Μάικλ Ρούμπιν: Υπερασπιστής της πίστης ο Ερντογάν μοιάζει με πουτ@ν@ που ισχυρίζεται ότι είναι παρθένα

 Ενώ ο Μακρόν έχει κάνει την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού το σήμα του, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει ακριβώς το αντίθετο Χρησιμοποιεί κυνικά τη θρησκεία για να ενισχύσει τη δικτατορία του.

Το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo (το οποίο έγινε το ίδιο θύμα μιας ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης) έχει γελοιοποιήσει τον Ερντογάν για την υπεράσπιση του Ισλάμ, φέρνοντας τον λεπτόδερμο Τούρκο ηγέτη στο σημείο της επίθεσης. Κάλεσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊοντα. Ωστόσο, μερικές φορές ο σουλτάνος είναι γυμνός

. Τα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο αμφισβήτησαν αν ο Ερντογάν ήθελε οι Τούρκοι να απορρίψουν τα πολλά εμβόλια που παράγονται από τις γαλλικές εταιρείες, αλλά επεσήμαναν επίσης ότι η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ, προτιμά ρούχα και αξεσουάρ των Γάλλων σχεδιαστών. Πράγματι, η Εμινέ, η τούρκισα Ιμέλντα Μάρκος, αγόρασε μια τσάντα από Hermes αξίας 50.000 δολαρίων. Το ψέμα σίγα σιγά βγαίνει στην επιφάνια. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να γράφουν ότι η τσάντα της δεν είναι γνήσια. Ωστόσο, μερικές φορές τα ψέματα μόνο επιδεινώνουν την κατάσταση. Η τουρκική διοίκηση θρησκευτικών υποθέσεων (Diyanet) έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τα πλαστά εμπορεύματα είναι παράνομα, πράγμα που αποτελεί προσβολή για την πνευματική ιδιοκτησία και την ισλαμική ηθική. Έτσι, ο Ερντογάν σήκωσε υστερία εναντίον της Γαλλίας για την υπεράσπιση του Ισλάμ, αλλά τα διατάγματα του Diyanet υποδηλώνουν ότι η σύζυγός του είναι πιο ένοχη από τον Μακρόν.

Για τον Ερντογάν να αποκαλεί τον εαυτό του υπερασπιστής της πίστης και ταυτόχρονα να έχει οικογενειακή περιουσία που βασίζεται στη διαφθορά είναι σαν μια πόρνη που ισχυρίζεται ότι είναι παρθένα. Για άλλη μια φορά, λόγω υποκρισίας, ηλιθιότητας ή και των δύο, ο Ερντογάν γελοιοποίησε τον εαυτό του, την Τουρκία και αυτούς, που λέει ότι υπερασπίζεται.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

loading...