Ειναι η διαφήμιση του αίσχους – BINTEO

Αίσθηση προκαλεί στα social media η νέα διαφήμιση της εταιρείας Pantene για σαμπουάν, στην οποία προτάσσονται ήρωες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Στη διαφήμιση πρωταγωνιστούν πέντε queer άτομα, μέλη της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που μοιράζονται με τους θεατές ιστορίες καταπίεσης, με αφορμή τα μαλλιά τους. «Φράντζα, κεφάλι ψηλά!» λέει ο Δήμος, που είναι cis gay αγόρι. «Στις δουλειές πρέπει να αλλάζουν τα μυαλά και όχι τα μαλλιά» δηλώνει η Νικόλ, που είναι cis gay κορίτσι.

«Πρώτα μάκρυνα τα μαλλιά μου και μετά είπα στους δικούς μου “αισθάνομαι, είμαι γυναίκα”» λέει η Καίτη, που είναι trans κορίτσι. «Δεν υπάρχουν “αντρικά” ή “γυναικεία” μαλλιά» διαπιστώνει η/το LEX, που είναι non-binary άτομο. «Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι έτσι κρύβομαι, αλλά εγώ έτσι εκφράζομαι» εξηγεί ο Θέμης, μέσω της drag περσόνας του Holly Grace. Η διαφήμιση στο τέλος παραπέμπει στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ».

Χαθηκε τελειως η ντροπη?

Η αηδία σε όλο το μεγαλείο .. οκ.. Σέβομαι την ιδιαιτεροτητα μην την προβάλουμε ομως σαν παράδειγμα προς μίμηση..Σαν κάτι το φυσιολογικό..

…Αυτό είναι το μέλλον…εκεί ποντάρουν…σε έναν κόσμο χωρίς ταυτότητα,χωρίς δικαιοσύνη,χωρίς παιδεία….
και το κατάφεραν

loading...

1 thought on “Ειναι η διαφήμιση του αίσχους – BINTEO

  1. Νέρια
    Και το χειρότερο είναι ότι τέτοιες διαφημίσεις προβάλονται όλες τις ώρες της ημέρας, με αποτέλεσμα να δίνονται λάθος πρότυπα στα μικρά παιδιά και στους εφήβους.

Comments are closed.