Ο Άξονας της Ασυμμετρίας αντιμετωπίζει την τάξη που βασίζεται σε κανόνες

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι εδώ, παίζεται ασύμμετρα σε στρατιωτικά, οικονομικά και θεσμικά πεδία μάχης και ο αγώνας είναι υπαρξιακός. Ο δυτικός ηγεμόνας, στην πραγματικότητα, βρίσκεται σε πόλεμο με το διεθνές δίκαιο και μόνο η «κινητική στρατιωτική δράση» μπορεί να το ευθυγραμμίσει.

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Ο άξονας της ασυμμετρίας τρέχει με πλήρη ταχύτητα. Πρόκειται για κρατικούς και μη φορείς που χρησιμοποιούν ασύμμετρες κινήσεις στην παγκόσμια σκηνή για να παραγκωνίσουν τη δυτική τάξη που βασίζεται στις ΗΠΑ. Η εμπροσθοφυλακή του είναι το αντιστασιακό κίνημα της Υεμένης Ανσαρουλάχ.

Ο Ανσαρουλάχ είναι απολύτως αμείλικτος. Κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων με έναν ιθαγενή πύραυλο αξίας 10.000 δολαρίων.

Είναι η πρώτη χώρα στο Νότο που χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων εναντίον εμπορικών πλοίων και πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που προορίζονται ή/και προορίζονται να προστατεύσουν το Ισραήλ.

Για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, ο Ανσαρουλάχ βρίσκεται σε πόλεμο με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Ο Ansarullah κατέσχεσε ένα από τα εξαιρετικά εξελιγμένα αυτόνομα υποβρύχια οχήματα (AUV) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το Remus 600, ένα υποβρύχιο drone σε σχήμα τορπίλης ικανό να μεταφέρει ένα τεράστιο φορτίο αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένης της τιμής που ανέρχεται στα 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

Επόμενο βήμα: αντίστροφη μηχανική στο Ιράν; Ο Παγκόσμιος Νότος περιμένει με κομμένη την ανάσα, έτοιμος να πληρώσει σε νομίσματα που δεν εξαρτώνται από το δολάριο ΗΠΑ.

Όλα τα παραπάνω – ένα ναυτικό ρεμίξ του 21ου αιώνα του μονοπατιού Χο Τσι Μινχ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ – δείχνουν ότι ο ηγεμόνας μπορεί να μην είναι καν μια χάρτινη τίγρη, αλλά μάλλον μια χάρτινη βδέλλα.

Ο Λούλα λέει την κατάσταση όπως τη βλέπει ο Παγκόσμιος Νότος

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inácio Lula da Silva, ο πραγματικός ηγέτης του Παγκόσμιου Νότου, αναφέρθηκε στο θέμα της γενοκτονίας που διέπραξε αμείλικτα το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Λούλα μίλησε για τη Βραζιλία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, τους BRICS 10 και τη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου Νότου όταν έφτασε κατευθείαν στο θέμα και όρισε την τραγωδία της Γάζας ως προς αυτό που είναι: μια γενοκτονία. Δεν είναι περίεργο που τα σιωνιστικά πλοκάμια στον Παγκόσμιο Βορρά –και οι υποτελείς του στον Παγκόσμιο Νότο– έχουν τρελαθεί.

Οι γενοκτονιστές του Τελ Αβίβ κήρυξαν τον Λούλα persona non grata στο Ισραήλ. Ωστόσο, ο Λούλα δεν δολοφόνησε περισσότερους από 29.000 Παλαιστίνιους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά.

Η ιστορία δεν θα συγχωρήσει: είναι οι γενοκτονιστές που θα κριθούν τελικά ως persona non grata από όλη την ανθρωπότητα.

Αυτό που είπε ο Λούλα αντιπροσωπεύει το BRICS 10 σε δράση: αυτό έχει ξεκαθαριστεί προφανώς στο παρελθόν με τη Μόσχα, το Πεκίνο, την Τεχεράνη και, φυσικά, την Αφρικανική Ένωση. Ο Λούλα μίλησε στην Αντίς Αμπέμπα και η Αιθιοπία είναι πλέον μέλος των BRICS 10.

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας επέδειξε μεγάλη ευφυΐα όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για τον έλεγχο των στοιχείων της Γάζας στο τραπέζι της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της G20 στο Ρίο. Πολύ πέρα από τις BRICS 10, αυτό που συμβαίνει στη Γάζα αποτελεί αντικείμενο συναίνεσης μεταξύ των μη δυτικών εταίρων της G20, οι οποίοι στην πραγματικότητα αποτελούν την πλειοψηφία. Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να περιμένει σοβαρή συνέχεια μέσα σε μια διχασμένη G20. Η καρδιά του προβλήματος βρίσκεται στα επιτόπια γεγονότα.

Ο αγώνας της Υεμένης για τον «λαό μας» στη Γάζα είναι θέμα ανθρωπιστικής, ηθικής και θρησκευτικής αλληλεγγύης – αυτές είναι οι θεμελιώδεις αρχές των ανερχόμενων ανατολικών «πολιτιστικών» δυνάμεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις διεθνείς υποθέσεις. Αυτή η σύγκλιση αρχών δημιούργησε έναν άμεσο σύνδεσμο – με παρέκταση σε ηθικές και πνευματικές σφαίρες – μεταξύ του Άξονα της Αντίστασης στη Μέση Ανατολή και του Άξονα της Σλαβικής Αντίστασης στο Ντονμπάς.

Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη χρονική κλίμακα. Οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (ΛΔΔ) και της Ρωσίας πέρασαν δύο χρόνια σκληρού αγώνα στη Νοβορόσια μόνο και μόνο για να φτάσουν στο στάδιο όπου γίνεται σαφές –με βάση το πεδίο της μάχης και τα σωρευτικά δεδομένα στο έδαφος– ότι οι «διαπραγματεύσεις» σημαίνουν μόνο τις προϋποθέσεις για τη συνθηκολόγηση του Κιέβου.

Αντίθετα, το έργο του Άξονα Αντίστασης στη Μέση Ανατολή δεν έχει καν ξεκινήσει. Η ισχύς του και η πλήρης κυριαρχική του εμπλοκή, μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί (σκεφτείτε τη Χεζμπολάχ και το Ιράν).

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, με την παροιμιώδη λεπτότητα του, πρότεινε ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τίποτα προς διαπραγμάτευση για την Παλαιστίνη. Και αν επρόκειτο να υπάρξει επιστροφή στα σύνορα, θα ήταν αυτά του 1948. Ο Άξονας της Αντίστασης κατανοεί ότι ολόκληρο το Σιωνιστικό εγχείρημα είναι παράνομο και ανήθικο. Το ερώτημα όμως παραμένει πώς θα το πετάξουμε, στην πράξη, στον κάδο των αχρήστων της Ιστορίας;

Ανάμεσα στα πιθανά σενάρια – ανοιχτά αισιόδοξα – που διαφαίνονται στον ορίζοντα, η Χεζμπολάχ θα καταλάβει τη Γαλιλαία με σκοπό την πιθανή ανακατάληψη του Γκολάν που κατέλαβε το Ισραήλ. Το γεγονός παραμένει ότι ακόμη και μια ενωμένη Παλαιστίνη δεν έχει τη στρατιωτική ικανότητα να ανακατακτήσει τα κλεμμένα παλαιστινιακά εδάφη.

Τα ερωτήματα που τίθενται από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών του Νότου που υποστηρίζουν τον Λούλα είναι επομένως: ποιος άλλος, εκτός από τον Ανσαρουλάχ και άλλες ομάδες πίεσης, μπορεί να κάνει τη διαφορά; Ποιος άλλος εκτός από τον Ανσαρουλάχ, τη Χεζμπολάχ, τον Χασντ αλ-Σάαμπι, θα ενταχθεί στον Άξονα της Ασυμμετρίας στον αγώνα για την Παλαιστίνη; Ποιος θα ήταν έτοιμος να έρθει και να πεθάνει στους Αγίους Τόπους (εξάλλου, στο Donbass, μόνο Ρώσοι και ρωσόφωνοι πεθαίνουν για ιστορικά ρωσικά εδάφη);

Και αυτό μας φέρνει στον δρόμο προς το τέλος του παιχνιδιού: μόνο μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση (ΠΟΥ) στη Μέση Ανατολή, μέχρι το πικρό τέλος, θα επιλύσει την παλαιστινιακή τραγωδία. Μετάφραση του τι συμβαίνει μέσα από τον Σλαβικό Άξονα Αντίστασης: «Όσοι αρνούνται να διαπραγματευτούν με τον Λαβρόφ, ασχολούνται με τον Σόιγκου».

Το μενού, το τραπέζι και οι καλεσμένοι

Ο υπουργός Εξωτερικών Τόνι Μπλίνκεν, ένας νεοσυντηρητικός στον ελεύθερο χρόνο του, έβαλε τα φασόλια ορίζοντας τη «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες» που τόσο λατρεύει: « Αν δεν είσαι στο τραπέζι, είσαι στο μενού ».

Αν κάποιος ακολουθεί τη δική του ηγεμονική λογική, είναι σαφές ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ βρίσκονται στο τραπέζι ενώ η Ουκρανία είναι στο μενού. Τι γίνεται με την Ερυθρά Θάλασσα; Οι Χούτι που υπερασπίζονται την Παλαιστίνη έναντι των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ισραήλ είναι ξεκάθαρα στο τραπέζι, ενώ οι δυτικοί υποτελείς που υποστηρίζουν το Ισραήλ δια θαλάσσης είναι ξεκάθαρα στο μενού.

Και αυτό είναι το πρόβλημα: ο ηγεμόνας – ή, με την κινεζική επιστημονική ορολογία, «οι σταυροφόροι» – έχει χάσει τη δύναμη να βάζει τα ονομαστικά χαρτιά στο τραπέζι. Ο κύριος λόγος για αυτήν την κατάρρευση εξουσίας είναι η συσσώρευση σοβαρών διεθνών συναντήσεων που χρηματοδοτούνται από τη στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας τα τελευταία δύο χρόνια, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Περιλαμβάνει διαδοχικό σχεδιασμό, με σαφώς καθορισμένους μακροπρόθεσμους στόχους.

Μόνο τα πολιτισμικά κράτη μπορούν να το κάνουν αυτό, όχι τα πλουτοκρατικά νεοφιλελεύθερα καζίνο.

Η διαπραγμάτευση με τον ηγεμόνα είναι αδύνατη γιατί ο ίδιος ο ηγεμόνας αποτρέπει τις διαπραγματεύσεις (βλ. το κατά συρροή μπλοκάρισμα των ψηφισμάτων κατάπαυσης του πυρός στον ΟΗΕ). Επιπλέον, ο ηγεμόνας διαπρέπει στην εργαλειοποίηση των πελατειακών του ελίτ σε ολόκληρο τον Παγκόσμιο Νότο μέσω απειλών ή συμπτωμάτων: δείτε την υστερική αντίδραση των βραζιλιάνικων mainstream media στην ετυμηγορία του Λούλα για τη Γάζα.

Αυτό που δείχνει η Ρωσία στον Παγκόσμιο Νότο, δύο χρόνια μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είναι ότι ο μόνος τρόπος για να δοθεί μάθημα στον ηγεμόνα πρέπει να είναι κινητικός ή «στρατιωτικοτεχνικός».

Το πρόβλημα είναι ότι κανένα εθνικό κράτος δεν μπορεί να συγκριθεί με την πυρηνική/υπερηχητική/στρατιωτική υπερδύναμη Ρωσία, η οποία διαθέτει το 7,5% του κρατικού προϋπολογισμού της αφιερωμένο στη στρατιωτική παραγωγή. Η Ρωσία είναι και θα παραμείνει σε μόνιμη πολεμική βάση μέχρι να συνέλθουν οι ελίτ των Ηγεμονών – κάτι που μπορεί να μην συμβεί ποτέ.

Εν τω μεταξύ, ο Άξονας της Αντίστασης στη Μέση Ανατολή παρακολουθεί και μαθαίνει, μέρα με τη μέρα. Είναι πάντα απαραίτητο να έχουμε κατά νου ότι για όλα τα κινήματα αντίστασης στον Παγκόσμιο Νότο –και αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τους Δυτικοαφρικανούς ενάντια στη γαλλική νεοαποικιοκρατία– τα γεωπολιτικά ρήγματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ξεκάθαρα.

Πρόκειται για τη συλλογική Δύση ενάντια στο Ισλάμ, τη συλλογική Δύση ενάντια στη Ρωσία και, αργά ή γρήγορα, ένα μεγάλο μέρος της Δύσης, όσο απρόθυμα κι αν είναι, ενάντια στην Κίνα.

Γεγονός είναι ότι έχουμε ήδη βυθιστεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο που είναι και υπαρξιακός και πολιτισμός. Σε ένα σταυροδρόμι, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν διχασμό: είτε μια κλιμάκωση προς την ανοιχτή «κινητική στρατιωτική δράση» είτε μια αύξηση των υβριδικών πολέμων σε πολλά γεωγραφικά πλάτη.

Ως εκ τούτου, εναπόκειται στον ήρεμο και συγκεντρωμένο Άξονα Ασυμμετρίας να σφυρηλατήσει τους υπόγειους διαδρόμους, τα περάσματα και τα μονοπάτια ικανά να υπονομεύσουν και να ανατρέψουν τη μονοπολική, βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Mytilenepress.είναι ένα εναλλακτικό ΜΜΕ και περιοδικό ειδικού σκοπού όπως αναφέρουν εδώ και χρόνια οι αναγνώστες του. Ενισχύστε την  ελεύθερη  ενημέρωση -συνέχεια  του  Mytilenepress.το οποίο έχει πολλές παγκόσμιες-πανελλήνιες πρωτιές στην Γεωστρατηγική-ιστορία και τον κλάδο του υβριδικού πολέμου (Εμπρησμοί, Α. Γίνετε τώρα συνδρομητές-υποστηρικτές με ένα συμβολικό πόσο  2.99 Ευρώ τον μήνα €. Tο Mytilenepress δεν έχει σκοπό το κέρδος αλλά την επιβίωση του έθνους και της κοινωνίας καθώς ο υβριδικός πόλεμος βρίσκεται στην κορύφωση του.

Εάν σας ενδιαφέρουν όλο τα προαναφερόμενα υποστηρίξτε το Mytilenepress με μια μικρή δωρεά. ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (ΕΛΤΑ ΙΒΑΝ GR : 10010439601).

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Εν τούτοις ο Βολταίρος δεν έγραψε και δεν είπε ποτέ αυτά τα διάσημα λόγια, αν και το νόημα τους συμφωνούσε απόλυτα με την ιδεολογία του.

Τα λόγια ανήκουν στην Βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν-Μπίατρις Χολ την βιογράφο του Βολταίρου, η οποία υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre. Το 1903 εκδόθηκε η βιογραφία που έγραψε για τον Βολταίρο και το 1906 το βιβλίο της με τίτλο «Οι Φίλοι του Βολταίρου», όπου και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η διάσημη φράση.

Επάνω σε όλα αυτά τα προαναφερόμενα φιλοσοφικά-ηθικά αξιώματα ιδρύθηκε το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου- έκφρασης, αποτελούν τα θεμέλια για μια σωστή-υγιής κοινωνία. Το Mytilenepress έχει ως θεματολογία τα εθνικά θέματα, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης υπάρχουν και θέματα για την τοπική επικαιρότητα και την υγεία. Εκτός από τα άρθρα Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Θεολογίας, η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων του Mytileneprss είναι από μεταφράσεις που κάνει από τα κορυφαία ιστολόγια της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Αμερικής ο αρχισυντάκτης του Μpress Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος.

Το Mytilenepress είναι το πρώτο ελεύθερο-δημοκρατικό, μοναδικό ιστολόγιο στον νομό Λέσβου και σε όλο το Αιγαίο-Θράκη. Αυτό είναι εμφανές από την επιλογή των θεμάτων για τα Ελληνοτουρκικά, την γεωστρατηγική-γεωπολιτική, τα εθνικά ζητήματα, τις διεθνείς εξελίξεις και την παιδεία. Eπίσης μέρος της θεματολογίας του Mpress δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επικράτεια. Το Mytilenepress είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό ειδικού σκοπού. Μεταξύ άλλων μην ξεχνάτε ότι προέβλεψε την καταστροφή στην Ρόδο τον Ιούλιο του 2023 με βάση τα σχετικά δημοσιεύματα από το 2009 και την καταστροφή στα Τέμπη με το πολύνεκρο ατύχημα. Η πρόβλεψη είχε γίνει στο Mytilenepress στις 18/2/2023.

Αγαπητοί φίλοι-αναγνώστες. Η επταετία 2023-230 θα είναι μια σημαντική για την αποκάλυψη όλων των ψεμάτων που επέτρεψαν σε ορισμένες δυνάμεις να κυριαρχήσουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και ειδικά στον Ελληνισμό. Η Μεγάλη Επαναφορά προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί τα επόμενα χρόνια όπως ανακοίνωσε το WEF στο Νταβός.

 

 

Η ανάγκη μιας κοινωνίας για εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κίβδηλες ειδήσεις είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Για αυτό, χρειαζόμαστε εσάς και την υποστήριξή σας.

 

Οι συστημικοί δημοσιογράφοι πληρώνονται για να προωθούν πολέμους, να πυροδοτούν τον φόβο των πανδημιών, των εμπρησμών, της βίας και των δολοφονιών ναζί. Παράλληλα  παρουσιάζουν ψέματα για την κλιματική αλλαγή ως αλήθεια και διαπράττουν αμέτρητες άλλες προδοσίες κατά της ανθρωπότητας. Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους είναι η προώθηση της Διονυσιακής κουλτούρας, η κατάργηση της παιδείας, η προώθηση της βίας και οτιδήποτε προκαλεί ανομία, αταξία και καταστροφή. Η ασύμμετρη απειλή γεωστρατηγικά είναι όταν ένα κράτος δέχεται επίθεση από άλλα “συμμαχικά” κράτη (ΝΑΤΟ), είτε από την ανθελληνική νέα τάξη πραγμάτων. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι υποχρεωτικά στρατιωτικές. Είναι πολιτικές-κοινωνικές, οικονομικές, ηθικές, πνευματικές-πολιτιστικές, οικολογικές, ψυχολογικές, εγκληματικές, μεταναστευτικές, διαδικτυακές και Διονυσιακές.

Οι ισχυρότερες και φοβερότερες επιθέσεις που δεχτήκαμε ήταν στον πνευματικό και στον ηθικό τομέα. Η πατρίδα μας υπέστη, όλες τις μορφές ασύμμετρων απειλών, για να την υποτάξουν, να την διαλύσουν πνευματικά-ηθικά, πολιτικά-στρατιωτικά και κοινωνικά για να αφαιρέσουν παράνομα τον ορυκτό πλούτο (ενέργεια) και λόγω της Γεωστρατηγικής μας θέσεως. Το φαινόμενο του πολέμου αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο επιστημονικών μελετών στην γεωστρατηγική-γεωπολτική, τις Διεθνείς σπουδές και τις στρατιωτικές σχολές. Ο πόλεμος είναι μια πράξη βίας με στόχο την υποταγή-εξαναγκασμό στις επιθυμίες του αντιπάλου.

Ο επεκτατικός πόλεμος είναι το μέσον για την επίτευξη άνομων σκοπών επί του αντιπάλου. Την σημερινή εποχή κυρίαρχο είδος πολέμου δεν είναι ο συμβατικός πόλεμος με όπλα, μαχητικά αεροπλάνα, πυραύλους, τεθωρακισμένα και πλοία. Το κορυφαίο είδος πολέμου είναι ο υβριδικός. Ο υβριδικός πόλεμος χωρίζεται σε πνευματικό-πολιτιστικό, οικονομικό, οικολογικό, διαδικτυακό, κοινωνικό, ψυχολογικό εγκληματικό και Διονυσιακό. Αυτά είναι τα κυριότερα είδη όταν ένα έθνος αντιμετωπίζει υβριδική απειλή. Επίσης κάποιες φορές έχουμε παράλληλα τον συνδυασμό υβριδικού και συμβατικού πολέμου. Βασικότατο σκέλος του υβριδικού πολέμου αποτελεί η  εγκληματικότητα. Χωρίς βία-εγκλήματα και πάσης φύσεως κακουργίες δεν είναι εφικτή η νίκη και η κυριαρχία έναντι του αντιπάλου έθνους.

Το επιτιθέμενο κράτος που διεξάγει μη συμβατικό πόλεμο μέσα από την εγκληματικότητα-πορνεία (Διονυσιακός πολιτισμός), προκαλεί στο αντίπαλο έθνος παράλυση. Τρόμος-οργή, υποταγή-αδυναμία, σύγχυση και αποσταθεροποίηση. Η τρομοκρατία-βία και τα ελεύθερα ήθη ενάντια στο κράτος που διεξάγεται ο υβριδικός πόλεμος αποτελούν το βασικότερα σημεία για την κατάκτηση του. Μέσα από την ανελέητη βία και την προστυχιά (Διονυσιακά Αξιώματα), επιφέρουν ανασφάλεια-απελπισία, πολιτική, κοινωνική και οικονομική αστάθεια.

Όσο πιο στυγερά είναι τα εγκλήματα, τα υποτιθέμενα ατυχήματα και η ερωτική διαφθορά, αυξάνεται σε υπερθετικό βαθμό η αδυναμία και ο φόβος. Μεταξύ άλλων συνδυάζουν την εγκληματικότητα και τον ψυχολογικό πόλεμο ταυτόχρονα. Σαστισμένος ο Ελληνικός λαός δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί, μειώνονται-εκμηδενίζονται οι αντιδράσεις και στην συνέχεια σε καθεστώς παραλυσίας υποκύπτει στην βούληση του αντιπάλου.

Όλοι οι αξιόπιστοι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές με αδιάσειστα στοιχεία απέδειξαν ότι στην Ελλάδα διεξάγεται υβριδικός πόλεμος. Έχουμε νεκρούς από εμπρησμούς, ουσίες, εγκληματικότητα, Covid-19, μνημόνια και άλλες κακουργηματικές πράξεις. Στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία επικρατεί παρακμή-αμάθεια, έλλειψη αρχών και διχασμός. Η έλλειψη παιδείας-αγωγής οδηγεί στην απάθεια και στην αδιαφορία. Αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα συμπτώματα μιας κοινωνίας σε μεγάλη παρακμή και σήψη. Οι κάτοικοι είναι προκλητικά-τραγικά απαθείς-αδιάφοροι απέναντι στους εμπρησμούς, τον Covid-19, τα μνημόνια, την εισβολή και τις εθνοκτόνες συνέπειες. Aυτό συμβαίνει διότι αρκετοί δεν έχουν παιδεία και θεωρούν ότι τα προβλήματα πρέπει να απασχολούν όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους.

Όταν διαπιστώσουν ότι αυτές οι κοινωνικές-εθνικές μάστιγες, ήταν και είναι υπόθεση όλων μας τότε είναι πολύ αργά, καθώς έχουν ήδη υποστεί οι ίδιοι ή κάποια από τα συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα θανάτους και απώλειες εξαιτίας του υβριδικού πολέμου. Η διαχρονική δύναμη των Ελλήνων είναι η παιδεία-πολιτισμός.

Σε περιόδους έντονης ανησυχίας-δυστυχίας, βίας και πολέμων οι άνθρωποι βιώνουν καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούν να διαχειριστούν με το πνεύμα και την ηθική. Φοβούνται-αρνούνται να σκεφτούν και να ερευνήσουν. Για αυτό στρέφονται προς το κακό, τις βίαιες πράξεις, την ηθική ελευθεριότητα-Διονυσιακή Κουλτούρα, τον φασισμό και την φίμωση. Συνέπεια όλων αυτών είναι να μην υπάρχουν αξίες-ηθική, εξέλιξη, δημιουργικότητα, πολιτιστικό επίπεδο και  ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ. Τα μοναδικά-διαχρονικά  στηρίγματα του Ελληνικού έθνους είναι ο Αριστόκλειος Πολιτισμός.

 

https://mytilenepress.blogspot.com/2023/12/mytilenepress-mytilenepress_16.html

 

 

πηγή: The Cradle

loading...