ΣΥΡΙΖΑ: Στα τρία έσπασε το κόμμα μετά την αποχώρηση Τσακαλώτου και Ομπρέλας

Νέο σκηνικό ρήξης και σφοδρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου ξετυλίγεται στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνονται νέες εύθραυστες ισορροπίες και ομαδοποιήσεις. Από τη μια πλευρά η ομάδα των νοεπροεδρικών, με εκπροσώπους όπως ο Παύλος Πολάκης, η Θοδώρα Τζάκρη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Νίκος Παππάς.

Στον αντίποδα, σε βασικό κορμό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύεται η ομάδα Αχτσιόγλου, που περιλαμβάνει τους Νάσο Ηλιόπουλο, Αλέξη Χαρίτση, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ενώ με αυτούς συντονίζεται και ο ανεξάρτητος Διονύσης Τεμπονέρας.

Οι εξελίξεις στην κεντρική επιτροπή φαίνεται να διαμορφώνουν και μια νέα ομάδα των λεγόμενων προεδρικών. Σε αυτούς συγκαταλέγονται η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ήταν συνεδρίαση της ΚΕ όπου υπήρχαν ομάδες που προσπαθούσαν να κατεβάσουν μία πολιτική γραμμή, πώς ο ένας προσπαθούσε να υπερκεράσει τον άλλον.

Ωστόσο τα χαμόγελα δεν υπήρχαν και τα πρόσωπα ήταν σκυθρωπά. Όλοι περίμεναν να αποχωρήσει η ομάδα Τσακαλώτου όπως και έγινε, αλλά και η ομάδα Αχτσιόγλου.

47 άτομα από την Ομπρέλα έχουν αποχωρήσει από την ΚΕ εκ των οποίων οι 2 είναι βουλευτές, η Πέτη Πέρκα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ερώτημα παραμένει γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως θα κάνει δημοψήφισμα κάτι το οποίο ήταν εκτός καταστατικού.

Ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τα 2 στελέχη που υπέγραψαν την αποχώρησή τους, να παραδώσουν τις έδρες τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Με αιχμή του δόρατος το δημοψήφισμα τριχοτομήθηκε το κόμμα

loading...