Το λόμπι των LGBT ανέλαβε την εξουσία στη Γαλλία

Ο βουλευτής του LR, Nicolas Dhuicq, που υποστηρίζει τον Φρανσουά Φιγιόν, έδωσε μια συνέντευξη τον Φεβρουάριο του 2017 στην οποία είπε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν υποστηρίχθηκε από « ένα πολύ πλούσιο λόμπι των ομοφυλοφίλων ». Όσον αφορά ορισμένες λεπτομέρειες της ιδιωτικής του ζωής, αρχίζουν να γίνονται γνωστές εδώ που τα λέμε.

 

 

 

Έρευνα-Επιμέλεια Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό Mytilenepress. Contact : [email protected]6945294197). Συντακτική ομάδα του Mytilenepress. “Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”. Η φράση έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα έργα του Γάλλου φιλόσοφου Βολταίρου και εκφράζει απόλυτα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού περιοδικού Mytilenepress. Στο Mytilenepress δημοσιεύονται όλες οι απόψεις. Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την έγκριση του Μpress.

Ο Μακρόν είναι κάποιος που αποκαλείται «αγαπημένος» ή «αγαπημένος» των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία ανήκουν σε μικρό αριθμό ανθρώπων, πληροφορίες που είναι πλέον κοινή γνώση. Επιπλέον, ένας από τους υποστηρικτές του ήταν ο διάσημος επιχειρηματίας Pierre Bergé, μακροχρόνιος συνεργάτης και εραστής του αείμνηστου Yves Saint-Laurent, ο οποίος ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλος και υπερασπιζόταν τον γάμο για όλους και την παρένθετη μητρότητα, οπότε είχε δηλώσει: « Νοικιάζετε τη μήτρα σας για να έχετε ένα παιδί ή να νοικιάσετε τα χέρια σας για να δουλέψετε στο εργοστάσιο, τι διαφορά; “.

Υπάρχει ένα πολύ πλούσιο γκέι λόμπι που τον υποστηρίζει. Αυτό τα λέει όλα.

Η Διαομάδα LGBTI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρακολουθεί στενά τα κράτη μέλη επηρεάζοντας παράλληλα τους νομοθετικούς φακέλους ” για να διασφαλίσει ότι η LGBTI κοινότητα δεν θα ξεχαστεί “, δήλωσε ο συμπρόεδρος της LGBTI Intergroup ευρωβουλευτής Kim στην EURACTIV

Η Intergroup είναι ένα πολιτικό όργανο παρακολούθησης για τα δικαιώματα των LGBTI στην ΕΕ και μια πλατφόρμα για τους ευρωβουλευτές να ασκούν πιέσεις ώστε η νομοθεσία της ΕΕ να περιλαμβάνει διατάξεις για τα δικαιώματα των LGBTI και την ισότητα.

Έχει 157 ευρωβουλευτές από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και σχεδόν όλες τις πολιτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της Ανανέωσης της Ευρώπης, των Πρασίνων και της Αριστεράς. ( Euractiv )

Σημείωση: Μια αναδρομή στο διορισμό της Rachida Dati στον πολιτισμό μετά από πρόταση του Gabriel Attal

« Στις δημοσκοπήσεις, είμαι ψηλά μεταξύ των ανθρώπων που εργάζονται » και « μεταξύ των ομοφυλόφιλων », στο Marais, πιο συγκεκριμένα, « Είμαι η Δαλιδά ». Περιοδικό Rachida Dati ELLE Δεκέμβριος 2022

Ας δούμε πώς οι Αφρικανοί φίλοι μας, που διασχίζουν τη θάλασσα για να μεταναστεύσουν, εκτιμούν αυτή τη νέα τάση που είναι κοινή σε όλες τις χώρες της παγκοσμιοποιητικής συμμαχίας.

Geopolintel

*

Gabriel Attal επικεφαλής της κυβέρνησης: το λόμπι των ομοφυλοφίλων παίρνει την εξουσία στη Γαλλία: Η άποψη της Αφρικής για έναν γκέι πρωθυπουργό

από Modou Fall

Ο νεαρός Γκάμπριελ Ατάλ μόλις διορίστηκε πρωθυπουργός της Γαλλίας σε ηλικία 34 ετών. Ο νέος αρχηγός της γαλλικής κυβέρνησης είναι μια από τις σπάνιες αρχές σε αυτή τη χώρα που έχουν αναγνωρίσει δημόσια την ομοφυλοφιλία του. Πώς θα εκτιμήσουν οι Αφρικανοί, στη συντριπτική ομοφοβική τους πλειοψηφία, τον διορισμό του ομοφυλόφιλου πρωθυπουργού;

Όταν στη Γαλλία, δίνεται έμφαση στη νεολαία του νέου Πρωθυπουργού και σε ορισμένους ηγέτες του καθεστώτος που θα ήταν αντίθετοι στον διορισμό του,  στην Αφρική, είναι μια άλλη άποψη που έχουν οι Αφρικανοί για τον κ. Gabriel Attal ως υποτιθέμενο ομοφυλόφιλο.

Στην Αφρική, η ομοφυλοφιλία είναι πολύ αποκρουστική. Επιπλέον, αρκετές χώρες αρνήθηκαν να αποποινικοποιήσουν το αδίκημα των αφύσικων πράξεων παρά τις πιέσεις από ΜΚΟ και λόμπι. Η Σενεγάλη είναι ένα επιβεβαιωμένο παράδειγμα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα περίμενε την κατηγορηματική άρνηση του προέδρου της Σενεγάλης να αποποινικοποιήσει αυτό το αδίκημα.

Στην Αφρική οι ομοφυλόφιλοι κρύβονται επειδή απορρίπτονται από την κοινωνία. Τους αποδοκιμάζουν. Και συχνά πέφτουν θύματα σωματικής βίας. Επιπλέον, Αφρικανοί αρχιεπίσκοποι είχαν ομόφωνα απορρίψει την ευλογία των ομοφυλόφιλων ζευγαριών στην Αφρική μετά την έξοδο του Πάπα για το θέμα. Έτσι, στην ήπειρο, οι πολιτικές, θρησκευτικές και εθιμικές ελίτ απαγορεύουν την ομοφυλοφιλία σε όλες τις μορφές της.

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι επόμενες επισκέψεις του Gabriel Attal στην Αφρική θα προκαλέσουν έντονες αντιπαραθέσεις. Ορισμένοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα αποφύγουν να τον καλωσορίσουν από φόβο μήπως δεχθούν κριτική από την τοπική κοινή γνώμη. Οι αφρικανικές πολιτικές αρχές που συμφωνούν να δεχτούν τον κ. Attal σε επίσημη επίσκεψη θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ότι είναι υποστηρικτές των LGBT ατόμων ή ότι είναι απλώς ομοφυλόφιλοι. Γιατί η αφρικανική κοινή γνώμη είναι πολύ συχνά επιπόλαιη και απερίσκεπτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο διορισμός του Attal ως επικεφαλής της κυβέρνησης θα μπορούσε να προκαλέσει κρύο στις γαλλοαφρικανικές σχέσεις, εάν τον έβαζαν. Οι Αφρικανοί αντιστέκονται συστηματικά στην ομοφυλοφιλία.

Επιπλέον, στην έκθεσή της με αριθμό 1841 με τίτλο: « Σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Αφρικής » που εκπονήθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων (κ. Bruno Fuchs και κα Michèle Tabarot), ειπώθηκαν σημαντικά λόγια για  το ζήτημα των LGBT στην Αφρική και τις αρνητικές επιπτώσεις του. για τις σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Αφρικής.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων είχε, ωστόσο, ορίσει με σαφήνεια το ζήτημα. Η έκθεση σημείωσε ότι «η Γαλλία πολλαπλασιάζει πρωτοβουλίες που μπορούν να ερμηνευθούν, ακόμη και σήμερα, ως μια προσπάθεια να παρατείνει την κυριαρχία της στην Αφρική, προωθώντας τη δημοκρατία ενώ υπερασπίζεται ανοιχτά διφορούμενα καθεστώτα ή εξακολουθεί να επιδιώκει να εξάγει τα πρότυπα της, το κοινωνικό της μοντέλο και τις αξίες της .» Ως παράδειγμα, η έκθεση υπενθύμισε ότι « πρόσφατα,  ο Γάλλος πρεσβευτής που είναι υπεύθυνος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ (LGBT) απλώς ενίσχυσε αυτό το συναίσθημα.  Η επίσκεψή του που είχε προγραμματιστεί στο Καμερούν από τις 27 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου 2023 για να συζητηθεί η κατάσταση των LGBT ατόμων σε αυτή τη χώρα όπου η ομοφυλοφιλία ποινικοποιείται έπρεπε να ακυρωθεί αφού ο πρεσβευτής κηρύχθηκε persona non grata, η κυβέρνηση του Καμερούν θεωρεί ότι αυτή είναι μια πρωτοβουλία που δεν έδειξε ελάχιστα σεβασμό στους τοπικούς νόμους και αξίες και τελικά του αρνήθηκε την έκδοση βίζας ».

Τι θα συμβεί όταν ο ομοφυλόφιλος Πρωθυπουργός αποφασίσει να επισκεφθεί αυτή τη χώρα;  Θα έχει ο Gabriel Attal το προνόμιο να γίνει δεκτός με όλες τις τιμές σε ένα αφρικανικό παλάτι όπου η ομοφυλοφιλία ποινικοποιείται; Μην εκπλαγείτε αν νεαροί Αφρικανοί ξεκινήσουν αιτήματα για να κηρύξουν το Attal persona non grata στην Αφρική. Η σκληρή αντίσταση της αφρικανικής κοινής γνώμης σε αυτό το θέμα είναι απεριόριστη. Ακόμη και οι πολιτικοί παράγοντες αποφεύγουν να συζητούν δημόσια για αυτό το θέμα, παρά μόνο να το καταγγείλουν.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, « το ζήτημα του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι η πηγή μιας άλλης παρεξήγησης » μεταξύ Γαλλίας και αφρικανικών χωρών . Η έκθεση υπενθύμισε ότι « η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται σε πολλές χώρες της ηπείρου και τιμωρείται με βαριές ποινικές κυρώσεις. Στο Σουδάν, τη Σομαλία ή τη Μαυριτανία, η θανατική ποινή μπορεί να απαιτηθεί για την ομοφυλοφιλία. Στην Τανζανία, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριάντα ετών. στο Τσαντ, με ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών .»

Επιπλέον, το έγγραφο των Γάλλων βουλευτών πρόσθεσε ότι « στις περισσότερες χώρες όπου η ομοφυλοφιλία δεν ποινικοποιείται ρητά, οι διακρίσεις, η βία και ο στιγματισμός κατά των ομοφυλοφίλων είναι συνηθισμένες ». Επιπλέον, « πρόσφατα, το σώμα ενός νεαρού άνδρα, που θεωρείται ύποπτος ότι ποινικοποίησε τη σεξουαλικότητα στη Σενεγάλη, ανασκάφηκε και κάηκε δημόσια ». Αυτές οι τερατώδεις πράξεις αποκαλύπτουν το επίπεδο απόρριψης ανδρών και γυναικών που αποδέχονται δημόσια την ομοφυλοφιλία τους.

« Οι διπλωματικοί ομολόγοι της ηπείρου επικρίνουν τη γαλλική προσέγγιση για την προώθηση των δικαιωμάτων των LGBT+ ατόμων, που θεωρείται παρεμβατική και μερικές φορές αντιπαραγωγική » ,  ανέφερε η έκθεση. Επιστρέφοντας στο περιστατικό στο Καμερούν, οι συντάκτες της έκθεσης τόνισαν ότι « η διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου σε μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με έξι χρόνια φυλάκιση θεωρήθηκε, σε όλη την Αφρική, ως πρόκληση ».

Οι βουλευτές διευκρίνισαν επίσης ” ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αποδοχή αυτής της κατάστασης ούτε για άρνηση των αξιών μας, το αντίθετο “, αλλά μάλλον “είναι απαραίτητο να προσαρμόσουμε τις πρακτικές μας και τις συζητήσεις μας στα τοπικά πλαίσια για να γίνουν ακουστά και να γίνουν αντιληπτά και ακουστά οι βουλευτές μας”. αποδεκτό από τους ντόπιους πληθυσμούς, για να μην ενεργούμε, στο εξωτερικό, σαν να είμαστε στη Γαλλία .

Πρέπει λοιπόν να αναγνωρίσουμε ότι ο διπλωματικός τρόπος λειτουργίας της Γαλλίας δεν είναι αποτελεσματικός. Στην Αγκόλα, μια αφοσιωμένη στήλη, που δημοσιεύτηκε από έναν ξένο διπλωμάτη σχετικά με αυτό το θέμα, οδήγησε σε συλλήψεις στην κοινότητα LGBT+ , αποδεικνύοντας ότι η παρέμβαση δεν ήταν κατάλληλη σε αυτή τη χώρα. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να ληφθεί πλήρως υπόψη », υπενθυμίζουν οι συντάκτες της κοινοβουλευτικής έκθεσης.

Πρέπει να αναγνωριστεί ότι, ενόψει αυτής της ισχυρής τάσης των γαλλικών αρχών να προωθούν τις δυτικές αξίες που θεωρούνται αντίθετες στην Αφρική, η ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ της Γαλλίας και ορισμένων αφρικανικών χωρών δεν είναι για αύριο. Ας περιμένουμε να δούμε την πρώτη επίσκεψη του Gabriel Attal στην Αφρική…

πηγή: Dakar Times

loading...