Μετά τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής ανοίγει ο δρόμος της αποφυλάκισης και για τον Κασιδιάρη μετά τις ευρωεκλογές

Γιατί ο Κασιδιάρης θα στηρίξει τον Χαράλαμπο Γιώτη
Με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νικόλαο Μιχαλολιάκο ήδη να απολαμβάνει τις πρώτες ημέρες της ελευθερίας του, πλησιάζει η ώρα που το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Λαμίας θα εξετάσει το αίτημα αποφυλάκισης και του Ηλία Κασιδιάρη.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει δεκτό το αίτημα της αποφυλάκισής του, αφού έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του, δεν έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και έχει λάβει άδειες κατά τη διάρκεια της κράτησής του.
Διώξεις πλημμεληματικού τύπου, όπως η πολύκροτη υπόθεση των Σπαρτιατών, τυπικά και σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα δεν επηρεάζουν το θέμα της αποφυλάκισης.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι το συμβούλιο που θα εξετάσει το αίτημά αποφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη είναι το ίδιο που αποφάνθηκε ότι πληρούνται οι όροι για την υφ’ όρον απόλυση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου, πράγμα που σημαίνει ότι αντίστοιχες αποφάσεις αναμένονται και για τα πιο χαμηλά στην ιεραρχία στελέχη, εφόσον δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνει δεκτή η υφ’ όρον απόλυσή τους.
Η έφεση στην απόφαση που ελήφθηκε κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν θα έχει βαρύνουσα σημασία σύμφωνα με νομικούς κύκλους…
Με βάση ένα λογικό σενάριο ο Ηλίας Κασιδιάρης θα αποφυλακιστεί μεταξύ 17 με 20 Ιουνίου 2024.

Γιατί ο Κασιδιάρης θα στηρίξει τον Χαράλαμπο Γιώτη

Ψήφος εμπιστοσύνης στο στενό συνεργάτη του και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ελεύθεροι Αθηναίοι Συνταγματάρχη (ε.α.) Χαράλαμπο Γιώτη του κόμματος Πατριώτες
Όσον αφορά το θέμα των Ευρωεκλογών, ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική οδό σε σχέση με τις Εθνικές εκλογές του Ιουνίου, γνωστοποιώντας απλά ότι προτίθεται να ψηφίσει το στενό συνεργάτη του και εκλεγμένο με τη δημοτική του παράταξη Συνταγματάρχη (ε.α.) Γιώτη Χαράλαμπο του κόμματος «Πατριώτες».
Μέσα από μια λιτή ανακοίνωση στο επίσημο κανάλι του στο Youtube ανέφερε τα ακόλουθα:
«Παρότι διαθέτω πλήρη πολιτικά δικαιώματα, η κυβέρνηση μου απαγόρευσε τη συμμετοχή και στις Ευρωεκλογές, επεκτείνοντας τις φωτογραφικές τροπολογίες εις βάρος μου.
Έτσι, μετά την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο, έχουν διακινηθεί διάφορα ευφάνταστα σενάρια σχετικά με τη στήριξή μου σε κόμματα που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.
Για να αποφευχθεί η διασπορά αναληθών ειδήσεων, αναγκάζομαι να δηλώσω την πρόθεση ψήφου μου μέσα από την παρούσα ανακοίνωση:
«Στις κρίσιμες εκλογές της 9ης Ιουνίου θα ψηφίσω το Συνταγματάρχη (ε.α.) Χαράλαμπο Γιώτη του κόμματος Πατριώτες για μια ισχυρή εκπροσώπηση της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Ο κύριος Γιώτης είναι ήδη εκλεγμένος στο Δήμο Αθηναίων με την παράταξη που έχω την τιμή να έχω ιδρύσει και εκπροσωπεί επάξια τους Έλληνες πολίτες.
Πάρα πολλοί συμπολίτες μας στρέφουν το βλέμμα τους προς την Ευρώπη για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και του κράτους δικαίου.
Προσωπικώς έχω ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου.
Μια σοβαρή και θεσμική εκπροσώπηση των Ελλήνων πατριωτών στην Ευρωβουλή είναι η βασική απαίτηση των καιρών και το πιο κρίσιμο διακύβευμα των προσεχών εκλογών».

https://www.youtube.com/watch?v=Tr06C2wte70

www.bankingnews.gr

loading...