Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Η Γεωστρατηγική-Γεωπολιτική επέκταση του Ισλάμ μέσα από τον Ευρωπαϊκό αθλητισμό. Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός αναλυτής.

Στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου η επέκταση του Ισλάμ σε πολιτιστικό και αθλητικό επίπεδο στην Ευρώπη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Έχουμε παράλληλη εισβολή σε πολλούς τομείς.

 

 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός-Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress.

Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν. Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους να πιστεύουν όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

 

 

 

Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Π. Διαθήκης και πιστοί των προφητών, εγκατέλειψαν τον Θεό, άλλαξαν και έγιναν οπαδοί του δωδεκαθέου. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους Φοίνικες.

 

 

 

 

XΡΗΣΤΟΣ Α. ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΉ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ζ ΕΔΩ 

Οι Μωαμεθανοί κατακλύζουν την Ευρώπη πολιτισμικά-θρησκευτικά και αθλητικά. Ήδη το Λονδίνο έχει δήμαρχο Μουσουλμάνο. Εν τούτοις η θρησκευτική παράμετρος είναι η βασικότερη σχετικά με τους νέους αποίκους της Ευρώπης.

Οι Μωαμεθανοί με όπλο τον Ευρωπαϊκό αθλητισμό και ειδικά την καλαθοσφαίριση-ποδόσφαιρο καταβάλουν προσπάθειες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να ενταχθούν σε ισότιμο νομικό καθεστώς με τις άλλες αναγνωρισμένες θρησκείες. Από ένα τμήμα κατοίκων της Ευρώπης επικρατεί προβληματισμός σχετικά με ενδεχόμενη εξάπλωση του ευρωπαϊκού Ισλάμ μέσα από το κορυφαίο κοινωνικό και αθλητικό γεγονός την Ευρωλίγκα.

Με βάση όλα αυτά που εκπροσωπεί εδώ και αιώνες το Ισλάμ κάποιοι φοβούνται την κατάκτηση ακόμη και τον αφανισμό των Ευρωπαϊκών εθνών μέσα από την υβριδική απειλή.  Όμως οι Ευρωπαίοι φιλοισλαμιστές υποστηρίζουν ότι έρευνες “δείχνουν” ότι μόνον 15 εκατομμύρια από τους Μουσουλμάνους κατοίκους στην Ευρώπη είναι πιστοί με την πραγματική έννοια του όρου.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η λαϊκή βάση για την ισλαμική θρησκεία παραμένει δυναμική ενώ έχει ενισχυθεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Όμως αυτό δεν αποτελεί εχέγγυο ότι η τάση αυτή θα διατηρηθεί. Επίσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις  από τους ειδήμονες η μουσουλμανική παρουσία στην Ευρώπη αποτελεί μια ανομοιόμορφη και ανολοκλήρωτη διαδικασία.

Οι πυρήνες του ευρωπαϊκού Ισλάμ δεν έχουν ολοκληρωθεί, οι ηγέτες δεν είναι χαρισματικοί, η Ευρωπαϊκή ισλαμική κοινότητα είναι σε καθεστώς εξέλιξης και παράλληλα ο πληθυσμός είναι στο στάδιο πλήρους κατάκτησης του ευρωπαϊκού δημόσιου χώρου (και των δικαιωμάτων του εντός του χώρου αυτού). Πολλοί από τους ισλαμιστές βρίσκονται σε ευάλωτη θέση λόγω της δυσκολίας και της αβεβαιότητας που συνεπάγεται η είσοδός τους στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Οι Ευρωπαίοι εστιάζουν στις πολλές πτυχές της νομικής ένταξης του Ισλάμ εντός της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας !!! Εκτιμούν ότι μέσα από την σωστή Δυτική παιδεία οι Μωαμεθανοί θα ενταχθούν ομαλά στην Ευρωπαϊκή ένωση !!!Στα πλαίσια αυτά σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η Ευρωλίγκα και το ποδόσφαιρο για την νομική ένταξη του Ισλαμισμού σε μια θρησκεία που θα αποτελεί τμήμα της ευρωπαϊκής πραγματικότητας !!!  Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να συνοδεύεται σε νομικό επίπεδο από τις κατάλληλες πολιτιστικές-κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι ενέργειες αυτές θα επιτρέψουν στις μουσουλμανικές κοινότητες να ενταχθούν πλήρως στα κράτη της Ευρώπης. Αν και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένα ενιαίο μοντέλο σχέσεων μεταξύ κρατών και θρησκειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά λόγω των αυξανόμενων πληθυσμών. Θρησκευτική ελευθερία, αυτονομία των θρησκευτικών κοινοτήτων, και συνεργασία μεταξύ κράτους και θρησκευτικών μειονοτήτων.  Προετοιμάζονται τα πάντα σε όλα τα επίπεδα ώστε  το Ισλάμ στο πλαίσιο των διαφόρων εθνικών συστημάτων-σχέσεων μεταξύ κρατών και θρησκειών να έχει ισότιμη και περίοπτη θέση.

Η σύσταση μουσουλμανικών οργανώσεων εθνικής εμβέλειας, ώστε να είναι σε θέση να εκπροσωπούν τις μουσουλμανικές κοινότητες που είναι εγκατεστημένες σε μια χώρα, αποτελεί μια πρώτη προϋπόθεση για αυτή τη διαδικασία. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η διά νόμου ρύθμιση των θρησκευτικών κοινοτήτων λειτουργεί σε εθνικό επίπεδο, και εάν δεν υπήρχαν οργανώσεις αρκούντως αντιπροσωπευτικές, οι μουσουλμανικές κοινότητες θα ήταν καταδικασμένες να παραμείνουν στο περιθώριο. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν διαφωνούντες Ευρωπαίοι υποστηρίζουν ότι απαιτείται μια ρεαλιστική προσέγγιση σχετικά με την ένταξη των Μωαμεθανών σε κάθε κράτος.

Υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για πλήρη εξίσωση της μουσουλμανικής κοινότητας με τις θρησκείες που χαρακτηρίζονται από μακροβιότερη παρουσία στην Ευρώπη.  Χάρη στην εμπειρία που αποκομίστηκε με άλλες θρησκείες, το ευρωπαϊκό νομικό σύστημα αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ κρατών και θρησκειών διαθέτει ήδη τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση και την επίλυση των προβλημάτων που απορρέουν από την παρουσία μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Ευρώπη.

Οι Ευρωπαίοι υποστηρικτές του Ισλάμ εκτιμούν ότι η δημιουργία Μουσουλμανικών ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης-κατάρτισης στην Ευρώπη αποτελεί κομβικό σημείο. Εάν οι Μουσουλμάνοι δεν το επιτύχουν αυτό σε βραχυπρόθεσμο ή μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, θα ήταν χρήσιμο να εξεταστούν οι δυνατότητες προώθησης μιας αναπτυξιακής στρατηγικής. Μακροπρόθεσμα το ζήτημα των κατάλληλων διανοούμενων που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση μιας μουσουλμανικής ηγεσίας συνδέεται επίσης με το ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου ανάμεσα σε Ευρώπη-Ελλάδα και Τουρκία-Ισλάμ, οι Μωαμεθανοί προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς στην κατάκτηση της Ελλάδας και της Γηραιάς Αλιβιώνας. Η Αγγλία έχει γίνει Ισλαμικός παράδεισος και σημαντικό γεωπολιτικό-γεωστρατηγικό όπλο για Σαουδάραβες, Καταριανούς οικονομικούς μεγιστάνες οι οποίοι έγιναν ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών σωματείων. Η Μάντσεστερ Σίτι από μια μέτρια ομάδα άλλαξε επίπεδο όταν την αγόρασε ο πολυεκατομμυριούχος Άραβας σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν!

Επίσης είχαμε την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Νιούκαστλ από τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Σύντομα αυτή η Αγγλική ομάδα η οποία  αναμένεται να μεταμορφωθεί σε μια ποδοσφαιρική δύναμη! Οι Άραβες επενδύουν μέσω χορηγιών αεροπορικών βιομηχανιών σε ποδοσφαιρικούς Αγγλικούς συλλόγους, όπως έγινε εδώ και χρόνια με την Emirates Airlines και την Άρσεναλ.

Όμως αυτή η επιχειρηματική-βιομηχανική εισβολή των Μωαμεθανικού κόσμου, έχει μετατρέψει την Αγγλία σε πυρηνική βόμβα για τη Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα. Παρόμοια αθλητική-Μουσουλμανική εισβολή επιχειρούν οι Τούρκοι υποστηρικτές του Ερντογάν στην Ελλάδα. Δεν έχουν όρια οι φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο. Το 2024 την σκυτάλη πήρε το Ντουμπάι με την συμφωνία να συμμετέχει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση της Ευρώπης.  Η γεωστρατηγική-Γεωπολιτική δύναμη-επιρροή των Μουσουλμάνων μέσα από την Ευρωλίγκα θα είναι τεράστια και θα αποτελέσει ένα τεράστιο όπλο πολιτικό-πολιτιστικό για την αποδοχή του Ισλαμισμού από τους Ευρωπαίους.

ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΙΣΔΥΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ.

Δεν είναι τυχαία η ενασχόληση των Τουρκικών αεροπορικών γραμμών και των Αράβων με την Ευρωλίγκα. Είναι το κορυφαίο αθλητικό-κοινωνικό γεγονός στην Ευρώπη. Από το 2008 έκανα αναφορές ότι η Ευρωλίγκα έχει υψηλό επίπεδο και ότι δουλεύουν πολύ μεθοδικά οι ομάδες, αθλητές και οι προπονητές. Δεν είναι τυχαίο ότι η Euroleague έφτασε στο επίπεδο του NBA. Tα τελευταία χρόνια πολλοί αθλητές από την Ευρώπη-Ευρωλίγκα αγωνίζονται στο κορυφαίο Αμερικανικό πρωτάθλημα.

Οι καλαθοσφαιριστές αυτοί συνδυάζουν υψηλή τεχνική, ευφυΐα και προσωπικότητα. Επίσης αρκετοί  προπονητές του NBA και τα επιτελεία τους παρακολουθούν συστηματικά την Euroleague και εφαρμόζουν τις προπονητικές μεθόδους των Ευρωπαίων προπονητών. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης βασίζεται επάνω στην υψηλή αντίληψη-στρατηγική και στην υψηλότατη τεχνική κατάρτιση. Στους τομείς αυτούς η Ευρωλίγκα είναι ανώτερη από το Αμερικανικό πρωτάθλημα.

Για αυτό οι Αμερικανικές ομάδες αναζητούν Ευρωπαίους προπονητές για τα τεχνικά τους επιτελεία. Η νίκη της Γερμανίας και η κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και η τεράστια αποτυχία της Αμερικής επιβεβαιώνουν ότι η Ευρωλίγκα είναι ισάξια του NBA. Οι Αμερικάνοι βασίζονται στην δύναμη, την ταχύτητα και στο σκοράρισμα. Όταν όμως πρέπει να παίξουν με υψηλή τεχνική, στρατηγική-τακτική και να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις οδηγούνται στα κατάρρευση. Δημιουργοί της Ευρωλίγκας σε σημαντικό βαθμό είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον Ζ. Ομρπάντοβιτς. Μέσα από τα υψηλού επιπέδου προπονητικά προγράμματα ισχυροποιούνται και ολοκληρώνονται προσωπικότητες εντός και εκτός αθλητισμού και να αντέχουν σε κάθε δυσκολία και να ανταπεξέρχονται σε δύσκολες συνθήκες και στόχους.

Είναι απαραίτητη η άθληση σε υψηλό-σοβαρό επίπεδο, διότι αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες  κατά της ηθικής-πνευματικής και της οικονομικής κρίσης. Μέσα από τις τεχνικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες οδηγούνται μονίμως σε υψηλές ακαδημαϊκές επιτυχίες (τριτοβάθμια εκπαίδευση, πτυχία ξένων γλωσσών και άλλες διακρίσεις). Οι τεχνικές ασκήσεις διεγείρουν τις περιοχές του εγκεφάλου, που σχετίζονται με το διάβασμα και την συναισθηματική ανάπτυξη. Η εφαρμογή των πρότυπων προπονητικών μεθόδων αποδεδειγμένα έχει οδηγήσει πολλoύς αθλητές σε μεγάλες ακαδημαϊκές, και όχι μόνον επιτυχίες.

Αποτελεί θέσφατο πλέον η ευεργετικότατη επίδραση της αθλητικής παιδείας, στην μάθηση και τις σχολικές επιτυχίες. Η σωστή και πρότυπη προπονητική σε υψηλό επίπεδο όπως γίνεται στην Ευρωλίγκα αναπτύσσει το ήθος, το ταλέντο, την διανοητική ικανότητα, ολοκληρώνει και ισχυροποιεί την προσωπικότητα, στον μέγιστο βαθμό. Οι μέθοδοι διδασκαλίας καλύπτουν κάθε δυνατό τρόπο μετάδοσης της αθλητικής γνώσεως. Στην προκειμένη περίπτωση κρίσιμο ερώτημα παραμένει τι ρόλο θα διαδραματίσει μελλοντικά σε όλους αυτούς τους τομείς η Turcish Airlines ; Θα χρησιμοποιήσει την Ευρωλίγκα στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου η θα παρέμβει και θα αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της ; Η δυναμική της Turkish Αιrlines μέσα από την Ευρωλίγκα είναι τεράστια.

 

https://twitter.com/EuroLeague

Μέσα από την Γεωπολιτική-Γεωστρατηγική εισβολή στον Ευρωπαϊκό αθλητισμό η κατάσταση είναι πλέον επικίνδυνη και οι ισορροπίες εύθραυστες. Η Ευρώπη βρίσκεται σε σύγχυση. Προσφάτως είχαμε ένα ακόμη παράδειγμα σχετικά με την σύγχυση που επικρατεί και την δυναμική που έχει αναπτύξει το Ισλάμ μέσα από την Ευρωπαϊκό αθλητισμό. Η φωτογραφία της ποδοσφαιρικής ομάδας γυναικών της Άρσεναλ προκάλεσε αντιδράσεις περί ρατσισμού στα social media καθώς όλες οι παίκτριες του συγκροτήματος είναι λευκές.

Οι «κανονιέρηδες» παρουσίασαν την ομαδική φωτογραφία σε ανάρτησή τους στα social media την Παρασκευή (13/10) για την σεζόν 2023-2024 και έκτοτε το μήνυμά τους έγινε viral. Μονάχα στην πλατφόρμα X το μήνυμα το έχουν πάνω από 3,3 εκατομμύρια χρήστες.

Στην φωτογραφία εμφανίζονται οι 27 παίκτριες της Άρσεναλ και ο προπονητής Γιόνας Άιντεβαλ. Η Άρσεναλ συμμετέχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την αγγλική Women’s Super League κι αυτή τη σεζόν έχει υψηλούς στόχους θέλοντας να διεκδικήσει τον τίτλο. Σύμφωνα με το BBC, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» σε ρεπορτάζ της, το 10 με 15% των ποδοσφαιριστριών της λίγκας είναι μαύρες, Ασιάτισσες ή άλλης μειονοτικής εθνικότητας. Στην Premier League, το πρωτάθλημα των ανδρών, πάλι, η αναλογία φτάνει στο ένα τρίτο των παικτών.

Οι αντιδράσεις στα social media. Η φωτογραφία προκάλεσε αντιδράσεις στα social media από χρήστες που δηλώνουν οπαδοί της Άρσεναλ. Σε έναν λογαριασμό εμφανίστηκε το εξής μήνυμα: «Κανένας επαγγελματικός σύλλογος, ανδρών ή γυναικών, δεν θα έπρεπε να έχει μια ομάδα που να αποτελείται μονάχα από λευκά άτομα εν έτει 2023».

 

«Ωραία η φωτογραφία και όλα αυτά, αλλά Θεέ μου είναι πολύ ανησυχητικό που ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο δεν έχει ούτε ένα άτομο από κάποια μειονότητα στην ομάδα του». Ένας τρίτος χρήστης σημείωσε: «Θέλετε να μου πείτε πως οι μέτοχοι της Άρσεναλ και οι εκτελεστικοί της παράγοντες το βλέπουν αυτό και νομίζουν πως όλα είναι εντάξει; ΟΛΕΣ ΛΕΥΚΕΣ;».

Ένα άλλο μήνυμα, πάλι, ανέφερε πως αυτή η ομάδα της Άρσεναλ δεν αντιπροσωπεύει την πολυπολιτισμική κοινότητα του Λονδίνου, της πόλης στην οποία αγωνίζεται.

 

 

 

newsbeast.gr

ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ.

Υπάρχει ενδεχόμενο η Άρσεναλ να ακολουθεί το παράδειγμα της Εθνικής Αργεντινής και για αυτό έχει λευκές αθλήτριες. Υπάρχουν ομάδες παγκοσμίου εμβέλειας η οποίες αντιδρούν στην διάλυση των εθνών και στις προσμίξεις των λαών. Μια από αυτές είναι η Εθνική Αργεντινής.

Στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελο σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες στο Μουντιάλ του Κατάρ είχαν ποδοσφαιριστές με ρίζες από την Αφρική στο ρόστερ τους. Η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία είναι στη σχετική λίστα. Οι ΗΠΑ που είναι ένα πολυσυλλεκτικό κράτος έχουν φυσικά παίκτες από την Αφρική στην σύνθεσή τους. Ελάχιστες είναι οι χώρες που ανήκουν σε αυτή την μακρά λίστα και ανάμεσα σε αυτές είναι και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Αργεντινή.

Ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε ποτέ μαύρο συμπαίκτη στην Εθνική Αργεντινής ενώ το ίδιο συνέβη και το 1978 με την ομάδα του Μάριο Κέμπες και το 1986 με τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Αλήθεια η Αργεντινή δεν έχει έγχρωμους στον πληθυσμό της; Βέβαια έρευνες στην χώρα υποστηρίζουν ότι ο Μαραντόνα έχει μακρινές ρίζες από μαύρους.

Είχε αρκετούς αλλά πλέον έχει ελάχιστους. Η απογραφή του 2010 έδειξε ότι 150.000 ανθρώπους αφρικανικής καταγωγής ζουν στην Αργεντινή, ένα έθνος 45 εκατομμυρίων, αλλά οι ακτιβιστές εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πλησιέστερος στα 2 εκατομμύρια. Όσο και εάν ψάξει κανείς δεν θα βρει ποδοσφαιριστή με καταγωγή από την Αφρική στην Εθνική Αργεντινής στις τελευταίες δεκαετίες. Η ιστορία έχει καταγράψει ένα μεγάλο αστέρι που μεγαλούργησε στη δεκαετία του 1920. Το όνομά του ήταν Αλεχάντρο Ντε Λος Σάντος και ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε το Copa America το 1925. Γιατί όμως οι Αφρικανοί έχουν εξαφανιστεί από την Αργεντινή; Οι λόγοι είναι πολλοί.

Αφρικανοί μέσω Βραζιλίας. Οι πρώτοι σκλάβοι Αφρικανοί έφτασαν στο Μπουένος Άιρες, μέσω Βραζιλίας, το 1587, και βρήκαν στέγη στις όχθες του Ρίο ντε λα Πλάτα, της εκβολής που σχηματίζεται από τη συμβολή του ποταμού Ουρουγουάη και του ποταμού Παρανά. Το δουλεμπόριο στην Αργεντινή ήταν μια ακμάζουσα επιχείρηση, καθώς ήταν η κύρια εμπορική δραστηριότητα στο Μπουένος Άιρες από το 1580 έως το 1640. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το 70 τοις εκατό της αξίας όλων των εισαγωγών που έφταναν σε αυτή την πόλη ήταν σκλάβοι Αφρικανοί.

Μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα, το ένα τρίτο του πληθυσμού ήταν με σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Σε ορισμένες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Santiago del Estero, Catamarca, Salta και Córdoba, οι Αφρικανοί αντιπροσώπευαν το ήμισυ του πληθυσμού. Τα στοιχεία της απογραφής αποκαλύπτουν επίσης ότι το Μπουένος Άιρες, ο πληθυσμός της αφρικανικής καταγωγής της πολυπληθέστερης πόλης της Αργεντινής, είχε υπερδιπλασιαστεί από το 1778 έως το 1836.

Στο Μπουένος Άιρες, γειτονιές όπως το Monserrat και το San Telmo στέγαζαν πολλούς σκλάβους, μερικοί από τους οποίους ασχολούνταν με την κατασκευή χειροτεχνίας για τα αφεντικά τους. Πράγματι, οι μαύροι αντιπροσώπευαν το ένα τρίτο του πληθυσμού της πόλης, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν στις αρχές του 1800. Η στροφή στην Ευρώπη. Στα τέλη της δεκαετίας του 1850 ένας Αργεντινός φιλόσοφος και διπλωμάτης, ο Χουάν Μπαουτίστα Αλμπέρντι, ξεκίνησε εκστρατεία για την μετανάστευση λευκών από την Ευρώπη στην χώρα.

Την ίδια περίοδο το ίδιο έκανε και ο Χούστο Χοσέ Ντε Ουρκίζα, πρόεδρος της χώρας, ο οποίος και ενσωμάτωσε στο πρώτο σύνταγμα της χώρας την τροπολογία 25. Τι έλεγε; «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ενθαρρύνει την ευρωπαϊκή μετανάστευση». Τέσσερα εκατομμύρια Ευρωπαίοι μετανάστες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης για μετανάστευση μεταξύ 1860 και 1914. Ανάμεσα τους και πολλοί Έλληνες οι οποίοι συνέχισαν να πηγαίνουν στην Αργεντινή με πολλούς εξ αυτών να φτιάχνουν και σημαντικές περιουσίες. Το 1948 έπρεπε κανείς να ταξιδέψει στην Βραζιλία για να συναντήσει έγχρωμους.

«Τροφή στα κανόνια». Στα χαρτιά η δουλειά καταργήθηκε στην χώρα το 1813 αλλά συνέχισε να υπάρχει για δεκαετίες. Στην Αργεντινή υπήρχε νόμος όπου όριζε ότι όσοι είχαν σκλάβους θα έπρεπε να παραχωρήσουν το 40% τους στην πατρίδα για να πολεμήσουν. Η ιστορία έχει καταγράψει ότι τα 2/3 του στρατού των Άνδεων που είχε δημιουργήσει ο Χοσέ Σαν Μαρτίν αποτελούνταν από μελαμψούς άνδρες. Κατά την διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας στην διάβαση των Άνδεων συμμετείχαν 2.500 μαύροι στρατιώτες και επέστρεψαν στη χώρα μόλις 143.

Οι ιστορικοί αποκάλυψαν ότι το 1829 η αφρο-αργεντινή στρατιωτική μονάδα Cuarta Cazadores έχασε 31 στρατιώτες λόγω θανάτου. Πολλοί σκοτώθηκαν, άλλοι εγκατέλειψαν και βρήκαν καταφύγιο στο Περού. Αργότερα (1865-1870) χιλιάδες σκοτώθηκαν και στον πόλεμο με την Παραγουάη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μελαμψές γυναίκες να ζευγαρώνουν με λευκούς άνδρες. Πολλοί έφυγαν από την χώρα για την Βραζιλία όπου ήταν καλύτερες οι συνθήκες για εκείνους. Το 1895 η κυβέρνηση στην απογραφή που ανακοίνωσε δεν συμπεριέλαβε καν τους έγχργωμους ! Αργότερα στην χώρα και με τις ευλογίες του προέδρου Χουάν Περόν βρήκαν καταφύγιο 5.000 Ναζί εγκληματίες! Οι λευκές γυναίκες ήθελαν να παντρεύονται λευκούς ευρωπαίους ή Αμερικανούς για να έχουν καλύτερη ζωή και άλλα προνόμια.

Οι ηγέτες της χώρας κατέβαλαν συντονισμένες, μακροχρόνιες προσπάθειες για τον εξευρωπαϊσμό της Αργεντινής, καλωσορίζοντας εκατομμύρια λευκούς μετανάστες, ενώ υποβαθμίζουν και κατακλύζουν την ιθαγενή και την αφρικανική κληρονομιά της χώρας. Το 2002 μια Αφρο-Αργεντινή πέμπτης γενιάς εμποδίστηκε να φύγει από τη χώρα από έναν τελωνειακό υπάλληλο που επέμενε ότι δεν υπάρχουν  Αργεντινοί με σκούρο δέρμα και ισχυρίστηκε ότι το διαβατήριό της ήταν πλαστό. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μικρή αύξηση στον αριθμό των μαύρων στη χώρα αλλά αυτή δεν έχει αποτυπωθεί σε στατιστικές και απογραφές.

Από τα σχόλια των οπαδών είναι ηλίου φαεινότερο τι ακριβώς συμβαίνει. Από πότε αποτελεί εχέγγυο το χρώμα των αθλητών για να οδηγηθούν οι ομάδες στην κορυφή της Ευρώπης και των εθνικών πρωταθλημάτων ; Μέτρον άριστον και Μηδέν άγαν δίδαξαν οι πρόγονοι μας. Με βάση τις δύο παγκόσμιες μαθηματικές σταθερές είναι αδύνατον όλοι οι μελαμψοί αθλητές να είναι κορυφαίοι στα αθλήματα. Δεν γίνεται να είναι όλοι M. Jordan, Kobe Bryant και Pele. Εκτός από την εθνική Αργεντινής δύο ακόμη κλασικά παραδείγματα αποτελούν η ΑΕΚ τους 1968 η Εθνική Ελλάδας στην καλαθοσφαίριση. Με λευκούς παίκτες κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης και όχι μόνον.

Κάτω από την αίγλη του “Βυζαντινού” Δικέφαλου Αετού ήρθε η κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού Κυπέλου από την ΑΕΚ στις 4 Απριλίου του 1968. Η ΑΕΚ γίνεται η πρώτη Ελληνική ομάδα με λευκούς παίκτες που κατακτά Ευρωπαϊκό τίτλο στην καλαθοσφαίριση και σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, δεκαεννιά χρόνια πριν από την Εθνική Ελλάδος η οποία κατέκτησε τον Ευρωπαϊκό τίτλο το 1987. Ήταν το πρώτο σωματείο που κατέκτησε διεθνή τίτλο στα ομαδικά αθλήματα. Επίσης δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι και ο δεύτερος Ευρωπαϊκός τίτλος κατακτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το 1991 κάτω από την Αιγίδα του Δικέφαλου Αετού.

O Δικέφαλος Αετός ήταν το οικόσημο της Δυναστείας των Παλαιολόγων. Εν Τούτοις έχει ταυτιστεί από το νεοελληνικό έθνος ως το οικόσημο ολόκληρου του Ελληνικού-Imperium Romanum του Βοσπόρου χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί από τις άλλες αυτοκρατορικές δυναστείες. Τρεις φορές ενώθηκαν οι Έλληνες σε όλη την επικράτεια ανεξάρτητα από πολιτικές-κοινωνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αυτές ήταν στις 4 Απριλίου του 1968 όταν η ΑΕΚ κατακτούσε τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα ομαδικά αθλήματα νικώντας την Σλάβια Πράγας 89-82 στο Καλλιμάρμαρο-Παναθηναϊκό στάδιο. Η δεύτερη φορά ήταν στις 14 Ιουνίου 1987 με την Εθνική Ελλάδος και το Νίκο Γκάλη και η τρίτη με τον μεγάλο Άρη της τριετίας 1987-1990 και τις συμμετοχές στo Final Four. Επί τρία συναπτά έτη όλη η Ελλάδα ζούσε και ανέπνεε με τον Νίκο Γκάλη, τον Π. Γιαννάκη και την ομάδα του Άρη με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Κάθε Πέμπτη βράδυ ερήμωνε όλη η επικράτεια, καθώς όλοι παρακολουθούσαν τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Δύο φορές στα Ελληνικά-χρονικά ενώθηκε όλη η φίλαθλη Ελλάδα για να υποστηρίξει σε συλλογικό επίπεδο την ΑΕΚ του 1968 που κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων και τον θρυλικό ΑΡΗ στο Κύπελλο πρωταθλητριών. Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι χωρίς αντιπαλότητες για πολιτικά-θρησκευτικά, κοινωνικά, οικονομικά και αθλητικά θέματα, υποστήριζαν ολόψυχα την ομάδα του Ιωαννίδη, με πρωταγωνιστές τον Νίκο Γκάλη και τα άλλα παιδιά του ΑΡΗ.  Με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 1987, ο ΆΡΗΣ την επόμενη τριετία λόγω Γκάλη και Γιαννάκη έγινε μια άτυπη Εθνική ομάδα.

Στιγμές μοναδικές-ανεκτίμητες σε ηθικό-κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο. Ουδέποτε συνέβη αυτό και δεν θα συμβεί ξανά στα Ελληνικά χρονικά. Σύσσωμο το έθνος στήριξε την ΑΕΚ του Γιώργου Αμερικάνου και τον ΑΡΗ του Νίκου Γκάλη. Δεν ταιριάζουν οι έγχρωμοι αθλητές σε όλες τις ομάδες. Εδώ και μια δεκαετία περίπου με λευκούς και έγχρωμους καλαθοσφαιριστές το εθνικό μας συγκρότημα είναι σε τραγική αγωνιστική κατάσταση. Δεν αποτελεί θέσφατο και εγγύηση η συμμετοχή στο Aμερικανικό πρωτάθλημα basket. Η Ευρώπη σε επίπεδο εθνικών ομάδων και Ευρωλίγκα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το NBA.

Όλες οι μετακινήσεις πληθυσμών διαφορετικών εθνικοτήτων γίνονται στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου. Εν τούτοις η συνύπαρξη σε πολιτιστικό-θρησκευτικό, κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο δεν είναι εφικτή για όλα τα έθνη. Για αυτό και στις Εθνικές Αργεντινής και Ελλάδας ταιριάζουν μόνον λευκοί αθλητές. Για αυτό οι δύο εθνικές κατέκτησαν παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου και Εωρωπαϊκά πρωταθλήματα στην καλαθοσφαίριση  και μια δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ.

Θα πρέπει να κατανοήσουν κάποιοι ότι διαχρονικά ισχύει τον μέτρον άριστον και τον μηδέν άγαν. Η μοναδική περίπτωση να συνυπάρξουν λευκοί και έγχρωμοι στην εθνική ομάδα είναι με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, αθλητικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές,  Διονυσιακές και δικαστικές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και για να αφανίσουν το Αριστόκλειο πολιτισμό. Επίσης σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η  Γεωστρατηγικής  θέση της χώρα μας. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό, δικαστικό, αθλητικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. η έλλειψη δικαιοσύνης-παιδείας. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-ανομία, ερωτική ελευθεριότητα (Διονυσιακός πολιτισμός) προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία, η αδικία και τα ελεύθερα ήθη αποτελούν βασικά όπλα ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος. Μέσα από την ανελέητη βία, τα Διονυσιακά Αξιώματα, την ανομία και την αταξία επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα τα υποτιθέμενα ατυχήματα όπως αυτό των Τεμπών σε συνδυασμό με τα Διονυσιακά δρώμενα αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Μυτιλήνη (Mytilenepress) : Οι σύγχρονοι πολιτικοί μας οδήγησαν σε ένα νέο Μαντζικέρτ (Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και Ιστορία)

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός.

Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή, τις προγραμματισμένες καταστροφές Τέμπη-Θεσσαλία και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα.

Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις της εποχής μας θα πολεμήσουν για θρησκευτικές, πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό, πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ.

Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι θρησκευτικές οργανώσεις-Διονυσιακές σέχτες, οι οποίες διέπονται από ένα ανελέητο και τυφλό θρησκευτικό φανατισμό. Με αυτές τις μεθόδους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Αιρστόκλειο και Διονυσιακό πολιτισμό προετοιμάζεται μεθοδικά από τους παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων. Συνεπώς το πιο κομβικό σημείο για την εθνική επιβίωση είναι η αποδοχή είτε η απόρριψη της Διονυσιακής Κουλτούρας. Κλείνοντας την σημερινή εργασία μου να αναφέρω το κορυφαίο παράδειγμα στην ιστορία σχετικά με την συνύπαρξη των πολιτισμών.

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ.

Όταν αρνήθηκαν οι Ισραηλίτες τον  Χριστό, τον αποδέχτηκαν οι Έλληνες των πρωτοχριστιανικών αιώνων και του μεσαίωνα, οι οποίοι έκαναν τον Ιουδαϊκό Χριστιανισμό Ελληνικό.

Για αυτό οι πρόγονοι μας από σκλάβοι έγιναν διοικητές του Ρωμαϊκού κράτους. Η ίδρυση της παγκόσμιας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από τους Ιουδαίους ένωσε όλη την οικουμένη.  Αυτό έφερε την υποταγή των εθνών, κατάργησε τα σύνορα στην Μεσόγειο, Ευρώπη, Μικρά Ασία. Βόρεια Αφρική, Συρία, Ισραήλ σχημάτισε την πατρίδα που γεννήθηκε η Ελληνορθοδοξία και δημιούργησε τις προυποθέσεις για την απελευθέρωση του Ελληνικού έθνους, το οποίο έφτασε στο απόγειο του, με την ανάληψη διοικήσεως του Ρωμαϊκού κράτους.

Οι Έλληνες των μεσαιωνικών αιώνων μέσα από την ηθική, την πίστη και την παιδεία έγιναν κληρονόμοι μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας (Ρωμαϊκή) και μια παγκόσμιας θρησκείας (Χριστιανισμός). Ο Χριστιανισμός αναδύθηκε και έγινε παγκόσμια θρησκεία με την εισαγωγή των Πλατωνικών διδασκαλιών από τους τρεις ιεράρχες και η αρχαία Ελληνική σοφία διασώθηκε και διατηρήθηκε στους αιώνες μέσα από την ενσωμάτωση της στην Ορθόδοξη-Χριστιανική πίστη. Κυριολεκτικά ο Ελληνισμός αναστήθηκε από την Ορθοδοξία.

Δεν ήταν τυχαία ιστορικά γεγονότα ότι ο Τίμιος Σταυρός βρέθηκε για πρώτη φορά επί βασιλείας του Αγίου Κωνσταντίνου, όταν παραχωρήθηκε η Ρωμαϊκή εξουσία στους Έλληνες και επέστρεψε στα Ιεροσόλυμα από τον πρώτο Έλληνα αυτοκράτορα που ανέβηκε στον Ρωμαϊκό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως.

Τα δύο αυτά μεγίστης-παγκόσμιας σημασίας γεγονότα δείχνουν ότι οι αναγεννημένοι από την Ορθοδοξία Έλληνες, είχαν την ευλογία και την απόλυτη στήριξη του Χριστού να διοικήσουν την παγκόσμια Ρωμαϊκή αυτοκρατορία για να διδάξουν τον Θεό-Δημιουργό του Μέγα Αριστοκλή και τον Ελληνικό πολιτισμό στα έθνη κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους. Οι αναγεννημένοι από την Ορθοδοξία Έλληνες είχαν την ευλογία και την απόλυτη στήριξη του Θεού να διοικήσουν την παγκόσμια Ρωμαϊκή αυτοκρατορία για να διδάξουν τον Ελληνικό πολιτισμό-Ορθοδοξία στα έθνη κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους.

 

Οι Έλληνες των μεσαιωνικών αιώνων μέσα από την ηθική, την πίστη και την παιδεία έγιναν κληρονόμοι μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας (Ρωμαϊκή) και μια παγκόσμιας θρησκείας (Χριστιανισμός).

Στην εποχή του Αγίου αυτοκράτορα Νικηφόρου, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και οι Ισμαηλίτες συνυπάρχουν εδώ και αιώνες. Στην Βασιλεύουσα-Κωνσταντινούπολη, επί Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, υπήρχε τζαμί για την μειονότητα Ισμαηλιτών. Όμως εκείνους τους αιώνες, οι πρόγονοι ήταν κοσμοκράτορες, καθώς διοικούσαν, την κορυφαία αυτοκρατορία του κόσμου.

Οι ένδοξοι-Ήρωες πρόγονοι μας, οι Έλληνες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, επί αρκετούς αιώνες, πολεμούσαν καθημερινά, και πάρα πολύ γενναία στα πεδία των μαχών. Οι Μωαμεθανοί που ζούσαν μαζί ως μειονότητα, δεν παρουσίασαν παραβατική συμπεριφορά, παρά το γεγονός, ότι τα δύο έθνη, βρισκόταν συνέχεια, σε πόλεμο, από την εποχή, του αυτοκράτορα Ηράκλειου. Οι πρόγονοι μας είχαν τον απόλυτο σεβασμό, από την Μουσουλμανική μειονότητα, διότι είχαμε κράτος πολύ σοβαρό, με οργάνωση, διοίκηση, στρατό, δομές, παιδεία, ηθική και αυστηρούς νόμους, που εφαρμοζόταν στην πράξη. Εν τούτοις η βασικότερη αιτία, που υπήρχε σεβασμός, ανάμεσα σε Χριστιανούς και Σαρακηνούς, ήταν η γενναιότητα, των προγόνων μας στις μάχες και τους πολέμους. Οι Ήρωες αυτοκράτορες, Στρατηγοί, Αξιωματικοί, και Στρατιώτες, προκαλούσαν δέος, στην Μωαμεθανική μειονότητα. Δυστυχώς την σημερινή εποχή, οι ρόλοι και οι ισορροπίες, έχουν αντιστραφεί.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί-Καταστροφές και “ατυχήματα”). Γίνεται συνδρομητές-υποτστηρικτές μεέ να συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  MYTILENEPRESS 

loading...