Οι 360.000 ξεχασμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι, πουν ζουν στην απόλυτη φτώχια!!!

Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής
Φίλοι μου Αγαπημένοι!. Καλημέρα σας!
Στην εποχή των μνημονίων με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο “αριστερός” κος Τσίπρας, πιεζόμενος από την ΤΡΟΪΚΑ, έκοψε το ΕΚΑΣ (250 ευρώ) από 360.000 χαμηλοσυνταξιούχους και τους άφησε να ζουν στην απόλυτη φτώχεια, με σύνταξη 400 ευρώ!.
Ερχόμενος στην εξουσία ο κος Μητσοτάκης, δεν έκανε τίποτα γι’ αυτούς!.
Αντίθετα σήμερα που η ακρίβεια βρίσκεται σε ύψη δυσθεώρητα, τους παίρνει κάθε μήνα τόσο ΦΠΑ, που ανέρχεται (κατά μέσο όρο) στο 15% της πενιχρότατης σύνταξης τους, των 400 ευρώ, δηλαδή τους παίρνει (κατά μέσο όρο) κάθε μήνα ΦΠΑ : 15%χ400=15/100χ400=15χ400/100=6000/100= 60 ευρώ!.
Δυστυχώς καταδέχεται ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης στην προσπάθεια του να φτιάξει κάθε τόσο δημοσιονομικούς χώρους, να παίρνει κάθε μήνα (κατά μέσο όρο) ΦΠΑ, 60 ευρώ από την ισχνότατη σύνταξη των 400 ευρώ και απ’ αυτών ακόμη των 360.000 πάμφτωχων χαμηλοσυνταξιούχων συμπατριωτών μας!!!!.
Ενώ θα έπρεπε στο τέλος του κάθε μήνα (εάν ο Πρωθυπουργός μας, διέθετε στοιχειώδη ευαισθησία προς τους πάμφτωχους αυτούς συνανθρώπους μας), να τους επέστρεφε το ΦΠΑ των 60 ευρώ!.
Οπότε αυτοί οι 360.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με σύνταξη 400 ευρώ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΠΑ, δηλαδή με άλλα λόγια, με αυτό τον τρόπο, θα τους μηδενιζόταν ο ΦΠΑ!.
Εδώ μου δίνετε η ευκαιρία, Φίλοι μου, να σας πω και το εξής σημαντικό!.
Όπως, από τα εν λόγω 360.000 πάμφτωχα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα 400 ευρώ, το κράτος κάθε μήνα παίρνει ΦΠΑ, που ανέρχεται (κατά μέσο όρο) στο 15% του ισχνότατου εισοδήματος τους, ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ και για ΟΛΑ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, που ξοδεύουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΙΣΧΝΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ, για να αγοράσουν τα αναγκαία αγαθά προς το ζην!
Συνεπώς, ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης, εάν θέλει πραγματικά να ανακουφίσει και όλα τα άλλα τα φτωχά νοικοκυριά (που κάθε μήνα τους παίρνει (κατά μέσο όρο) ΦΠΑ ίσο με το 15%, του φτωχού μηνιαίου εισοδήματος τους), ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΠΑ, στο τέλος του κάθε μήνα, να τους το ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ βάζοντας το στο τραπεζικό λογαριασμό τους, μηδενίζοντας έτσι το ΦΠΑ τους, χωρίς καν να μειώσει τους συντελεστές 24%, 13% και 6% του ΦΠΑ!!!
Τελικά, Φίλοι μου Αγαπημένοι, Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΠΑ στα πάμφτωχα και φτωχά νοικοκυρά (με τον τρόπο που σας παρουσίασα) είναι η καλλίτερη οικονομική στήριξη όλων των φτωχών νοικοκυριών!
Όλα τα άλλα : “καλάθι του νοικοκυριού” και “market pass”, ελάχιστη οικονομική ανακούφιση προσφέρουν στα φτωχά νοικοκυριά!!!.
Είναι όπως λέμε : απλές οικονομικές ασπιρίνες!
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΚΑΣ
(Ο Ρομπέν των φτωχών)

loading...