«Τέλος» από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος – Καθ’ οδόν προς ΝΔ και κυβέρνηση

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ καθώς με δημόσια επιστολή του ενημερώνει ότι αποτελεί παρελθόν τόσο από τα όργανα, όσο και από το ίδιο το κόμμα και όλα δείχνουν ότι βρίσκεται καθ’ οδόν προς ΝΔ και κυβέρνηση…

Επί της ουσίας πρόκειται για το χρονικό ενός «προαναγγελθέντος θανάτου», από την στιγμή μάλιστα που ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής.

Είναι γνωστό άλλωστε πως πλέον δεν ταυτίζεται πολιτικά με το συγκεκριμένο κόμμα στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί σε κάποια κυβερνητική διεύρυνση σε υπουργική θέση.

Άλλωστε η νυν κυβέρνηση της ΝΔ είναι στην ουσία μία κυβέρνηση «ΠΑΣΟΚ», όπου στους υπουργικούς θώκους της δεν βρίσκονται απλά παλιά στελέχη του, όπως ο Γ.Γεραπετρίτης που είναι ο νέος ΥΠΕΞ, αλλά και πρωτοκλασάτοι υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Από σήμερα παραιτούμαι από όλα ανεξαιρέτως τα όργανα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στα οποία συμμετέχω. Παραιτούμαι επίσης από την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.

Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και τους εξέθεσα με μία άκρως εμπιστευτική επιστολή σήμερα προς τον Πρόεδρο του Κινήματος.

Εύχομαι στον Πρόεδρο, τα στελέχη και τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλή επιτυχία στον αγώνα και τις προσπάθειές τους.

ΥΓ: Για τα μέλη, τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με αγάπησαν και αγάπησα: η απόφασή μου αυτή είναι για καλό και πάνω απ΄όλα είναι πεντακάθαρη.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν πέντε ημέρες ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε συναντηθεί με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο γραφείο του υπουργού.

Έγραψε μάλιστα και διθυραμβικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εργασίας για το αντικείμενο ενός υπουργείου στο οποίο υπηρέτησα στα πιο δύσκολα χρόνια (2009-2010). Συζητήσαμε για τα μεγάλα θέματα του υπουργείου και του ευχήθηκα να είναι αποτελεσματικός».

Σίγουρα με τέτοιες δηλώσεις, δεν μπορούσε να γίνει κάποιου είδους σοβαρή αντιπολίτευση με το ΠΑΣΟΚ να έχει τον πρώην υπουργό της τάξης του.

Δεν έχει ακόμα γίνει σαφές, εάν η συνάντηση αυτή έπαιξε ρόλο στην αποχώρηση Λοβέρδου ή αν η συνάντηση αυτή έγινε ακριβώς για αυτό το λόγο, δηλαδή για να γίνει η αποχώρηση Λοβέρδου.

Έχουμε την εντύπωση ότι μάλλον πρόκειται για το δεύτερο…

 

loading...