Δεν αφήνουν την ανθρωπότητα σε χλωρό κλαρί!!


 Αντιμέτωπη με την χειρότερη αναζωπύρωση της επιδημίας από το πρώτο κύμα του 2020, η Κίνα πληθαίνει την επιβολή μέτρων καραντίνας χωρίς να είναι σε θέση να εξουδετερώσει την παραλλαγή Ομικρον.


Έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα, πάνω από 37.000.000 άνθρωποι έχουν τεθεί δε καραντίνα.

Κλείνουν εργοστάσια της Apple, της VW και της Toyota

Η Κίνα ανακοίνωσε, επισήμως, την Τριτη, 5.280 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά την διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Είναι ένας από τους υψηλότερους ημερήσιους απολογισμούς από τον Φεβρουάριο 2020 και την επιβολή lockdown στην Γουχάν, την πόλη όπου εντοπίσθηκε αρχικά η επιδημία για πρώτη φορά.


Στο Πεκίνο, στο οποίο δεν έχουν ανακοινωθεί παρά έξι νέα κρούσματα, οι κάτοικοι διαπιστώνουν ενίσχυση των ελέγχων των υγειονομικών πάσων.


Από την άνοιξη του 2020, η Κίνα είχε αντιμετωπίσει την επιδημία προσφεύγοντας στην επιβολή αυστηρών μέτρων lockdown, αλλά η παραλλαγή Ομικρον έχει δημιουργήσει τους τελευταίους μήνες πληθώρα εστιών στο σύνολο της χώρας.


Αν οι αριθμοί της επιδημίας που ανακοινώνονται επισήμως στην Κίνα παραμένουν χαμηλοί σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, παραμένουν αυξημένοι για τα δεδομένα της χώρας.


Η Κίνα δεν έχει καταγράψει επισήμως παρά 120.000 κρούσματα της Covid (εξαιρουμένων των ασυμπτωματικών κρουσμάτων) από τη έναρξη της επιδημίας και δεν έχει ανακοινώσει παρά 4.636 θανάτους.


Ο τελευταίος θάνατος που έχει αποδοθεί στον ιό καταγράφηκε επισήμως στις αρχές του 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια :