Ευρωπαίοι σε Zelensky: Σταμάτα τον πόλεμο, ακόμα και αν πρέπει να παραιτηθείς

– Χάνει πιστούς συμμάχους – Αποκαλύψεις Hersh

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Seymour Hersh, ο οποίος υποστηρίζει πως μια ομάδα κρατών της Ευρώπης με επικεφαλής την Πολωνία προτρέπει μυστικά τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky να σταματήσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Της ομάδας των κρατών της ΕΕ ηγείται η Πολωνία.
Η ομάδα αυτή καλεί κρυφά τον Zelensky να βρει έναν τρόπο να τερματίσει τη σύγκρουση, ακόμα και αν αυτό απαιτεί την παραίτησή του» υποστηρίζει ο Hersh, αναφέροντας πως σε αυτήν την ομάδα είναι κράτη της ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής, όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Εσθονία.
Στην έκκληση τους αυτή, οι εν λόγω Ευρωπαίοι καλούν τον Zelensky να επιτρέψει να αρχίσει η διαδικασία ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.

Δεν αλλάζει θέση ο Zelensky

Όπως αναφέρει ο Hersh, επικαλούμενος στοιχεία από υποκλοπές και άλλα στοιχεία της CIA, ο Zelensky δεν φαίνεται να μετακινείται από τη θέση του, η οποία θέλει τη συνέχιση του πολέμου, μέχρι οι ουκρανικές δυνάμεις να καταφέρουν να ανακαταλάβουν και να απελευθερώσουν τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι από την αρχή της εισβολής τους.
Παρόλο αυτά, αρχίζει και ο ίδιος να αντιλαμβάνεται πως αρχίζει να χάνει την στήριξη των γειτονικών του κρατών.

Οι ορκισμένοι εχθροί του Putin

Πράγματι, και εφόσον αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν, τότε θα πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη δεδομένου ότι τόσο η Πολωνία όσο και τα κράτη της Βαλτικής είναι από τους πιο πιστούς συμμάχους της Ουκρανίας και από τους πλέον ορκισμένους εχθρούς του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin που μάλιστα πρωτοστατούν στις πιέσεις προκειμένου η Δύση να αποστείλει ολοένα και περισσότερα και πιο εξελιγμένα τεχνολογικά όπλα στο Κίεβο.
Είναι τα κράτη εκείνα που πιέζουν το ΝΑΤΟ να πάρει πιο δραστικά μέτρα για την υπεράσπιση της Ουκρανίας αλλά και για την όσο πιο δυνατόν άμεση ένταξη της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Αδιέξοδο

Εάν και αυτές οι χώρες αρχίζουν σταδιακά να αίρουν τη στήριξη τους στα σχέδια του Zelensky για έναν μακροχρόνιο πόλεμο με τη Ρωσία, τότε τα νέα για τον Ουκρανό πρόεδρο εξελίσσονται πραγματικά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο.
Καθώς αποδεικνύεται με τον πιο εύγλωττο τρόπο πως η στήριξη της Δύσης δεν πρόκειται να διαρκέσει για πολύ ακόμα.
Και είναι ξεκάθαρο πως χωρίς τη Δύση η Ουκρανία δεν μπορεί να αντέξει απέναντι στη Ρωσία.
Εάν σε αυτές τις διαπιστώσεις, προσθέσει κανείς πως οι Ευρωπαίοι προτρέπουν τον Zelensky να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την παραίτησή του, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η προτροπή αυτή συνεπάγεται το τέλος του πολέμου, ακόμα και αν η Ουκρανία πρέπει να αναγκαστεί να αποδεχθεί την απώλεια των εδαφών της.

Ελλιπή ενημέρωση ο Biden

Σύμφωνα με τον Seymour, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden έχει ελλιπή ενημέρωση για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς όπως αναφέρει, πολλές πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν φτάνουν στο προεδρικό γραφείο.
«Μου λένε ότι μερικές από τις καλύτερες πληροφορίες για τον πόλεμο δεν φτάνουν στον πρόεδρο.
Και ότι δεν φταίνει αυτοί που δίνουν συχνά αντικρουόμενες πληροφορίες» υπογραμμίζει ο Hersh.
Υπενθυμίζεται πως ο Hersh έγινε γνωστός για την αποκάλυψη πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden είναι αυτός που έδωσε τη διαταγή για την καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου του Nord Stream.
Πρόσφατα μάλιστα υποστήριξε πως η Ουκρανία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και πως η διάρκεια της σύγκρουσης εξαρτάται μόνο από το πόσους συμπατριώτες του είναι έτοιμος να θυσιάσει ο Zelensky δεδομένου ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει αποφασίσει να κερδίσει στην Ουκρανία.

Αντίδραση Ρωσίας

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η Δύση αυξάνει τη ροή όπλων στην Ουκρανία, υποστηρίζει η Ρωσία αναφερόμενη στις νέες αποκαλύψεις του Αμερικάνου δημοσιογράφου Seymour Hersh, ο οποίος είπε πως κράτη της Ευρώπης πιέζουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky να βάλει τέλος στον πόλεμος, ακόμα και αν αυτό απαιτήσει την παραίτησή του.
«Δεν ξέρω τι δεδομένα έχει αυτός ο δημοσιογράφος.
Εμείς αντιλαμβανόμαστε συγκεκριμένα γεγονότα.
Βλέπουμε ότι αυξάνεται η ροή όπλων, η ροή πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Ουκρανία, ότι αυξάνεται επίσης το επίπεδο των τακτικών και τεχνικών χαρακτηριστικών των όπλων.
Αυτό είναι που εμείς παρατηρούμε» υποστήριξε ο Peskov.

loading...