Τα Τέμπη ξεσκέπασαν τη σαπίλα.

Σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι και το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς νέα παιδιά. Τα ερωτήματα πίσω από τη τραγωδία είναι πολλά και αναπάντητα. Οι συγγνώμες πάνε κι έρχονται από διάφορα πρόσωπα όπως γίνεται κάθε φορά όταν συμβαίνουν τέτοια δυσάρεστα γεγονότα. Όμως αυτά τα γεγονότα ξεσκεπάζουν την πραγματικότητα που υπάρχει στην Ελλάδα. Οι πολιτικοί της καρέκλας και της κοροϊδίας, αν όχι όλοι, τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό. Εμείς θα κάνουμε αυτό, εμείς θα κάνουμε εκείνο, εμείς το άλλο που δεν έκαναν οι άλλοι και η κατάσταση διαιωνίζεται.

Ποιος όμως ενδιαφέρεται για τη θλίψη και τον πόνο των μανάδων και των πατεράδων των αδικοχαμένων παιδιών; Η οργή του κόσμου δεν είναι άδικη, όμως όλοι αυτοί που ανεβαίνουν και αναλαμβάνουν νευραλγικές θέσεις του δημοσίου, το μόνο που θυμούνται και στηρίζονται είναι η ηλιθιότητα των Ελλήνων που μετά από ένα μεγάλο γεγονός ξεχνούν. Και όταν έρχεται η ώρα των εκλογών, ζητούν τον ψήφο του Έλληνα, με υποσχέσεις και ρητορείες τους ξεγελούν συνέχεια.

Η ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών ξεσκεπάζει για ακόμα μια φορά τους πολιτικούς, τις καταστροφές που προξένησαν στην Ελλάδα, τις κινήσεις τους, τις μεθοδεύσεις και τα δήθεν καλά που έκαναν για τη χώρα μας.

 


Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος

loading...