Ετοιμάζουν κρίση και στη Κύπρο οι Τούρκοι – Το αεροδρόμιο ”Gecitkale” μετατρέπεται σε στρατιωτική βάση! – Συμφωνία Ψευδοκράτους-Άγκυρας

Το ”Υπουργικό Συμβούλιο” στα Κατεχόμενα, εξουσιοδότησε το ”Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών” σχετικά με το αεροδρόμιο Geçitkale. Θα υπογραφεί πρωτόκολλο με την Τουρκία για το αεροδρόμιο και θα μετατραπεί σε στρατιωτική βάση!

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

Το ”Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)” εξουσιοδότησε το ”Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών” να υπογράψει πρωτόκολλο με την Τουρκία σχετικά με την εκχώρηση του αεροδρομίου Geçitkale και την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης στη Διοίκηση των ”Τουρκοκυπριακών Ειρηνευτικών Δυνάμεων.”

Η απόφαση που εξουσιοδοτεί το ”Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών” να υπογράψει πρωτόκολλο μεταξύ Κατεχομένων και Τουρκίας για την παραχώρηση και το δικαίωμα χρήσης του αεροδρομίου Geçitkale δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο τη βελτίωση των υφιστάμενων σχέσεων φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, έχει προετοιμαστεί να αναπτύξει δραστηριότητες στρατιωτικής εκπαίδευσης και συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών και την κατανομή και το δικαίωμα χρήσης του Geçitkale. Το αεροδρόμιο μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της κυβέρνησης της ”ΤΔΒΚ” έχει εγκριθεί από τις ”τουρκοκυπριακές ειρηνευτικές δυνάμεις” και αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το ”Υπουργείο Δημοσίων Έργων και Μεταφορών” να υπογράψει το πρωτόκολλο σχετικά με την παράδοσή του στη Διοίκηση της Τουρκικής Διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων.

Το αεροδρόμιο Gecitkale, που βρίσκεται στην Αμμόχωστο, χρησιμοποιήθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς από τον τουρκικό στρατό μετά την ”Κυπριακή Επιχείρηση” το 1974.

loading...