Έχει μεγάλο πρόβλημα η ΝΔ…

Η πολύνεκρη τραγωδία των σιδηροδρόμων και τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρούσε ασφαλή Μέσα, δεν έχει δημιουργήσει μόνο τη γενική κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό της ΝΔ με την αντιπαλότητα Βουλευτών της να φτάνει στο κόκκινο απέναντι από Υπουργικές τοποθετήσεις!

Όπως στην τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα νομιμότητας στην μετάταξη του σταθμάρχη, ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, σε τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων εκείνων που μεσολάβησαν σε αυτήν την μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας, λέγοντας:

«…προβλέπεται και επιβάλλεται να τηρούνται ουσιαστικά και τυπικά προσόντα τα οποία έχει καθορίσει ο ΟΣΕ στην προκειμένη περίπτωση για να γίνει η πρόσληψη του μετατασσόμενου! Το 48ο έτος της ηλικίας που αναφέρεται ρητά και το δεύτερο που είναι και τυπικό ήταν η γνώση της αγγλικής γλώσσας. Αυτά δεν υπήρχαν. Γιατί λοιπόν προσελήφθη;»!

Έτσι δημιουργείται πολύ σοβαρό ζήτημα με τη διγλωσσία Βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και θα όφειλαν οι ανακριτικές αρχές να ασχοληθούν άμεσα με την καταγγελία του κ. Κώστα Τζαβάρα που χαρακτηρίζει την πρόσληψη του σταθμάρχη ως παράνομη!

Επίσης να θυμίσουμε ότι ο κ. Μάκης Βορίδης ήταν Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων στην καταστροφική κυβέρνηση του Διεθνή τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, την χρονική περίοδο 11 Νοεμβρίου 2011 – 17 Μαΐου 2012!

Ακόμη μια σημαντική αντιπαράθεση υπήρξε – και η οποία προηγήθηκε της αντιπαράθεσης Βορίδη-Τζαβάρα – από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και των αρχαιότερων στελεχών της γαλάζιας παράταξης, Νικήτα Κακλαμάνη! Ο οποίος  – όπως πάντα – είναι κάθετος στις τοποθετήσεις του, κι ας στρέφονται αυτές κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως:

«…η συγγνώμη απέναντι στον ελληνικό λαό αποκτά αξία όταν μετουσιώνεται σε πράξη»!

Έτσι ο Νικήτας Κακλαμάνης πήρε σαφέστατες αποστάσεις από την γραμμή που χάραξε ο Πρωθυπουργός, αλλά πήρε και αποστάσεις σε αυτήν την τηλεοπτική του εμφάνιση, για την κυβερνητική προσπάθεια συμψηφισμού ευθυνών με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι “εμένα με νοιάζει τι έκανε η δική μου κυβέρνηση”!

Όταν λοιπόν δυο από τα αρχαιότερα στελέχη της ΝΔ αδειάζουν την κυβερνητική πολιτική για την τραγωδία των Τεμπών, ε… τότε το κόμμα της ΝΔ έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα!!

 

Κυβερνητικός εμπαιγμός και θρασύτατη αδιαφορία από την ΑΑΔΕ προς τη Δικαιοσύνη…

 

Την προσεχή Παρασκευή ο μήνας Μάρτιος θα βρίσκεται στην 17η ημέρα του! Τι θα συμβεί σε αυτήν την ημερομηνία και σας την αναφέρω; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:

Ως γνωστόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις 15 Ιανουαρίου 2022 επέβαλε διοικητικό πρόστιμο στους συνταξιούχους άνω των 60 ετών και οι οποίοι δεν δέχτηκαν να εμβολιαστούν κατά του Covid19! Αυτό το διοικητικό πρόστιμο διήρκησε μέχρι τις 15 Απριλίου! Βεβαιωμένο πρόστιμο δηλαδή, 300 ευρώ! Το οποίο εντεταλμένο όργανο για την είσπραξη είναι η ΑΑΔΕ! Όμως περί τα τέλη Μαρτίου 2022 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωνε ότι από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου! Αυτή η αναστολή ισχύει μέχρι σήμερα και δεν έχουν ακυρωθεί τα πρόστιμα σε όσους δεν καταβάλαν το αντίστοιχο αντίτιμο!

Ωστόσο, η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, μαζί με το νομικό γραφείο του δικηγόρου, Καθηγητή ΕΚΠΑ, Δημήτρη Παναγιωτόπουλου ξεκίνησε έναν μεγάλο αγώνα κατά αυτού του απαράδεκτου διοικητικού προστίμου, με την κατάθεση Αίτησης Ακυρώσεως (19 Απριλίου 2022), ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κατά των Υπουργού Υγείας, Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Επικρατείας, του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του  Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ΑΑΔΕ!

Ακολούθως η Πρόεδρος του Γ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σύμφωνα με τις διατάξεις… όρισε δικάσιμο για την αίτηση ακυρώσεως που άσκησαν οι συνταξιούχοι την 21η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 και όρισε Εισηγητή τον Εφέτη κ. Ζαμπετίδη Παύλο X. και παρήγγειλε:

  1. Να ανακοινωθεί η δικογραφία στον κ. Εισηγητή.
  2. Να κοινοποιηθεί η πράξη αυτή, μαζί με αντίγραφο της αιτήσεως ακυρώσεως:

Α) Στον Υπουργό Υγείας, Β) Στον Υπουργό Οικονομικών, Γ) Στον Υπουργό Επικρατείας, Δ) Στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ε) Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με την παράκληση να διαβιβάσουν απευθείας στον κ. Εισηγητή, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει το άρθρο 23 του κωδ. π.δ. 18/1989:

α) Όλα τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα,

β) έκθεση με τις απόψεις τους στην οποία να διευκρινίζεται με σαφήνεια το πραγματικό μέρος καθενός από τους προβαλλόμενους λόγους ακυρώσεως. Την έκθεση αυτή πρέπει να την υπογράφει αρμόδιος υπάλληλος και ο νομικός σύμβουλος.

Επίσης να σημειώνεται σ’ αυτήν, πότε ακριβώς γνωστοποιήθηκε στον αιτούντα η προσβαλλόμενη πράξη!

Όμως το δικαστήριο  ανέβαλε οίκοθεν την εκδίκαση, επειδή η Διοίκηση δεν προέβη σε κατάθεση των απόψεών της και των σχετικών εγγράφων προς υποστήριξη αυτών, όπως τούτο έχει ζητηθεί  από την Πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με το από 23/6/2022 έγγραφό της.

Έτσι ορίστηκε νέα δικάσιμος εκδίκασης των υποθέσεων για τις 20 Ιανουαρίου 2023!

Επειδή για άλλη μια φορά οι Αρμόδιοι δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις της Δικαιοσύνης, ορίσθηκε νέα δικάσιμος για τις 17 Μαρτίου 2023!

Οι πληροφορίες μας όμως κάνουν λόγο για νέα αναβολή (19 Μαΐου 2023;)  την στιγμή κατά την οποία μέχρι σήμερα τα πρόστιμα σε όσους δεν τα πλήρωσαν εξακολουθούν να “φαίνονται” στο σύστημα!

Τι θα πράξει λοιπόν η Δικαιοσύνη; Θα συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα στον κυβερνητικό εμπαιγμό και την άθλια αντιμετώπιση του ζητήματος από τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ;

Έχει σκοπό η κυβέρνηση να ανακαλέσει οριστικά αυτό το εκβιαστικό – φασιστικό μέτρο και να επιστρέψει τα ποσά και σε όσους πλήρωσαν;;

Οι αναγνώστες μας γράφουν…

Δυο αξιοπρόσεκτα ηλεκτρονικά μηνύματα λάβαμε και σας τα παραθέτω παρακάτω:

1ον: Αξιότιμε κε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σχετικά με τον Αριθμό Μηνύσεως (Αριθμός πρωτοκόλλου 7107/5.10.2015 – Δικαστικό Τμήμα Αρείου Πάγου), που κατατέθηκε από την Πατριωτική Ένωση για τις Εθνικές Εκλογές του 2015 και όπως καταγγέλλεται, κατά την περίοδο των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, αφού ο ημέτερος κομματικός συνασπισμός υπό την επωνυμία ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.», κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων φέρεται ότι έλαβε ψήφους και σε επτά [7] τον αριθμό περιφέρειες της επικράτειας στις οποίες όχι μόνο δεν υπήρχε υποψήφιος αλλά και ΟΥΔΕΝ ψηφοδέλτιο βρισκόταν στα αρμόδια εκλογικά τμήματα… Δηλαδή η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.», πήρε ψήφους χωρίς να έχουν υποψηφίους και χωρίς να υπάρχουν ψηφοδέλτια!

Αξιότιμε κε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μπορούμε σήμερα, το έτος 2023 να έχουμε τα αποτελέσματα αυτής της έρευνάς σας; Με εκτίμηση Κυριάκος Γκίκας

2ον: Αγαπητέ κύριε Αποστόλου!

Συνταρακτική είναι η αλήθεια, όταν βγαίνει αυτή εις το φως και έτσι γίνεται πιο δυνατή. Ήρθε επιτέλους  η ώρα να απελευθερωθεί η Πατρίδα μας από όλους αυτούς που την έχουν καταδικάσει  εις την ανυπαρξία και ανυποληψία. Μπορείτε όμως να ασχοληθείτε και με τον ΑΣΕΠ; Συγκεκριμένα τα κάτωθι:

Ο ΑΣΕΠ, το δήθεν δίκαιο και δημοκρατικό εργαλείο προσλήψεων/διορισμών, είναι “Μια Προσυμφωνηθείσα Συμφωνία Ποσόστωσης των Κομμάτων” ευρισκομένων εντός της Βουλής, αλλά και εκείνων των δορυφόρων αυτών που ευρίσκονται εκτός της Βουλής.

Τα στοιχεία των υποψηφίων διαβιβάζονται εις τον ΑΣΕΠ από τους Μηχανισμούς των Κομμάτων εις τις Περιφέρειες και τα εκεί “Πολιτικά Γραφεία των Βουλευτών”, τα οποία εδώ και δεκαετίες γνωρίζουν, κατά προσέγγιση,  τα στοιχεία των ψηφοφόρων τους.

Σημειωτέον: Εις τις χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχουν “Πολιτικά Γραφεία Βουλευτών”, αλλά μόνο “Γραφεία των Κομμάτων”. Εις την χώρα μας υφίστανται επί δεκαετίες “Πολιτικά Γραφεία Βουλευτών”, ακόμη και όταν τα πρόσωπα είναι εκτός Βουλής, και αυτό για πολλούς και εύλογους λόγους. Με εκτίμηση Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 

loading...