Βρετανία: Ο Σούνακ σχεδιάζει «να απαγορεύσει το κάπνισμα» στις νέες γενιές

Στόχος της βρετανικής κυβέρνησης να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα ποσοστά των καπνιστών και να δοθούν κίνητρα σε ανθρώπους για να μην αρχίσουν καθόλου

Εξαιρετικά αυστηρά μέτρα κατά των τσιγάρων σχεδιάζει η κυβέρνηση της Βρετανίας, απαγορεύοντας στην πράξη την πώλησή τους από τις νεότερες γενιές.

Τα μέτρα, που ακόμη είναι υπό εξέταση, είναι μέρος μιας προσπάθειας της κυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ να επικεντρωθεί στους καταναλωτές πριν από τις εκλογές του 2024, ενώ οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν να υπολείπεται των Εργατικών.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε στον Guardian ότι στόχος είναι να κόψουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι ως το 2030. Επιπλέον, σύμφωνα με το σχέδιο, θα δοθούν δωρεάν 1 εκατ. ηλεκτρικά τσιγάρα, όπως και άλλα κίνητρα για τη διακοπή.

Και οι Εργατικοί είχαν εξετάσει την απαγόρευση πώλησης στους νεότερους.

Η κυβέρνηση Σούνακ, επισημαίνει ο Guardian, έχει υπόψη της μέτρα παρόμοια με αυτά που εισήγαγε η Νέα Ζηλανδία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με τα μέτρα αυτά αυξήθηκε σταδιακά η ηλικία κατά την οποία επιτρέπεται το κάπνισμα και έτσι, ουσιαστικά θα απαγορεύεται η πώληση σε όσους γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2009. Εν τω μεταξύ μειώθηκε η ποσότητα του καπνού σε άλλα καπνικά προϊόντα και θα πωλούνται μόνο από ειδικά καταστήματα και όχι σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ.

loading...