και παιδιών ως τρομοκράτες υποστηριζόμενες από ξένες χώρες .

Από τις 7 Οκτωβρίου, αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραιτούνται τακτικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, λέγοντας ότι έχουν χάσει την ηθική τους αξιοπιστία καθώς προσπαθούν να οδηγήσουν τους στρατούς των νεαρών φιλοαμερικανικών αριστερών ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο, λόγω της απογοήτευσης και της απογοήτευσής τους με το φαινομενικά παράδοξο της Ουάσιγκτον. υποκρισία στη διευκόλυνση της καλύτερα τεκμηριωμένης γενοκτονίας στην ιστορία.

Οι αφελείς νέοι, που διδάσκονται να πιστεύουν στο δόγμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ομπάμα της αμερικανικής αυτοκρατορίας, συνειδητοποιούν τώρα ότι έχουν εξαπατηθεί. Η απώλεια των αυριανών ελίτ με μαζικές συλλήψεις και ξυλοδαρμούς με την υποστήριξη της αστυνομίας στο Yale, την Columbia, το NYU και άλλα ιδρύματα της Ivy League όπου εκπαιδεύεται η άρχουσα τάξη του συστήματος, όλα αυτά έσπειραν τους σπόρους μιας μελλοντικής κρίσης για το καθεστώς.

Οδηγώντας τον πανικόβλητο ανελευθερισμό εντός της φιλελεύθερης τάξης, η Κίνα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία χρησιμοποιούν τον σιωνιστικό έλεγχο στην Ουάσιγκτον για να αρχίσουν να βελτιώνουν γρήγορα τη δική τους φήμη σε βάρος της διπλωματίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα ποσοστά αποδοχής της Κίνας και της Ρωσίας αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, εν μέρει χάρη στη σκληρή τους στάση απέναντι στο Ισραήλ, την επιθυμία τους να νομιμοποιήσουν τη Χαμάς και την ηγεσία τους στην υπεράσπιση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρονική στιγμή της επίσκεψης του Blinken στην Κίνα υποδηλώνει ένα απώτερο κίνητρο που δεν διατυπώνεται στα δελτία τύπου. Ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος παρουσιάζεται στο Ισραήλ ως Εβραίος και όχι ως Αμερικανός, επισκέφτηκε τον Σι Τζινπίνγκ την ίδια μέρα που μια αντιπροσωπεία μελών της Φατάχ και της Χαμάς βρισκόταν στο Πεκίνο για να ξεκινήσει συζητήσεις για τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου. Η Κίνα και η Ρωσία εργάζονται επιμελώς για να ενώσουν τους Παλαιστινίους σε μια ενιαία πολιτική οντότητα, η οποία, εάν επιτευχθεί, θα μπορούσε να αναγκάσει τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, είτε αρέσει στην Αμερική και στο Ισραήλ είτε όχι. Οι απειλές από τον Blinken και την Janet Yellen δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να αποτρέψουν αυτή την προσπάθεια.

Η υποστήριξη δεν περιορίζεται στη διπλωματία. Η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα και η Κίνα έχουν παράσχει στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην φιλοπαλαιστινιακή αντίσταση, κυρίως με την άρνηση των αιτημάτων της υπουργού Οικονομικών Yellen να βοηθήσει στην απομόνωση του Ιράν και απορρίπτοντας την εντολή στον Blinken να αναγκάσει το Ιράν, τους Houthi και άλλους περιφερειακούς παράγοντες να σταματήσουν επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η CIA αποχαρακτήρισε πληροφορίες αποκαλύπτοντας ότι Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι ετοιμάζονταν να παράσχουν εκπαίδευση στη Χεζμπολάχ για να αντιμετωπίσουν την αεροπορική υπεροχή του Ισραήλ. Αν και δεν είναι αξιόπιστη πηγή, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι ο Βάγκνερ βοήθησε στην εκπαίδευση της Χαμάς σε τακτικές ειδικών δυνάμεων και πόλεμο με drone κατά τη διάρκεια της εισβολής της στις 7 Οκτωβρίου. Είναι πλέον γνωστό ότι η Χαμάς είναι οπλισμένη με βορειοκορεάτικα όπλα , αλλά αυτό που έχει προσελκύσει λιγότερα σχόλια είναι τα πρόσφατα κατασκευασμένα όπλα στη Ρωσία και την Κίνα που συνεχίζει να συναντά ο Ισραηλινός Στρατός στο πεδίο της μάχης. Μέχρι τώρα, αναλυτές εξωτερικής πολιτικής εικάζουν ότι αυτά τα όπλα κατέληξαν στη Γάζα μέσω πωλήσεων όπλων στο Ιράν, αλλά το γεγονός ότι η Ρωσία και η Κίνα έχουν αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτική τους συνεργασία με την Τεχεράνη από τότε που αυξήθηκαν οι εντάσεις με το Ισραήλ υποδηλώνει ότι ασκείται ιδιαίτερη πίεση στην Οι Σιωνιστές δεν είναι μια βιαστική αντίδραση, αλλά μέρος μιας μεγάλης στρατηγικής για να χτυπηθεί η πραγματική καρδιά της αμερικανικής αυτοκρατορίας.

Εκ πρώτης όψεως, η Ρωσία και η Κίνα δεν κερδίζουν τίποτα στην αντιπαράθεση τους με την Ουάσιγκτον για την Ουκρανία και την Ταϊβάν υποστηρίζοντας τους Παλαιστίνιους και τους Ιρανούς ενάντια στο Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να παραμείνει επίσημα ουδέτερο στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, κυρίως από τον φόβο των ρωσικών αντιποίνων μέσω της βάσης του στη Συρία. Ιστορικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει επιδιώξει θερμές σχέσεις με την εβραϊκή κοινότητα της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, καθώς και με τον ίδιο τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Όσον αφορά το Πεκίνο, ο Νετανιάχου επιδιώκει παραδοσιακά φιλικές οικονομικές σχέσεις, προσελκύοντας ακόμη και σπάνιες επικρίσεις από την Ουάσιγκτον για την υπερβολική του εμπιστοσύνη.

Τα τελευταία χρόνια, αυτοί οι δεσμοί έχουν διακοπεί. Το Ισραήλ έχει αποστασιοποιηθεί οικονομικά από την Κίνα, προτιμώντας την Ινδία για τις εμπορικές του συνεργασίες . Η Ρωσία φαίνεται να έχει απαρνηθεί όλες τις σχέσεις με το Ισραήλ και τώρα εξουδετερώνει το στρατηγικό πλεονέκτημα του Ισραήλ παρέχοντας στο Ιράν μαχητικά πέμπτης γενιάς και σύγχρονα αντιαεροπορικά όπλα .

Αλλά το Ισραήλ δεν είναι, και δεν θεωρεί τον εαυτό του, έθνος-κράτος, όπως κάνουν τα περισσότερα έθνη-κράτη. Η ισραηλινή κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι ο εκπρόσωπος όλων των Εβραίων στον κόσμο, όλων εκείνων που αυτόματα πληρούν τις προϋποθέσεις για την ισραηλινή υπηκοότητα με βάση αποκλειστικά την εβραϊκή καταγωγή τους, ανεξάρτητα από το από πού προέρχονται ή αν έχουν δεσμούς με τη Μέση Ανατολή. Σαφώς, οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ( το μισό υπουργικό συμβούλιο Μπάιντεν είναι Εβραίο), της Ουκρανίας (η οποία έχει έναν Εβραίο Πρωθυπουργό και Πρόεδρο) και του Ισραήλ πρέπει να θεωρούνται ως μια ενιαία διεθνική εβραϊκή οντότητα και είναι προφανές ότι οι ξένες χώρες αντιλαμβάνονται ως μία και η ίδια διεθνική εβραϊκή οντότητα. Εάν αυτός ο υπολογισμός είναι αληθινός, η Ρωσία και η Κίνα πρόκειται να κερδίσουν το μεγαλύτερο ατομικό γεωπολιτικό κόστος-όφελος συμβάλλοντας σε πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές επιθέσεις στη χώρα στην οποία ο παγκόσμιος Εβραίος ορκίζεται την πιο συναισθηματική πίστη.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι σχεδιαστές πολιτικής στη Μόσχα και το Πεκίνο το καταλαβαίνουν αυτό. Τέσσερις μήνες πριν από την απαγόρευση του TikTok, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, Aaron Keyak, εξέφρασε φόβο ότι οι Κινέζοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή για να προωθήσουν το αντι-ισραηλινό αίσθημα και να δυσφημήσουν τους αμερικανικούς θεσμούς, επισημαίνοντας τον ρόλο που παίζουν οι Εβραίοι μέσα τους.

Οι φόβοι του Keyak δεν είναι αβάσιμοι. Τα τελευταία χρόνια, διασημότητες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και κινεζικοί κρατικοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να συζητούν ανοιχτά την εβραϊκή ισχύ ως την κρυφή γλώσσα που είναι απαραίτητη για να καταλάβουμε γιατί η Αμερική και τα φιλελεύθερα υποτελή κράτη της συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται. Ένα εκτενές άρθρο στην κινεζική έκδοση της εφημερίδας Global Times με τίτλο « Οι Εβραίοι ελέγχουν τις Ηνωμένες Πολιτείες;» Πόσο ισχυροί είναι στις δυτικές χώρες; περιγράφει λεπτομερώς τη μονόπλευρη υπερεκπροσώπηση των Εβραίων στα μέσα ενημέρωσης, την πολιτική, τα οικονομικά και τον πολιτισμό της Αμερικής, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

Δεν υπάρχει κανένα ταμπού σε αυτό το θέμα στην Κίνα, όπως στην Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, όπου η έκφραση σε τέτοια θέματα οδηγεί σε εξοστρακισμό και φυλάκιση. Μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ο ισχυρός πρώην αρχισυντάκτης των Global Times, Hu Xijin, έγραψε στο Weibo: « Μερικοί από εμάς δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από την κοινή γνώμη που κυριαρχείται από Εβραίους και Αμερικανούς ». Σε μια άλλη περίπτωση, η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCT) δημοσίευσε μια αναφορά που τονίζει ότι οι Εβραίοι, που αποτελούν το 3 τοις εκατό του πληθυσμού, κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της Αμερικής. Ένας πρώην Κινέζος πρεσβευτής που έλαβε συνέντευξη στο ίδιο τμήμα συνέχισε λέγοντας ότι, σύμφωνα με την εμπειρία του, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση βρίσκονται σε συντριβή ενός «εβραϊκού μπλοκ».

Πληθαίνουν οι αναφορές για πατριώτες Κινέζους χρήστες του Διαδικτύου που επικρίνουν τις αμερικανικές ταινίες για το Ολοκαύτωμα, συχνά με σχόλια που τις αποκαλούν προπαγάνδα ή αναφέρουν το Ισραήλ ως τον πραγματικό Ναζί. Όταν ένας αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος συμφώνησε να συναντηθεί με την Τζάνετ Γέλεν με την ελπίδα «απόψυξης» τον Αύγουστο του 2023, μια χιονοστιβάδα Κινέζων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιτέθηκαν με θυμό στο εγκάρδιο σχόλιο της αξιωματούχου σχετικά με τη συνομιλία της με τη Γέλεν με μηνύματα που την αποκαλούσαν «Shylock» και υπενθυμίσεις για την εβραϊκή οικογένεια Sassoon που είχε παίξει κεντρικό ρόλο στην πυροδότηση των αγγλο-κινεζικών Πολέμων του Οπίου.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν να διαμαρτύρονται για τον αντισημιτισμό από τότε που οι Κινέζοι πρεσβευτές, κουρασμένοι από τις διαλέξεις τους για την υποτιθέμενη δίωξη των Ουιγούρων, άρχισαν να απαντούν με εικόνες για το τι βοηθούν το Ισραήλ να κάνει στη Γάζα. Αυτό πλήγωσε πρόσωπα που κατηγορούν τακτικά την Κίνα και τη Ρωσία για γενοκτονία, όπως ο Γάλλος Raphael Glucksmann, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της προεδρικής λίστας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά προκαλεί μαζική απόρριψη από τους ψηφοφόρους, επειδή αρνήθηκε να καταδικάσει ηθικά τη συμπεριφορά του Ισραήλ στη Γάζα. με παρόμοιους όρους.

Στην περίπτωση της Ρωσίας, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Σύμφωνα με το όραμα του Πούτιν για τον πολιτικό εθνικισμό, το 1,5 εκατομμύριο Ρώσοι Εβραίοι στο Ισραήλ που διατηρούν τη ρωσική υπηκοότητά τους θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πιθανή πέμπτη στήλη στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί το Κρεμλίνο. Δώδεκα χρόνια αφότου ο Πούτιν διατύπωσε για πρώτη φορά αυτή την κοσμοθεωρία, οι πεποιθήσεις του αποδείχθηκαν αβάσιμες.

Από την αρχή της προεδρίας του μέχρι το 2014 (το έτος της προσάρτησης της Κριμαίας), ο Πούτιν προσπάθησε να παρουσιαστεί ως σύμμαχος των Εβραίων και καλλιέργησε έναν κύκλο Εβραίων δισεκατομμυριούχων, αν και αυτό συνέπεσε επίσης με ένα καθεστώς εκστρατείας κατά της διαφθοράς που οδήγησε σε τεράστιο πολλοί Εβραίοι ολιγάρχες φυλακίζονται, πέθαιναν σε μυστηριώδεις συνθήκες ή αυτομόλησαν στη Δύση. Εκ των υστέρων, πιστεύεται τώρα ότι οι προσεγγίσεις του πρώην πράκτορα της KGB προς τους πλούσιους Εβραίους που κυβέρνησαν τη Ρωσία κατά τα χρόνια του Γέλτσιν ήταν ένα μακιαβελικό σχέδιο για να τους αφαιρέσει την εξουσία και να αποκαταστήσει την εξουσία των Siloviki .

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς τι σκέφτεται ο Πούτιν σήμερα, αλλά γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι Εβραίοι δεν συμπαθούν αυτόν ή τη Ρωσία. Μια έρευνα που διεξήχθη το 2022 διαπίστωσε ότι το 70% των Ρωσόφωνων Εβραίων στο Ισραήλ υποστηρίζει την Ουκρανία στον πόλεμο, παρόλο που η ισραηλινή κυβέρνηση παραμένει επίσημα ουδέτερη.

Μια ξεχωριστή δημοσκόπηση των Ρωσόφωνων Εβραίων που μετακόμισαν στο Ισραήλ μεταξύ 1988 και 2017 διαπίστωσε ότι μόνο το 2% εξέφρασε συμπάθεια για τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ ένα επιπλέον 22% δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για τη Ρωσία ή την Ουκρανία. Αυτή η αντιπάθεια δεν οφείλεται μόνο στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας: μια ξεχωριστή έρευνα αυτού του δημογραφικού στοιχείου το 2017 βρήκε παρόμοια χαμηλά επίπεδα θερμών συναισθημάτων προς την πατρίδα τους.

Αυτή η δυναμική εμφανίστηκε όταν ο Πούτιν αναγκάστηκε να επιλέξει μεταξύ Αμερικής και ΝΑΤΟ ή Ρωσίας, όπου ορισμένοι από τους στενότερους Εβραίους συμμάχους του Πούτιν τον πρόδωσαν. Το 2022, ο αρχιραβίνος της Μόσχας και ηγέτης της εβραϊκής κοινότητας Pinchas Goldschmidt, ο οποίος στο παρελθόν είχε στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο, εξέπληξε τον Πούτιν δηλώνοντας την υποστήριξή του στην Ουκρανία στον πόλεμο και τη μετανάστευση. Το 2023, η ρωσική κυβέρνηση κατέταξε τον Ραβίνο Γκόλντσμιτ ως εχθρικό πράκτορα. Σημαντική μερίδα Εβραίων έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία από την έναρξη της σύγκρουσης. Όταν ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος Ανατόλι Τσουμπάις έφυγε από τη Ρωσία για το Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου, ο Πούτιν τον κορόιδευε ως « Μοσέ Ισραήλεβιτς ».

Η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν βάλει στο στόχαστρο αρκετούς Εβραίους δισεκατομμυριούχους στη Ρωσία με κυρώσεις από την αρχή του πολέμου, πιθανότατα βάσει προβλέψεων , υποθέτοντας ότι θα μπορούσαν να ασκήσουν βέτο στη στρατιωτική απόφαση του Πούτιν ή να ανατρέψουν την κυβέρνησή του, όπως θα συνέβαινε σε μια φιλελεύθερη δημο-πλουτοκρατία. Αποτυχημένο στοίχημα. Το μόνο αποτέλεσμα αυτών των κυρώσεων ήταν η περαιτέρω οικονομική αποδυνάμωση των Εβραίων ολιγαρχών στη Ρωσία, οδηγώντας τη Δύση σε αντίστροφη πορεία αρχίζοντας να άρει τις κυρώσεις εναντίον Εβραίων δισεκατομμυριούχων όπως ο Mikhail Friedman και ο Petr Aven.

Οι Εβραίοι που παραμένουν στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, οι οποίοι είναι πολύ πιο φιλελεύθεροι και κατά του Πούτιν από τους τυπικούς Ρώσους, έχουν παραμείνει εκκωφαντικά σιωπηλοί για τον πόλεμο. Σε συνέντευξή τους στους Times of Israel τον Απρίλιο του 2022, ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας που παρέμεναν στη Ρωσία και τη Λευκορωσία άφησαν να εννοηθεί έντονα ότι υποστήριξαν το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία στον πόλεμο, αλλά ότι συμμετείχαν σε μια «άσκηση εξισορρόπησης» από φόβο μήπως στοχοποιηθούν. Ερωτηθείς εάν οι Εβραίοι πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, ένας Ισραηλινός ειδικός στην πρώην Σοβιετική Ένωση απάντησε πρόσφατα συγκρίνοντας τη χώρα με τη Γερμανία αμέσως μετά την άνοδο του Χίτλερ στο Führerdom, λέγοντάς τους να φύγουν το συντομότερο δυνατό: “Τι περιμένετε;”

Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι το Κρεμλίνο θα είχε εμποδίσει τουλάχιστον κάποια εβραϊκή υποστήριξη στην Ουκρανία υπερβάλλοντας την ιδεολογική επιρροή των ταγμάτων των χούλιγκαν ποδοσφαίρου με τατουάζ με σβάστικα που λαμβάνουν τις εντολές τους από την εβραϊκή πολιτική κυβέρνηση στο Κίεβο. Βλέπουμε ρωσικές προσωπικότητες να αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανή αυτή την αφήγηση εν μέσω της πραγματικότητας της ενωμένης παγκόσμιας εβραϊκής υποστήριξης προς την Ουκρανία. Ο Σεργκέι Λαβρόφ που κατηγορεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως νεοναζί, ενώ κατηγορεί επίσης τον Αδόλφο Χίτλερ ότι είναι Εβραίος και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πιο πιστοί Ναζί είναι γενικά Εβραίοι, καταδεικνύει την αδυναμία της αντιπαράθεσης λόγου Εβραίο-Ναζί-ΝΑΤΟ.

Αλλά ορισμένες αλλαγές στη ρωσική ομιλία είναι πιο λεπτές και πιο αποτελεσματικές. Τον περασμένο Ιανουάριο, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε ότι η Γερμανία αρκείται στο να αναγνωρίζει το καθεστώς των Εβραίων θυμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ αγνοεί όλες τις άλλες εθνοτικές ομάδες, ιδιαίτερα τους Σλάβους Ρώσους. Όπως στην Τσεχία και την Πολωνία, η ρωσική εθνικιστική αφήγηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εστιάζει κυρίως στα δεινά των Σλάβων στα χέρια της Γερμανίας, η οποία έρχεται σε άμεση σύγκρουση με την εμμονή με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για τα δεινά των Εβραίων.

Η 25χρονη εξέλιξη του Πούτιν από φιλεβραϊκό, φιλοϊσραηλινό φιλελεύθερο μεταρρυθμιστή και υποψήφιο για ένταξη στο ΝΑΤΟ σε ηγέτη μιας εκκολαπτόμενης αντιαμερικανικής παγκόσμιας τάξης πραγμάτων έκανε τη Ρωσία βασική αντισιωνιστική δύναμη στη Μέση Ανατολή, έναν ρόλο που έπαιζε κάποτε , στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, όταν η Σοβιετική Ένωση υποστήριζε τον αραβικό εθνικισμό.

Αυτή η θέση ήταν μια τεράστια επιτυχία για τη Ρωσία. Η σύγκρουση στο Ισραήλ ανάγκασε τη Δύση να ανακατευθύνει τις μεταφορές όπλων της προς το Σιωνιστικό κράτος που επωφελείται από προνομιακή μεταχείριση σε σύγκριση με την Ουκρανία. Η ανάγκη επιδότησης και εξοπλισμού των ισραηλινών δυνάμεων οδήγησε σε εξάμηνη ηρεμία στη βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, η οποία μόλις πρόσφατα αποκαταστάθηκε. Ορισμένοι Ουκρανοί έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τους Αμερικανούς ευεργέτες τους, αμφισβητώντας γιατί η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναχαιτίζει ιρανικούς πυραύλους που κατευθύνονται προς το Ισραήλ, αλλά αρνείται να παράσχει μια τέτοια υπηρεσία στην Ουκρανία.

Στον Ειρηνικό, ο στρατιωτικός μπλόγκερ Τζόρνταν Κοέν έγραψε στο ” War On The Rocks ” ότι η ανάγκη υποστήριξης του Ισραήλ απαιτεί λειτουργικό εμπόριο με την Ταϊβάν.

Με άλλα λόγια, η Κίνα και η Ρωσία υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις αντισιωνιστικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή ως μέρος μιας μορφής realpolitik .

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, η μόνη σχολή εξωτερικής πολιτικής που θα μπορούσε να προβλέψει ότι η Δύση θα εγκατέλειπε τα πάντα για να πολεμήσει για ένα μικρό έθνος χωρίς αντικειμενική στρατηγική αξία είναι το λεγόμενο «αντισημιτικό» σχολείο.

Οι τελευταίες εβδομάδες της δραστηριότητας της Ουάσιγκτον ήταν ιδιαίτερα ανισόρροπες: επέκταση της επιτήρησης της FISA, όπλα 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ και την Ουκρανία, βίαιη καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων κατά του Ισραήλ, ξαφνική απαγόρευση ενός κοινωνικού δικτύου εφαρμογής ασφαλείας που χρησιμοποιείται από 150 εκατομμύρια Αμερικανούς κ.λπ. επί.

Αυτό δεν ακούγεται σαν ένα καλά μελετημένο σχέδιο. Ίσως ο Σι και ο Πούτιν να έχουν ανακαλύψει επιτέλους τη φοβία της Ουάσιγκτον: όχι την απειλή του πυρηνικού πολέμου, ούτε την αποδολαριοποίηση, αλλά την απομόνωση του Σιωνισμού και κατ’ επέκταση της εβραϊκής κοινότητας.

Κάθε χτύπημα σε αυτή την αχίλλειο πτέρνα φαίνεται να προκαλεί σπαστικά αντανακλαστικά που θα μπορούσαν να επισπεύσουν τον θάνατο της Αμερικής αν συνεχιστεί.

 

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

 

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-2030 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

Οι απόψεις των αρθρογράφων και των αναλυτών δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του Μytilenepres

πηγή: The Unz Review

loading...